Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Kemana Hilangnya Taring GC


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:
Kemana Hilangnya Taring GC


Salam semua,ahli -ahli geng,

apa khabar masih belum terlambat mengucapkan selamat hari raya

saya Bob Woohoo seorang yang tak popular macam Gabriel ( Sibuk layan Gusti je skrng),macam mister rie ( khabarnya sibuk photoshoot artis) ,macam elyza BMW (Dengar sekarang dah pakai Audi) tak sehebat radinnaz,tak selincah mcm Baddar tak selicik mcm Ijoi Tak sekelakar mcm I.C.U (bila entah nak belanja Sate lagi) tak seriuh mcm Mat the Matic.dan mungkin ada lagi nama yang tidak disebut harap dimaafkan ko ingat aku ingat nama ko..(#aku ygtulis ko yang terasa apehal)

Merujuk pada perkara diatas,

 

Kemana HILANGNYA TARING GC,

 

merupakan satu artikel yang bertarikh 28/7/2015 bersamaan dengan bulan Syawal yang mulia dan meriah.

 

Dahulu sewaktu tahun 2006 merupakan tahun dimana diri ini mendaftar kan diri di ruangan forum yang secara tak sengaja terjumpa di carian enjin Yahoo.com.my hati ini terdetik dan ingin melihat apa yang ada dalam ruangan ini..

kelihatan terlampau banyak posting yang menarik dan yang mengarut dan yang tak apa-apa dan yang tak masuk di akal secara tak langsung posting2 beginilah telah memberi seribu satu ilmu yang mungkin kene bayar beratus-ratus malahan beribu-ribu untuk memiliki ilmu tersebut (ayat ini ditulis akibat ingin menjaga hati dan usus pencipta Forum ini)Tanpa beliau siapalah GC (tahutak siapa Pencipta GC ni) Tanya Gab atau Rie

 saban hari GC terbit dengan ruangan-ruangan yang menimba ilmu dan komen2 yang diterima sangat2lah memuaskan sehinggakan tercetus satu fenomena dimana address Gc ini disetkan sebagai BOOKMARK di desktop pejabat masing2..

sekarang mana perginya Kemeriahan dulu..bukan kerana orang tetapi kerana UMUR(Gab sekarang dah pakai tongkat,rie pulak dah pakai Pampers,)jadi kelincahan ini tidak dapat lagi dijanakan seperti dahulu lagi..mereka hanya berharap pada yang muda seperti Bob woohoo, (erm mudanya) baddar (tgk profail mcm umo 40 An) ijoi ( 4 kali repeat SPM kira muda lah SPM kan) dan yang lain2 untuk memeriahkan Ruangan Ini..

tujuan tercetusnya revolusi untuk membuka lambaran baru bukan kerana inginkan publisiti cuma nak bagitau yang apa KATA KITA MERIAHKAN BALIK GC NI..

kita buat ianya lebih menarik dan lebih memberi peluang kepada sejagat.

 

contohnya : Fikirkan lah bersama yea semua aku nak bagi pisang lah..

 

yelah aku bagi sedikit idea'

'siapa yang pandai buat APPS sesuai utk android dan maybe IOS pun okay jugak..
apps mcam facebook so tak payah lah nak bukak kat ruangan internet tu..dekat APPS jelah kan..

lagi mudah nak reply dan memeriahkan Forum ni setiap kali ada apa2 sahaja akan ada notification Exactly mcm facebook Apps tinggal lagi ianya GENG CERITA..

secara tak langsung mungkin boleh tambah lagi bilangan ahli baru yg mungkin lagi gila dari rie dan Gab atau yg lain (malas nak petik nama sendiri)

 

jadi untuk menjadi kreatif dan tidak melalut mcm saya ni(Confident je tak melalut ke laut adalah) marilah kita buat Ruangan GC ni merupakan satu forum yang dicari oleh semua pihak.. 

 

Apa kata anda !!

 

P/s : Maafkan jika ada tersalah ejaan kerana cerpen ini di luahkan tatkala perut sedang meragam..maklumlah Dah Syawal kan boleh makan banyak2.

 

 

 

 



-- Edited by bob_Woohoo on Monday 27th of July 2015 08:03:05 PM

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Waalaikumsalam dan slamat hari raye jugak kepada abam Bob Wahab(panggil ko abam demi menghormati bulan syawal yg mulia ini).

Selain ucapan hari raya tu, yg lain ko taip panjang2 tu aku langsung tak paham, apa laa nko tulis panjang2 pasal ios ke iphone ke android atau robot terminator camtu memanglah aku agak fail..

Takleh nak disalahkan legend2 gc dulu yg menghilang, sedangkan dulu nenek aku anak dara, sekarang dah tua. Jadi lumrah la, dulu masing2 bujang, single, dara, teruna dan banyak idea gila.

Sekarang yg bujang dah kawen, yg dara dah beranak, yg menggangur dah kerja, yg gila dah waras.

Jadi kalau dulu masa yg banyak dihabiskan utk gc, sekarang dah ada family, masa tu lebih banyak la utk family..

Aku pun, agaknye kalau panjang umur dan ada jodoh, ada anak bini mungkin dah tak masuk gc kut. Masa yg ada baik spend dgn family..

Lagi sekali, yg ko taip panjang2 tu sebab suh letak notification ke kat gc ni? Jgn tanya aku, bab it ni aku fail tahap najwa latif kosong kosong woo..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1519
Date:

name haku tak di sebut jadi secare otometisnye haku tak nak komen.... ... wopsss.... terkomen pulopppp.................!!!


__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

dah sejammm dahh aku tenguk GC niiii ... mana taring nya yang dah ilang tuu ..... x dak ...

'incik Bob Woohoo ...

cadangan aanda bagus tu .. cume .. mandangkan haku nie dah tua ... errr .. Apps ke android ke .... memang aku x paham ..

tp kan ade facebook Geng Cerita ... bob wahubx add ke?

hehehehe (sebab nama asal beliau haku x tau ..)

nie pasal nama incik asben dah tertinggal disebot oleh abang bob wahubbb ...

sabor je la yea ...

t kolo ingatan abang bob wahub tu pulih ... beliau sebot laaaaaa ....

dah dah dah ... jangan nangis lagi ,... buruk betol muke ....

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 291
Date:

Ade yer fb nyer geng cerita x perasan



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Miss_vampire wrote:

Ade yer fb nyer geng cerita x perasan


 Ade, tapi haipp group rahsia tu, FBI, CBI, CIA, ABC, DEF, GHI pun tak serahsia group gengcerita ni.. 

 



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Ijoi ko invite ler si Miss Vam ni msk grup secret recipe tuh
cer bagi cdgn bernas cam Ahmad Maslan
pd Ceo Gc ni
kompen Miss Vam dterima sbg cleaner d sini

amacam Miss Vam...
adekah anda setuju?
Like 1888 kali keh...

__________________
Aku IBU si Comel...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 291
Date:

no

nadia wrote:

Ijoi ko invite ler si Miss Vam ni msk grup secret recipe tuh
cer bagi cdgn bernas cam Ahmad Maslan
pd Ceo Gc ni
kompen Miss Vam dterima sbg cleaner d sini

amacam Miss Vam...
adekah anda setuju?
Like 1888 kali keh...


 Mmg pon keje cleaner jew ... Lama x masuk sini  ... Dulu keje nyakat si badda jew yg lain lupe dah biggrin 



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

nadia wrote:

Ijoi ko invite ler si Miss Vam ni msk grup secret recipe tuh
cer bagi cdgn bernas cam Ahmad Maslan
pd Ceo Gc ni
kompen Miss Vam dterima sbg cleaner d sini

amacam Miss Vam...
adekah anda setuju?
Like 1888 kali keh...


 

Kalau gadis2 dan anak dara tak perlu haku invite la kak nad zainal, buaya tembaga macam mister rie dan GaBRiEL tu laju je approve.

 

Lain la kalau muka macam mat the matics atau icu, memanglah kena bagi idea level 3.86 baru lepas, itu pun kena derma sebagai yuran pelepasan utk join pesbuk gc.

 

Derma apa? Derma daun mempelam cukuplah kut, mod gc ni bukannye reti pun makan daging, vegetarian je diorg sume, muka je ganas tapi makan sayur.



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 419
Date:

Assalamualaikum semua..

Singgah sekejap...

Nak ucap SELAMAT HARI RAYA... Andai selama Bonda bercerita..bergurau.. ada yg terkasar dan tersasar.. Bonda susun sepuluh jari ingin memohon maaf zahir dan batin...

^_^

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

alamak dah ada facebook group rupanya..Nampak sgt aku yang dah lama hilang taring Gc kat sini...ermm siapa admin yea(sambil mengetel2 bantal busuk tang hujung yg tajam tu)... nak Tanya kalau group tu banyak awekss..add lah saya yang sado ni..mana lah tahu boleh menambah ilmu di dada awek-awek tersebut...

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Aku nak invited yg belum join pesbuk gc, tapi aku tatau cara nak link terus, lagipun pakai hp ni aku memang tau yg basic2 je..

Ce ajukan kat private mesej gab mintak link la kalau nak. Kat mister rie takyah kot, dia dah lupa password dia nak login gc ni.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

adindaku vampire yg cantik manis ... udah lama x nampak lobang idong di sini ..

errr ... udah kawen belom? kolo belom .. encik bob wahub nak minang ..

akan tetapi nko adinda vampire yg cantik manis .... jgn lupa scan bek graun beliau la dulu ek ...

 

 

adinda bondaku diana dannale yg cantik lagi manis gitu ..... selamat hari raya maaf zahir batin juga dri waknda

 

abangda bob wahub ..... tula ... ada taring x gunakan .. pembaziran tu ..

lain kali gune jer taring tu untuk cari fb geng cerita ...

admin incik Gabriel tunyut .... bak sini taring tu ... aku bagi asah dulu biar tajam ....

 

 

adinda ijoi yg ensem bukan kepalang ...

nko pm jer abangda Gabriel tunyut tu ... suh add abangda bob wahub tu

tp kene bagik taulah sapa nama sebenar beliau atau nama kt FB ...

kan gitu kan kan kan ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Bukan abam sado bob wahub ni dah join pesbuk gc lama sebelum aku ke? ..

Sebab masa nak invited sorg member gc ke situ, GaBRiEL ada sebut pasal bob wahab dia dah approve.. Tapi name pesbuk dia aku tatau la..

Huh badan sado tapi muka innocent la abam bob wahab ni, auww.. Dah tau buat2 tak tau pulak..

Ni bagi yg belum join la kalau nak, pm atau emel jelah GaBRiEL aka tunyuk, pastu pakai la pic awek cun, sepantas kilat gab akan approved korang.

Kalau pakai avatar biasa biasa nanti macam2 syarat dia bagi.. Cicakman betul.



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

betol betol betol .. cicakman .. kutuman ... buayaman ...

seme ada kan kan kan .....

 

(camni pon buleh posting ke..) kui kui kui



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

bosannya x dak sapa reply ...

mane la ijoi .. cengkuduk .... g preedem .. nadia ..

 

adoiii .... bosan .. sunyi sepi GC nie ...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Kannn.. (Lagi canggih post camni kannn..)

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

aha la kannn .... (aku ikut ijoi buat .... sebab org muda selalunya bnyk idea ...)biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Lagi satu.. . nak jumpa lebih dari sorang member online sekali pun dah susah.. .

Tak macam dulu, sekali online, reramai, itu yg lepas post komen, refresh je dah ada komen baru, reply, quoted.. Memang meriah la..

Sekarang bila online, sensorang jek.. Tunggu 2, 3 hari baru ade reply, huhuh.. . dah macam kembali ke zaman dulu, hantar surat tunggu 2 minggu baru dapat reply.. Zaman pen pal haha.. .

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

betol laaahhh tu cik puan ijoii yang cantik manis ...

bile aku bukak semalam ........ langsong x dak respong dari sesapa pong kt mana mana thread ...

bosann ..

la nie ... ari nie ... pong x dakkk ..

bosannn

zassss



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Bosan???
Aku dh lm xbk GC ni..cam dh hilang mood lak
Faktor usia kot

Aku layan baby aku kat rumah lg best...
Tp sbb kesetiaan..
aku jengah jgla GC ni sekali skala

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

aku nak layan bebey ke hape ... hehehehehe

memalam .. tguk astro .. kekadang patyner nak tengok bola ... boring

nak buat keje yg dibawak balik ... x dak mood ..

tguk fc . tguk sekalik GC ...

tu yg setia bukan main aku kat GC ..

tapi ... huh .. hapahh .....

incik Gabriel tunyut sejak menjak dapat hanak tuuu ...

jengah GC tukor bekgroun jek ....

hummm ................................ boringgggggggggggg



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Alolo cian Waknda
Memang boring thp gaban kan

Cer lyn budak berbulu gebas gebu kat rmh tu
Kot2 leh hilang boring

Rajin benau bwk keje opis blk rmh
aku lak keje rmh bwk opis...
aci x aci..
ade aku kesah

klu blh dapur priuk belanga suma aku
nk hangkut dtg opis

spy senang ptg2 aku blk keje
duk goyang kaki
lyn tv,lyn GC..
blh jg bgosip dgn Waknda

kih2..bernas x idea ni?
Si cekodok putih pn lm x menjengah

ker nk tnggu aku seru dl...


__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

yg berbulu gebu gebu tu .. udah ade anak lima ..

tu yg memambah keje haku tu .. membersihkan najis majis diarang ..

tapi .. comel comel sgt ... ilang jugak boring ...

 

owhh .. terbalek kot ....

keje humah bawak ke opis?

hehehehe ......

padi bernas betol cik puan Nad punye idea kan ...

 

 

(sebenornya bukan wak rajen ... cume keje opis bawak blik

sebab  x cukup tgan ... program bnyk ..mesyuarat bnyk ...... menjejas kerja hakiki ...

tu kene bawak balik ... kolo rajin buat .. kolo x......  rajin hangkut bawak je laaa .. kui kui kui ...)

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Oitt oitt apehal ni??...

5 hari straight gc idle takde post, komen ni..

Wargh wargh..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

aku join gc nie ade la bape orang yang dah kenal dan jadi kawan rapat...
alhamdulillah..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

Tumpang tanya...tandas kat mana yer?

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

g preedeng ....

nko nak tandas awam ke

tandas rehat dan rawat ...

ikut suke nko la yea ...

 

jap ... aku bagi tau ..

 

zassss ..... (nak membuang dulu) ....

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1737
Date:

sejak gayah menghilang mengikut bangla pujaan, hidupku menjadi tidak keruan... tetiba bob wahab membuat posting yg begitu keji lagi x bertomakninah ini, apakah tujuan utama beliau??.. aku syak bob wahab sudah menjumpai motonya yang hidang suatu ketika dahulu... terima kasih pawarut

__________________

Sehuduh-huduh punggung lelabi, huduh lagi paras rupa Zul Pepaya..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

mamat ICU niiih musti lebih makan garam ...

udah begitu lama cik gayah manis x muncolkan dirik ...

gayah jugak yg di carik ...

ijoi kan ade .. mamat preedem pon ade ..

errrr ... haku pong ade .....

wakakakakakakaka .....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard