Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Phuket Scary


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:
Phuket Scary


bismillah.jpg

Trip to Phuket akhirnya menjadi walaupun banyak halangan semasa perancangan kami.Aku dan 7orang sahabat2 aku berangkat dari Penang ke Phuket dengan menaiki van,kami rancang percutian budjet so kami x ambik flight la nak p Phuket.Tapi tu semua tak menjadi masalah buat kami bila dah ramai2 kan,perjalanan yang memakan masa berbelas2 jam pun terasa singkat.biggrin

Alhamdullilah,12jam perjalanan akhirnya kami tiba dibandar Patong Phuket..seriously im very excited,tak sabar rasanya nak meneroka bandar Phuket,5 hari 4 malam kat sini akan kami gunakan dengan sebaik mungkin.Masing2 dah ambik kunci bilik lalu bergegas naik ke bilik,sebab dalam masa 2jam lagi kami semua kena berkumpul kat lobby nak p makan malam dan jalan2 sekitar bandar Patong dulu.

Aku,Diana,Asmeer dan Is dapat bilik bersebelahan di level 4..manakala yang lain berpecah di level 7 dan 9.Lepas punggah segala baju2,Diana beralih ke toilet untuk letak toiletries...

'Da.....wei mai sat!'

'Ha.....pasai pa hang?'

'@#$%^&*!!!! betoi,depa xcuci toilet hang tengok...!!dengan taik kaler hijau ni apa ni!!!!!????'

Like seriously Diana betoi2 hangin satu badan masa tu,aku tak pernah tengok Diana marah sampai macam ni sekali..sebab dia memang sangat2 particular soal kebersihan.Bilik ayaq tu memang berdaki,seolah2 macam baru ja digunakan.Aku tak mau la spoilkan mood holiday kami sebab aku tengok Diana dah macam tak happy ja...so aku ambik keputusan nak turun bawah dan bincang dengan pengurus hotel ni,tapi sebelum tu aku singgah bilik Is dan Asmeer dulu.

'Weii....bilik hampa ok dak???toilet bilik kami depa xcuci kott....tu Diana hangin,mengcarot dia mau x mau tadi,hampa tak dengaq ka???'

Pelik,Is ngan Asmeer diam ja tak menyahut apa??

'Weii!!!aku tanya ni!!??hampa buleh buat dono ja nohh'aku pulak tiba2 hangin..kita kat sini dok sembang dengan jayanya depa buleh buat tak reti kat akufuriousaku perasan..Is tengok Asmeer,Asmeer tengok Is seolah2 depa ada sumthing nak bagi tau aku tapi x terungkap..ermmmmmm

'Dah...dahh,turun dulu kita sembang kat bawah satgi...dah lambat dah ni'Is finally bersuara..tapi aku masih lagi tak puas hati dengan depa sebab depa buat x tau ja kat aku tadi..kecik hati aku taucrytapi sebelum tu aku sempat bukak pintu toilet depa nak cheak la tengok berdaki x macam toilet kami??aku bukak ja pintu tu tiba2 deria bau yang amat dahsyat busuk nya meluru masuk ke dalam hidung aku!!aku tengok toilet depa lagi dahsyat taik hijau tu bersepah kat dinding??!!!What the fishhh man????kecelakaan apakah ini haa???!!Asmeer cepat2 tarik pintu toilet tu dan ajak aku turun..

Bila semua dah berkumpul,baru Is dan Asmeer cerita apa yang depa nampak dalam toilet tadi..

'Masa kami bukak ja pintu bilik tu memang bau busuk tu dok mai dah,aku memang confirm2 la kalau bau busuk ni mesti mai dari toilet punya..aku pun bukak pintu toilet tu,hampa tau apa yang aku nampak????aku nampak mahkluk buruk ciptaan tuhan yang dok melekat kat dinding sambil dok uk..uk..(buang ayaq besaq)!!!'disbelief.gifAku tutup ar cepat2 pintu,pastu aku belasah ar baca apa yang patot...seram weiii!! seram gila'

'Aku dok kat penang x nampak,mai kat sini plak dapat nak tengok...haishhhh!!! dah ar to educated punya setan bantai memerot dalam bilik ayaq aku!!! sepoii mood holiday aku jaa arrrrgghhhhhh!!!!'agak beremosi Asmeer malam tu.

Kami gergurl menyarankan supaya berpindah hotel,tapi Is membantah..katanya dengan musim2 cuti ni memang payah untuk kita dapat bilik hotel lain.So Is cadang kami tukaq bilik kat level yang lain.Bincang punya bincang ngan pengurus hotel tu,at last kata putusnya malam ni memang x dak bilik kosong,besok tengahari ada guest check out only then kami buleh masuk..and one more thing kami cerita dekat pengurus hotel tu pasai apa yang jadi kat kami,tau dia buat apa???dia buleh senyum sinis kat kami,katanya 'benda' tu x ganggu orang!!!what the....????? so which mean depa tau ada setan dalam bilik tu tapi still nak sewakan dekat orang???ohhh god....not good people are they.disbelief.gif

Ok fine,xpala nak buat macam mana..malam ni kami tumpang bilik kawan2 yang lain sementara menunggu hari esok.Aku dan Diana satu reja plak lagi kemas balik baju2 semua dan berangkut letak dalam bilik yang lain begitu jugak dengan Is dan Asmeer.

Agak lewat jugak la kami turun untuk makan malam hari tu,and also we very disppointed dengan pihak pengurusan.Sorry to say la,sini specialist depa bukan lah makanan,harga yang agak keterlaluan dan taste so..so..ja bukan sedap sangat pown.

Dah la tu bayangkan dari hotel tu kami nak cari kedai makan yang halai kami kena ambik tut2(lebih kurang macam teksi la)dan perjalanan tu makan masa hampir 20minit beb...owhhh poor..tapi xpa la jauh perjalanan luas permandangan kan..sambil tut2 menyusuri jalan kami buleh la jugak cuci mata melihat sekitar bandar Patong Phuket.Hilang terus amarah kami tadi..

Disebabkan dah lewat so kami decide nak balik ja hotel terus,sebab besok pukoi 8 kami akan mulakan aktiviti percutian kami dengan island tour..kami guna khidmat travel agency memandangkan kami kurang arif dengan selok belok jalan Phuket ni,abang Nipa(travel agency)dah set time dengan Is pukoi 8pagi kami nak gerak keluaq.

Malam tu kami tidoq tanpa gangguan dari 'sapa2'..



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Dah elok2 abang Nipa bawak kami round Phuket so kami decide nak shoping apa yang patot sebab after today kami akan habiskan banyak masa kat pantai.Syukur lah,aku tak rambang matabiggrinmasih under budget n still under control...kawan2 aku yang lain tu,jahanam!!hahahahah..dalam dok seronok2 fikiran aku mengimbas balik kejadian semalam,rasa macam tak percaya..tapi tak kan Asmeer nak tipu kami,dan aku pown ada terasa seram sejuk ja masa dalam bilik tu tempoh hari.

Oleh sebab kami keluaq terlalu awal tadi so kami still x boleh masuk bilik baru tu,tapi kami dah mintak jasa baik abang Nipa..lepas ja lunch mintak abang Nipa bawak kami balik hotel untuk kami confirm bilik tu,bukan apa takot depa dok wat terkejut tergempak bagi bilik tu kat orang lain x naya ka kamiangered.gif

Dalam pukul 1 kami makan lunch terus abang Nipa menyusur ke hotel sepertimana yang di rancang,syukur bilik sudah siap sedia untuk kami kami berempat ditempatkan di level 8...bagi mengelak kejadian hari tu berulang,sebelom masuk kami ramai2 baca doa semoga di lindungi dari perkara yang buruk..amin..melangkah masuk paling first aku nak check sudah semestinya toilet!!

Terasa juga getarnya takala memulas tombol pintu bilik ayaq,tapi alhamdullilah xdak apa2...semua dalam keadaan yang normal dan masuk akal..ok cun..mood holiday kami kembali turn on..haha..lepas letak beg dalam bilik kami semua turun dan teruskan agenda seterusnya..lewat petang tu abang Nipa katanya nak bawak kami tengok matahari terbenam di Laem Promthep..5:30 tu kami dah mula gerak naik atas..

15minit jugak nak sampai atas..berangin sejuk ja...walaupun matahari masih membebaskan cahaya dia,menarik jugak..macam2 ada juai kat situ,yang paling menarik perhatian kami,ayam bako dan ais krim kelapa..owhhh nyum2..kami makan2 kat situ ramai2 sambil menikmati permandangan matahari terbenam,rasa bahagia pulak...hahaha,elok ja matahari terbenam abang Nipa terus ajak kami turun,katanya tak elok2 duduk sini gelap2...kami tengok ramai yang bergegas turun..confuseok...so sumthing,tapi kami ikotkan ja...

Sampai kat van,ya ALLAH kami baru perasan yang Shuk dan Fiza tak sertai kami,mana lah p pulak pasangan pengantin baru nikah ni...huhu,15minit kami tunggu kat van...kami nampak depa turun tangga sambil ketawa riang...hamboihh2 kita kat sini punya risau depa buleh bergelak ketawa pulak...??nak kena tau depa ni...!

Tapi saat terpandang kami wajah depa berubah??cepat2 Shuk tarik tangan Fiza dan meluru ke van..Shuk kelihatan cemas

'Cepat abang Nipa,cepat turun....!!'

'Tu lah..saya dah kecek belako,tempat ni tak elok malam2'

Aku nampak Shuk dan Fiza pucat lesu ja,sepanjang perjalanan tu kami semua terdiam..sampai ja kat hotel abang Nipa dengan baik hatinya mintak segelas ayaq kat pihak hotel lepas tu dia baca sikit and then bagi Shuk dan Fiza minum,lepas tu abang Nipa mintak diri untuk pulang.

Kami lepak dulu kat lobby,sebab kami nak tau cerita,dalam 20minit macam tu semua pakat membisu..tiba2 Shuk bersora

'Dan lama ka hampa tunggu kami kat bawah tadi...??

'Dekat 15minit jugak laa..'hampa p mana sebenaqnya??

'Aku tak salah tengok weii..kita turun sekali,hampa ikot aku ngn Fiza dari belakang..tu yang aku terkejut bila nampak hampa kat bawah padahai aku confirm2 aku turun dulu tadi...'

'Dah la..dah la..xpayah ingat,jom kita naik atas semua dah penat kan'

'Wei..aku rasa malam ni kita tidoq ramai2,aku xsedap hati lagi ni'

Sekali lagi malam tu kami tidoq ramai2..



__________________

aNAK maK abAH akU



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 90
Date:

ade sambungan lagi x..? ngah best membaca nih.. hihihi... :D

__________________

semoga hidup akan sentiasa diberkati Allah swt yg maha esa... bermohonlah padaNYA kerana segala yg dimiliki kita di dunia ini adalah milikNYA... 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Nak seronok buleh,tapi jangan melampau2 sangat..tu petua orang tua2....dah bila ramai2 berkumpoi,yang scary pown buleh bertukaq jadi lovely..kami semua berkumpoi dalam bilik Shuk ngan Fiza sebab bilik depa besaq sikit..pukoi 11:30 time2 tu jugak la kami nak main2,gelak mau x mau punya...so penyudahnya sorang2 kena kacau malam tu,haiii la labu...malang sungguh percutian kami ni...no

1:00am,semua dah terbongkang...tapi aku masih xleh lelapkan mata,mungkin sebab gelak terok sangat tadi..pecah mengantok aku..Tiba2 aku dengaq orang ketuk pintu,aku bangan tengok kat lubang pintu tu...rupa2nya staff depa..so aku tanpa was2 dan ragu aku pun bukak kan pintu kat dia..

'Sorry madam for late,2 pillow here u request just now'lebih kurang macam ni la sleng minah thai tu..aku tertanya2 la sapa plak yang mintak bantai lebih lagi ni?sebab aku tengok semua dah ada bantai masing2...??

'Are you sure that u receive call from our room??'aku bertanya kan la kat dia,mana la tau kot2 dia silap dengaq..

'Yes madam..from your room,one girl call me'

'Aku punya bantai ni'tiba2 Ernie muncul dari belakang..

'Ya Allah...Ernie!!! terkejut aku...ishh hang ni la!!'Ernie buat tak tau ja kat aku dia ambik bantai tu dan masuk dalam.Aku follow dia dari belakang..pelik..pelik sangat..aku ingat dia nak guna bantai tu tapi dia just letak bantai tu tepi dia..maksud aku bantai tu bukan di jadikan penghadang,sebaliknya diletakkan dalam posisi macam ada orang yang ada letak kepala,tapi i see nothing..xdak sapa tepi dia???

Aku mula x sedap hati,rasa macam seram sejuk jaa..tapi aku pukoi gak lena malas nak fikir banyak..memandangkan aku tengok semua dah terbongkang..

3:45am...kami semua terkejut bila dengaq Fiza menjerit,rupa2nya dia terkejut sebab bila dia nak guna toilet dia nampak Faizal dok lena bagoih punya dalam bath tub??bayangkan macam mana punya tidoq mampoh,Fiza dari dalam jerit kami yang kat luaq buleh dengaq dia si Faizal ni buleh jaa bantai lena macam x dak apa2 yang berlaku??heran betoi la aku ngan mamat ni...

'Wei Pezal..weiii...bangun!!!'

'Urmmm..apaa...aku ngantok ni,jangan arr kacau!!!'

'Ang..agak2 la wei,mengantok pown yang ang bantai lena dalam toilet ni apa kejadah???'Faizal bukak mata dia pelan2,bila dia dah betoi perasan yang dia ada dalam toilet plus dalam bath tub dia terkejut monkey serba x kena dia bangun.

'Woiii..sapa dok peda**** aku ni hahhh!!??agak2 la ampa nak melawak pown!!'ehhh..kita pulak kena marah..kami terangkan kat dia satu persatu..tapi dia tetap menidakkan yang dia sengaja mai tidoq dalam toilet..persoalan demi persoalan bermain2 berlegar2 di minda..aku pada mulanya terasa nak cerita pasai tadi tapi memandangkan semua dok nampak cega,aku pendamkan..

Semua dah pecah mengantuk..memang kami x leh tidoq arr..aku tengok hang..hang tengok aku,tiba2 Diana  perasan macam ada 2 orang extra dalam kalangan kami..memang tak silap apa yang Diana nampak ,dia nampak Is dua,dia nampak Asmeer dua?????aku perasan Diana dok tonyoh2 mata dia,lepas tu dia tunduk sambil mulut dia terkumat kamit membaca sesuatu..lalu aku hampiri dia..

'Wei Na..pasai pa hang??'dia tak perdulikan aku,dia masih membaca ayat2 suci Al-Quran...makin lama,makin lantang..makin kuat sampai semua terkejut...dalam saat yang buleh di kira genting tu,Ernie tiba2 menjerit..meracau..dan dia berlari keluaq!!!

Kami x sempat nak halang dia sebab semua pakat terkejut..tapi bagoih la dia lari ikot pintu dari dia terjun ikot balkoni,lagi naya..kami menyusul untuk kejaq dia.semput jugak laa nak turun tangga sebab kami tak rasa dia t turun lift..Ernie dah kena rasuk..tu memang kami pasti,sebab setahu kami dia x dak pown masalah mental yang mengharuskan dia bertindak macam tu...



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Aku dilema antara nak bagitau or x mau bagi tau pasai kejadian yang Ernie request 2 bantai tu untuk sapa?mungkin dari time tu Ernie sebenarnya dah dirasuk?aku pun kurang pasti..malam tu jadi huru hara,x pasti la apa silap yang kami buat sehinggakan benda2 ni mengganggu kami..kami x berjaya jejak Ernie,Ernie terus hilang dari pandangan..kami semua buntu x tau nak buat apa dah masa tu.

3:00am..kami x dak pilihan lain,kami terpaksa call abang Nipa untuk minta bantuan,15minit lepas tu abang Nipa sampai..kami semua berkumpul dekat lobby.Lepas apa yang terjadi x kan ada seorang pun antara kami yang nak duduk dalam bilik hotel tu,kata abang Nipa benda ni sebenarnya nak bermain2 berkawan2 dengan kami..tapi serious kami x sukanokenapa harus kami yang diganggu antara banyak2 pelancong yang bertandang ke hotel ni?

Lebih kurang 20minit abang Nipa berdoa,berzikir.yang mana kami tau kami turut ikot sama...30minit masa berlalu,dengan tiba2 pintu lift dihadapan kami terbuka

'Jom..kawan kamu ado kat atas'tanpa banyak soal kami ikot abang Nipa naik atas..tapi bukan level kami 9,tapi level bilik berhantu tu,level 4..??kami teragak2 nak turun

'Ehh,mari la..kawan kamu sorang2 dalam tu..kesian dia'

Kami ikot abang Nipa dari belakang..pelik,pintu bilik tu x berkunci..

'Bukak suis lampu tu'bilik yang kelam tadi diterangi,kami nampak Ernie sedang berdiri mengadap balkoni sambil tangannya membelai rambutnya yang ikal itu..suasana menjadi sepi seketika,tiba2 kami terkejut bila mendengar Ernie menyanyikan sebuah lagu dalam bahasa thai??kata abang Nipa itu lagu yang dinyanyikan bila ada kematian mengikut tradisi rakyat thailand.Abang Nipa mula berinteraksi dengan Ernie tetapi dalam bahasa thailand yang lansung kami tak paham??

Bermula dengan ayat2 memujuk semakin lama semakin meninggi intonasi abang Nipa seolah2 sedang memarahi dia??Sekejap2 Ernie menangis sekejap2 dia tertawa..sekejap2 dia marah..Abang Nipa mula membaca ayat2 suci,dengan tiba2 Ernie memuntahkan sesuatu..lendiran hijau yang pekat dan aroma busuknya sangat menusuk..kami hampir2 termuntah,tetapi tahkala melihat Ernie dengan tiba2 bertinggung dan melahap segala apa yang dimuntahnya tadi!! aku bersama yang lain masuk toilet dan memuntahkan isi dalam keluar..

Kami menangis melihat keadaan Ernie,kenapa harus ini terjad pada kami??apa salah kami??apa salah Ernie??cry



__________________

aNAK maK abAH akU



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

Sambung la oiii..pedap Haku nie haaa..
Dahla tgah bincang nak ride pegi sane..hadehhh

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Senior Member

Status: Offline
Posts: 428
Date:

adui...dah rasa mcm tengok cite slot akasia...sambung-sambung giteww...
dik cesilia,cepat ler sambung

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Ernie rebah..kami segera mendapatkan dia,aku lap mulut dia yang dipenuhi dengan isi2 perot yang berguna,kami menangis..tiba2 Diana menjerit

'Woi setan!!!apa salah kami haa setan???!!kami mai tempat hampa cara elok nak berseronok!!bukan nak cari masalah!!'

Seriously,sebahagian dari kesabaran kami mula hilang..kami ingat nak balik Penang malam tu jugak pakai flight,tapi abang Nipa menghalang kami,katanya tunggu sehingga besok pagi,dah lewat sangat flight mana ada time2 ni..

'Kami nak duduk sat pown kami dah takut dalam bilik tu ni kan pulak nak suruh kami bermalam??'kami memang buntu tak tau nak buat apa dah,bila melihat keaadan Ernie yang masih lemah,kami terfikir jugak lebih baik kami bermalam dan berehat dimana2..syukur alhamdullilah,abang Nipa tiba2 offer kami supaya bermalam di rumah dia.Kami semua setuju,kami naik atas kemas baju2 semua dan malam tu jugak kami check out!!

Suasana sepi dalam van,kami semua tak sabar menanti pagi besok..kami nak keluaq dari tempat ni,dan for sure we won't come back!!Ernie terjaga dari lelap,dalam lemah dia bertanya kami semua di mana??

'Ernie,kita on the way nak balik rumah abang Nipa,malam ni kita semua bermalam kat rumah abang Nipa ok?'

'Haaaa???abang Nipa??xmau!!aku xmau!!aku xmau balik rumah dia!!!'

Pelik,Ernie tiba2 meracau..bila kami bagitau dia kami akan bermalam kat rumah abang Nipa??'what's wrong with her??

Abang Nipa berhentikan van dia di bahu jalan,dia tuangkan sedikit air ditelapak tangan lalu dia membacakan sesuatu sejurus itu dia mengrenjis2 kemuka Ernie,Ernie menjerit kepanasan katanya,2,3 kali jugak abang Nipa mengulangi perkara yang sama baru lah Ernie mengalah dan pengsan tidak sedarkan diri.Keadaan Ernie sangat2 lemah..

Abang Nipa kata benda tu still ada dalam badan Ernie,balik rumah nanti dia akan cuba buang terus benda tu sebelum kami berangkat balik Penang.Sampai ja rumah abang Nipa kami terpegun...

'Ok...woww..ni rumah ka hotel??'

Cantik sangat2 rumah abang Nipa..kalu dekat Penang orang2 yang boleh ada rumah macam ni orang tu mesti berpendapatan 20k dan keatas saja..tapi abang Nipa hanya seorang tour guide??agak pelik jugak...Abang Nipa memperlawa kami masuk,Asmeer dan Faizal memapah Ernie manakala kami semua saling membantu membawa masuk beg2.Ada masanya aku menapar2 pipi mencubit2 lengan aku,supaya aku tersedar yang semua ni mimpi semata2..tapi aku terasa sakitnya bila ditampar,bila dicubit...ini semua bukan mimpi,tapi kejadian yang benar terjadi..

Kami masih muda lagi,apa yang kami tahu hanya bersuka ria..tapi kami tak pernah berkelakuan buruk,kami tak pernah merosakkan harta benda awam..kami behave our self,tapi why all this happen??in our vacation??our dreaming vacation??kami tak salahkan takdir,maybe ada sesuatu yang kami buat yang telah menimbulkan rasa marah atau kurang selesa orang lain yang kami sendiri tak sedar??Sementara menunggu pukoi 3pagi kami rehat2 dulu,abang Nipa kata dia nak ubatkan Ernie pukoi 3,katanya angin pagi time2 tu elok nak lawan benda2 macam ni...

Kami decide malam tu jugak kami tidoq ramai2...dan kami selang2 berjaga untuk memastikan xdak lagi sapa2 yang terkena sampuk lepas ni...aku mula dulu berjaga,semua aku tengok lelap ja mungkin sebab terlalu letih,aku khusyuk melayan game di telephone,tiba2 aku terkejut mendengar Diana batuk,mula tu aku ingat dia batuk2 biasa ja...tapi batuk dia memanjang ada la dekat 15minit dia batuk tak henti,Asmeer yang x boleh tidoq dengan bunyi bising Diana batuk berlalu keluaq dari bilik tu katanya nak isap rokok.

Aku pergi mendapatkan Diana..aku tengok muka Diana dah mula membiru,aku tergamam..aku mula mengejutkan yang lain,Diana masih batuk tak berhenti2,kami mula risau bila dia mula tak boleh bernafas..

'Faizal...hang p panggil abang Nipa lekaih!!!'Faizal berlari keluaq dari bilik untuk mendapatkan abang Nipa,walaupun kami tak tau pown mana satu bilik dia tapi kami terpaksa untuk redah ja mana2 bilik pown...tak pasti la berapa banyak bilik yang ada dalam rumah tu,tapi yang pasti dekat 5bilik Faizal redah masuk tapi kosong tak berperabot..tiba2 mata Faizal terpaku ke arah satu bilik ni,kelihatan cahaya merah keluaq menembusi ruang kosong bawah pintu..

Faizal menghampiri bilik tu dan perlahan2 dia membuka pintu bilik tu..bilik tu juga sama seperti bilik yang lain,tak berperabot tetapi perhatian dia tertarik di tengah2 bilik itu,begitu menarik perhatian Faizal sehingga dia berani untuk lebih dekat..apa yang dia nampak begitu mengejutkan..

Diana tiba2 batuk mengeluarkan serpihan kaca yang jernih yang sudah diselaputi dengan darah yang hitam pekat..serious kami tak tau nak buat apa dah,tiba2 Faizal berlari menerpa kami..

'Woii..apa yang lama sangat,hang p mana??abang Nipa mana??'aku tengok muka Faizal pucat sangat,ada benda yang dia nak habaq tapi tak terkeluaq mungkin sebab dia penat..

'Faizal..rilex,istifar..tarik nafas pelan2...cerita apa yang dah jadi ni??hang tak jumpa ka abang Nipa?

'Wei...kita blah dulu dari rumah ni nanti aku cerita!!'

'Agak2 la ni..hang tak nampak Diana lagu ni??tu Ernie tu dia lemah lagi..



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

'Please guys..kali ni tolong laa dengaq cakap aku,jom kita keluaq dari sini..tolong la aku merayu sangat kat hampa!! kita kena keluaq dari sini lani jugak!!'Kami pun tak cakap banyak kemas2 terus kami blah dari situ..kami ikot Faizal dari belakang..dia mengatur langkah perlahan2,tiba2 Is bersuara..wei kita nak blah ni tak habaq kat abang Nipa ka?

'Shuuuppp..silent Is,we run away from him'semua tergamam...

'Please,kita selamat keluaq dulu dari sini and only then aku explain semua..but now semua silent please'kami ikot ja cakap Faizal,walaupun dalam kotak pemikiran ni dah serabut dengan persoalan,kekeliruan!!!Selamat sampai di tepi jalan,kebetulan lalu sebuah tut2 lalu kami menyewa dah bergerak ke lapangan terbang...dalam perjalanan baru kami perasan yang Asmeer tak ikot kami??!!!Ya ALLAH,dugaan apa lagi ni???

Memang kami dah tak dak pilihan lain selain dari patah balik dan cari Asmeer,alangkah terkejutnya kami..sebaik saja sampai rumah agam yang tersergam indah tu ghaib dari pandangan yang tinggal cuma semak samun...

'We're not going inside there!!! aku dah xlarat dah weiii!!!@#$%$^^&***lahh!!!arrrghhhhhhhh!!!apa ja yang kami mampu buat selain marah,menangis masa tu...kami mintak tut2 tu patah balik airport..ini lah percutian paling malang seumur hidup kami!!!melihat keadaan Diana,Ernie masih lemah kami makin tidak kuat...last choice,aku buat panggilan direct to penang,aku call baba Diana..maklumkan keaadan kami kat sini dan maklumkan keadaan Diana..Baba,beristifar panjang..sebab tu baba kata dia tak sedap hati ja semenjak kami berangkat ke Phuket,rupanya kami semua dirundung masalah..dah terasa macam pelakon horro yang tak berbayar sekarang ni,hebat sungguh penangan tempat orang ni...no

Mungkin tengahari sikit baru baba dan yang lain akan sampai,sementara tu kami semua terpaksa bermastautin di lapangan terbang..kami risau keaadan Asmeer,kami berdoa semoga tak terjadi sesuatu yang buruk terhadap dia,in syaa ALLAH dengan izin ALLAH..nasib baik lah kami tak dihalau dari lapangan terbang tu..mana tak nya kami berangkai2 dengan beg nya,dengan Diana,Ernie nak baring nya..dah terasa macam pelarian pun ada..tapi kami tetap kuat,kami tak boleh lemah..we have to care each others..

 

 



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Kami tak kenai sapa2 pown kat sini,bandaraya Phuket yang besar ni...persoalan demi persoalan menerjah lubuk pemikiran kami,pasai apa semua ni harus terjadi pada kami?kami hanya budak2 yang mai sini hanya untuk bergembira,meneroka tempat orang..tapi why all this happend??One more thing,abang Nipa??siapa dia sebenarnya??Tiba2 Faizal bukak cerita..

'Masa hampa suruh aku p cari abang Nipa tu,aku pown p la cari dia...biasa la kan rumah besaq macam tu aku xtau la berapa belas bilik punya dok ada?satu..satu aku buka,tapi semua bilik kosong..dekat 5,6 bilik aku bukak kosong..lepas tu mata aku terpandang satu bilik ni,ruang kosong bawah pintu tu memancarkan cahaya kemerahan,so aku dok ingat tu la kot bilik abang Nipa??plan2 aku bukak pintu,aku istifar panjang wei...dalam bilik tu aku nampak replika kubuq..tokong siam rasanya lah..dan beberapa replika manusia2 yang menakutkan..tapi bukan tu point aku sebenarnya tapi.......'

Faizal hentikan cerita dia dengan tiba2,kami mula resah gelisah..jangan lah semua ni dikaitkan dengan kami,ni semua gilaaa!!kami mintak Faizal jujur dan ceritakan semua yang dia nampak..kami perlu tau..

'Di setiap replika2 tu,ada gambaq2 kita...aku dan perasan gambaq Diana dekat replika patung yang dok gigit botoi kaca dengan mulut dia yang berdarah!!aku tak paham apa motif semua ni??kenapa kita yang dijadikan mangsa??'Adakah ni semua angkara abang Nipa??Is kata dia baik kan...dulu Is pernah guna khimad tour dia kan?'

Is tiba2 menjerit marah,apa yang Faizal cakap tadi seolah2 menunding pada dia yang bersalah,tapi Faizal tak berniat pown..ini bukan masa untuk menunding jari pada sapa2??saat2 macam ni kami semua harus bersatu,jangan berpecah..

'Aku nak p toilet'

'Is..jangan lama sangat weiii...!!'aku pesan pada Is,mungkin dia perlukan masa untuk bersendirian...kami berjaga sampai kesiang...cuma kami biarkan Diana dan Ernie ja tidoq...letih tu hanya tuhan saja yang tau,ditambah plak dengan kerisauan dekat Asmeer..kami berdoa moga tak dak apa yang terjadi pada dia..

'Weii,mana is dekat sejam dah ni xblik2 lag??'arrrggghhhh......not again!!!!!ya ALLAH...dugaan apa lagi ni ya ALLAH!!!Fiza dengan Syuk stay kat situ jagakan Diana dan Ernie,aku ngan Faizal p cari Is..takot Is sesat la xtau nak patah balik cari kami macam mana,tapi mustahil la kan..Is bukan sekali dua mai sini..masuk kali ni dah hampir 7 kali..so kami bertanggapan positif,dalam keadaan emosi kami yang terganggu ni mungkin ada sedikit kekeliruan dengan pemikiran kami.

Aku dengan Faizal berpecah bagi mempercepatkan lagi pencarian kami,hampir 20minit mencari sekitar lapangan terbang tu kelibat is tak jugak kelihatan,hati aku mula risau pabila cerita Faizal tadi tiba2 menerjah masuk kedalam kotak pemikiran.Aku berhenti sejenak sambil menghela nafas yang panjang..sambil2 dalam hati berdoa supaya di lindungi serta dihindarkan dengan malapetaka hebat ni...

Aku jumpa Faizal lepas tu kami decide untuk balik ketempat kami berkumpul dengan harapan Is dah ada sana,dari jauh aku nampak Is berdiri sambil melihat kearah kami...aku berlari mendapatkan yang lain,tapi sebelum aku dengan Faizal mula bicara,tiba2...

'Wei hampa dua p mana ni??buleh tak dalam keadaan macam ni jangan dok berpecah??'

'Punya lama hampa p beli ayaq,dekat 2jam??ayaq nya mana???Syuk plak mencelah...serious aku dengan Faizal keliru kami totally blurrr???apa dah jadi ni???aku memang dah rasa macam nak gila dah,aku xkata apa aku,aku tak tanya apa lansung kat depa...aku nak dok diam,aku nak rilex sat...nak ambik masa tenangkan fikiran aku...

 

 



__________________

aNAK maK abAH akU



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

sambungan x der ker....


__________________

Allah itu Ada...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Aku bersandar sambil lelapkan mata,ini semua does not make sense...cuping telinga aku masih dapat menangkap perbualan Faizal bersama dengan yang lain.

'Is..aku dengan Ida p cari hang la lepas dekat sejam hang p toilet xbalik2...Syuk,Fiza hampa pown tau kan kami p cari Is??'

'Wei..aku tak p mana pown wei aku dok kat sini ja dari tadi'

'Sungguh Is kata tu,mula Shida kata dia dahaga nak p beli ayaq..lepas tu hang nak temankan dia bahaya  dia p sorang2'Faizal terdiam,aku tau dia memang dah totally lost,aku pown malas nak pikiaq banyak..aku kosongkan minda aku,dalam tak sedaq aku dah terlena..tiba2 aku terjaga dik cahaya matahari yang mula menyuluh..

Rasa berkurangan sikit sakit kepala aku,aku mengalihkan pandangan aku kearah kawan2 aku...tiba2 ayaq mata aku mengalir,aku sedih..aku lemah..berhadapan dengan semua ni.Kawan2 aku pown lemah..tiba2 aku perasan Fiza xdak kat situ????Ya Allah dugaan apa lagi ni Ya Allah...........

'Weii...hampa bangun!!!bangun weeiii..ni Fiza p mana ni?Syuk,bini hang p mana ni sorang2???'aku mula gabra..semua pakat ada kat situ tapi Fiza xdak???Syuk tak perasan Fiza p mana?dia ingat bini dia tu dok tidoq dengan dia...

'Weii..Fiza mana wei???sayang...!!!!! sayang...!!!!!!!!!!!'Syuk terjerit2 dah macam orang kena histeria...

'Sabaq Syuk sabaq,mungkin dia p toilet tu...'

'Xpa lani,kita berpecah cari Fiza...Is hang dok sini jaga Ernie ngan Diana,at the same time keep calling baba ok'

'Ok2..hampa p elok2 wei...'aku..Faizal dengan Syuk..kami berpecah cari Fiza dalam lapangan terbang yang sudah mula dibanjiri oleh orang ramai..Aku mula merasa pelik,apa yang aku alami dengan Faizal di mana kami pergi mencari Is tiba2 kembali berulang,seolah2 apa yang jadi tu menjadi pertanda yang salah seorang dari kami bakal hilang??seperti dejavu..

Yup...dia merata corok kami cari Fiza tapi tak jumpa,aku risau..tapi aku tengok Syuk lebih risau..tanpa malu dan segan Syuk menangis,sepuas hati dia menangis..aku paham dia sedang risaukan keadaan isteri dia,keselamatan isteri dia..tambahan pulak Fiza sedang mengandung anak dia yang sulung,itu lebih menambahkan kerisauan dia.

'Sabaq Syuk,kita iktiar cara lain cari Fiza..jom kita balik dekat yang lain dulu'at last kami decide..memandangkan kami masih tak jumpa Fiza dimana2..Syuk mengikut kami dengan langkah yang berat.

'Is..macam mana dapat x kol baba??'

'Haa..dapat,tapi baba kata flight depa delay,baba mintak kita bertenang dan baca 4 qul ramai2....'Kelihatan Syuk sungguh tak tenang..but kami keep bagi dia semangat,kami doakan yang baik2..dengan izin tuhan everything gonna be fine soon,in syaa ALLAH...

'Sorang p beli apa2 untuk makan..dari semalam kita semua tak makan apa lagi ni'betoi tu...dari semalam kami tak jamah apa..rasa takot tu dah mengatasi rasa lapaq,hilang selera makan kami..langsung tak bernafsu..sebab tu la kami rasakan kami sangat2 lemah...melihat keadaan Syuk macam tu,aku hanya ajak Faizal temankan aku..

Kami berjalan jauh sikit dari dalam kawasan lapangan..ditepi jalan kami melihat ada beberapa kedai makanan halal..sedang Faizal memilih lauk pilihan dia tiba2 mata aku terpandang kelibat Fiza..aku nak jerit panggil nama dia tapi pelik suara aku tak terkeluaq??mata aku kemudian terlihat susuk tubuh Is,Ernie,Syuk,Asmeer,Diana...Faizal..dan aku sendiri????aku sedang melihat diri aku sendiri???adakah aku sedang bermimpi???Ya ALLAH ya tuhan aku...kau ampunkan lah dosa2ku Ya ALLAH..penglihatan aku menjadi gelap kemudian aku rebah...

'Shida......Shida,bangun Shida...'satu suara yang aku kenali terngiang2...perlahan2 aku bukakan mata,aku lihat semua mengerumi aku..

'Kita kat mana ni?'dalam keadaan lemah aku bersuara ingin tahu,aku berharap ini semua hanya mimpi ngeri aku..tapi jawapannya menghampakan..aku tak bermimpi..apa yang terjadi adalah realiti.

'Kita masih lagi kat Phuket'aku menangis rasanya sudah tiada kekuatan untuk aku bertahan..aku menangis dan terus menangis...Diana yang masih lemah memujuk aku,untuk aku terus kuat untuk dia dan untuk yang lain...kami semua berpelukan..

'In syaa ALLAH everything gonna be fine..we'll survive,kita akan balik Penang..kita akan lepak lagi sama2 macam biasa..nothing change..'aku kembali bersemangat,bahkan semangat aku kian membara...ya aku kuat!!! aku lebih kuat dari kau wahai iblis!!!kami berpakat untuk solat berjemaah..berzikir dan meminta pertunjuk dari ALLAH,meminta kekuatan dari ALLAH meminta perlindungan dari ALLAH...

Aku lihat Syuk memohon pada ALLAH supaya Fiza isteri dia dan anak dalam kandungan Fiza selamat..tiba2 tanpa sedar ayaq mata keinsafan mengalir dipipi kami...aku mengapai telefon Diana untuk ,menghubungi baba Diana..belum sempat aku menghubungi baba tiba2 discreen telefon Diana tertera number yang tidak kami kenali.Aku jawab panggilan tu,terdengaq saja suara baba ditalian aku menangis aku bersyukur dengan mukjizatmu ya ALLAH..

Baba bersama 4 orang lagi sahabatnya yang arif selamat sampai...kami memaklumkan kedudukkan kami,15minit dalam talian memandu arah baba..sejauh 50meter,baba kelihatan bersama teman2 dia...tiba2 Diana dan Ernie kelihatan gelisah dengan tiba2..

'Pegang depa..jangan sampai depa lari'baba mengarahkan aku dan yang lain pegang Diana dan Ernie...mereka yang tadi lemah dan tidak bermaya tiba2 mendapat kekuatan yang luar biasa..

 



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 218
Date:

Uiii tak sabar naa nk baca sambungan dia

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Kami cuba untuk mencari kalau2 ada masjid yang berdekatan...tapi malangnya apabila melihat keadaan Diana dan Ernie macam tu ramai pemandu2 tut2 tak mau ambik sewa dari kami,kononnya depa takot depa akan mendapat nasib malang sekiranya membawa penumpang yang kerasukan.Kami tiada pilihan lain selain meneruskan juga perjalanan kami dengan berjalan kaki,panas yang membahang selain terpaksa bertahan dengan tindakan keras Diana dan Ernie begitu menguji tahap kesabaran,tapi kami beristifar panjang kerana masa2 ni lah kami harus kuat menghadapi dugaan ni.

Bayangkan hampir 30minit perjalanan alhamdullilah akhirnya kami berjumpa dengan rumah Allah..pada mulanya orang yang menjaga masjid tu agak keberatan untuk memberi keizinan pada kami,tetapi selepas dipujuk oleh ustaz yang kebetulan pandai bertutur dalam bahasa Thailand,akhirnya depa bagi keizinan dan juga menawarkan bantuan kepada kami.

'Woiii....!!!aku nak dok luaq,panas la dok dalam tu!!panas...!!!'Ernie tiba2 bertutur dalam bahasan thailand yang sudah aku translatekan lah dalam bahasa kita.

'Hahahahaha..padan muka kau!!!aku tidak perlu masuk!!mati lah kau..hahaha!!'begitu juga dengan Diana yang mula bertutur dalam bahasa..tak cukup dengan itu Diana menyanyikan lagu kematian masyarakat Thailand sambil mata dia merenung tajam pada aku yang sedang memelok dia tika itu...aku ketakotkan sehingga ayaq mata dara aku mengalir deras..namun ustaz menyuntik kata2 semangat pada aku supaya jangan mengalah dan jangan melepaskan pelokkan erat aku tu..Diana,dengan tiba2 menjilat2 pipi aku yang sangat hampir dengan muka dia..

'Cepat bawak masuk depa dua!!!'baba mengarah..kudrat aku sorang tidak mampu untuk memaksa mereka oleh itu Faizal menolong..

'Busuk lah..busuk,aku tidak mahu masuk!!hahahaha...'tiba2 Ernie memuntahkan cairan hijau pekat yang teramat sangat sadis busukkan..Ernie terlepas dari pelukan Is kerana Is tak tertahan dengan bau busuk yang Ernie muntahkan sebentar tadi..jadi dengan pantas Ernie berlari pergi..dengan kepantasan yang luar biasa,akhirnya Ernie lesap dari pandangan..

'Tak apa benda tu akan balik dekat tuan dia,kamu tau kan kat mana tuan dia??'

'Tau ustaz..'

'Bagos..mungkin kita akan jumpa semua kawan2 kamu disitu,sekarang kamu semua bertenang..ambik ayaq sembahyang itulah jalan menyelesaian yang paling mujarab...'lepas mendengar,ayaq mata keinsafan mengalir....selama ni kami gagal memenuhi tuntuan agama,kami leka dengan hiburan dunia..kami betul2 insaf..sementara kami solat ustaz,baba dan yang lain berusahan untuk memulihkan Diana.

Aku cuba untuk khusyuk tapi tak boleh..mana tak nya Diana,sekejap2 nangis..sekejap2 marah,sekejap2 menyanyi dalam bahasa Thailand..dan la tu dalam irama yang menyeramakan plak tu,memang tak khusyuk..tapi aku selesaikan jugak solat aku dengan sempurna..aku ambik masa lama sikit untuk berdoa mohon ampun kepada ALLAH dan mohon pertunjuk dan perlindungan,lepas tu aku rasa tenang ja....sesudah selesai,aku menuju kearah mereka.

Aku lihat..Diana masih lagi belum pulih..tetapi semua terus berusaha tanpa mengalah..tidak hanya mahu duduk saja dan memerhati,aku mencapai buku yassin dan memulakan bacaan...Is dan Faizal turut sertai aku..Diana semakin marah dia meronta2 mintak dilepaskan dan akhirnya dia lemah dan mengalah..hampir 2jam Diana pengsan tidak sedarkan diri..Setelah sedar,Diana menyebut2 nama kami semua..dia tiba2 terkejut melihat baba dia di Phuket,dia seakan tidak percaya..setelah baba ceritakan hal sebenar baru lah dia percaya yang itu betoi baba dia..dia memelok erat baba.

'Macam mana hampa boleh bawak aku mai sini....ehhh Ernie?Asmeer,Fiza mana??'mendengar saja nama Fiza,Shuk terus menerpa Diana..

'Hang nampak Fiza kat mana weii??dia ok x Diana?'bertubi2 soalan yang Shuk ajukan..ternyata Shuk sangat2 bimbang,Shuk menangis..aku sebak lalu turut serta menangis bersama Shuk..ustaz hampiri Shuk dan memberi semangat pada Shuk supaya kuat dengan dugaan ni,dan ustaz beri jaminan in syaa ALLAH Fiza dan yang lani akan selamat.

'Aku ingat lagi,aku Ernie,Asmeer dan Fiza kami dalam bilik rumah banglo abang Nipa la..tapi aku pelik jugak kami masing2 diam ja tak bercakap'

'Tak pa..Diana bangun p ambik ayaq sembahyang,kita berjemaah semua skali'arah ustaz...Selesai berjemaah,kami mintak diri dan mengucapkan jutaan terima kasih kepada penjaga masjid itu,sekali lagi misi kami bermula..kami akan selesaikan semua ni dan pulang dengan selamat..in syaa ALLAH,sebelum memulakan segalanya ustaz mengetuai kami dengan iringan doa semoga dipermudahkan segala urusan..amin



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Baba bertanyakan sapakah gerangan abang Nipa ni sebenarnya??

'Selalu Is mai sini,Is selalu pakai dia untuk guide kami p mana2...sebelum2 ni tak pown masalah macam ni,dia baik ja ngan Is..'Is memang agak kerap la mai sini berbanding kami,so dia kenai la a few people around here..

'Tau ka mana travel agency laki tu?'

'Tau..tau..Is tau kat mana'

'Bagoih..kalau tau jom lani kita p sana cakap dengan ketua ka boss dia ka'kami sewa tut2 dah meluncur laju ke destinasi..tibanya di sana kami disambut oleh penyambut tetamu mereka yang sangat ramah,tanpa buang masa kami bertanyakan perhal abang Nipa..betoikan dia reja kat sini??ada masalah mental ka dengan dia??dah berapa lama dia reja sini??belum sempat penyambut tetamu tu bukak mulut,tiba2 boss besaq dia datang mencelah..dan mula persoalkan tindakan kami bertanyakan tentang pekerja dia..

Dengan budi bahasa yang baik,dia memperlawa baba dan ustaz masuk ke dalam bilik...ada dekat 30minit,barulah mereka keluaq dari bilik tu..kata baba menurut boss travel agency tu,arwah abang Nipa memang pernah kerja kat situ...

'Arwah??betoi ka abang Nipa yang kami maksudkan atau mungkin kita salah company??'baba..mengangguk,kata baba memang betoi arwah dan meninggai bulan lepas..tiba2 Is bukak balik hp dia,sebab dia nak tengok gambaq2 yang abang Nipa tangkap??dia cari punya cari xdak??xdak lansung pic yang ditangkap abang Nipa dalam folder??ada a few gambaq abang Nipa yang Is tangkap pown xdak..??

'Kalau abang Nipa ni bukan manusia??macam mana abang Nipa boleh tolong Ernie masa dia kena rasuk kat hotel tu?dan macam mana abang Nipa boleh baca ayat2 Al-Quran?kami keliru??fikiran kami bercelaru??apakah semua ini??

'Memang dia boleh baca tapi kamu yakin ka bacaan dia tu betoi,berkemungkinan itulah adalah bacaan mantera dia..kamu yang pada masa itu tak dak pilihan lain teruskan yakin pada dia'memang betoi apa kata ustaz,kami sebenarnya masa tu tak fokus pown dengan bacaan abang Nipa..yang lebih menguatkan lagi kepercayaan kami bila dia berjaya pulihkan Ernie..so kami mula percayakan dia.

Abang Nipa dah meninggai tapi kenapa dia ganggu kami semua??kenapa harus kami yang jadi mangsa?apa salah kami terhadap dia??semua ni tak masuk akai..tapi inilah yang kami lalui,hanya kami dapat merasa..selesai urusan di travel agency arwah ABANG NIPA,kami bergerak menuju ke RUMAH ABANG NIPA.

Dalam perjalan kami menuju kesana,kami cerita dekat baba dan yang lain..ketika kami patah balik untuk cari Asmeer yang kami perasan tak bersama kami dalam tut2 ketika itu..setibanya kami disitu..rumah yang pada mulanya indah dan berdiri megah itu lesap hanya tanah luas yang usang saja yang terbentang..

Berhenti saja di depan kawasan tanah lapang yang kami maksudkan sebentar tadi..berdiri megah sebuah banglo yang mula2 kami lihat...kami masing2 berpandangan.

'Dia sedang bermain dengan minda kita..tak apa kita teruskan saja'

Ustaz mula dengan membaca beberapa surah suci AL-QURAN,kata ustaz lagi ikot perlahan-lahan apa yang dia baca,kami ramai2 ikot...pada mula2 perlahan,tapi makin lama bacaan kami makin kuat..ustaz mengenggam tanah merah dihadapan kami dikepal2 tanah merah tu lalu dibaling kearah rumah banglo nan INDAH tu..dengan sekelip mata banglo itu ghaib..naa sekarang hanya tinggai tanah luas terbentang,seperti yang kami ceritakan sebentar tadi..

Ustaz mengarahkan kami supaya berpecah untuk mencari mereka..sementara ustaz tunggu di depan dan meneruskan bacaan..

'Kenapa diganggu kerja aku..??ABANG NIPA berdiri dihadapan ustaz,(semua tatabahasa ditutur dalam bahasa thailand tapi aku olahkan ke bahasa yang mudah difahami..hehe)

'Aku perlukan semangat muda,aku perlukan darah muda untuk menghidupkan kembali suami aku'

'Siapa kau??apa tujuan kau lakukan semua ini??'

Tiada lagi ABANG NIPA dihadapan ustaz,sebaliknya wanita pertengah umur..

'Aku Phailin,aku isteri kepada Nipa..seorang lelaki yang baik,taat dan setia kepadaku...tapi kenapa dia harus mati!!!???kenapa dia harus pergi meninggalkan aku!!!???wajah Phailin berubah menjadi bengis dan hodoh..aku rancang untuk hidupkan Nipa kembali..oleh itu aku harus korban semangat muda!!'

'Kau ingin korbankan manusia yang tak bersalah hanya semata2 ingin memenuhi impian jahat kau??kau ingin menhidupkan yang mati??adakah kau tahu apa yng kau lakukan ini berdosa..kau akan dilaknat tuhan??tidakah kau takot dengan balasan tuhan??'

'Apa yang aku inginkan..aku harus dapatkan,tidak aku perduli walau dengan apa cara sekali pown!!!'

Phailin tiba2 ghaib dari pandangan..dari depan ustaz terdengaq jeritan dari arah kami berpecah..jeritan panjang nyaring dan ramai..tiba2 ustaz nampak kami meluru keluaq..pada mulanya kami dah jumpa depa sedang terbaring lemah dalam semak,Shuk dah elok dukung Fiza keluaq tapi tiba2 depa semua menjerit..Fiza plak p gigit telinga Shuk sampai berdarah,Shuk yang tak tahan sakit terlepas Fiza dari dukungan dia..

Kami menarik Shuk untuk keluaq dari situ,takot kejadian yang lebih buruk berlaku..

 

 



__________________

aNAK maK abAH akU



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

alaaaa.... sambung lagi ker... x per x per... setia menunggu chew.gif



__________________

Allah itu Ada...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

Syuk menangis,meraung..dia menyalahkan diri dia kerana menghempas Fiza bini dia yang sedang mengandungkan anak dia,kami semua cuba untuk menenangkan dia..ustaz mengambil keputusan untuk singgah di mana2  surau dan masjid bagi menunaikan solat mahgrib...ustaz kelihatan sangat2 tenang berhadapan dengan semua ni.

'Aku tak mau p!!! aku xmau tinggai bini dan anak aku dalam tu!!aku xmau p!!!!!!' amarah Syuk tak dapat dibendung lagi,dia bertindak berlari kearah semak itu dengan tujuan nak selamatkan bini dia.

'Tak apa biarkan dia,kita berjemaah disini saja..kamu semua ada bekalan air?' mujurlah bekalan ayaq kami masih banyak..jadi kami kumpul kesemuanya dan ayaq tu lah kami ambik wuduk..terima kasih ya ALLAH kerana mempermudahkan urusan kami..aku yakin ada antara kami yang tidak khusyuk dan takot tapi aku berusaha kosongkan minda..sedang kami berjemaah,tiba2 pelbagai bunyi kedengaran..

Setibanya kami di tahiyat akhir,kami terpandang Fiza,Asmeer,Diana dan Ernie berkumpul mengepung Syuk yang  sedang berbaring..Ustaz selesaikan solat berjemaah kami dengan bacaan doa..dengan tiba2 mereka semua menjerit dan memarahi kami dalam bahasa yang tidak kami fahami,jeritan mereka semakin kuat dan tiba2 kami lihat jasad mereka berempat terapung diudara...ustaz masih berdoa malah dikuatkanlagi bacaanya,lalu mereka berempat terhempas dia tanah dan tidak sedarkan diri..selesai bacaan ustaz mengarahkan kami mengangkat dan meletakkan mereka dalam posisi kepala mengadap kiblat..

Ustaz berada ditengah2,ustaz memulakan bacaan dia sekali lagi...mereka masih kelihatan tenang dan tidak sedarkan diri,10minit bacaan ustaz mengambil ayaq lalu direjis2 pada muka setiap dari mereka..lalu dengan tiba2 badan mereka mengeluarkan asap yang berbau busuk...ustaz masih kelihatan tenang tapi kami pulak telah memuntahkan isi yang tak berapa nak ada memandangkan kami belum makan malam.

Hampir 15minit juga kejadian pelik tu berlarutkan..after that asap tu hilang bersama bau busuk yang amat tu dengan tiba2..wajah mereka yang tadi kelihatan sangat pucat berubah kembali segar,dalam hati aku berbunga2..mungkin semuanya sudah berakhir..ustaz mengarahkan kami untuk balik kemasjid tadi..

'Ustaz tak ikot sekali??'

'Kamu semua p dulu,saya akan menyusul kemudian...mamu bawak depa semua keluaq dari sini'ustaz mengarah kami keluaq dari situ..kami ikot cakap ustaz lalu beredar dari situ menaiki tut2 menuju ke masjid tadi,dalam perjalan kami,kami telah diganggu sekali lagi oleh syaitan itu..tapi kali ni kami tidak takot..we are strong enough!!! Benda tu bertindak melampau dengan mengegarkan tut2 yang kami naiki,tidak cukup dengan itu dia telah memperlihatkan dirinya yang hodoh tu pada pemandu tut2 sehinggakan lelaki itu terus melarikan diri meninggalkan kami...

Kami terkandas ditengah2 bandar Phuket,luckily la masjid itu sudah berdekatan,so kami ambik keputusan turun dan berjalan kaki..

'Jangan fikir yang kamu semua akan aku lepaskan..hahahahaha!!!'selain menggunakan ayat2 suci AL-QURAN,ustaz jugak mahir dalam pendekatan psikologi..

'Jangan begitu Phailin,jangan disiksa arwah suami kamu,kiranya dia baik..biarkan saja dia dikalangan orang2 yang baik dan beriman,jangan menarik dia kembali ke alam bukan miliknya'

'Diam kamu!!! jangan pula kamu pandai2 mengajarku...aku tahu dia juga belum sedia meninggalkanku!! ingin dia pulang dan hidup bahagia bersamaku...!!!'

'Justeru itu,kamu harus lebih mengdekatkan diri pada ALLAH,tinggalkan ajaran serta pegangan kamu yang syirik dan dilaknat ALLAH ini,jangan kamu jadikan syaitan sebagai kawan mahupun perantaraan kamu...sesungguhnya ALLAH itu maha pengampun,penyayang dan pengasihani...mohon keampunan kepadanya,in syaa ALLAH..ALLAH bakal mendengar doa2 kamu'kelihatan Phailin sudah mula beredam dengan ayaq mata..

'Aku degil,aku tidak memperdulikan larangan dia selama ini..aku tidak menghormati dia,namun aku terlalu sayangkan dia,dia adalah satu2 nya lelaki yang berani hidup dengan aku,tahan dengan sikap aku...Nipa seorang lelaki yang baik dan jujur.....'Phailin sudah menunjukkan rasa bersalah..wajahnya yang bengis tadi kelihatan lemah dan muram..

'Kamu masih belum terlambat,ayuh cuba ikot bicara aku..'pinta ustaz yang nak tolong Phailin mengucap 2 kalimah syahadah

'Tidak..!!! tidak mungkin!!! aku dengan dirinya sudah sebati..!!aku tidak mungkin akan mengkhianatinya...hahahaha!!kamu itu bodoh..!!ayuh kamu saja ikot ajaran aku!!'

'Siapa dia yang engkau maksudkan??'

'Thibr..dia adalah tuanku,aku sangat taat kepadanya'

Thibr..syaitan yang bertanggungjawab membinasakan manusia

'Nampaknya,kau sangat setia..maka aku tiada pilihan lain selain memusnahkan tuanmu'

'Hahahahah..kau tidak akan mampu'

'Tiada apa yang mustahil dengan kuasa ALLAH S.W.T'ustaz memulakan doanya..5 surah berlanjutan,kelihatan Phailin masih lagi tenang,sambil tersenyum memandang ustaz...Ustaz teruskan dengan surah Al Fatihah,Ayat Qursi,dia sudah kelihatan tidak tenang...ustaz teruskan pula dengan 3 surah terakhir Al quran,Al ikhlas, Al Falaq, Al Nass.

Phailin sudah kelihatan terjejas,dia ingin melawan tetapi dia kelihatan sangat lemah lalu rebah dengan hinanya,ustaz menghampirinya..tiada apa lagi yang ustaz mampu lakukan..ustaz hanya bisikkan kalimah syahadah ditepi telinga Phailin, namun Phailin hanya kaku..ustaz memeriksa nadi Phailin,ternyata dia sudah meninggal dengan cara yang dia inginkan..

Subhanallah...

Ustaz kembali kepada kami dengan selamat..syukur,segalanya sudah berakhir..pagi2 tu kami berangkat pulang ke Penang,apa yang terjadi masih berkesan dihati kami namun begitu..kami semakin menghargai agama kami,semakin menyayangi agama kami..dan juga berita baik untuk kami,kandungan Fiza selamat walaupun telah beberapa kali Fiza terhempas...ternyata tuhan telah melindungi anak tu..selepas kejadian itu kami semakin rapat..kami sayang antara satu sama lain,and guess what??Faizal dan Ernie bakal menlansungkan perkhawinan mereka selepas Fiza selamat melahirkan baby dan selepas berpantang..sebab depa nak kami semua ada untuk jadi pengapit depa..hahahaha

Kisah derita kami berakhir dengan bahagia..syukur Alhamdullilahfloating.gif

 

 



__________________

aNAK maK abAH akU



Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:

Yeay..habis jugak..best best.

__________________

Mencari penawar untuk hilangkan kebosanan dan kesunyian...



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

terbaekkkkk biggrinbiggrinbiggrin



__________________

Allah itu Ada...

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard