Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: cerpen ke ni? lantak laa...


Super Member

Status: Offline
Posts: 1203
Date:
cerpen ke ni? lantak laa...


Part One:

Ngeee... cuti sem dah start! Lama weh..sebulan. Awal2 lagi Bad dah tepon aku...

Bad : Nyah...ko nk buat part-time tak?
Aku : ok gak.. dok rumah sampai kematu pun takde maknanyer.. keje apa weh?
Bad : Ikut lori angkat sampah...
Aku : erkkkkkk?

Part Two:

Aku tak jadi ikut Bad keje. Kebetulan Topek ajak ikut beliau part-time kat Parkson. Layan je la... Sekali dpt lak jd salesman kat tempat baju / beg / kasut sekolah. Mak aih... barang2 budak sekolah zaman skarang!... beg sekolah cap miki mouse pun harga dah cecah ratusan rempah...errr... ratusan hinggit. pergh..ni nak bawak pegi sekolah ke apa ni? So, aku bajet ni mesti tak ramai yang nak beli ni.. alamat takde komisen le aku... tapi ada jugak org ygbeli tu!... tu mesti duit dah terlebih tahap tak tau nak buat apa lagi dah tu.

Part Three:

Tengah dok lepak2 sambil tengok orang lalu-lalang.. tetiba datang satu couple.. "uiks? takkan nk beli barang sekolah anak kot?.. sekali tgk umur mcm tahap2 aku je ni?"....
Maka, nak dipendekkan cerita (dah nama pun cerpen)... sang pakwe tu dgn selambanyer cakap kat awek dia.....

pakwe : ha..tengok ni! Tu la dulu tak nak belajar tinggi-tinggi.. tengok skarang dah keje mcm ni...

errrkkkk...confusetime tu jugak aku rasa cam nak baling bdk tu ngan kasut cap pallas kat dpn aku ni... motif apa pulak ckp kat aku cenggitu? aku blajar tinggi ke tak.. lu pedulik apa beb?... huh... dah nak keluar aura membunuh dah ni... furious

Aku cekak pinggang je...tak sempat balas apa2 sebab lepas tu dia blah cenggitu je. Lantak ko la..ada aku kesah!

Sekian.


__________________
Copyright Cik Datt Sendirian Berhad. 2006. All Rights Reserved.


Member

Status: Offline
Posts: 21
Date:

kelakor gile..hehhehehe..

__________________
^^!3yk4&n43m!^^
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard