Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Apesal background nih ?


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:
Apesal background nih ?


Assslamualaikum.



__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Nak tanya la. Kenapa background GC nie sejak dua menjak nie putih je....?

Tapi, kat header 'Geng Cerita' tu elok je ada kalernya hijau tu..

Aku ingat an line internet lh an.

Nie, smpai dh bape hr nie mcm tu jugak..

Apakah geng cerita nie tengah under constraction ?

Nak tukar background kaler lain lak ke ?

Siapa owner @ admin Geng Cerita nie ?

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

klu ko nak tau sape owner gc ni ko skroll kat bawah menu utama ade nama dia.....

cer try...cer try...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ohhh...takde la ariesyaz....

tapi ape yg aku sedia maklum dari senior senior gc ni...org yg punya gc ni adalah ikea masane....mcmn ejaan nama dia pun aku dah lupa....

pastu...misterie...maliki...gabriel...radinazzz...tu semua ahli kabinet gc la tu....

p/s klu aku salah sila betulkan....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Owh... patutlah ada geng tu yang status dye dh pangkat asben apa tah. Nak sebut tak reti. Nak ngeja lg la tak pas. Ahahaha.

Dr thn 2005 lg kn wujud GC nie? Eh ye ke???

Sbb nye dlm byk2 ruangan, ruangan cerita seram je la plg byk cternya and distartkan dr tahun 2005 . Eh ke 2004?

Alaaa.. lupo. Ehehe. Dh 2 minggu bce story dlm cerita seram. Start dr awal2 dulu smpai tahun 2012. Byk lg nk kne study tu. Hahahaha.

Nk komen gak la. Entri masa awal2 tahun dulu2 yg lamaaaa tuuu. Tersangatlah hampehnya. Hahaha. So, terpaksalah skip ke tahun 2000 berapa tah. Part tu sumw cter bez2.

Teringin lah nak jumpa warga GC nie sume. Dh lama kab berkawan dlm web. Tp muka masing2 tak pernah tahu pun... hehehe

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Ehhh silap... modeatoss.. mana pulak mai asben nie ahahahaha.

Ada mister rie.. chief executive.. executive.. err apa ehhh? Hahaha. Ya Allah.. pelupa betui la hamba nieee huahahaha

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

yang cipta gc ni tulaa ikie masane tu.. kan peedom..

pastu dia dah tanak selia gc, dia suruh Mister Rie yg ambik alih.. dulu ramai member gc ni aktif macam kanak2 ribena.. sorang2 tak larat jaga, Mister Rie lantik GaBRiEL pulak.. then GaBRiEL lantik Radinnaz jadi mods.. maliki tu aku tak tau sangat pasal dia..

Mula2 dulu, Mister Rie, GaBRiEL dgn Radinnaz pun taraf member2 jer.. tapi tahap kreatif diorg ngalahkan tapir gunung.. naik pangkat laa..

Nko Arisyaz.. kalau nak jadik mods gak, kena jadik kreatif tahap darth vader.. nanti haku rekemen dekat GaBRiEL.. tapi kalau tak berapa kreatip tu.. susah sikit laa..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ha yg lantik melantik ni aku tak tau la plak sape lantik sape....sbb aku masuk dulu pun gc ni dah suam suam kuku je....aku dgr pun dari nad....dia sempat la rasa masa gc tengah panas dulu....

dulu siap ade gathering lagi....

ape ape pun aku teringin pecahkan rekod gc ni...
rekod hari di mana paling ramai ahli dlm satu masa online....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

assalam....hehehe igtkn pc ku yg heng...upenye ungko org2 pn sme erk..ooo bkn slh pc di opis ku la yerrr

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Oh cmtu citernyer..pastu...tinggal encik gabriel sorang jela ni?
Ikae masane tu dah upgrade jd terubuk masin ke hape hihi hmm sorry..
Sulur galur gc ni cmni la eh...baru tau.

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Owh.. belum panjang lagi carta organisasi ahli2 GC nie..
Tape lh. Tak terniat pulak nak dpt pangkat tinggi2 dalam GC. Huehuehue.. sbb.. pasni kang masa nga busy2 kang, langsung tak terbukak GC. Dah lama sangat tak bukak kang.. lupa password.. then bukal acc baru, mengamuk dlm setiap ruangan.. isk isk isk.. sangat lh pramtangantariantuu nye aku nie suatu ketika dahulu..
hehehe.

Rasanya lah kan.. ikea masane nie dulu macam aktif je tau.
Sbb tahun 2012 aku menjoinkam diri dlm grup nie sbg ariesyaz ternampak2 la dye punya komen kat mana2.. ikea masane nie puam ke tuan ?

Lagi,mmg susahhhhh sangat nak tengok org rmai online dlm satu masa.. skg pun, aku nga online lm kul 2:44pm nie, hanya aku je la yg mengonline.. hem hem.. pernah plg ramai on masa tu ada la dlm 5 org yg on.. itupun tak berapa nk kenal..

Last, pasal background (back to the real topic), background GC nie asyik putih je.. sampaikan aku pk apa GC nie dah tua.. dan bakal dibubarkan.. owh tidak !! Janganla !! Jangan... aku tak puas lg nk berceloteh berpotpet membebel benda tak logik kat sini.. nie je lah satu2nya forum paling sempoi pernah aku jumpa tau ! Haa..

Janganlah bubar lagi.. im begging u.. huuu huuu~

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Ha'ah.. haku pun pelik gak ni apsal putih jer ni..

Entah2 si budak mopolowa tu crack gc kut.. pasal post dia sume kena deleted?.. isk.. Mister Rie sungguh..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

yg aku tau ikie masane tu tuan....nak tau biodata dia boleh la tengok profile dia n layari la blog dia....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Ijoi : Hahaha. Janganlah diteruskan background nya putih je sampai bebila.. Sebab, sakit mata wa.. dah la terang, kecik anak mata nie tau. Hahaha. Mister rie punya avatar menakutkan ="=

G_Freedom : insya Allah ada masa and rajin serta teringat nak usya blog dye, nanti g lah, huahuaha. Laki ghupenya. Okeyokeyy

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

eh... ada blog eh? apa blog dia ek?

back ground putih cm ne ni? pasal dari awal aku menjahanamkan diri dgn gc memang background kotak komen forum aku putehhhhh je, ada la kaler2 ijo kat luar kotak forum ni.

pas tu menu tu pun font dia putih jugak, aku letak cursor baru kuar tulisan biru.

memang cam tu eh? ke aku jer albino selamanya?

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

sebenarnya gc kaler hijau....dlm ruangan kotak je klaer putih

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:

Sasha Aqira wrote:

Oh cmtu citernyer..pastu...tinggal encik gabriel sorang jela ni?
Ikae masane tu dah upgrade jd terubuk masin ke hape hihi hmm sorry..
Sulur galur gc ni cmni la eh...baru tau.


Untuk pengetahuan adik Sasa, abg la jejaka bernama GaBRiEL yg mulut munggil adik sebut-sebutkan kat atas tu. Abg Gab masih sihat walafiat serta masih lagi bergelumang dalam forum GC ni, cuma dah kekurangan masa nak post apa-apa kat sini. Maklong la.. semenjak abg berawekkan Hanez Suraya skrg, bnk abg membuang masa lapang bersama beliau je.

Apapun.. jgn risau, selagi mendapat sambutan, forum paling jahannam di dunia ni takkan kita tutup begitu saja.

Kalau nak tutup pun nanti, kita terpaksa mengenakan yuran penutupan setiap seorang sebanyak rm2 juta pound sterling duit Mexico sebagai tanda ingatan tulus ikhlas kpd sumbangan moderator yg menjaga forum Geng Cerita selama ini..

Abis la korang nanti.. sapa suruh join sini! biggrin



__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

oooo hoooo gab yg konon nyer berdating ngan hanez surabaya dah kuar...

en gab tak jawap pun persoalan....knp gc ni kaer putih je semenjak dua menjak ni....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

GaBRiEL wrote:


Untuk pengetahuan adik Sasa, abg la jejaka bernama GaBRiEL yg mulut munggil adik sebut-sebutkan kat atas tu. Abg Gab masih sihat walafiat serta masih lagi bergelumang dalam forum GC ni, cuma dah kekurangan masa nak post apa-apa kat sini. Maklong la.. semenjak abg berawekkan Hanez Suraya skrg, bnk abg membuang masa lapang bersama beliau je.

Apapun.. jgn risau, selagi mendapat sambutan, forum paling jahannam di dunia ni takkan kita tutup begitu saja.

Kalau nak tutup pun nanti, kita terpaksa mengenakan yuran penutupan setiap seorang sebanyak rm2 juta pound sterling duit Mexico sebagai tanda ingatan tulus ikhlas kpd sumbangan moderator yg menjaga forum Geng Cerita selama ini..

Abis la korang nanti.. sapa suruh join sini! biggrin


oh abang la rupenyer mr gab yg bibir mungil2 tu..hmm apesal hanez suraya? yeww xbest betul citerasa mr gab ni..haha..

kalau nak tutup gc ni kene bayar yuran? wah..sha xmampu la ..mintak pengecualian boleh mr.gab? hihi kalau nak jugak sha bayar secara ansuran la ye? tolak n ansur hihi..



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Nak tanya jugak. Nak tanya jugak.

"Kenapa begeraun nie kaler putih jer ? X syok lah... huehuehue.."

Penjenayah betulla mister gab nie. Kita ni dah la makan pagi kais pagi, makan petang kais petang. Nak tutup forum minx bayaran lak. Nak nak duit mexico.. ehh? Guane rupa mata wang mexico? Adusss.. kita nie org melayu je. Takat terjumpa duit syiling thai tu banyakla. Tu smpai kenal, yg tu duit thai.. amik, simpan..

Kuar topik dh rasanye. Hehehehe..

"Nak mkn.. tp nk kurus..."

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:

Apesal background kaler putih? Uikkkss.. kat skrin abg Gab ni elok je? Tapi biasa la, di pandangan org2 alim dan warak mcm abg Gab ni penglihatannya dipelihara Tuhan, jadi pandangan sentiasa elok2 je..

Haa.. jadi kalau rasa tak berkemampuan utk membayar yuran yg zalim tahap dewa tu, jangan sesekali la mengimpikan penutupan forum jahannam ini.. biggrin



__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Huahahaha. Siot je ayat... hehehehe.

Alhamdulillah ! Terima kasih Ya Allah ! Terima kasih uncle gab~

GC TAKKAN DIMANSUHKAN !!!

"Syaz.. meroyan apa pagi2 nie ?" Hahaha.

Uncle gab.. uncle gab.. pekata update forum nie. Letak gajet lat tepi2 nie ke.. tuk geng2 ciritan nie berchitchat.. menanya kabo.. ala... macam cbox kat blog2 tu.. ngehehehe.. huehehehe...

Cadangan jer... peace yo

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

GaBRiEL wrote:

Apesal background kaler putih? Uikkkss.. kat skrin abg Gab ni elok je? Tapi biasa la, di pandangan org2 alim dan warak mcm abg Gab ni penglihatannya dipelihara Tuhan, jadi pandangan sentiasa elok2 je..

Haa.. jadi kalau rasa tak berkemampuan utk membayar yuran yg zalim tahap dewa tu, jangan sesekali la mengimpikan penutupan forum jahannam ini.. biggrin


 Betullah Gab, kat pc aku pun putih jer sejak brape hari ni background GC ni.. Apesal eh?.. Ada penerangan saintifik tak?.. Penerangan logik ke, reallistik ke, spastik ke.. Pelik ni..confuse

Adekah ini menandakan aku ni antara insan-insan yang takde tomakninah yang berforum di forum Jahannam ini?confuse

Atau aku yang dah tersalah masuk forum ni.. Ini gengcerita ke gayciritan ni..confuse



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Wooot woooottt... mister ijoi. Kalu hang kaa hang tersalah masuk forum... haku pun same lah.. aiyooo...

Rasanya grup GC nie dh insaf laa.. sebab tu background kaler putih je..

Tapi.. grup je lah yg insaf.. ahli2 nya belum lagi. Huahaha

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:

Cuba upgrade Internet Explorer korang ataupun guna Mozilla Firefox latest version utk pengguna laptop @ PC.. buat sesapa yg bukak guna henset, sila bgtau anda menggunakan sistem Android apa @ iOS versi mana..

Untuk awek-awek cun, jgn lupa kasi nombor telefon anda di sini.. supaya senang abam Gab mengkontek anda utk verifikasi permasalahan spt di atas.. Takde niat lain.. biggrin



__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ha tengok ni....ni la namanya senior....tengok mcmn ayat dia nak dapat no tipon awek....

huh mmg dasar buaya darat si gab ni....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Update Mozilla Firefox ? Guna google chrome je.. ehh tak faham lah. Siyes tak faham..
Kita bukan dak IT pun...

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard