Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: sama2 la kite cari jalan tolong kakak ni


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:
sama2 la kite cari jalan tolong kakak ni


Sha sebenarnya  segan nk menceritakan kisah sorang kakak ni..tapi kesian sangat kt die..jadi sha rase dah jadi fardu kifayah dah sha sebagai hamba Allah nak tolong die..

Cam ni kisahnye..

Akak ni kite bagi nama zuraini la ye..Zuraini baru kahwin dalam 6 bulan..dia ni kahwin dengan hubbynya ni pilihan family..tapi die ni xkisah..tp die ade mngadu dengan sha..die kate hubby die ade peel yg pelik..so sha tanya la..pelik camane..die kte segan tapi sha desak punye desak..die pon cerita..die kate hubby die ni cuma  nak bersama dengan die cuma sewaktu dia haid..klau xhaid tido same pon xmau..so sha jadi pelik..

Bukan ke dalam islam dilarang mendatangi isteri dalam keadaan yg seperti itu? Die pn mngaku die tau dan dah bagitau pada hubby die..tp kena marah..dan kononnya apa hak die sebagai isteri nk ajar suami..

Pastu die rase ade macam yg xkena je badan die selalu sakit..muka memang pucat..sha pon mmang boleh tengok keadaan die ..dan yg paling menjijikan die kate hubby die boleh jilat darah haid die seperti mkn sesuatu yg menyelerakan..eiiuuu... nk muntah dah sha dengar part ni....

So geng gc rase macam mane ye ? Kesian kakak ni..badan die da jd kuus dan pucat lesi je..sha suruh die pergi berubat ke mcammana kan tapi die ni takut dengan hubby die la..

So klau korang nk kate kenapa die sanggup cerita masalah dalaman die pd sha..klau nk tau die ni xrapat dengan staff lain..sha je selalu datang kt die ajak die borak2 kadang2 ajak mkn..so jd dah mcm kakak sendiri..lg pulak sha memang xder kakak..

huh..berjela2 pulak posting nyer

 



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

laki akak ni bela hantu raya ke ape??
mcm mcm jenis manusia ade dlm dunia ni...
klu susah buat je aduan kat pjabat agama...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Xtaula abg fredem..kesian sgt kt die..sha pon ade bg suggestion kt die tp mcm sha ckp die takut kt hubby die..klau marah pon..kt blakang..kalau kt depan..mcm xde kudrat nak marah.. nk bertentang mate pon x mampu..huhu..

Sha pon xpernah jumpe hubby die..hmm klau betul die ade... aiii takut la..huhu..



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

ehh ... lain macam jer laki akak kawan adinda sasa akira kira tuu ...

macam ada yang x normal nieee ...

dah la langgar etika dan hukum Islam ketika bersama .. (mengadakan hubungan jenis/berjimak/bersetubuh) ..

kalau dah sampai menjilat darah haid yang kotor dan najis tu ... eiiiuuuuuu ... eeiuuuuu .... kotor beb ...

ade membela atau saka?

 

cuba beri pandangan pada akak tu ... kalau dia beranilah ...

ajak sumai dia pergi ke pejabat agama ... mohon nasihat dan ceritakan masalah pada bahagian kaunseling ..

 

kalau dia x mahu ... akak tu jer la.. pegi berubat ....

dan .. kalau suaminya mahu ... ajak sekali ...

 

mana x kurus kering .... takut jazad jer suaminya ...

tapi digunapakai oleh makhluk jin .... kalau dah sampai menjilat darah haid tuu ...

 

mudah mudahan kita semua dijauhkan dari segala perbuatan sedemikian dan yang memudaratkan iman dan diri serta keluarga

Insya Allah .. sama-samalah kita berdoa ..

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Nanti sha cuba pujuk die lg..tp klau berkenaan dengan makhluk2 yg xseksi tu sha kurang brani nk involvekan diri..
nnti sha pula susah
Huhu..tulah nk bg nasihat rumahtangga ni xberpengalaman..
Harapkn geng kt sini jela..nk bgtau mmbe kt opis ..kesian akak ni nnti
Jadi bahan bualan pulak..nk mnjaga aib org tu lg penting kan?

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

usshh tsgt2 pelik suami mcm tu....
mcm bkn suami lak...
btl2 bek g berubat...mata kasar nie x nmpk ape yg tersirat lgi tersurat dlm
bdn suami beliau....
bhya klo dibiarkan....isteri la teruk..cian..x memasal jdi mcm tu...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Kak aida, sha pon bgtau kt die cmtu..die diam je..lebih2 sha xbrani nk involve..
Harap sangat masalah die dpt diselesaikan secepat yg mungkin..
Ingtkan memang ade manusia yg pelik cmni...
Hmm...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

akk tu sndiri x nk crik jln pyelesaian ker???
klo diam tu tanda aper ek?? setuju ker??mls nk pk ker??

yg bab smpai jilat darah kotor tu yg x ley tahan tu...sah2 kt ctu dh nmpk
mcm bkn hubby dia...urrmm ker hbby dia ada tuntut ilmu yg x elok (usshhh mcm fitnah lak aku nie)
urrmmm pucuk pakal hati akk tu..klo syg hubby dia...syg diri dia...crik la jln pyelesaian yg terbaik...
jgn di biarkan...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

ada unsur2 ilmu hitam tu.

kenapa lelaki macam tu pulak yang keluarga dia pilihkan???.. isk..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

kadang2 manusia ni zahirnya nampak normal tapi dalamnye haroommmmm... nampak je penuh beradat budaya bertatabahasa bagai tapi rakusnye macam bapak jin... lagi baik ngadap pe'el kongkang dapat belacan..


kadang2 manusi ni nampak cam alim2, tapi bila betul2 dah ngadap pe'el baru tau rupe2nye cuma alim2 taik kambing.. nampak jer comel tapi busyuk macam najis... lagi harum malam cik pon yg anggun jelita dgn idong berlobang2 tu..


dgn kata lain manusia ni kadang2 berpura2 dari sikap sebenar. kita takkan nampak walaupun bertahun2 kenal sampai la kita betul2 perlu jadi sebahagian dari hidup dia.


tak de sape yg nak mengaku diri dia jahat macam setannn..

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

wowww cengkodok puteh-putih melati.....nmpk bnr2 mrh nie...hehhe
tp btl tu la hakikatnya manusia...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Maaf tuan tanah gedaung xjenguk rumah sendiri..kurang sihatnyer pasal..

oppa ijoi : sha xmenanye la pulak..mungkin kot..(hmm rase seriau nak membabitkan diri)
mungkin parent die pon ditipu dengan manusia yg pandai berlakon..

Kak cekuduk :ramai manusia macam tu yang kadang kita xdapat nak menilai..Berdoalah supaya kita dijauhkan dari manusia yg bersifat munafik tu Aaminn..

kak aida : sha pon xtau nak cakp cmner kalau tuan badan sendri merelakan kite nak buat cmner kan ..macam sha ni nak tolong pun mcm xmampu je.. silap2 sha yang susah nanti..kalau setakat peel je xper kalau sampai melibatkan ilmu2 yg xberapa nak best je ni ..sha tarik diri..minta maaf sha xdapt nak tolong..huhu..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Onyi Sha dah bagi nasihat tu pun dah ok..

Dia nak dengar atau tak, terpulanglah pada kakak tu sendiri.

Tanggungjawab Sha dah lepas.. takyah rasa bersalah pun onyi.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Oppa ijoi..boleh ke mcm tu..
sha da niat nak tolong die, alih2 sha tarik diri pulak..
rase bersalah ...
sha mcm pentingkan diri sendiri ..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Sasha Aqira wrote:

Oppa ijoi..boleh ke mcm tu..
sha da niat nak tolong die, alih2 sha tarik diri pulak..
rase bersalah ...
sha mcm pentingkan diri sendiri ..


 

Kalau mampu, tolonglah.

Kalau luar kemampuan, kalau tolong takut diri sendiri pulak yg boleh dapat mudarat, niat tu pun dah kira baik..

Kalau Sha ni pengamal perubatan Islam, tanggungjawab Sha jugak utk bantu.

Kalau Sha setakat org awam, bantu dgn nasihat pun cukuplah. 



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Hmm..ok..thanks oppa ijoi..

Akan sha take note..



-- Edited by Sasha Aqira on Saturday 8th of March 2014 10:45:26 PM

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard