Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: AKU PENCURI


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:
AKU PENCURI


Assalamualaikum semua penghuni GC .

Aku dah lama tak update story sini memandangkan aku lupa password . HAHAHAHA . 

Teruskan membaca ...

 

Firstly , aku rasa aku perlu confess dan mintak pendapat semua . 

Aku student di sebuah IPTA pantai timur . Perkara macam ni tak pernah berlaku dalam hidup aku . Setiap kali aku perlu ke kelas , aku naik basikal je tapi basikal tu bukan aku punya . so . that's mean aku dah ambil hak orang lain . Sebenarnya basikal aku ada tapi tak boleh guna sebab rosak . and kebetulan ada satu basikal ni sama sebijik macam basikal aku yang rosak tu . jadi aku pinjam seminggu . Then lepas tu aku repair basikal aku . so sekarang ni basikal yang aku pinjam tu aku simpan . then tetiba  basikal aku rosak balik jadi aku tak kunci . aku pinjam balik basikal yang aku pernah pinjam tu . lama jugak aku guna sampai aku terlupa tu bukan basikal aku . hari last aku dekat universiti tu aku jual lah basikal tu pada senior dekat u aku yang nak pakai basikal . so aku dapat duit dari hasil jual basikal tu . tapi aku lupa tu bukan basikal aku . aku lupa tu bukan basikal aku . serious sebab sebijik macam basikal aku . aku nak confess dekat page universiti aku . tapi tak tahu macam mana . seandainya aku confess , aku ingat nak pulang balik duit tu . tapi paham je la kalau pasal duit mesti semua orang nak mengaku dia punya . so aku takut . aku makan duit haram . hasil dari aku jual basikal orang . katakan lah  kalau aku bayar balik duit tu tapi by aku derma dekat masjid , apa hukumnya ? adakah duit yang aku derma tu msih tak berkat ? tolong aku . aku rasa bersalah sangat pada owner basikal tu . sekarang aku dah nak grad . aku takut hidup aku dipenuhi dengan rasa bersalah . kalau aku tahu pemilik dia aku ganti balik duit yang aku dapat hasil jual basikal tu . nonodisbelief 

 

 

aku menyesal tak check bebetul basikal tu . aku tahu tu bukan basikal aku pun sebab ada junior jumpa basikal yang ada number matrik aku . so aku bg junior je . help me please !!



__________________

*****|| A Little Girl With A Big Dream ||*****



Senior Member

Status: Offline
Posts: 403
Date:

Duit tu derma kast masjid sambil niat utk bayar hutang

__________________

aku rasa nak makan buah duku laa. umah sape ada buah duku angkat tangan!!!

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard