Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: adakah aku sayang pada orang yang salah?( kisah hidop)


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:
adakah aku sayang pada orang yang salah?( kisah hidop)


Aku nak cerita. Pasal idup aku ni. Betul ke kalau kita syg kt dia lebih dr dia syg kat kita.. dia bole buat hati kita sakit. Aku ni kenal dia dh lama. Suami dh pn. Dr dlu aku ni sama je. Suka kongkong dia. Suka dia ikut ckp aku. Suka merajuk. Aku kenal dia dr dia keje biasa2 je. Smp dia dah keje bagus. Slama ni aku sokong dia. Susah sng sama sama. Aku sgup wat apa je utk dia. Dlu mse zmn bcinta, aku sgup pjuk dia dtg rumah naik skuter ego smata2 merayu dia maafkn aku.mmg slh aku. Ckp bukan2 smp dia skit hti. Mg sllu pn aku wt dia sakit hti. Smp aku sndiri pn xpnh dpujuk. Kdg dia salah, tp ending nye, aku jgk yg pjuk dia. Sbb aku ksian. Aku sygkn dia.smp dia ckp. Tak mtk pn u pjuk. Aku sgup tahan skit hati pjuk diri sndiri klu bgduh. Hr2 mges. Nt dh baik. Suka ckp, lbam mte i nges. Siap amek gmbr. Dan jwpn dia.. i tak sruh pn u wt camni. Takpela syg. I dah biasa. Merayu mlutut kat u mcm i takde maruah smate2 nk maaf dr u.. aku kenal 2008..tunang 2011...kahwin2013..pling getir hidop mse zmn tung..sush woi nak crik duit kawen..igt sng ke..satu hari tkantoi la yg suami aku, mse tu tung la kan..dia ada msg pmpn lain..aku cmpak fon tu mse dia tido. Aku ni suka lepak umah mak mtua aku. Dia bgun. Dia terangkan. Dia ktuk2 dr pntu luar. Aku buat bodo. Dia col aku buat bodo. Siap msg suh kuo..kita settle. Dia cakp, dia tlg kwn dia, awek kwn dia tu mtk pts, aku knl pmpn tu. Aku maki2 la, msg dia carut2. Lst2 pkwe dia bekap kata tung aku msg dia dlu. Aik? Tung aku ckp dia tlg mbr dia. Aku tak tau mne betul. Smp skarg aku dndam. Aku tk suka mbr tung aku tu sbb time sush bru igt mbr. Dhla tu tau2 pura2 msg jadi tung aku.. pdahal yg msg tu pkwe dia. Jahanam betul. Esok nye. Dia suh jmp la mber dia. Aku tak nk. Smp mati aku dndm. Smp skg. Sbb ape wei? Sbb aku kua mne pn, kuo gn mbr skola yg llki pn ak bgtau pakwe aku. Tme kje ade org usha aku bgtau.Btol2 jujur sbb aku sygkn hbgn ni. Kenapa dia bole plk msg betina lain blkg aku. Tkantoi plk tu. Ptotla aku rasa lain je. Dia suka mrh2. Rupa nya. Aku tak tau mana yg btl.smp skg. Ps je ktorg baik, aku sllu ungkit smp mati aku xmaafkn pbuatan kau..smp dia ajak jmp mbr dia.aku?ko igt aku nk ke jmp jahanam tu. Smp gduh bsr. Dia ckp klu ugkit lg. Kau siap la. Aku ade kuasa dlm hbgn ni. Aku tkedu. Tak pnh aku tdgr kte ptus2 dlm hbgn aku..trus aku dh tak ugkit smp kwen ni. Kdg2 ada jgk. Tp aku buat2 tkr topik. Sbnye aku ni cmburu buta yg amat. Aku bce inbox fb dia. Ad msg pmpm tu. Grm aku smp unfried dy. Aku pn sama. Aku ungkit2 jgk. Dia diam je. Pdhal msg tu suhpmpn tu dtg raye kt umh..kikiki.. kuat jugak setia aku smp aku kwen. Wt pgtahuan korg, aku yg mtk tunang, kahwen dr dia.. dpn mk abah dia. Brani tk aku..sbb aku mse tu knl dia dh 3thun. Mk abah dia pn dh kmceng. Siap lpak tdo umah ia..kiki..kira aku ni nekad abes..cinta mati siot..mse dia blajar, aku tlg dia. Klau kuar date. Aku yg bayar. Wlpon dia kuo duit. Tp sblom dia blik. Aku selit duit dia perabis gn aku kt tmpat syiling tu..haha..yg untung nye.. dr mula aku kawan, smp aku tunang. Aku sponser topup dia. Bole kira bpe kali dia bg aku. Aku plak topup bukan sikit2.. 10rgt than 2hr je. Dia aku. Klau dia diam tiba2. Sangup aku kuar pkai tdung bsuk2 g kedai topupkan. Siap mganjing gn kwan dia. Kn betol aku cakp. Dia akan col aku punya. Sebegitu kau cakap aku. Hina siak. Dahla aku topup. Aku yg mulakan msg.. aku yg mulakan call. Abes yg aku topup tu penah tak kau call aku. Sumpah tak penah awak2 semua.kdg dtg gila aku pas gaji, topupkan dia terus 50rgt. Utg kawan2 dia. Dpt dfr suara dia col korg. Aku yg topup ni pn tak merasa. Mgkin jugak aku ni tlalu suka msg col dia tiap masa. Smp satu hr tu. Mbr dia tolg angkat kn. Dia? Dia bodo je. Maen daun, main carrom.. suka2 je..tak main duit pon. Tny dia mana. Ada ni. Pastu cakap.ha de apa. Ok la bai. Peh thina nya aku. Yela. Yela. Tak apa. Dah sayang kan.. smp aku penah cal, helo, sayangggggg.... wat apa tu. Dia jwb Tak wat apa, tu je jwpn tp aku tetap manja kn dia. Smp aku dgr. Manja nye awek ko. Sblom ttp call mtk kiss. Kau ada ke.. bkn salu llki je gatal mtk kiss. Aku plk yg mtk.. hahaha. Ala stakat muah je ckp kt col. Tak rugi. Ha ha... aku ni gonjol sikit. Jns dia ni tak layan sgt pmpn. Jns kamceng gn mbr. Smp skg. Suka col kwn2 dia. Aku pelik betul. Smp ak ckp. B, b col dia, smp abes kedit, pastu ada tak dia col b balik? Kwn ke cmtu?aku pelik la. Dia ni bab kawan, mg bagus. Smp byak kli kena bodo gn kwn dia. Aku diam je. Dah malu nanti Aku perli la.ha ha ha. Tapi dah kwen ni, aku brani sikit.dah pandi tuka prgai. Kuat majuk.. tp jgn hrap la kena pujuk. Klu majuk mgada2. Haha. Betol xtipu. Kayu pny hati. Tp syukur. Aku duk umah je. Xkeja pon. Tp dia kuat keja sgt. Kje kuar kul6, balik kul9. Jmp dia 3 jam.pastu tdo. Kje lg. Aku? Tgu dia kt umah dkat 15jam. Fuh. Dh balik pastu? 3jam celik.. tido... arghhhhhh...stresss nya. Aku takde ank lg. Tgh tgu rzki ni. Ni dia tgh demam. Tp keja jugak. Kdg2 aku msg kt wasap wechat gn mbr2 kelas dlu2. Dia jeles. Sape dia tu! Aik u. Dia kan kawan klas i. Kwn u jugak kn, tak kn nk marah. Eh 1st tme tgk dia jeles terang2an. Tp smp skg aku pelik. Kenapa la aku bole sabar dgn llki prgai mcm dia ni. Kenapa llki lain tu, sweet je. Dia ni rock je. Mcm takde jiwang2 jambu cmtu. Adui la. Nak tak nak telan jela. Aku ni kan isteri. Kena la terima dia seadanya. Kdg penah juga ugkit kt dia tme marah2. U klu tak hargai i, rmai lg llaki plukan phatian. I rasa lg bgus i pegi utk dorg. Dia ckp pegila! I tak caya pon u boleh wt cmtu. Hahaha. Ya mmg betul. Aku acah je wei. Dia pon tau! Dah kenal sgt dh aku ni mcm mana. Yg bgus nya skg law gduh dah pnd cool sndiri. Nthla kenapa. Sbb aku syg pd org yg salah kot. Sampai dia belajar terima kesalahan aku tu utk dia syg aku... Ok la aku igt cukup ka luahan ini. Sory la pnjg sgt kisah idop ni...,,

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

asalamualaikum .... aduhhh ... aku isteri dia aaaaaa .....

adoiiii .... mula mula minat jugak nak baca kisah nko ni aku isteri dia ...

walau pon tulisan karib laaaa sangat .. macam rakan karib ..

sebab baca ... konon nak bagik la komen mengkomen apa yang patut ...

akan tetapi ... apa kan daye ...'nko guna bahasa sms dikkk aku isteri dia a...

 

kat GC nii .. ramai orang monopos dikk .. macam kaanda ijoi .. g predem ...

nadia Kut ... congkodok putih kelabu asap  tuu .. semenya dah monopus dik .. cuma aku jer belum ...

sebab tu .. kolo ayat guna ejaan sms nii ... adoiii ...

memang terkentut kentut laaa aku baca ,....

 

so .. aku kensel la nak baca sampai abis ....

sebab mata aku dah juling dahhh .....biggrin



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 620
Date:

apa kes ni ape kes??

macam ni ye kak,kalau boleh,jangan guna bahasa sms melampau sangat. orang nak baca susah,apa lg nk fhm.. plus,akak buat karangan tapi xda perenggan..jarak pun xda.. huhuhu

bagi ika la kan,x baik cabar suami mcm tu.. kadang-kadang,mrk akan buat betul2.. haa..kn dh putih mata..merajuk dengan suami,seperti menyuruh suami cari org baru.. jadi,klau blh,akak kurangkan merajuk dgn suami akak.. kurangkan gaduh..

hidupkan suasana kat rmh.. jangan gaduh sampai nk tido.. nanti berlarutan.. lembutkan hati akak,berdoa bnyk2..

bab msj perempuan tu perkara biasa.. lg2 klau perempuan tu knl lama,kwn rapat.. kita perempuan pun ada juga msj kwn laki. cuma jgn lebih2.. jangan fikir bukan2,tu je..saling memahami itu penting dlm setiap hubungan..

maaf klau ika ada trsilap ckp.

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

dey tambii..ini wayang gambar byk susah kalu mau fhm
aku bc 2 ayat mt terus ngantuk
pastu haku jmpa itu baddatum ada mention aku pny nm..mata kasi segar jg..menopos aku pn baddatum..klinik ibu& ank aku jejak lg tau...
pusat pencen Jpa pun xmau list nm haku sbg penerima pencen thn dpn..
makna' y hape tu???

MAKNA'Y



maknanya
haku ni masih muda remaja trang tang tang hokey




__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

nguah nguah nguah .... biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

aku jejak jugak kelinik cik Nadiatun ....

klinik ibu dan anak ..... iaaaa ..betulll ..

tapi 15  tahun yg lepas laaaa  ..... nguah nguah nguahh .....

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

ho ho horliks mai secawan
klu skang waknda msh jejak klinik ibu& ank aku snggp sediakan napkin brg sedozen dua

bg pampres takut xpndai guna
al maklum jaman waknda dl msh gn pin cap gajah lekat dkt napkin

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

aku isteri dia wrote:

Aku nak cerita. Pasal hidup aku ni. Betul ke kalau kita syg kat dia lebih dari dia syg kat kita.. dia boleh buat hati kita sakit. Aku ni kenal dia dah lama. Dah jadi suami dah pun..

Dari dulu aku ni sama je. Suka kongkong dia. Suka dia ikut ckp aku. Suka merajuk. Aku kenal dia dari dia kerje biasa2 je. Sampai dia dah kerje bagus. Selama ni aku sokong dia. Susah senang sama sama. Aku sanggup buat apa je utk dia. Dulu masa zaman bercinta, aku sanggup pujuk dia datang rumah naik skuter ego semata2 merayu dia maafkan aku..

 

Memang saalh aku. Cakap bukan2 sampai dia sakit hati. Memang selalu pun aku buat dia sakit hati. Sampai aku sendiri pun tak pernah dipujuk. Kadang dia salah, tapi ending nye, aku jugak yg pujuk dia. Sebab aku kesian. Aku sayangkan dia, sampai dia cakap. Tak mimtak pun aku pujuk. Aku sanggup tahan sakit hati pujuk diri sendiri kalau bergaduh. Hari2 menangis..

Nanti dah baik,suka cakap, lebam mata I nangis. Siap ambik gambar, dan jawapan dia.. I tak suruh pun U buat camni. Takpelah syg, I dah biasa.. Merayu melutut kat U macam I takde maruah semata2 nak maaf dari U.. aku kenal 2008..tunang 2011...kahwin2013..

 

Paling getir hidup masa zaman tu..susah woi nak carik duit kawen..ingat senang ke..? satu hari terkantoi la yg suami aku, masa tu la kan..dia ada mesej perempuan lain..aku campak hp tu masa dia tido. Aku ni suka lepak umah mak mertua aku. Dia bangun. Dia terangkan. Dia ketuk2 dari pintu luar. Aku buat bodoh..

 

Dia call aku buat bodoh, siap mesej suruh keluar..kita settle. Dia cakap, dia tolong kawan dia, awek kawan dia tu mintak putus, aku kenal perempuan tu. Aku maki2 la, mesej dia carut2. Last2 pakwe dia bekap kata hubby aku mesej dia dulu. Aik? Hubby aku cakap dia tolong member dia. Aku tak tau mana betul. Sampai sekarang aku dendam.

 

Aku tak suka member hubby aku tu sebab time susqh baru ingat member.. Dahla tu, tau2 pura2 mesej jadi hubby aku.. padahal yg mesej tu pakwe dia. Jahanam betul. Esok nye, dia suruh jumpa la member dia. Aku tak nak. Sampai mati aku dendam. Sampai sekarang. Sebab apa wei? Sebab aku keluar mana pun, keluar dgn member sekolah yg lelaki pun auk bgtau pakwe aku. Time kerje ade org usha aku bgtau.

 

Betul2 jujur sebab aku sayangkan hubungan ni. Kenapa dia boleh pulak mesej perempuan lain belakang aku. Terkantoi pulak tu. Patutlah aku rasa lain je. Dia suka marah2. Rupanya, aku tak tau mana yg betul.. sampai sekarang. Lepas je kitorg baik, aku selalu ungkit sampai mati aku tak maafkan perbuatan kau..

 

Sampai dia ajak jumpa member dia, aku? Dia ingat aku nak ke jumpa jahanam tu. Sampw gaduh besar. Dia cakap kalau ungkit lagi, Kau siap la. Aku ade kuasa dalam hubungan ni. Aku terkedu. Tak pernah aku terdengar kata putus2 dlm hubngan aku.. terus aku dah tak ungkit sampai kawen ni.

 

Kagang2 ada jugak, tapi aku buat2 tukar topik. Sebenarnya aku ni cemburu buta yg amat. Aku baca inbox fb dia. Ada mesej perempuan tu. Geram aku sampai unfried dia. Aku pun sama. Aku ungkit2 jugak. Dia diam je. Padahal mesej tu suruh perempuan tu datang raye kat rumah..kikiki.. kuat jugak setia aku sampai aku kawen.

 

Buat pengetahuan korang, aku yg mintak tunang, kahwen dari dia.. depan mak abah dia. Berani tak aku..sebab aku masa tu kenal dia dah 3tahun. Mak abah dia pun dah kamceng. Siap lepak tido rumah dia..kiki..kira aku ni nekad habes..cinta mati siot..mase dia belajar, aku tolong dia. Kalau keluar date. Aku yg bayar. Walaupon dia keluar duit. Tapi sebelum dia balik, Aku selit duit dia perabis dgn aku kat tempat syiling tu..haha..yg untungnye.. dari mula aku kawan, sampai aku tunang. Aku sponser topup dia. Bole kira berape kali dia bagi aku. Aku pulak topup bukan sikit2.. 10ringgit tahan 2hari je.

 

Dia aku. Kalau dia diam tiba2. Sanggup aku keluar pakai tudung busuk2 pergi kedai topupkan. Siap menganjing dgn kawan dia. Kan betul aku cakap. Dia akan call aku punya. Sebegitu kau cakap aku. Hina siak. Dahla aku topup. Aku yg mulakan mesej.. aku yg mulakan call. Habis yg aku topup tu pernah tak kau call aku. Sumpah tak penah awak2 semua.

 

kadang datang gila aku lepas gaji, topupkan dia terus 50ringgit. Untung kawan2 dia. Dapat debgar suara dia call korang. Aku yg topup ni pun tak merasa. Mungkin jugak aku ni terlalu suka mesej call dia tiap masa. Sampai satu hari tu, Member dia tolong angkat kan. Dia? Dia bodoh je. Main daun, main carrom..

 

suka2 je..tak main duit pun. Tanya dia mana. Ada ni. Pastu cakap ha ada apa?. Ok la bai. Peh terhinanya aku. Yela. Yela. Tak apa. Dah sayang kan.. sampai aku pernah call, helo, sayangggggg.... Buat apa tu, Dia jawab tak buat apa, tu je jawapan tapi aku tetap manjakan dia. Sampai aku dengar, Manja nye awek kau, Sebelom tutup call mintak kiss. Kau ada ke.. bukan selalu lelaki je gatal mintak kiss. Aku pulak yg mintak.. hahaha.

 

Ala setakat muah je cakqp kqt call. Tak rugi. Ha ha... aku ni gonjol sikit. Jenis dia ni tak layan sangat perempuan. Jenis kamceng dgn member. Sampai sekarang, Suka call kawan2 dia. Aku pelik betul. Sampai aku cqkap, B, b call dia, sampai habes kredit, pastu ada tak dia call b balik? Kawan ke camtu?

 

aku pelik la. Dia ni bab kawan, memang bagus. Sampai banyak kali kena bodoh dgn kawan dia. Aku diam je. Dah malu nanti Aku perli la.ha ha ha. Tapi dah kawen ni, aku berani sikit.dah pandai tukar perangai. Kuat merajuk.. tapi jgn harap la kena pujuk. Kalau merajuk mengada2. Haha. Betul tak tipu. Kayu punya hati. Tapi syukur. Aku duduk rumah je. Tak kerja pon. Tapi dia kuat kerja sgt.

 

Kerje kluar pukul6, balik pukul9. Jumpa dia 3 jam.pastu tido. Kerje lagi. Aku? Tunggu dia kat rumah dekat 15jam. Fuh. Dah balik pastu? 3jam celik.. tido... arghhhhhh...stresss nya. Aku takde anak lagi. Tengah tunggu rezeki ni. Ni dia tengah demam. Tapi kerja jugak. Kadang2 aku mesej kat wasap wechat dgn member2 kelas dulu2. Dia jeles. Sape dia tu! Aik U. Dia kan kawan kelas I. Kawan U jugak kan, tak kan nak marah. Eh 1st tme tengok dia jeles terang2. Tapi sampai sekarang aku pelik. Kenapa la aku boleh sabar dgn lelaki perangai mcm dia ni. Kenapa lelaki lain tu, sweet je. Dia ni rock je.

 

Macam takde jiwang2 jambu camtu. Adui la. Nak tak nak telan jela. Aku ni kan isteri. Kena la terima dia seadanya. Kadang pernah juga ungkit kat dia time marah2. U kalau tak hargai I, ramai lagi lelaki perlukan perhatian. I rasa lagi bagus I pergi utk diorg. Dia cakap pergilah! I tak percaya pun U boleh buat camtu. Hahaha.

 

Ya memang betul. Aku acah je wei. Dia pun tau! Dah kenal sgt dah aku ni macam mana. Yg bgus nya sekarang kalau gaduh dah pandai cool sendiri. Entahla kenapa. Sebab aku syg pada org yg salah kot. Sampai dia belajar terima kesalahan aku tu utk dia sayang aku... Ok la aku ingat cukup la luahan ini. Sory la panjang sgt kisah hidp ni...,,


 



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Ya Allah! 1 jam aku nak edit posting puan isteri dia ni.. Dah la pakai hp...

Selain gaya penulisan puan yg bermasalah, puan dgn suami puan punya masalah tu aku sendiri pun tak berapa nak paham huhu..

Ada beberapa perkataan yg aku tak faham terpaksa aku edit semula, tung tu apa? Aku edit jadi hubby je, kalau ada edit yg aku tersalah, harap puan isteri dia betulkan kat mana mana.

Anyways, mungkin puan ni dah jadi silent reader je, tapi kalau ada member gengcerita yg faham masalah dia ni, bagilah pendapat korang pasal permasalahan puan ni.

Maafkan penulisan beliau, mungkin menaip masa tengah stress huhu...

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Edit aku pun banyak misspelling, harap maklong la pakai hp lenovo je huhu..



-- Edited by Ijoi on Monday 20th of April 2015 08:32:37 AM

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Ijoiii .. buang masa la nko edit la odit laaa posting niii ....

 

kan .. budak ni lepas luahkan apa yg terbuku tulis buku bacaan buku rujukan kat ati dia ...

pas tu .. dah senyapp ..

tguk? dah 11 ari .. apa reply dia ...?

 

buang masa ... woalaaaaa .....confuse



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

perghh.. lenovo...

aku pakai nokia 3210 jer..

entah bebudak skang kenal ke x menatang ni gaknyer...

hahaaa..

pesli... tengkiu la incik ijo tolong perbetulkan mana2 pitching yang lari,mana2 tiun yang tak bape nak jadik tu..

sekenli.. kalo ikut pemahaman aku tentang tata bahasa negeri pasir berdengung ni tung = tunang..



ok... berbalik kepada permasalahan ni..

dik non.. masalah rumah tangga ko ni dik kalo nak mintak nasihat sebaiknyer jumpe la pakar famili planning.. eh.. pakar perunding keluarga macam cik eliza misbong ke.. incik gabriel al-hajj ke..

tapi kalo nak mintak pandangan otai2 sini pun buleh jugak sebagai panduan.. tapi tak leh la nak jadik talian hayat kan..


dik... ikut tilikan teman la kan.. kamu ni kena berdamping lebih2 sikett... bukan berdamping dgn jin... buat haper.. tapi berdamping dgn al-quran.. tu lah sebaik2 ubat hati dikk..

lagi satu, belajor kontrol emosi siket.. kamu ni belum ada anak, besok2 kalo kamu dah ada anak.. anak kamu boleh mengikut pe'el kamu yg emo tak tentu ni dikk non... teman menasihat ikut pengalaman je. kamu nak ngikut ke idok terpulang ler..

lagi satu, org laki ni jangan dicabar. sekali disahut cabaran kamu, kamu jugak yang gigit jari kuku segala bagai, padnun wajhun kamu... tak baik pon melawan suami, berdosa dikkk..


kalo kamu ingat kisah cintan cintun loving glowing kamu ni dah cukup hebat, kamu belum dengor cerita yang laaagiii ohsem.. kalo kamu ingat dah cukup kiut kamu belum dengor yang laaaaagiii suwittttt... kalo kamu ingat kamu kenal dah cukup lama awi ngan erra laaaaagi lama bercintun dikkk... tapi teman lagi merbeles kamu tak tau kan... awi-erra 7 thn ending tak do apo2, teman lebih lama lagi tpi alhamdulillah sampai ke pelamin, turun pelamin cinta makin bersemi2 lagi. haaa.. engko hado?

mahap la dikk.. bukan nak tunjuk pawer, wak badda tu lagi super power rut cuma tak nak tunjuk je, tapi shekali shekali adik2 baru ni kena di brainwash jugak.. aku bukan marah, tapi nasihattt...

dik.. masalah kamu ni kecik jer. cumanya darah muda membuak2 menggelegak dalam diri tu. bawak bertendang dik... eh.. bawak bertenang. kembali pada Allah, ingat setan ni keliling kita setiap masa. cari jalan je nak cucuk anak cicit adam ni. sekali kamu ikut hati panas kamu, sejuta kali dema tu bergelak sakan bertepuk tampar siap high five dgn geng kita tak nampak.

banyak2 istighfar, ingat Allah. belajor jadik isteri yang solehah. isteri yang baik bukan takat mendamaikan suami, tapi jugak menutup keaiban suami. bila suami buat salah, walaupun memang dia salah, kamu sebagai isteri jangan sekali2 menjatuhkan maruah suami dik... bukan takat tak masuk syurga kamu nanti, nak bau haruman syurga yang boleh terhidu beribu batu pun jangan nak mimpi. kalo betul suami kamu salah jangan dihebohkan. tegur dia secara berhemah atau lebih apdol masa bergurau manja depan tibi makan pop kon buat la selingan sikit. ala dikkk... ko kan manjerrr...

cth nyer kan, kalo ko nak suruk asben enko benti merokok... (contoh jer...) sambil2 ko berguling2 depan tibi ke sambil2 main candy crush ngan asben ke ko cakp le cenggini..
"ling ling.... skang ni nak beli pape pun kena gst. beli me goreng makcik bedah pun kena gst, sib baik masuk jamban kat alamanda je tak kena gst pasal masuk pree. skang kita kena la jimat2 siket... ayang jimat2 tak sopping2 tiap2 ari, sebulan sekali je ayang sopping2 kat pavilion. aling pun kena jugak la jimat. sebulan sekali je daling beli rokok sekotak. boleh kan? cukup setaun boleh kita makan angin kat paris hasil simpanan gst kita. mana tau balik paris dapat sepasang bukti kasih sayang kita."

agak2 kamu dik asben kamu tu naik hangin tak kalo kamu cakap cenggini sambil guling2 ke peluk2 manja ke sambil urut belakang dgn krim mustajab cap nora danish ke... jangan kamu sapu minyak itam pulakkk..

sekian, terima kasih. banyak lagi nak cakap tapi teman kasik can la geng lain pulak kasi nasihat kan....

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

adohhhhhhh datuk k datuk l datuk mmmmmmm ...

panjangnyerrrrrrr nko riplai cengkudukkk ...

buat mase ni aku x sanggup nak mace nyer ,...maklomlaaa.. waktu keje

nie pong da berape bulan da aku x aktip sangat kat GC ..

sebab  .. opis tgh nak dapatkan sijil amalan persekitaran berkualiti QE/5S .. pejabat lain da lama ada ... tu bru nk buat kat pejabat aku'

 jap jap miting jap jap gotong royong .. jap jap bengkel .. jap jap kursus ..

taging fail sisih dokumen susun sapu seragam sentiasa amall ..

pehhhhh ... serabot kepala ..

tu larik ke GC .. rilis rilis tensen ....

 

entah ler budak yg bukak topik kat benang nihh .. lari mana dia entahh ...

huiiiiiii .......

 

 

aduuhhhh ..... sakitnya tuh di sini

di dalam hati .. (nyanyi tauuu ...)

sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh ..... nguah nguah nguah ...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Takpelah waknda, memalam haku duk sorang˛ layan mata, tetiba nak edit cerita puan ni, sambil edit tu boleh la try pahamkan cerita ni walopong pening biawak nak membacanye..

Dari pendapat haku laa, puan ni dgn pakwe now hubby dia dua˛ ada problem, dari zaman couple dah macam˛ still nak jugak, dah kawen pun, terima la pasangan tu baik buruk seadanya..

Tak guna membandingkan pasangan dgn org lain lagi˛ lelaki/perempuan dalam drama, sebab realitinya hidup ni bukan drama.

Jgn pulak fikir kalau, kalau, kalau. Kalaulah kawen dgn lelaki lain mesti lagi bahagia kut..? Tak, hidup bukan macam tu, bukan drama.. Dalam hidup ni takde kebetulan, yg ada hanya ketentuan, dan ketentuan tu dari Allah, terima je baik atau buruk.

Tapi yg pilih nak baik atau buruk tu, pilihan kita sendiri, dan puan ni dah pilih pun dia jadi suami, terima seadanya dan sabar jelah.. Saling menasihati mungkin jalan terbaik.

Ingat yea.. Hidup bukan macam drama tv, dan haku bukan syukri yahya, huhu menyirap haku dibandingkan dgn mamat tu adoyai..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

"dan haku bukan syukri yahya, huhu menyirap haku dibandingkan dgn mamat tu adoyai.."


hahaaa....

betul2.... aku sokong hang 400%...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Woalaaa.. Pnjang nye cite.. Ahai tetiba..
Sape sebut syukri yahya... Bkn faizul yahya ke name pelakon tu ea
Waa.. Cair mak nakk..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Sasha Aqira wrote:

Woalaaa.. Pnjang nye cite.. Ahai tetiba..
Sape sebut syukri yahya... Bkn faizul yahya ke name pelakon tu ea
Waa.. Cair mak nakk..


 

cik sasha aqira kira kira.. Ada ke haku ni nak dibandingkan dgn syukri yahya.. . lain la sizi sam ke, aron ajis ke.. . baru canggih.. Sukri yahya tu tak best mana pong..yawn



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

asik asik sukri yahya asik asik sukri yahya ....

mane satu budak uyg namanya sukri yahya tu ..

cer tunjuk kat sini ....

kolo yahya faizul .. eh faisul yahya aku tau laaa ....biggrin



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Ehehe... Same laa sikit sikit.. Ng oppa ijoii haha

Wak nda nk tgok ke pic syukri yahya haha.. Jap2 lau sha ingh cmne nk tepek.. Dpt x ni kn mcm faizul yahya tu.. Haha... biggrinbiggrin

hi_01.3.jpg

 



Attachments
__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Nambelas ratus kali pun haku tengok langsung takde sekelumit pun persamaan beliau dgn haku?.. . beliau ni hensem, kaya, bergaya lagi popular.. Jadi tang mana yg cik sasa akira kira kira tengok sukri yahya ni sama dgn aku pun aku kompius.. Yg sama cuma nama tu je la.. Tentu syukri ni rasa terhina kalau tau beliau disamakan dgn aku huhu..

vomit.png

87c12-blogger-image-358163126.jpg



-- Edited by Ijoi on Saturday 25th of April 2015 07:46:02 AM

Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Nanti haku add la syukri yahya tu kat fb, pastu bgtau dia pasal gengcerita, boleh la dia ganti aku kat sini, sebab kalau aku dah sama dgn dia, rasanya dia lagi baik dalam setiap aspek dari aku. Canggih tak idea haku ni? Haku pun dah takde idea macam dulu, boleh bersara dah kut dari arena gc ..

Letih jugak nak fikirkan idea2 lawak ni, sebab tu ramai otai dah takde, letih agaknya. Harap syukri yahya tu boleh la ganti aku dgn cemerlang gemilang terbilang menghuru harakan gc macam dulu lagik cheewahh..

Zass!! Efek haku cabuttt.



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

owwww ... makhluk tu namanya sukri yahya ...

emmm ... ensem .. ensem ....biggrinbiggrinbiggrin

kolo ngan Ijoi .... lebih kurang laaa kot ...

tapi ensem lagik aku laaaa ...

nguahahahahahahahaaaa ....

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Shukri anak pak yahya mn lak si tokey bubur cha ni tempek...
hatta dh keluar kosmo pn hrp maapla..daku x kenal
nmpk sgt x myokong industri hiburan tnh air...kuang2

sian ko dik joiiiii...penat mengedit kisah r/ tangga org
tp memandangkan haku ni xde sijil tauliah mahupn kuliah sbg kaunselor rukun tetangga apetah lg r/ tangga...aku pny jwpn no komen ( de feel retis skit... kan)





__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Kalau pakai pc/ keyboard, kacang je edit ni, tapi pakai hp tu yg leceh sikit..sikit jelah.. Sikit tu tahap dinasor trex je, takdelah besar mana..

Haku pun tak ambik tau langsung pasal drama2 atau filem msia ni tapi sebab asik disebut2 tu yg kenal mamat tu..

Retis msia ni diva je lebih padahal belakon macam kayu lagi2 yg baru nama tah sape2.. Belakon 1,2 drama je kontrobesi dah 20 macam.. Yg tito dgn pengarah lain, vip lain, kaki jantan, pempuan lain, gay, kaki clubbing, kaki gaduh kaki mabuk..

Padahal baru kluar satu single atau belakon drama 1 je, itu pun jadi watak permaidani je..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard