Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: ASYIK CITER SERAAAAAMM JER...


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:
ASYIK CITER SERAAAAAMM JER...


Pst.. pstt....

Assalamualaikum,

Saje aku nak bukak topik lain. Asyik citer seram je kan, dh jadi cam forum koleksi citer seram pulak. Meh la sini kite share moment yang suweeeeeeetttttt sgt2 bagi korang.

Ecehhh... jiwang la pulak. Hade aku kesahhh???

Korang kan,

Pernah tak ada kenangan2 yang korang rasa manissss sgt2, yg korang rasa mcm best bangat la moment tu? Musti ada kan... tipu la kalo tak de.

Paling tak kenangan masa ijab Qabul ke, masa naik pelamin ke walopun tompang pelamin orang je..

Kalo tanya aku kan.. aku tau la korang tak sudi nak tanya pun, tapi aku nak citer la jugak..

Dolu2 masa aku awal2 kawen dulu, aku baru je stat keje kerajaan. Aku stat keje bulan semilan, aku nikah bulan doblas. Pas tu baru 3 bulan nikah, dlm bulan 3 aku kena lak gi induksi (sekarang dah tukar daaa.. PTM nama dia). 2 minggu weiiii.. Ko bayang tengah taim2 nak memadu asmara ni la aku kena tinggal kekasih hati lelama. Nasib baik la masa ni dah ada yang namanya talipon cap nokia Butterfly.

Kalo adik2 muda belia remaja ni nak tau cam ne rupe dia.. ha ni haa... Canggih tak? Masa tu org berebut2 nak beli henpon yang kecik. Lagi kecik lagi mahal rega dia. Sekarang pulak berebut2 nak tepon besar, kalo nampak org pakai tepon kecik tu mula la bisik2.. tak de bajet la tuuu... Cehh..

 

    images?q=tbn:ANd9GcTyK05v9VD18OZSPNBiFF3L-CFvUntOP_GEx6fdY41rCLdKwnWK

 

Masa tu aku induksi kat PD, Bayu Beach Resort. Memang kena sakat kaw2 la aku ngn fasilitator sama kengkawan sume pasal masih mood pengantin baru, dh kena honey moon sensorang. Sampai ada yg bajet aku bawak kain baju patner aku la. Sori beb aku nak mengaku, walopun mlm2 sbnrnye aku gayut ngn butterfly citer pasal aktibiti aku bertemankan baju beliau. Ahaksss....

Dipendekkan citer, sebelum2 gi PD lagi aku jek patner aku ajak g PD skali. Hmm... Tak layan langsung. Masa kat PD pn hari2 aku pujuk meh la datang... meh la datang... Tak nakkkk.. beliau jawab. Sampai la hari last aku kat PD sblm lunch patner aku kol.

Cam biasa la, beliau tanya tgh buat hape, dah makan belum, bila nak gerak balik, ngan sape, turun kat mana, nak amik kat mana.

Teibe beliau tanya aku bilik mana. Malas la aku nk ckp pasal bukan nye beliau ada pun. Lg pun nak buat beliau nk amik tau kan.

Saje.. dia ckp, len kali kite datang sini buleh duduk bilik sama lagi. Ahakssss... Ye la sangat. Tapi dalam kemalasan dan ketakpercayaan janji2 manis beliau aku ckp la jugak.

Tetibe dia ckp, cer bukak pintu. Jeng jeng... Aku ingat beliau ada la kt depan pintu kan, ayat suh bukak pintu cam gempak jer. Aku dah eksaited gi pintu ala2 nak menari hindustan lagi alih2 bukak pintu ada la 2 ketul mamat kawan kursus aku dtg nk minta otograf kat gmbar kenangan kitorang. Cet...

Bila aku tanya nampak x ada org kt pintu ni tadi. Kitorg ni org la.. Cet.. Bikin loyar buruk plakk.. sengeh je dorang. Tak de. yg sorang ckp. pas aku bagi otograf ngn no tepon aku, dengan kesedihan dan kehampaan aku nk masuk bilik panggil room mate aku skali, bagi otograf dorang plak.

Tiba-tibaaa... (nyanyi cam ala2 lagu KRU sket tauuu...)

Cakkkkk... dari balik pintu muncul la beliau..

Alaaaa.... Yayang ni buat seperais pulakkkk.. Malu la tite. Rasa nak peluk jee yayang... Geng kursus aku (mamat 2 ketul tu ngan room mate aku) dah sengeh sumbing dah tengok aku kontrol tergezut plus malu. Dan2 aku tarik beg pindah bilik. Ahakssss..

Geng2 aku ajak lunch skali ngan dorang. Patner aku segan la nak mkn makanan org berkursus ni, kerajaan bayar tu beb, haram kalo beliau amik tanpa izin, lebih haram kalau beliau makan hak orang sampai org yg lebih berhak tak dapat makan.

Geng2 aku ckp, takat sorang nak makan kat tray tu banyak lagi lebih, kalo nak tapau pun bulehh. Ngan fasilitator aku skali mengajak patner aku makan. Hokeh la. Tgh2 mkn tu aku kena sakat lagi, malam kang jgn lupe baca yasin tau, mlm ni mlm jumaat. Baca smpai khatam. Kuang hajo.. sempat korang mengena aku ekkk... Daripada kengakwan seangkatan peserta, sampai fasi sampai ler pegawai penceramah... sama2 pakat mengenakan aku. Chehh..

DOrang nak balik tu aku ngan patner hantar ler dorang sampai bas, lambai2 sket. Yelah, org dah bagi makan free, bagi muka la sket kannn. Daripada nak  naik bas sampai bas nak jalan, tak habis2 dorang menyakat aku. Khatam yasin la, Besok jgn terlajak solat jumaat la, tak cukup selimut mintak kat room servis la, macam2 la lagi. Kurenggg aaaa dorang ni. Sabo je la aku..

Hmmm...

Kitorang overnite la lagi 1 mlm. Balik tu (masa tu aku duduk ngan mentua) famili patner aku dok senyum2 je termasuk mak pak mentua aku. Chehh... kena lagi aku.

Bila aku teringat balik rasa cm nak ulang tayang je moment patner aku muncul dari belakang pintu. Tapi baru 2 minggu lepas aku tau rupanya patner aku dah sampai lebih awal lagi, maksudnya hari tu bukan la hari beliau tiba kat Bayu tu. Pasalnye, 2 minggu lepas terkantoi lak deliau tau kat mana tpt kitorang main bola tampar, kat mana kitorang buat persembahan, kat mana kitorang buat aktibiti pantai. Hai.... Skodeng la tuuu.. Ahaks...

p/s: citer aku memang takbest pun. saje  nak tukar topik. balik2 citer seram.. lagi2 citer seram. memang la best baca citer seram. kite sukeee.. tapi nak jugak topik2 lain muncul. jangan maraa aaaa... banayk lagi kenangan manis aku, yg ala2 seperais la.. takkan nak citer sume kottt..

 

 



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard