Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: myvi familia club racer


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:
myvi familia club racer


Pasal kes myvi familia club yg racing, accident hingga membunuh 3 anak beranak hari ni, 02,5,2015..

 

Insyaallah anak anak mangsa tak diabaikan oleh keluarga maupun masyarakat, tapi driver dari myvi familia club yg lari lepas langgar mangsa tu.. 

 

Apa hukuman bakal diorg kena? Dalam kes ni, membunuh dgn sengaja atau membunuh tak sengaja?.. Diorg sengaja berlumba, takkan diorg tak sengaja berlumba hingga menyebab kematian kan?..

 

Rasanya diorg ni patut dihukum atas pertuduhan membunuh dgn sengaja.. Kalau accident bukan sebab berlumba hingga menyebab kematian bolehlah membunuh tak sengaja..

 

Patut gantung je, tapi kalau tak pun, diharamkan je mahkluk neraka tu semua dari mendekati sebarang kenderaan beroda seumur hidup. Lepas penjara 10 tahun atau lebih, keluar penjara nak gi memana kena jalan kaki atau naik rakit je. Sebab kewujudan diorg dijalanraya boleh menyebabkan kematian..

 

Apapun, takziah pada keluarga mangsa.



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 27
Date:

aah kesian sungguh adik tu kecil kecil dah kehilangan mak ayah..tpi ramai yang bash pemandu myvi..tadi ada tgk online la ada yang keluar statement "pemandu myvi nie pembunuh ke?" mmg x tak patut gelar pemandu myvi pembunuh.banyak aja yang bawa myvi kat luar sana.tak akan sampai keluar statement gitu.betul x.moga yang terlibat dapat balasan......#prayforallofus,

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Myvi tak salah, aku pun minat myvi baru ni lawa2.. Yg fames sekarang yana myvi la.. Yana myvi ada 3 myvi bukan biasa biasa..

Yana punya pasal, myvi kena tempias.. Reputasi myvi sebagai kereta pilihan rakyat malaysia pun terjejas jugak..

Yana ohh yana insapla insapla.. Jgn bila dah diusungkan keranda baru nak bercucuran airmata, masa tu 3 bijik myvi pun takkan dapat membantu huhu..



-- Edited by Ijoi on Monday 4th of May 2015 08:47:03 AM

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

aku yg myvi pinjam dr laki aku ni pn geram...
mau taknya sna sni org kutuk myvi
mcmla semua driver myvi ni penjahat+ pembunuh dlm hiway tu

pdhal aku klu bwk kete plg laju pn 100 kmj je
klu lagi laju..aku sendiri y seram
ni kan lak nk merempit

1 lg aku malu y amat...
pompan yana tu..adlh wanita melayu
mn hilang sopan santun & maruah sbg bangsa melayu y pttnya lemah lembut...bsopan..x kirala d mn pn kita b' ada

Salam takziah ld keluarga mangsa & Al fatihah..sayu lihat ank2 kecil y tlh kehilangan insan tsayang y ptt mjadi pelindung& pembimbing mrk...singkatnya masa merass belaian kasih sayang ibubapa...


__________________
Aku IBU si Comel...
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard