Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Lifestyle student


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:
Lifestyle student


Student.. ni la status yg disandang.. kdang kala mmbuat diri bangga bab dpt jejak kn kaki kt menara gading. tp trse juga fed up ngan lifestyle yg plik2 kt u nie.. tertekan ngan kehidupan yg pnoh dgn mslh.. kdang kala x mmpu hadapi cmue tu.. nk diluahkan tp x taw kt cpe..yg mmpu hanye pendam pendam dn pendam...nonononono



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Status student atau apa pun, yg dipandang tinggi atau rendah, ada masalahnya sendiri.. Yg student dgn masalahnya, yg bekerja besar dgn masalahnya, yg bisnes dgn masalahnya, yg datuk datin dgn masalahnya, yg bekerja di ladang pun dgn masalahnya sendiri.

Mungkin rasa pahit sekarang, tapi satu hari nanti akan tersenyum sendiri bila teringat susah payah masa jadi student ni..

Pasang impian tinggi2 sampai langit ke 7, dan study betul2, persetankan masalah lain, couple, style, gajet, tak penting, study is the reason why you here in the first place!..

 

Dan jangan lupa bersyukur, sebab ramai org yg tak dapat merasa pengalaman jadi student, sebab salah sendiri masa2 yg lepas..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 620
Date:

apa yg ijoi ckp tu betul juga,bersyukur la sebab dpt masuk menara gading walaupun gading gajah xda kat menara tu.. hihihi..fed up dgn keadaan kat situ? sebenarnya,awk kena set awal2 dlm otak benda yg positive.. yg negatif tolak tepi..

hidup kita x,sempurna tanpa masalah..jd student,bg aku masalsh kewsngan laa yg paling atas.. tiap hr nasi sebungkus bahagi dua,utk mkn tgh hr dan mlm..tp syukur sekurang-kurangnya jamah nasi.. org lain ada yg lbh teruk dr kita..

lifestyle pelik? klau pelik jgn ikut..d kampus mcm2 ragam org kita jumpa.. pilih kwn yg baik2..yg x baik tu,cuba hindari. takut terikut ikut..

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Yezzzz... Masalah studeng paling utama adalam masalah kewangan... Tak lain tak bukan dah... Ambe nie skang un tengah poning ha.. Duit buku tade nak bayar guna apa.. Duit pt hrtu dpt sikit jer.. Habis dah buat belanja aish... Salah sendiri.. Padan muka...

Cakap sal study kat menara gading nie kan.. Seronok sebenarnya... Even aambe sendiri kat u biasanya sorang ajer... Sebabnya.. Sini bukan sekolah dah nak kesana sini beramai2. Kenalah terima keadaan baru seadanya...

Nak cter ah sikit.. Sem lepas kan... Ambr siap berperang dengan 1 geng nie.. Habis fon anderoid ambe dicampak kedinding. Dasat tul.. Nak tau kami gado sal ape ? Biarlah rahsia.. Yg penting bukan soal kapel ler.. Tu simpang.. Ambe tak kisah lau ambe single... Sbb ambe skg fokus nk senang masa depan je..

Penat asik susah je spanjang hidup kan.. So.. Kenalah usaha sekarang...

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 620
Date:

hahaha.. aku dulu pernah kesuntukan duit,dah darurat sangat,duit syilibg dlm tabung aku korek semua.. ada la dlm rm50 cm tu.. hihihi.. tu pun sbb bapa bg aku cun2 utk byr yuran ye,utk belanja pun x cukup..nsb baik aku menabung,klau x,x mkn laa gaya nya.. buku bkn murah beb.. 1 buku cecah rm100.. fuhhhh...otak pun dh tunggang tebalik gara2 DUIT.

tp,jgn bg alasan duit x dpt dpt result ok.. cuba sesuaikan dr dgn keadaan sekeliling.. aku dulu pun lone ranger juga kat U. xda kwn.. ada juga laa kwn,tp biasanya aku selala sorg2.. even tido pun slalu sorg,sbb roomate slalu tido luar. org cuti 2 minggu,aku x balik pun. stay je kat kolej..

bg aku laa kan,lain org lain style.. mcm aku,dulu minah rempit,msuk U,dh mula berjinak pakai kurung tu semua..hahaha..
jgn ikut cara org kalau awk x suka.. org ckp "jadilah diri sendiri."



__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Yaaa benerrr kata katamu itu.

Jadilah diri sendiri...

Jadi org lain tak best.....

Sebab aku pernah jumpa, dak kelas aku... Sibuk nak wat style cam aku... Hehehe.

Nampak tak ?
Bila kita jd diri sendiri, dalam diam, ada yg nak jd kita.

Huwaa terasa macam icon kan. Hehehehe.

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

Hmmm, same lh life student ni mmg stress kadang2. Sebab tu lh saya luah kan kat gc nii. dh luah kn baru lega sikit, kalo ade yg bagi nasihat dan tips tu lagi lh lega rasa.

__________________

There's always a second chance .

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard