Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Wasiat.


Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:
Wasiat.


Ramasamy terbaring atas katil wad ICU.. Dia mahukan nurse yang merawatinya berada bersamanya untuk jadi saksi kepada wasiatnya.. 

Isterinya..anak perempuan dan dua anak lelakinya juga berada di tepi katilnya..

"Jadi", Ramasamy berkata kepada mereka:

"Lingam, aku mau kau ambik rumah-rumah sekitar Jalan Duta ..."

"Saraswathy, kamu ambik alih apartment-apartment di kawasan Kota Damansara Place..."

"Jega, aku mahu kau ambik alih ruang-ruang pejabat di KL Central...."

"Letchumany, isteri ku sayang..tolong ambik semua taman-taman perumahan kawasan Downtown."

Nurse tersebut rasa terkejut dengan wasiat itu dan bila Ramasamy menghembus nafasnya yang terakhir..dia berkata kapada Letchumany..

"Mrs. Letchumany, suami awak mesti seorang yang berusaha gigih dan banyak menjana harta.."

Letchumany menjawab, "Tarrak la aci.. area suratkhabar kasi antar saja.."

 



__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

salam..

lama dh x jenguk sini, lebih setaun rasenye.. smpikan avatar kungfu aku pun dh ilang..

kt negri omputih sane tuh xleh bukak plak site ni..
nk buat camne..
hahaha...

ok lh..

smoga korang gmbira lah dgn ape yg aku post..

nnt aku cerita lagi..

huhuhu



-- Edited by chikun on Wednesday 29th of October 2014 01:27:41 AM

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

hmmm... karya anda memang mughallazoh. buat aku tergelak cirit tgh2 pg buta ni. pithching ikut tempo, tune cantekkk. tp punch kad perlu dipertingkatkn.. hmm... aku bg pat blas bintat...

heheh.. alo thambi.. lama tarak nampak. ada bwk aci ka balik dr bertapa dekat zimbabwe.. haha..

bro, aku ni x pnah borak2 ngn ngko (rasanya la..) sbb aku pn baru level nubi terhanget... tp dh lama la jd silent reader x berdaftar dgn jpn.

so, salam ramas mesra la dr aku... tolongggg la jgn tenggelam timbul, tenggelam x timbul2. syg gc dulu antara forum yg paling havoc skrg tinggal bpe kerat je makhluk2 nirrojim yg setia..

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

cik puang cikun ...

pg mana dik ... negara omputih tuu ,....

england ke?

sampai ati x ajakk 

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Chikun, syabas haku ucapkan sebab berjaya belajar sampai ke negara org.

Ambik subjek apa ko belajar kat Bangladesh tu Chikun?

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 284
Date:

Hahaha cakap nak gempak je :D

__________________

i like to move it move it



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Ijoi .... beliau amik course `pemahaman dan kaedah-kaedah biologi semasa'

tu macam tu cukup tangan incik chikun kita tuuu ....

maklom laaa .. sabjek interesting .... biggrin

 

 

adinda yaya karen .... cakap x gempak .. x syok ..

mesti gempak gempak sikit ... baru soon .... err .. soon tu ape?



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Soon tu kan benda yg letak dalam masak bening tu..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

adoiiii .. kanda ijoiii niii ... apalah kanda ni agak bengap ari niii ....

susah waknda nak hajor akan hal hal bahasa bahasa ni tawwww ..... 

(sambel membetul betulkan tudung bibik kaler pink gitu ...)

 

soon tu maksudnya ... kaming soon ... kaming soon nak kawen ...... biggrin

bukan suuun yg masak bening campur kacang panjang tuuu .....confuseconfuseconfuse



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

soon tuh nama uncle yg duk kt tmn aku nih.. ah soon.. anak dia, ah mei.. cunnn siottttt... keje gro... enfa gro... susu... hahaha

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

aaa incik chikun .... aku aku ingat ....

ah soon ... betul betul ... ah soon ...

jiran nko yang rumahnya bersebelah dengan rumah kepada abang ipar aku punya kawan punya sepupu punya akak ipar dia ....

tulaaa ha ... kat simpang tiga belok kiri ... lpas tu jalan terusss .... lepas tu belok kanan ... ada trafik light ... belok kiri ...

ujung tulahh ... umah uncle ah soon tu kan kan kan .....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard