Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: my fmily is the worst
SNA


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:
my fmily is the worst


apa guna ada abg tapi dari asyik mnghina aku , dri kecik asyik ckp aku ank jlnn , dari kecik cakap aku keling , htam...dari kecik cakap aku ni ank pungut je.....mental abuse tau tak...ape gne ade fmily tpi stu pun kau x ckp ngan dorang , stu bnde psl hdop kau pun kau x leh kongsi , ape gne ade fmily tpi dorang x tau pape psl kau..tau nk arah hdop kau..tau nak marah kau ...tau nk hlng kau buat ape2 je...tau nk sruh kau ikot ckp dorang..famili jenis ape yang tak pnh pikir psl prsaan agli kluarga lain ?



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 27
Date:

Mungkin mereka cemburu dengan kamu.relaks. banyak beristigfar and minta petunjuk dari yang esa.bersyukur kerana masih ada family walaupun mereka membenci mu..(aq dah boleh buat ayat novel ahaks)..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Biasa tu dik. Sebab dik SNA ni masih remaja sebab tu rasa keluarga kongkong, rasa keluarga sibuk nak pilihkan jalan hidup tu biasa. Majoriti remaja akan rasa camtu.

Pasal abg yg suka ejek tu, ejek la dia balik, kalau dia kata dik SNA anak keling, ejek dia pun anak keling la jugak, tak pun bgtau ayah dik abg ejek mak ayah keling sebab kata dik anak keling.

Kalau pasal diorg tak tau pape pasal dik SNA ni, nak tanya, dik ni jenis try berbual dgn family atau balik sekolah terus berkurung dlm bilik online je memanjang? Kalau camtu takleh kata diorg tak tau pape pasal dik la, sebab sekarang ramai remaja camtu, berkurung dan online je, sampai masa makan pun online kat hp.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

IMG_2559539782234774.jpeg

 

Selalunya kita merungut sebab terlupa melihat org yg lebih bawah dari kita, tapi cuma nampak mereka yg diatas dari kita. Sekadar nasihat utk diri sendiri jer ..



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

alamak ijoi..aku ni cpt jer sensitip nk lak tgk gmbr2 sedih mcm ni..mst lm teringat2 nnt.

bab dipinggir kan keluarga, bkn adik SNA sorg je hdpi..aku pn ade kwn baik..zmn bljo dl...smpi skang mcm tpinggir dek keluarga.( ayah& adk beradik, mak dh xde)..tp aku salute dkt dia..dia tabah hdpi& pndaib bwk dri dlm keluarga

xkirala ms ry, kenduri kendara dia rjn cite dgn aku..dia ada@ x sm je...keluarga bt x endah..

bygkan klu dia msg/ call adk b' adik pn blm tentu diaorg lyn..tp klu bab minta duit laju lak cri dia...tp kwn aku ni mmg tabah..dia still blk kg..jenguk ayh..msh hormat ibu tiri& still hulur duit wpn org x hargai

aku sbg kwn..cm blh jd pendengar keluhan dia...bab2 mcm ni ssh nk settle..y pasti Allah menguji hambanya atas ape y mampu dia tanggung...

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Taip panjang2 ni tuan post ni bace ke? Kalau tak bace memang harem la, sumpah jadik sumpah sumpah kang, makan lalat baru tau nikmat jadik maknusia dapat makan nasik briyani.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

budak ni teros ilang ..

malas nak layan ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Xpe Waknda..Nad dh serahkan borang pencen dkt budak nih
Sabor nyer..baik aku godek resipi biskut raya..

__________________
Aku IBU si Comel...


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 49
Date:

Xde family xdela engko. Pikir 1000 kali nk ckp pasal family kt orang. Umpama meludah ke langit, jatuh atas muka ko sendiri

__________________

BLUEEESSS FOREVER... AHAK..AHAK..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

its true.. family paling penting..seburuk buruk babah kite.. seburuk2 mama kita hubungan
family still mengalir dlm darah.. sehina2 kita di caci.. bersabarlah.. sebab ade hikmah disebalik..

kita rasa family kite dah sehabis buruk.. sekurang2nya kita still ade..cuba tanya kat mereka yg langsung xkenal family dr lahir..dari kecil sebab ibu bapa abang adik kakak mereka di bunuh di palestine.. apa yg mereka mahukan..

so bersyukurlah masih ada family.. perbaiki sikap kita.. kalaupun sehabis baik kita ni.. diperlakukan sedemikian.. pasti ada balasan yg indah menanti org yg sabar di kemudian hari..

cerita dari pengalaman.. pengalaman itu mnghidupkan diri kita..

T_T

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard