Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Ragam manusia..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:
Ragam manusia..


Assalamualaikum, lama betul aku tak post kat ruang cerita agama.. Atau kat ruang lain pun lama jugak?..

Masa solat jemaah kat masjid..

Aku pelik tengok ada org, selesai je salam terus bangun, walaupun ada org masih belum selesai kat saf belakang, sanggup diorg ni berjalan mencelah2 depan org solat, semata2 nak duduk belakang sikit masa tgh wirid, zikir, doa.. Pelik betul..

 

Aku tak suka betul kalau solat sebelah bangla, bukan rasict atau memandang rendah bangsa diorg, tapi bau dia, fuh.. Menusuk betul.. Apahal lah diorg ni bau kuat sgt? Makan apa agaknya..? Lain macam betul aroma diorg ni..

 

Ragam manusia, macam2..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Psst Ijoi jgn kutuk lebih2 kang hilang pahala solat jemaah ko tu

tp bila ko sentuh bab bau ni..

teringat aku zaman2 aku bujang dl,tiap2 minggu naik turun bas dr Cameron Highlands ke Tapah pas hbs keje hr Jumaat

berkongsi lak bas ala2 zmn penjajahan Jepun dgn org2 tertentu y baru blk dr kerja kebun bunga/sayur

(aku xnkla sebut bangsa ape)

dia pny bau..erm...blh tahan la

menangkap hingga ke kepala...

botol minyak wangi y kecik tu mmg dh jd teman setia aku ler

tiap 5mnt aku hidu..tu pn xhilang

bayangkan 2 jam lebih dlm bas..tula aku lalui dkt 5 thn

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Ahh lantaklah, rasanya takde bangla yg join atau jadi silent reader kat sini.. Kalau ada pun peduli apa haku, muah muah muah..

Betul.. Bau dia lain macam.. Melekat pulak tu.. Kalau duk sebelah, balik je memang sah masuk besin rendam terus la baju melayu haku, isk.. Tak tau la memang bau badan atau diorg pakai minyak yg bau camtu, nirajim betul..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 620
Date:

hihihi.. aku klau bab2 bau ni aku paling x,suka.. kadang hidu wangi kreta pun aku dh pening,mual..

aku blh join skali x dlm ruang agama.?? nk minta pendapat korg.. mcm mana nk jadi org yg penyabar dn sederhana semua benda? kadang aku rasa mcm aku ni jenis yg kurang sabar. bila terlepas baru otak fikir yg tindakan aku tu salah..



__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Member

Status: Offline
Posts: 20
Date:

Ragam manusia memang macam-macam.......itu disebabkan hasil didikan ibubapa dan juga masyarakat sekeliling. Yang penting kita perlu mengambil ikhtibar dari setiap kejadian......sebab tu ada perpatah yang baik jadikan tauladan yang jahat jadikan sempadan. Macam kat office wak ni.....tempat wak kerja ni ada juga office yang mengambil perkerja dari luar Negara, macam india, german, uk, us dan macam2. bila tiba waktu solat ada satu minah ni....wak selalu perhatikan ...tudung dia pakai bukan main litup lagi...tapi kaki dia bogel.....tak pakai sarung kaki atau pun kain yang labuh utk tutup kaki tu.....nak kira macam mana ye tu? tengok dari rupa dia wak andaikan dia dari india.....mungkin dia ikut mahzab hambali .....

Kepada ika syg cara nak jadi seorang penyabar ni macam ni....ika pernah tak tengok satu rancangan kanak2 kat tv dulu...tak silap tajuk dia "blue clue".......bila dia dapat satu clue dia akan "berhenti, Tarik nafas dan fikir....." dan akhirnya dia dapat selesaikan satu misteri dengan jayanya.....begitu juga yang ika perlu buat....bila ika rasa marah ketika ika sedang duduk, ika bangun, Tarik nafas dan fikir ......kalau marah masa tengah berdiri, ika duduk dulu Tarik nafas panjang2 dan fikir apa tindakan yang paling sesuai ika buat.....

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

nak citer pasal bangla jugak la...
aku start kenal bangsa bangla ni tahun 2007...aku dulu blajar tak tinggi jadi kena la keje bersama bangla...mmg bau mereka lain dari yg lain...dari tahun 2007 tu la aku tengok gaya hidup mereka...dari permerhatian aku n pengalaman aku bau mereka dtg dari cara pemakanan....

mereka ni terlalu banyak mkn bawang puteh...n lagi satu baju selalu ulang ulang pakai.lagi pun mereka kerja 7 hari seminggu mcmn nak uruskan kebersihan diri...



__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard