Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Lawak ke ? Eh, lawak ke ??


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:
Lawak ke ? Eh, lawak ke ??


Assalamualaikum Warahmatullahi wabarakatu..

Ini gabungan kisah2 lawak spontan yg terjadi disekeliling aku.

Jap, nak cari balik. Mana cip memory lawak aku yg aku simpan dlm otak aku yg dh terkunci dlm laci yg berada dalam bilik otak kanan ?? 

Ohoh.. ha.. jumpa dah... *Jeng jengg !!* *angkat cip tinggi dgn gaya org pegang piala juara !* *Muka haruslah rilex seperti Kwang Soo (Running Man)* 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

KISAH 1

Ketika di halaman rumah nenekku yang besar dan nyaman~ yang dipenuhi dengan family itik & ayam yg sedang bersiar2 d waktu petang..

(Ini perbualan dua sepupu aku)

Paan : Woi, kau makan cinggam eh ?

Ipan : Mana ada. (sambil mulut mengunyah2)

Paan : Abistu kau makan apa ?

Ipan : Aku makan gula2 getah.

*Kalu tak nak gelak pun tape, at least baca hahaha*

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

KISAH 2

Di kelas, dimana setiap seorang pelajar bakal dipanggil ke hadapan untuk membaca sajak / syair yang dipilih guru. Ketika menunngu nama dipanggil,

Zack : Aku seram2 lah pulak.

Jack : Tu lah. Aduh... Bukan apa pun, tp sbb cikgu yg garang tu buat aku rasa nak terkencing

Zack : Tau hah ! Weh Mack, kau tak takut ke ?

Mack : Ta-ta- takut la. Eh eh.

Jack : Kau dh kenapa ??

Mack : I-i-i-i itu lah . Aku jadi gugap pulak.

Jack + Zack : Apa ?? Gugap ??! Bhahahaha ><

ZAck : Pun boleh ...

*Gugap = gugup + gagap*

*Tak nak gelak tak pe... Aku menaip sahaja. Korg gelak tak gelak manalah aku dengau suaranye...*

___________________________________________________________________________________________________________________________________

KISAH 3

Mom & dad at bilik sedang berborak sal MH370. Anak kecil darjah 1 masuk sambil bawak kertas di tangan.

Nia : Mama, cikgu suh potong stet.

Mama : Apa ?

Nia : Cikgu suh Nia potong stet nie.. (sambil tunjuk kertas)

Abah : Apa Nia ??

Nia : Hishhhhh...!! Cikgu. Nia. Suruh. POTONG STET !!

Mama & abah : Kah kah kah !! (Gelak sakan atas katil sampai sipi je lagi mama nak jatuh katil tapi sempat bergayut di tepi katil)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Kisah lawak jenis apakah yang ku cuba tonjolkan disini ?? Ughh.. Sangatlah LAWAK HAMBARRR...

SEKIAN,

Dari si gadis yang jiwanya kental but tak reti buat lawak sebab feel lawak tade disini, tapi sibuk2 nak buat entri kat ruangan lawak..

 



-- Edited by ariesyaz Iris on Tuesday 25th of March 2014 07:50:26 AM

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

boleh la, aku support ko...


hahahahaaaaa....


muahahahaahahahaaaa....


jom la gelak berjemaah woii...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Gahahaha. Mujo ada yg support.
Tenkayu.. veli veli mash.

Hahahahahahahahahaha. Aku pun nak gelak berjemaah gak.. bersama mereka2.. errr... mereka? Siapakah mereka??

Atoitoi amendalah aku merepek nie? Nie sumrme salah course.

Err.. kursus apa yg sesuai dgn spm aku? Apa yg aku minat???

Huwaaaaaa.....! Terasa macam aku tak kenal, siapakah diriku???????

*died*



-- Edited by ariesyaz Iris on Tuesday 25th of March 2014 07:11:21 PM

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ko dpt ape utk spm yg lepas ariezsyah

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Dapat result laaaa...
Tapi bukan baguih pun. Cukup syarat la untuk masuk kolej/poli.
Hehehe.

Nak tau berapa?
2A je..
7 credits..
1 fail,. Kimia.

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Adik ariesyaz..oklah tu..kne syukur dah tu..ada yg dpt result lagi xbest kan..
Hmm ni kak sha nak share sumething..klau ade member yg nk apply boleh try..
..

Institut Pendidikan Guru (IPG) » Permohonan Kemasukan Ke Institut Pendidikan Guru (IPG) 2014
Permohonan Kemasukan Ke Institut Pendidikan Guru (IPG) 2014

Kementerian Pelajaran Malaysia mempelawa calon lulusan Sijil Pelajaran Malaysia yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk mengikuti program yang ditawarkan dalam Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) seperti yang berikut:

Nama Program : Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP)
Jenis Ijazah : Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian
Mod Kursus : Sepenuh Masa

STRUKTUR PROGRAM
Program Persediaan Dua Belas (12) Bulan/Dua (2) Semester
Program Ijazah Empat (4) Tahun/Lapan (8) Semester

SYARAT DAN KELAYAKAN ASAS
-Warganegara Malaysia.
-Umur tidak melebihi 20 tahun pada 30 Jun 2014 iaitu lahir pada atau selepas 30 Jun 2014.
--Calon hendaklah sihat fizikal dan mental.
-Calon hendaklah aktif dalam kegiatan kokurikulum.
-Mempunyai kelayakan akademik di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia dengan mendapat cemerlang dalam mana-mana tiga (3) mata pelajaran. DAN sekurang-kurangnya kepujian dalam tiga (3) mata pelajaran yang berikut: Bahasa Melayu; Sejarah; Satu (1) mata pelajaran yang lain; serta lulus Bahasa Inggeris.
-Memenuhi syarat dan kelayakan khusus bidang pengajian yang dipohon (Rujuk e-Panduan Permohonan semasa membuat permohonan nanti).

CARA MEMOHON
-Iklan pengambilan guru pada tahun ini dijangka akan diwar-warkan pada 9 Mac 2014 di media massa.
Calon tidak perlu lagi membeli nombor pin di BSN seperti tahun-tahun sebelum ini.

-Permohonan hanya boleh dibuat secara dalam talian (online) dengan melayari laman sesawang Kementerian Pelajaran Malaysia di pautan: www.moe.gov.my/ mulai 10 Mac 2014.

-Pemohon dinasihatkan memuat turun e-Panduan: www.moe.gov.my/artikelkplspm.pdf bagi mendapatkan maklumat iklan, bidang pengkhususan dan gred minimum serta kalendar aktiviti sebelum membuat permohonan.

-Calon dibenarkan mengemukakan SATU (1) permohonan sahaja.

-Permohonan boleh dikemaskini pada bila-bila masa sahaja dan hendaklah dihantar sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 30 MAC 2014 (11.59 MALAM). Permohonan yang berjaya dihantar akan menerima nombor rujukan sebagai pengesahan.

-Maklumat yang tidak benar dan tidak lengkap boleh mengakibatkan permohonan ditolak.

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Baru je pas baca syarat kelayakan dalam website maktab perguruan. Kat situ kata, minta sekurang2 nya 7A. Hamek kau! Terjojol mataku membacanya. Atoi... but, nk try isi jugak la. Hohoho. Thanks shasha shaqira eh eh syasya shila. Hoho. Gurau sistah.ekekee

Skg nie mmg tgh pening. Pening nak amik kursus apa.
Peninggggg.... apa yg aku minat. Apa yg sesuai sgt utk aku nie.....

Hm hm. Haishhhhhh... nak amik bisnes ramai yg mcm menghalang. Sbb maybe tak sesuai dgn aku. Sbb math B je..

Dh tu. Mengira mmg lombab. Congak2 salah. Kalkulator gak la aku cari..
Lagi, sifir 7 dgn 8 pun x dpt hafal sepenuhnya lagi. Aiyoo.. sangatlah tidak sesuainya aku ambil course tu ..

Tapi aku minat. Tapi aku takut. Sbb ramai macam tak bg. Hm hm....

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

kih kih kih .... kih kih kih ... kih kih kih ... (tu efek aku gelak .. gelik kecik je la .. bg sesi 1 dan 2 ..)

bagi sapot kat adinda arisak ... kolo x ... muncong sedepa ...

 

 

dik .. masuk poli pon okey jugak ...

amik ler kusus yang bersesuaian ....

kalo uitm x bleh ke? nko tnguk la kusus yng sesuai ... bnykk tuu ....

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

budak sains mmg susah nak carik tempat utk sambung belajar....nak plak klu semua subjek sains ko hanya kredit....

bukan nak melemahkan ko arisah tapi ni pengalaman aku je....

ape ape pun ko cuba je la apply....mungkin rezeki ko cerah kat mana mana....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

iskkk ... ade pulak makhluk bebas memalam buta niii ...

haku hingat aku lone ranger malam nii ....

rupernya ade jugak power ranger .....

 

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

tengok orang la baddar oi....ni power ranger pink tau alias power ranger pink neelopa....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

wah nko nie g preedeng ....

asal awek cun .. cantik .. cam neelopa tuu ..'mudah betol nko hingat nama beliau eh ..

 

err ... neeelopa tuu .. lom kawen kan?

wahhh ... ada chan laaa nko ngorat ..

mane tau ade rejeki ....

pasal si Nad tu ... nko x payah la risau ...

kang tau ler aku handle ... ngeeeeeee ...

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

pandai la ko baddar....hendel ape....hendel basikal boleh la ko adjust adjust...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

aaa .... tau pong nko ...

aku nie endle mengandle nii .. terer laaa ...'

endle beskal laaa aku piat sana piat sini ...

kolo si Nad tuuu ..... hehehehe ...

aku pulang kat nko la yang endle ..

nko yg nak neelopa ... nkolah endle .. ape pulakk akuuu ... kih kih kih



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Hahaha. Sy tanak pun amik subjek sc. Kikiki. Mana ada kredit la subjek sc. .

Sy nak blaja benda senang je..

Sy dh apply upu kat uitm 3 course pilihan dan unisza satu, dh tu, kuim pun, sbb sana ada spupu rapat (err rapat ke, boleh laa), sy isi kuim mlm td, terus dpt hahahaha. Swasta kan.. but under kerajaan melaka.. dengar cerita tahun dpn bakal jadi U..

Sy pun dh isi kat Kuis begitu juga maktab (walopun syaratnya mmg tak sesuai langsung aku nak memasukinya, tp try je lh mana tau dpt...)
dan jgak kptm.. harapnya dpt yg kptm la amik subjek uitm, murah.. kptm bangi dpn unah je.. dekat sgt2. Ekeje.

Pasal neelopa kejelobak kejelobu tu.. rasanya cun lagi emma maembong perutnya kembung..
hehehehe.

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

ariesyaz Iris wrote:

Baru je pas baca syarat kelayakan dalam website maktab perguruan. Kat situ kata, minta sekurang2 nya 7A. Hamek kau! Terjojol mataku membacanya. Atoi... but, nk try isi jugak la. Hohoho. Thanks shasha shaqira eh eh syasya shila. Hoho. Gurau sistah.ekekee

Skg nie mmg tgh pening. Pening nak amik kursus apa.
Peninggggg.... apa yg aku minat. Apa yg sesuai sgt utk aku nie.....

Hm hm. Haishhhhhh... nak amik bisnes ramai yg mcm menghalang. Sbb maybe tak sesuai dgn aku. Sbb math B je..

Dh tu. Mengira mmg lombab. Congak2 salah. Kalkulator gak la aku cari..
Lagi, sifir 7 dgn 8 pun x dpt hafal sepenuhnya lagi. Aiyoo.. sangatlah tidak sesuainya aku ambil course tu ..

Tapi aku minat. Tapi aku takut. Sbb ramai macam tak bg. Hm hm....


 hmm..sedap gak name ni..shalala..hehe..adik ariesyaz..mase ni mmg rambang mata xtau nk pilih course ape nk ambik kan..so try mcm kak sha dulu..sume pon apply..pastu dah dpt surat jawapan.lg pening kpala nk pilih mana satu..keh keh..

so kak sha nasihatkan adik..pilih yg betul adik rase kena ngn jiwa adik ok..

Sekian..love..



-- Edited by Sasha Aqira on Thursday 27th of March 2014 12:52:31 AM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Owrait kak Shasha Shalala... Hehehehe,

Wat masa nie yg minat... Berkenaan media...

Sastera.. Sebab minat mereka cerita aka novel. Hahaha.

Kebanyak cerita2 novel yg sy reka, semuanya tak pernah sampai ke penghujung walopun apabila sy bacanya bali, mak uih, sodap ceghite nih. Hahaha
Tapi nak wat guano, idea itu jarang2 muncul..

Nak2 yg muncul hanyalah idea yg biasa2 yg sudah kerap kali dibaca atau ditonton jaman sekarang..

ehh pehal aku guna 'jaman' lak nie..
haaaa baca komen siapakah eh baru2 nie ? Yg guna perkataan jaman.. Hahaha,

Aiyoo itupun nak dijadikkan persoalankah ? Hahaha. Hm...

Hehe Huhu Haha Hoho Hihi
Alip ba ta sa jim haaa
Alip ba ta saaa

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

ariesyaz Iris wrote:


Nak2 yg muncul hanyalah idea yg biasa2 yg sudah kerap kali dibaca atau ditonton jaman sekarang..

ehh pehal aku guna 'jaman' lak nie..
haaaa baca komen siapakah eh baru2 nie ? Yg guna perkataan jaman.. Hahaha,

Aiyoo itupun nak dijadikkan persoalankah ? Hahaha. Hm...

Hehe Huhu Haha Hoho Hihi
Alip ba ta sa jim haaa
Alip ba ta saaa


 

 

aaaa.... aku rasa 3-4 kerat je kot yg selalu guna perkataan tak bertomakninah tu..

 

ni semua wak punye pasal.. ape pun tak boleh..



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Hahahahahaha. Siapakah mereka yg 3, 4 kerat yg telah menurunkan ilmu sebutan zamam ke jaman itu???

Ingin juga anak muridnya ini mengenali tok guru waseah...

Kekeke

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard