Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Tangga Asrama


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:
Tangga Asrama


Since aku baru lagi kat sini, ni baru first post. saja cuba-cuba dulu tengok respon guane ye. Nak share satu cerita, tapi ni cerita lama dah ni. Zaman sekolah-sekolah dulu. Ade la dalam 3-4 tahun lepas. Dulu masa sekolah aku duduk asrama. Cite ni masa aku form 5. Masa tue tgah spm yang esoknye paper Kimia. Membunuh je rase. Heeee. Memang tak minat langsung-langsung la benda alah ethene bagai ni.

 

Nak dijadikan cerita, smpai malam pukul 12 tue pon aku  tak khatam lagi sume chapter. Maka, aku pon merancang nak bangun awal pagi tue konon-konon nak sambung study la katenyerr. Oh ye, memandangkan time tuedah start cuti sekolah, budak form laen sume dah angkut kaen baju balik kampung halaman, tinggal bebudak form5 aje pasal berjuang dengan SPM. Jadi, semua kene pindah duduk dorm di tingkat 1. Meh nak cite sikit rekabentuk asrama tu supaya boleh bagi gambaran yang jelas sikit untuk cerita aku ni. Asrama aku ni 2 blok yang menghadap antara satu sama laen yang kalau kita berdiri di koridor salah 1 blok bleh sembang dengan orang blok depan tue haa, dan blok-blok ni dihubungkan dengan koridor di hujung kanan dan hujung kiri. Kalau tengok dari angkasa macam segi empat sama yang ade lubang tengah2. kat hujung kanan dan kiri tue ade tangga untuk ke tingkat dua dan ke tingkat bawah. Dapat bayang x guane? 

 

Ok, pagi tue dalam pukul 3, aku terjaga sebab rasa nak wee wee. Tapi disebabkan tak berapa nak berani pegi sensorang, maka aku jenguk kalau-kalau ade dormate aku yang dah terjaga nak ajak teman pegi tandas. Tandas kat hujung sekali, berdekatan dengan tangga belakang. Ade 4 dorm sederet, sebelah dorm keempat ade satu stor, dan sebelah stor tu lah tandas. Dorm yang aku dduk tue dorm yang no 2. Jenguk punya jenguk, ade sorang kawan aku yang dah terjaga,  Ani (bukan nama sebenar). Aku pon melompat turun dari katil (katil double-decker) dan ajak dye pegi tandas. Dye setuju je, tapi disebabkan dye pon masih mamai, agak lambat jugak dye nak bangkit dari katil dan keluar dari pintu tue haa, sedangkan aku dah terkemut-kemut tak tahan. Jadi, aku keluar la dulu, kelam-kabut sarung selipar, dan jalan laju-laju nak pegi tandas. Masa aku lalu dorm ketiga tu, aku macam nampak sesuatu tengah duduk dekat tangga tu haa. Oh, orang bergayut phone kot, aku bersangka baik je la kan. Oh ye, tangga tue tengah-tengah antara 2 blok kan, dan kalau aku nak pegi tandas aku kene melepasi tangga tue pasal tandas kat hujung sekali dan tangga tue dekat area stor. Haa, cakap balik pasal benda yang aku nampak tu. Dye macam tengah duduk atas tangga tu. Malangnya aku ni rabun ckit dan tak pakai spek masa tue, maka tak berapa jelas. Aku perlahankan langkah aku. Aku tenung je benda alah tue. Dye macam encik PO**NG, tapi bukan wane putih, kaler dye macam wane lusuh merah-merah tanah gitu. Aku dah nak dekat dengan dorm yang keempat, tetiba benda tue gerakkan badan ke kiri ke kanan, macam daun pisang kene tiup angin tue tp slow motion punya versi.Masa tu, si Ani dah jalan seiring, belah kanan aku. Lepas aku nampak benda tue gerak-gerak tue, aku berhenti, pegang tangan Ani, muka paling menghadap Ani (takmau tengok benda tu lagi) dan aku bisik kat dye.

" Nampak x?"

Dye cakap, " Tangga ke?" 

Aku balas, "Jom, masuk dorm, dah tak rasa nak wee wee lagi,"

Kitorang pusing, jalan laju-laju masuk bilik, kunci pintu bagai, sambung baring. Dan aku selubung habih muka badan sume dengan selimut. Pukul 4.30 dah ramai yang bangun, dan ramai-ramai nak pegi tandas. Aku ikot sekali. Benda tue dah takde lagi dekat tangga tue. Hangin je aku rase, sebab benda tue aku tak sempat khatamkan sume chapter subjek kimia aku, dan dalam dewan exam, nganga je aku. Hish.



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2505
Date:

abis paper kimia ko dapat berapa?

Opp sebelum aku komen lebih jauh...aku nak ucapkan selamat men join kan diri ko kat geng cerita ini....

Harap ko bukan sekadar singgah untuk sementara....dan berharap dgn kehadiran ko dapat memeriahkan lagi geng ni....

Aku g_freedom....salam perkenalan

.........................

Cerita seram ko tu seram la jugak....ko yakin ke tu hantu.....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 946
Date:

welkam... welkam... walaupun aku ni pon new baby gak tapi aku nak gak mengwelkam enko cik puan jambu madu.. eh ros madu...

er.. yg enko nampak tu bukan antu kot, bersangka baik je la ek yg tu tah kain peninggalan sesape tercicir pas tu tersangkut kat tangga...

sib baik tak de efek kain tu kena tiup angin dengan bunyik.... HIIIIII HIIIIIIIIII HIIIIII HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.......

tapi bagi orang yg langsung tak de eksperiman seram2 cm aku ni, sekali terhalo ngan bende2 gitu mau cirit jugak kot..

ngeh ngeh ngeh....

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2369
Date:

Betul ke hantu?.. Entah2 itu pak Badda.. Sebab dalam 3-4 tahun yg lepas puan Baddar memang punya aktiviti kegemaran beliau adlh melepak kat tangga dorm asrama puteri pada waktu pepagi buta sambil membaca majalah URTV.. Tapi sekarang dah tak lagi, dah insaf kot?.. puan Baddar sila jawab?..

(gurau2 jer dibulan ramadan hik..)

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

ohhh ... tu bukan aku tu .... kembar aku la ... maklum laaa ... kembar aku nie ada lima orang ... tu x termasuk yang muke ensem cam si Ijoi bujang kite niii ..... kih kih kih ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

oittt ... Ijoiii ... aku dah promote nko dah tuuu .... mane hupah haku? aaa mana .....?



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard