Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: jom kita meriahkan GC ni!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:
jom kita meriahkan GC ni!!


  assalammualaikum.. semua...  tataw nak sembang ape..
tapi kan disaat ini , pada ketika ini.. aku rindu sangat nak tengok ahli2 gc nie aktif balik ...
agak2 kemane ek korang walaupun aku ni tak la selalu komen ..
tapi aku mmg suka jadi silent reader kat sini..dan kadang2 aku boleh tergelak sorang2 bile bace post dan komen2 korang nie..

walaupun pesbuk,twittwer,instagram dah ade skrg nie..aku harap  jangan dilupakan gc nie.. hahaha...
agaknye dah lebih 2 tahun tak post topic baru kat sini..hahaha...dari zaman kat u dan sekarang alhamdulillah dah keje...hehe



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Wah welcome back otai2 GC
rmai y merindui GC rupanya

Slalau y masih aktif kat sini
IJoi,Baddar,kedang Cekodok Putih tu
Bro Harris pn ade gak tnjuk muka sskali..

yela suma dh mkin dewasa
kepala hotak dh xgila2 mcm zmn muda belia
muda trang tang2 dl

malu kot kat ank2
kih2 bl tgk mak bapak
post menda ala2 ank Ribena sklh tadika


__________________
Aku IBU si Comel...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

hahahaha....... otai mendenye nad... otai taik kucing ade la ahahaha...
bukan ape dulu rajin jer bukak tgk.. walaupun tak komen tapi aku suke membace kat sini...
tapi skang aku harap sangat gc nie tah hilang ditelan zaman.. aku masih rindu kat kawan2 lame kat sini .. ntah hidup lagi ke tak aku pun tataw laaa...hahaha

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Waalaikumsalam. Nama saya ijoi, saya newbie.

Psstt.. Kat fb gc ada sorang otai misteri, haku pun tak tau sapa, ingatkan chikun atau slipar jepun..

Rupanya lebih otai dari tu.. Siapa kenal che am? Kak nad kenal tak? Rasanya beliau ni aktif sezaman 2006-2007 kut..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

aku otai?? umo baru je nk masuk 24 bulan 10 nih... ishh..

che am?? mcm penah tgk nick nih... igt2 lupa.. cuba tanye pak baddaq... dgr citer dia pun otai jgk kt sini..

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

wah2 lame tu ijoy...  aku mase tu time 2011... kire baru lagi laa...hahaha...
asal skunk ni dah kurang org ek??
acik2 muke same jer...hahaha....



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

Hai saya freedom...saya pun newbie...mohon tunjuk ajar dari senior senior sekalian...harap jgn la di kera sumbangkan saya...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Ijoi wrote:

Waalaikumsalam. Nama saya ijoi, saya newbie.

Psstt.. Kat fb gc ada sorang otai misteri, haku pun tak tau sapa, ingatkan chikun atau slipar jepun..

Rupanya lebih otai dari tu.. Siapa kenal che am? Kak nad kenal tak? Rasanya beliau ni aktif sezaman 2006-2007 kut..


 Err aku pn x brp nk hengat sgt otai zmn aku budak2 suci murni dl tu

y aku ingt Maliki,Aziz,Phia,Judin....Ciper Jepun,Awek Hepi,Gayah

Ni mst spesis Jebon nih..



__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

nihh .. haku meriahkan GC care haku

suke x suke .. hengkorang kena hikut jugakkk ...

 

 

 

KANAK KANAK BERDOA 7.jpg

BABY 3.jpg

 

DOA 4.jpg

 

BERDOA 1.jpg

 

DOA 11.jpg

 

BUNGA.jpg



Attachments
__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Nasib la aku pakai tenet basic yg slow tahap ulat gonggok.. .

Kalau tak, aku pun nak tepek jugak gambar. ..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

yahooo ...

ya beda beduuuuuu ....

berjaye jugak haku kalahkan si Ijoi buat sementara waktu tenet beliau cam ulat gonggokkkk ...

 

 

nah kow ... hamikk lagikk ...

 

MUSIM BUNGA.jpg

haku ni bukan sahaje pencinta manusia  ..

juga pencinta alam ... keindahan alam ... jom  share ...

sharing is caring

caring is sharing ..

n cash on devlivery .. err ...... seme le tuu ...

 

 



Attachments
__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

hade lagik ...

 

 

KEBUN BUNGA 3.jpg

 

POKOK BUNGA 5.jpg

 

 

TAMAN BUNGA 4.jpg



Attachments
__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

1442296595946.jpg



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

1442201221520.jpg



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Nak upload 2 gambar dekat setengah jam, sabar jelah...

Gambar2 panorama kena besar baru enak mata memandang tu waknda.

Mesti wak tak tau boleh adjust saiz gambar ni.. Kalau pakai hp, sentuh je pic yg dah insert, nanti kat pic tu akan ada frame, drag je frame tu nak besar kecik.

Kalau kat computer, adjust pointer mouse pada frame pic, bila pointer jadi tukar jadi anak panah 2 mata tu, right click, tekan terus dan drag pic utk adjust saiz.



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

Kanda ijoi
Ajar la mcmn nak upload gambau guna hp ni...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

huhu ni kelas blaja upload pic meh..

ajarin aku dong mas

tidak ketahuan aku..:(

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Aik bubur caca
slmt bljr dong

aku xde hp canggih manggih
nk tgkp gmbr lawa2
apetah lg nk upload kat sni

xde can LA nk jd photographer profesional

__________________
Aku IBU si Comel...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

nadia wrote:

Aik bubur caca
slmt bljr dong

aku xde hp canggih manggih
nk tgkp gmbr lawa2
apetah lg nk upload kat sni

xde can LA nk jd photographer profesional


 haha kak nad.. supe la kite pun hp x cnggih mane..

kemere pun blurr je

lagi la nak snap muke blurr lg la blur ..haha

kne blaja ngn mr.gab die kn pro..productive hehe



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

g_freedom wrote:

Kanda ijoi
Ajar la mcmn nak upload gambau guna hp ni...


 

Aku ajar mereka yg kacak macam keith foo, zul arifin dan nazim othman je.. Barulah gay...

 

Kalau macam g freedom, bob wahab, unit rawatan rapi yg ada siplis tu, suruh gab la ajar.. 



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Ijoi wrote:
g_freedom wrote:

Kanda ijoi
Ajar la mcmn nak upload gambau guna hp ni...


 

Aku ajar mereka yg kacak macam keith foo, zul arifin dan nazim othman je.. Barulah gay...

 

Kalau macam g freedom, bob wahab, unit rawatan rapi yg ada siplis tu, suruh gab la ajar.. 


 lau kite yang muke iras iras syukri yahya ni

nak ke kande ijoi ajo kann... muehehehe...



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Sasha Aqira wrote:
Ijoi wrote:
g_freedom wrote:

Kanda ijoi
Ajar la mcmn nak upload gambau guna hp ni...


 

Aku ajar mereka yg kacak macam keith foo, zul arifin dan nazim othman je.. Barulah gay...

 

Kalau macam g freedom, bob wahab, unit rawatan rapi yg ada siplis tu, suruh gab la ajar.. 


 lau kite yang muke iras iras syukri yahya ni

nak ke kande ijoi ajo kann... muehehehe...


 

Sasha Aqira iras iras syukri yahya? Boleh la.. . walaupon syukri yahya tu takde la best mana, best lagi eby yus kut..

 

Nak belajo upload gambau? Boleh.. . tapi kena bayar yuran, berjumlah 65 juta pound sterling duit korea.



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Ijoi wrote:

 

Sasha Aqira iras iras syukri yahya? Boleh la.. . walaupon syukri yahya tu takde la best mana, best lagi eby yus kut..

 

Nak belajo upload gambau? Boleh.. . tapi kena bayar yuran, berjumlah 65 juta pound sterling duit korea.


 Ala.. demand nye kande ijoi...

hmm xpela kite buh emoji je bnyk2disbeliefnoevileyeblehdoh



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

g_freedom wrote:

Kanda ijoi
Ajar la mcmn nak upload gambau guna hp ni...


 

Sila bank in rm65 juta pound sterling duit Mexico pada kadar segera di akaun aku, baru boleh ajar upload gambau.

 

2015-05-30_20.03.02.jpg



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

err.. kanda ijoi..


bley tak ajor adinda upload gambau pakai henpon dinda..


dinda pakai 3310 bleh ke?

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

pergh 3310 y legend
camapk atas simen pn blh gn lagi
apatah lg nk upload gmbr

jgn risau nnt kekanda ijoi ajar
setelah bermunajat di masjid

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

3310 tu natang apa?... .

Adakah ianya sejenis binatang tenggiling?

Takyah 3310, Samsung corby pun takleh post komen kat gc ni, apatah lagik insert image.. .

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Ijoi wrote:

3310 tu natang apa?... .

Adakah ianya sejenis binatang tenggiling?

Takyah 3310, Samsung corby pun takleh post komen kat gc ni, apatah lagik insert image.. .


 

 

3310 tu bukan nombor ke ...

ape kene mengena dengan hengpong ..

x paham betul haku ...

 

err ijoiii ....

 x leh ker komlo hengong samsung 2100 cam haku punyer tu upload gambor kat sini ...

 

(hengpong aku tu ,...pon aku x tau nomo berapa ,... heheheheheehe

bute kayu betul pasal hengpong nii ... asal buleh buat call terima call

buleh wasap buleh mesej buleh amik gambau ... aaa sudah okeh la tuu ... ngeh ngeh ngeh )



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard