Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: carik khoje..


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:
carik khoje..


assalamualaikum.....

akuh ni nak carik khoje.. dak lepasan stpm.. cube bagik idea kretip nkorang.. yang banyak pengalaman tu sudik la bagi nasehat ke.. ape ke...

mulenye cenggini, bapak aku soroh carik pengalaman khoje, sbb dye x percaye kat aku nak bagik aku bukak bisnes, yela.. memang aku pemalas tahap kritikal.

beliau pon mmg pengusaha kebon kelapa sawet. keje beliau tak pernah tanggoh2, tu la dye geram tngok anak dye sekoq ni pemalas.

 

skrang ni aku target nak jadik kerani am, cube bg idea ke petua ke ape ke..,

tulun bg nasehat yerkk, jgn tetibe sound direct, aku sensitip orangnye.. biggrin



__________________
salam perkenalan dari saye..


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

pe kata kan.. utk permulaan ni ko kena start ngan kerja2 bawahan dulu.

ko kena carik kerja yg buleh menaikkan tahap kerajinan enko supaya bapak enko melopong temgok kedrastikan perubahan kepemalasan enko tuh.


aku cadang la kan, utk permulaan ni pe kata enko mulakan dengan amik upah sapu laman umah enko ke, bersihkan ladang bapak enko ke. pas tu bila bapak enko dah percaya tahap kerajinan enko dah makin meningkat macam mangkuk tingkat tu kan ko upgrade sikit kerja enko mintak kat keje kat luar.


ko mulakan dengan cuci jamban utk mengasah lagi tahap kerajinan ko ke tahap yg maksimum. bila dah konpom ko dah rajin gila cabdury asyik nak membersihkan jamban yg tak abih2 org kuar masuk tu baru ko mintak kerja kerani ke, tukang susun fail ke, tukang taip surat ke.


bukan pe, tu sume utk pastikan enko tak mengelat bila dah betul2 kerja nanti. asal ada kerja je terus buat, tak yah tangguh2. baru bos pun cayang sama lu beb...

silap ari bulan bos amik jadik PA, haaa... dah rejeki tergolek tu.. hehee..


tapi, utk kemaslahatan hidup rumah takde tangga enko, baik la enko lupakan je nasihat aku ni. hahahaaa...


meh jadik tukang jaga anak aku nak? heheeee...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

puan cengkodok ni.. lahai la...

jage anak puan cengkodok.., on jer.. jaoh tu rumah puan cengkodok, pos sini meh.., alamat itew kat perak ni hahh..

__________________
salam perkenalan dari saye..


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

uk aloh....


mu pindah ler sini. temapt tinggal, makan pree... tapi khoje ler lebih. heheee...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

cekodok aku nak apply...makan ngan tempat tinggal free kan....

makan aku nak pizza..kefsi...n makdunal....pastu par tinggal rumah sebijik semi D pun orait....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

g_freedom wrote:

cekodok aku nak apply...makan ngan tempat tinggal free kan....

makan aku nak pizza..kefsi...n makdunal....pastu par tinggal rumah sebijik semi D pun orait....


 amboi dot net.. demand kemain ek..

tak de maknenyer, kepsi mekdonal sume. aku bagi makan friskies je paling mahal pun.

nak pulak semi D sebijik. buleh, aku bagi enko semi D rumah kecik kat sebelah umah mak aku.. hahaaa... buleh la kiranya enko membantu beliau masak-memasak sblm enko tido ek..



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

mak ai...kedekut...friskis pun ok gak....nnt badan aku tumbuh bulu yg gebu gebu mesti ramai awek nak usap usap aku.....kalah la gay GaBriel nnt.....

semi D kecik pun kecik la cekodok....janji semi D jugak....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

g_freedom wrote:

mak ai...kedekut...friskis pun ok gak....nnt badan aku tumbuh bulu yg gebu gebu mesti ramai awek nak usap usap aku.....kalah la gay GaBriel nnt.....

semi D kecik pun kecik la cekodok....janji semi D jugak....


 

usap usap? ngeh  ngeh ngehh...

dah mula la kekuningan pala lutut aku ni. kegataln tiba2 pun macam ada jugak..

ngahahaaaa...

takpe.. tak pe... konfom bulus bulus gebu bakal membuat aweks semua tak tido malam... sebab alergic.. ngahahaaa...

 

macam anak dara aku, bukan takat a-chum achum je... dgn mata2 skali bengkak kalo sehari suntuk main ngan kucing.

disebabkan beliau aku terpaksa menjauhkan kucing dari anak2 aku, tak kira la ensem ke tak..

 

eh... ari tu aku pesta gol ngan patner aku pasal? german tibai 4-0.. hahahaa... oh ozil... nak train boboi aku mcm dia gak.

yg penting sblm start game baca doa dulu, solat tak tinggal baru main pun shantekkk...



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

tumpang lalu....
saya budak baru belajar..minta jangan diajar ye ehhehe...al maklongla..kang adr lelaki tanak kawan sama ai pulak sebb tak penah ckur bulu kaki miahah

meena...aku pon terpikir sok nak kje apa..
untungla da abis stpm..ayh ade kebon lagi..
aku ni bru nk amek pt3 ganti pmr...
mak ayh kebon dah kne kangkang dek kera..da tkde le gamaknya..

moh kite pikir..rasa mcm nk keje jaga ank laki je...
pas stpm..kawen la yok..hahaha

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:


Idok lerr teman nak kawen lagi..haha
jage anak laki..,, jage lakinye tros lah kalu cenggitu.,ngee

pagi ni meena ade carik khoje laie.. dpt kat skola ugama, trial 2 mggu katenye, kalu meena minat boleh teros sain kontrak setaon. kursus semua ade sedia, rumah guru pon ade,
jarak dari rumah meena skrg ade la dalam lbh kurang 5 km..

alhamdulillah.. meena ponng mmg syukur ade ayah yg boleh support kot2 meena nak bukak bisnes ke ape ke..

puan cengkodok bagik semi-D.. uishh.. eloklah tu, teman pon single laie nihh, dok sorg2 sedap uhh..(lain mcm dah bunyiknye..)


__________________
salam perkenalan dari saye..


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

meena wrote:


Idok lerr teman nak kawen lagi..haha
jage anak laki..,, jage lakinye tros lah kalu cenggitu.,ngee

pagi ni meena ade carik khoje laie.. dpt kat skola ugama, trial 2 mggu katenye, kalu meena minat boleh teros sain kontrak setaon. kursus semua ade sedia, rumah guru pon ade,
jarak dari rumah meena skrg ade la dalam lbh kurang 5 km..

alhamdulillah.. meena ponng mmg syukur ade ayah yg boleh support kot2 meena nak bukak bisnes ke ape ke..

puan cengkodok bagik semi-D.. uishh.. eloklah tu, teman pon single laie nihh, dok sorg2 sedap uhh..(lain mcm dah bunyiknye..)


 

 semi D umah mak aku tu bengkel dia masak2..

 

buat kerepek.. kuih2 kalo org oder..

korang nak oder ke? buleh jee.. mak aku ada PA baru... kan peedem kan... ari ni jugak enko buleh setat kije..

 

heheheeee....



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

pssst....cekodok...mak ko ade anak dara lagi tak....sementara aku jadi PA mak ko...boleh usha anak dara sekali...dgn bulu bul yg tumbuh mcm kucing ni...angkara ko bagi aku mkn friskies ....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

g_freedom wrote:

pssst....cekodok...mak ko ade anak dara lagi tak....sementara aku jadi PA mak ko...boleh usha anak dara sekali...dgn bulu bul yg tumbuh mcm kucing ni...angkara ko bagi aku mkn friskies ....


 apsal aku baru pasan post ni ek...

ada.. mak akuada anak dara lagi, 3 lagi, satu nama dia miaow.. pasal mak aku takde idea nak bagi nama.. hahaa..

1 lagi nama dia adik,pasal ni yg paling kecik, 1 lagi nama dia manje, pasal dia manje teramat sangat. asyik la nak menggentel kat kaki org. ko nak yg mana?



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 437
Date:

Haaa..cite psl cari keje ni..aritu haku dpt offer jd customer service/support
starting sallary rm1500(office hour)..korang rasa ok ke kalo haku terima offer tu..
skang ni haku keje technician je kt kilang(shif)...kalo haku keje kilang ni gaji
lg bnyk..haku confiuse la nk trima ke x offer tu..mak haku ssuruh
terima sbb kata nye keje waktu pejabat snang..

tolong la haku

__________________

kemarahan adalah keadaan di mana lidah bekerja lebih cepat daripada pikiran, dan tindakan lebih cepat dari nurani 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Tengoklah mana yg ko rasa lagi best utk jangkamasa lama, kalau keje kilang tu ko rasa ok dah best dan ada peluang naik pangkat lagi, ok je nak stay, tapi keje shif, kalau ko kawen nanti kena pandai la..

Atau kalau keje yg dapat offer tu, tengok utk jangkamasa lama gak, yg mana lagi stabil, lagi ok income dia dan yg penting keje tu sesuai tak dgn nko..

Kalau costumer service ni, kena berhadapan peel manusia macam2, keje technician nko hadap mesin je..

Mana minat nko?

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?

Page 1 of 1  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard