Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Aku Sebatang Monopod..
Apakah kegunaan lain yang seswai untuk monopod ini selain berselfie? [7 vote(s)]

Batang penyapu..
14.3%
Galah kait buah mempelam..
0.0%
Rotan di sekolah-sekolah..
0.0%
Penggaru belakang tatkala gatal-gatal..
28.6%
Penyepit bulu hidung Ijoi (lubang hidung besar, perlukan penyepit besar)
57.1%


Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:
Aku Sebatang Monopod..


Aku Sebatang Monopod

Aku agak kecewa, kerana pembuat aku tidak memberikan apa-apa jenama kepada aku. Apalah salahnya sekiranya menamakan aku Aaron Aziz ke, Rais Yatim ke.. kan? Pemegang pun hanya warna hitam. Jadi, orang hanya gelar aku monopod murah.

Aku dibuat di China daripada besi dan plastik. Selepas siap, aku dibeli secara pukal oleh orang Malaysia, yang kemudiannya dijual lagi kepada penjual-penjual online.

Semasa dijual online, aku telah dibeli dengan harga rm15 oleh seorang budak sekolah tingkatan satu bernama Loqman. Murah sungguh martabatku, harga rm15 je! Loqman kemudiannya membalut aku dengan cantik dan membawa aku ke sebuah kedai makan. Di situ beliau bertemu dengan seorang budak sekolah perempuan bernama Hanez Suraya.

"Mama, ini hadiah sempena harijadi Mama," kata Loqman sambil menghulurkan aku kepada Hanez Suraya..

"Cantiknya. Terima kasih Papa. Mesti mahal Papa beli." Hanez Suraya nampak teruja sambil membelek-belek aku. Walaupun aku hanya monopod murah, tetapi aku tetap berasa geram mendengar mereka memanggil mesra dgn nama Mama dan Papa. Aku rasa hendak libas sahaja kepala Loqman dan Hanez Suraya dengan tubuh aku.

"Ya. Mahal. Tetapi untuk Mama, Papa tidak kisah," kata Loqman pula dan aku tahu dia menipu. Hanez Suraya pun satu, mudah kena tipu. Tetapi apa daya aku, aku hanya sebatang monopod.

Sampai di rumah Hanez Suraya terus bergambar menggunakan aku. Sekejap-sekejap dia mengupload fotonya di Pesbuk dan Instageram. Aku naik pening, tiada rehat untukku!

Hanez Suraya akan tulis, 'Saya nak solat ni, but first, let me take a selfie'. Aku sedih sebab digunakan untuk menipu. Padahal Hanez Suraya tengah ABC (Allah Beri Cuti). Mana boleh solat. Ya, walaupun aku monopod murah, hal-hal basic agama ini aku amik tau juga, walaupun aku hanya sebatang monopod.

Kemudian aku dengar dari tingkat bawah, "Hanez Suraya, turun makan!"

"Kejap ayah, hendak belajar."

Kemudian aku dengar lagi, Shahir, adik kepada Hanez Suraya berbisik. Ya, sebab tubuh aku panjang, pendengaran aku juga sangat bagus.

"Ayah! Kakak mana ada belajar. Dia tengah selfie dengan monopod," bisik Shahir. "Selfie? Monopod? Apa tu?" "Selfie tu ambil gambar kemudian beri kepada boyfriend. Dia guna monopod. Boyfriend dia yang beri," hasut Shahir lagi.

Ayah Hanez Suraya marah bukan kepalang. Dia naik ke atas secara senyap-senyap dan kebetulan Hanez Suraya masih leka berselfie dengan menggunakan aku.

"Ooo... ini kerja kau ya. Kata belajar, tapi kau pod pod dengan batang tu ya. Mari batang tu!"

Aku sedih sebab cuma digelar batang dan pod pod. Ayah Hanez Suraya merentap aku dari tangannya. Kemudian beliau mematahkan tubuh aku, melibas aku ke lantai, memijak-mijak aku dan terus membuang aku ke luar tingkap. Aduh sakitnya!

Perkara terakhir yang aku lihat adalah Hanez Suraya menangis dan Shahir tersengih-sengih sambil menunjukkan isyarat thumbs up kepada kakaknya itu.. Penglihatanku semakin kabur. Akhirnya aku pun menghembuskan nafasku yang terakhir.

Inilah pengakhiran kisah hidup aku sebagai sebatang monopod.

Sekian, terima kasey..

monopod_zpsc52f4ee5.jpg

Gambar hiasan - Kelihatan Makcik Baddar mempelbagaigunakan monopod beliau sebagai antenna / aerial untuk henset beliau tatkala tiada line coverage.. korang hadooo?



__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Wahh amat kreatif lagi bernas Puan Badda mempelbagaigunakan monopd.. Ini signal wifi mesti full jer ni kan kan..



-- Edited by Ijoi on Tuesday 10th of June 2014 03:12:03 AM

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

baddar kan org yg bijak pandai...

jadi sudah semestinya beliau mempergunakan monopod itu semaksimum mungkin....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

oh oh oh ..... sempat pulak ngkorang snap ... cadbury kamera ... ehh .. candid kamera kat haku ehh ....

snail snail snail ... eh .. silap lagi .. spoil spoil spoil ....

aku bukan apa ...... bagi mempelbagai gunakan sudip yang macam monopod tu ...

aku nak ekseng jugak ... apa .. memetang aku makcik ...... x pandai guna monopos ke ..? err .. monopos ke monopod? kompius laaa ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

haaa... monopod tu sesuai utk ijoi, manakala menatang monopos tu sangat sesuai utk gab yg dah melanyut..

hahahaa..

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

cengkodok puteh wrote:

haaa... monopod tu sesuai utk ijoi, manakala menatang monopos tu sangat sesuai utk gab yg dah melanyut..

hahahaa..


 

Yea sangat sesuai utk aku buat kacau dodol nak raya nanti.. Selain itu juga monopod ni amat sesuai dibuat pemegang pelita maupun batang utk meletakkan piring astro..

Monopos tu pulak adlh nama samaran rosnah mat aris aka awek GaBRiEL tunyuk.no



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Cis!! Kerepek buah sukun sungguh.. Ramai yg undi kata monopod tu sesuai utk buat penyepit bulu idung haku..

Tau laa lobang idong I ni besau, malu I auww..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

Ijoi wrote:

Cis!! Kerepek buah sukun sungguh.. Ramai yg undi kata monopod tu sesuai utk buat penyepit bulu idung haku..

Tau laa lobang idong I ni besau, malu I auww..


 ok la tu, selain buat lubang kumbahan buleh jugak buat lorong utk spesis2 gab melepak mencarik rejeki..

 

enko kan ensem lagi baik ati, musti ramai yg datang bertandang menyemak kat lobang iung ko nanti..

 

terutamanya kumbang jantan besar lembut2 macho macam incik malikinnas..



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Ijoi wrote:

Cis!! Kerepek buah sukun sungguh.. Ramai yg undi kata monopod tu sesuai utk buat penyepit bulu idung haku..

Tau laa lobang idong I ni besau, malu I auww..


 hmm tapi saye budak jarjah 2 sangat suke lubang idung ijoi tu..sebab tu tertarik kau memang de bomm kann,, huhi huhi..



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

saya suka tang watak hanez suraya dan juga loqman tuh sweet sangat ( sambil meangkat kedua belah tangan ke atas bahu). nampak bakat terpendam cik gabriel kita dalam berCerpen sangat bagus akan tetapi lagi bagus jika dapat ditayangkan watak hanes suraya dalam bentuk gambar mungkin jalan cerita lagi menarik..cukup sekadar gambar hanes suraya sahaja..yg loqman tu watak dikekalkan tidak bergambar kerana khuatir akan menjejaskan pemikiran para pembaca.

sekian laporan audit dari saya untuk sesi 4/6 2014

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

ngahahaaaa....

tak terkata aku dgn komen juri bob wahab ni..


err... abam bob, agak2 bape bintang nak bagi nih? ke nak bagi taik bintang terus?

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

elehhh ... nko pecaya sangatlah ngan komen Bob Wahubb tuu ...

komen komen bodek membodek cam tu .. memang beliau terer ..

hingat dengan bodek hanes suraya tuu ... beliau boleh dapat deting ke?

sehelai bulu idong hanes suraya pong beliau x dapat tngukkk ... iskkkk ...

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:

bob_Woohoo wrote:

saya suka tang watak hanez suraya dan juga loqman tuh sweet sangat ( sambil meangkat kedua belah tangan ke atas bahu). nampak bakat terpendam cik gabriel kita dalam berCerpen sangat bagus akan tetapi lagi bagus jika dapat ditayangkan watak hanes suraya dalam bentuk gambar mungkin jalan cerita lagi menarik..cukup sekadar gambar hanes suraya sahaja..yg loqman tu watak dikekalkan tidak bergambar kerana khuatir akan menjejaskan pemikiran para pembaca.

sekian laporan audit dari saya untuk sesi 4/6 2014


Ooo.. ko suka sangat dgn watak Hanez Suraya dalam certot (cerita kontot) aku tu ke Bob Wahab? Ko jangan mudah terpedaya dengan watak imiginasi yg aku cipta tu Bob Wahab oii.. Walaupun nama beliau kedengaran sgt osem, malahan ada bau-bau bacang seakan nama seorang artis di Malaysia ni, namun Hanez Suraya dalam certot aku tu sgt la berbeda..

Ini la rupa Hanez Suraya sebenar dalam certot aku tu.. sesungguh menepati piawaian ko kan Bob Wahab?

 

 


nokharom_zps7fa4e785.jpg



-- Edited by GaBRiEL on Sunday 22nd of June 2014 07:05:22 PM

__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Wargghh!!wargh wargh muntah muntah muntah..
Amat syaitonn nirrajim gambar yg menjadi koleksi peribadi gab ni..

Tapi apa nak buat, kalau beliau suka, sukati pala lutut beliau la nak simpan gambar2 camni..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Posing kat paya tu pastinya amat mencabar nafsu golongan2 seperti Bob Wahab dan Mister Rie..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

jika ini lah watak hanez suraya di dalam imaginasi si penulis Gabriel..apakah mungkin watak imaginasi si watak Lokman di dalam cerita beliau ( tiada kene mengena antara yg hidup mahupun yg mati mahupun yg sedang membaca post ini) mungkin lebih keCadborryiian nya.. sungguh luar biasa pemikiran beliau sehinggakan comment ini ditaip oleh kucing peliharaan saya akibat tidak tahan dengan gambar yang ditayangkan..mujur kucing saya mempunyai iman yang kuat..meoowww..

 

( tapi aku perasan jugak kucing aku tenung lama tang pic dekat landasan tu sungguh bernafsu kata beliau meooowww ) 



-- Edited by bob_Woohoo on Sunday 22nd of June 2014 10:31:50 PM

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

huekkk ... huekkkk .. huekkkkk ....... (ini efek Bob Wahub muntah ijo ... Bob Wahub =kambeng janda pemeliharaan cik Ijoii)

takat gambau gambau seperti incik GaBriEaL donlod tu .. huhhh ... sikit pong x menaekkan napsu aku ...

tu kata Bob Wahub laaaa ... kiranya gambau tu masih lagi supan dan santun ....

 

 

 

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

bertaubat la en gab...pesan preedem...sambilmata g preedem terbelik tanpa kelip melihat gambar di upload gabriel....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

ala... mencik.. mencik...

asal ada gambo serakah je aku tak bley view..


asal ada gambo bernapsu je aku tak bley tengok...


huk huk.....

kenapakahhh???

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

waaaaaa ... waaaaa ... nko amatlah dalam kerugian yang amat makcik cengkuduk itam putih kelabu asap ....

bukan maen cantik dan seksi ya amat gambo gambor peng donlod dan oleh incik Gab tunyut itu ....

bukan sahaja cantik dan seksi .. malah seksa dan sasa ... eh ...

 

huekk huekkk .... huekkk .... ayooo ..... muntah ijo lagik bob wahub nie yeaaa .... (bob wahub = kambeng nyah belaan incik g preedeng ...)

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

membaca komen2 enkorang sume pun aku dah boleh bayang keseksian melampau 21SXGX dia..

tapi manakan sama imajinasi aku ngan realiti sebenar kan.. kan.....

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

rugi ko cengkaduk....klu ko tengok ni aku jamin ko akan makan tak kenyang mandi tak basah n kentut tak lawas bila tengok gambar gambar ni....

bertapa ayu nyer en gab memposingkan aksi aksi erotik yg menjadi kegemaran gay....

ijoi pun suka tengok ni....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

laen kali nko pinjam ler lappy g preedeng ke .. hengpong ijoii ker ...

barulah namanya kawan  ...... kawan bukan ke kene tulung kawan ....

kolo kawan tokleh tolong kawan ....

nko gigit jer la telinga kawan tu cengkuduk itam putih kelabu asap ...

jadikan satu pengajaran ...... bahawa sanya ... membantu insan lain itu amalan mulia ...

x gitu adinda sasa akira kira kira

 

 

(budak sasa tu .. x taw la .. tguk gambau gambau terlampau kat atas nuu  atau tidak ....

maklong laaa ..... mambang putih mambang merah marah kangg ... keh keh keh ...)



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Heii saya bukan gay lah abam Freedom..

Tapi benerr.. Saya suka tengok aksi aksi jahannam en GaBRiEL ni.. Tapi kalau abam Freedom yg buat aksi ni, saya mesti akan suka kuasa dua giteww..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

Ijoi wrote:

Heii saya bukan gay lah abam Freedom..

Tapi benerr.. Saya suka tengok aksi aksi jahannam en GaBRiEL ni.. Tapi kalau abam Freedom yg buat aksi ni, saya mesti akan suka kuasa dua giteww..


 benerrr sekali.. tak de org kentut yg mengaku dia kentut..

tak de puncuri yg mengaku dia pencuri...

& tak de gay yg mengaku dia gay melainkan di depan secret member club je..

 

kecuali....

 

dia seorg lelaki dia akan mengatakan "akulah jantan macho" walopun bergambar takat berdiri kat tiang seri istana budaya (ahaks.. nak tambah eksen pakai pek itam smbil pegang payung.. ayooo..)

atau...

dia seorang perempuan dia akan mengatakan "akulah wanita melayu terakhir" dengan bergambar sambil meliuk lintuk peluk pakwe yg ta kbape nak ensem.. (ensem lagi incek gab.. ahaaaa...)

 

tapi daripada pemerhatian saya selaku peguam cara tatasusila seorang ahli bina badan negara, beliau yg di atas ni tak pernah pulak menyatakan kemachoan jantan atau keayuan wanita beliau, bahkan menafikan ketidakpastian identiti sebagai sorang gay tersohor. maka oleh itu hanya ada satu kebarangkalian..

 

barangkali beliau ni spesis awwww seperti abam bod wahab... yang mana kelabnya dipengerusikan oleh incek gab dan dianggotai secara seumur idup full time oleh wak badda.. (ayoyoooo...) dan teman sekutunya incek peedem.. (hahahaa..)

 

aww... tak rela mak, nyahhh.. menyampahh...



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

badda2 wrote:

laen kali nko pinjam ler lappy g preedeng ke .. hengpong ijoii ker ...

barulah namanya kawan  ...... kawan bukan ke kene tulung kawan ....

kolo kawan tokleh tolong kawan ....

nko gigit jer la telinga kawan tu cengkuduk itam putih kelabu asap ...

jadikan satu pengajaran ...... bahawa sanya ... membantu insan lain itu amalan mulia ...

x gitu adinda sasa akira kira kira

 

 

(budak sasa tu .. x taw la .. tguk gambau gambau terlampau kat atas nuu  atau tidak ....

maklong laaa ..... mambang putih mambang merah marah kangg ... keh keh keh ...)


 Ahaii tersedak sasha minum air..rupenya wak nda tengah mngumpat adinda rupanya..huhu..wak nda..cantikbanget model2 yg abam gab upload tu..segan pulak rasenye..yelah.aksi2 luar biasa tu..celah rumput rampai..celah paye pun boleh..xtakut ke ade lintah bulanke ..eiii eiiuuww geli gelemann..suremiang pas snap pic tu kan..huhu..kesian....



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

amat bener sekali akan kata kata adinda sasa akira kira kira ...

bahawa sanya model modelan yang di atas nuu amat cantik ....

kerna kecantikan itu adalah perkara sabjektip ... aku kata x cantik .. tapi incik Gab tunyuk kata cantik banget ...

aaa .... begitulah pemandangan dan pendapatan masing masing ...

ianya x sama ... kan kan kan adinda sasa akira kira kira ..

 

(ape lintah bulan?lintah bintang x de ke? eeeeuuuuuwwww ... gelik gelik gelik ....)

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 130
Date:

Adehai...banyak sungguh ketinggalan ketapi akakkentin nampknye..
Err..pic ketahian apekah yg kawhorang bg ni..ayayai...geli ulu idung ni ha...

aduii..nak aje akak taji2 yg duduk kt landasan ketapi tu.. cantaik sgt pangaii...hii..tu ke yg gab nak sgt?

Haishh..insap lah..ingatlah klau nak sgt posing cmtu..tggu ketapi nk sampai..hahh baru la..rare ..giteww

__________________

Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. 
Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. 
Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

kita langgau je ngan kete api....mesti masuk berita...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Urghh jahannam betul gambar ni..

Amat mencabar iman haku dibulan ramadan yg mulia ni..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard