Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Berkenalan, berkasih, berkahwin.


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:
Berkenalan, berkasih, berkahwin.


Alkisahnya..

 

Masa berkenalan:

Girl: saya ni jangankan kereta, motor pun tak tau bawak, takutlah..

Guy: eh betul ke? Sweetnya, jarang jumpa girls yg tak reti bawak motor kereta sekarang ni tau.

 

Masa berkasih:

Girl: sorry awak, susahkan awak je kena jemput hantar saya ni..

Guy: taklah, saya ok je, dapat spend time dgn awak pun.

 

Masa kahwin:

Girl: abang, tolong gi kedai jap beli belacan.

Guy: ish awak ni, susah betullah semua harap saya je, itulah, kalau tau bawak motor atau kereta kan bagus!..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

masa berkenalan:

ijoi: saya x reti nak bawak motor ke .. kete ke  ... lori ke .. bas ke ..

awek  : owhhh ... ye ke?  ala ... x pe .. saya kan ada ...

 

masa berkasih:

ijoi: .. aaloo ayang .... ambik anje kat depan opis buleh x .. pemandu bas mogok la ayang .... muah muah ...

awek: okehhh aje .... lagik lima blass minit ... ayang sampai eh .. anje tunggu tau .. muah muah balik

 

masa berkahwin:

ijoi: ayang .... rokok anje abes laaa ... antarkan aje kejap buleh x ..

isterI:   anje ... kolo macam nii la ... kita buat rumah sebelah kedai sebijik .. sebelah market sebijik .. sebelah opis sebijik .. setuju anje???

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Aku tak hisap rokok la wak huhu.. Hisap kang..

Saje je ni dan takde kena mengena dgn tajuk.. ..

Fgv ni teruk betul kebajikan pekerja2, untung juta2 utk satu pejabat kecik je, pejabat sentiasa renovated, buat kolam buat surau buat tandas..

Semua utk pegawai dgn kerani je, lepas diorg guna terus kunci, kan ke celaka tu.? Surau dgn tandas, pun, kunci tanak bagi pekerja ladang dgn security guna. Ada je alasan tak bagi guna, macam haram..

Padan muka pekerja bangla dgn indon mogok tak keje, suruh la pegawai dgn kerani tu potong buah, loading sawit tu, korang pandang pekerja camni kotor kan, baju comot2..

Gila! Kerja potong, loading tu berat, ada budak indon cuma dapat rm400 je bulan lepas, nasib dia tak mengamuk tetak pegawai yg asyik cuti..

Felda sekarang bukan felda dulu, dulu felda utk bantu peneroka sekarang felda berniaga dgn peneroka. Dari yg paling besar sampai pengurus paling rendah semua nak duit kopi lebih dari tokey cina, peneroka yg tertekan. Jahannam betul..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

ni pon luar tajok jugak ...

 

aa tu la nko ijoi ... yang jadik pengurus tu .. aku laaaahhh ...

yang jadik kerani pon aku jugak ... laaaa ....

sebab tu surau bilik air .. jamban ... dan menatang mendaalah yang lain seme aku kunci ...

kolo x kunci .. abis seme ... berterabor sejadah .. telekong kain pelekat ... x susun balik ..

jamban pulak .. lepas guna x nak pam ... paip air pulak .. pulas penutup sekuat tenage .. camna aku nak bukak balik .. sampai terkencet aku ni dibuatnya ..

 

laen kali baca peraturan dan cara penggunaannyaa ...

selagi x tau ... aku kunci bilik bilik tu seme ...

err ........

zolim x aku ???

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

uih... bukan zolim.. ni jatuh hukum mughollazoh wak ni..

sib baik gak bilik stor wak tak kunci ek.. kalo tak mano aku nak carik tempat curik2 bikin najis mata.. hahaa..


assalamualaikum... dah membebel baru nak bagik salam... hahaa.. jgn marahhh...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

walaikumusalam ....

alo lo lo lo ...... adinda cengkuduk itam putih kelabu asap niiiii  .....

lama x nampak?

memetang ler ........ tambah zuriat ... tunjuk lobang jamban .. ehh sikap ...tunjuk lobang idong kat GC pong x mau ek ....

x acilaa cam tuuu .... sunyi sepi kande ijoi kat sini taw ....

balik balik wak kang ni jugak yang melayan makan minum beliau ...

ehhh ..... makan minum? biorrr betullll ..... ekek kek kek ..

 

(sepatah kate kande g preedeng ... dah tua bangke ... x sedor dirik ... kek kek kek kek .....)

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

la baru perahsan yang aku dah berzaman tak jejak kaki kat sini...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard