Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: K-Pop..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:
K-Pop..


Assalamualaikum wbt.

Ada sesapa kat GC yg minat dan suka dengar lagu Kpop?.. Kalau ada, kongsi la sikit dgn patik, ampun beribu-ribu ampun, sembah patik harap diampun.. Ini antara list yg beta suka.. dengar..biggrinbiggrin

 

1-Gone not around any longer-Sistar19

2-Alone-Sistar

3-One way love-Hyolyn(Sistar)

4-So cool-Sistar

5-Do you love me-2Ne1

6-30sexy-Rain

7-Blue-Bigbang

8-Fantastic baby-Bigbang

9-Growl-EXO

10-Abracadabra-Brown eyed girls

11-Cleansing cream-Brown eyed girls

12-Loveable-Kim Jong Kook

13-One of a kind-G-Dragon(Bigbang)

14-Heartbreaker-G-Dragon(Bigbang)

15-Ringa linga-Taeyang(Bigbang)

16-Just like the first day-Park Yong Ha (All In OST)

Err.. Banyak lagi kot, takyah laa tulis semua, selain dari ni, ada jugak lagu Suju, SNSD, Wondergirls, Ga in, dan OST dramas yg aku selalu dengar, kalau ada yg minat jugak, yg aku tak tau, kongsi la dgn patik, eh, beta, err haku ni..no



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

Ko minat k-pop ijoi. Hi3. Sy minat big bang,lagu gara gara go best. Kmpulan wanita 1-2 je sy minat. Suara mcm x real. Mcm karton pun ada.

Tp,klau drama pling bestttt laa. Feeling hbs,bengkak mata trngok

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

ika syg wrote:

Ko minat k-pop ijoi. Hi3. Sy minat big bang,lagu gara gara go best. Kmpulan wanita 1-2 je sy minat. Suara mcm x real. Mcm karton pun ada.

Tp,klau drama pling bestttt laa. Feeling hbs,bengkak mata trngok


Ika, jom bincang kat watbod pasal kpop, kdramas.. kat sini nak chit chat tak besh..biggrin



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

Ha3. Ok. Kat sini open sngt. X dpt dating lama2 kan? Hi3.

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

ika syg wrote:

Ha3. Ok. Kat sini open sngt. X dpt dating lama2 kan? Hi3.


 

Yehhaa amat bernas sekali tahap pemikiran mu Ika syggg, Mighty Morphin Power Rangers pun tidak sebernas ini..

Bukan apa, nanti ada org cemburu kalau haku dgn org perempuan ni.. Tak caye, tengok nanti G Freedom muncul ekk..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

He2. Lpas tu muncul pula kak nad.

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

ika syg wrote:

He2. Lpas tu muncul pula kak nad.


 

Hoh.. Itu yg saya tak tahan tu.. Bila G Freedom cemburu, mulalah dia kacau saya, pastu bila G Freedom kacau saya, Nadia pulak cemburu G Freedom.. Habis, siapa pulak nak cemburu Nadia, takkan GaBRiEL?.. Sebab GaBRiEL kan cuma meminati pria-pria yg ganteng aja..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

Ha3. Klau x Gab,mesti peminat ika yg cemburu. Ha2.
Kecewa,frust menonggeng si abse nanti. Ha2

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Encik puan ijoi..suke x yg ni..ini yg sasha suke...banyak lg xsempat nk mnaip..baru balik dr kmpung ni..

1.Destiny - infinite
2.give it to me - sistar
3.Like this -wonder girl
4.Shower of tears - Baegichi
5.Sunshine - rainbow
6.( yg sasha suke) number nine - tara
7.Trap - henry(Pon suke sgt♥)
8.volume up -4minute
9.Wolf - exo-k
10.Crooked - g dragon
11.Trouble maker - now
12. Bar - crayon pop
huhu penat nak taip kt tab ni..banyak lg ni..
Ost punye lagu pon best huhu..nk ckp pasal kpop n k drama..xhabis sampai esok.. band yg sasha suka kan infinite ngn ft island..

Drama yg best..heartstring, faith, kings2 heart, Master sun, The heirs (lee min ho oppa!!!), man from star...huhu..semput nk menaip...

Eee...saranghea

-- Edited by Sasha Aqira on Sunday 16th of February 2014 01:28:48 AM

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ijoi.....ha ni aku dah muncul.....

ijoi bukan dulu ko anti kpop ke...ape dah jadi??

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

alah biasalah manusia kan berubah..

contoh senang, GaBRiEL, dulu gay sekarang dah nyah. kan..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ape ape la ijoi...janji ko bahagia...aku pun dah start tengok running man....tapi lagu k pop aku tak layan lagi...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

Ha3. Running man memang top laaa. Kwang soo memang lucu giler.

Klau bab lagu dah lama x layan. Lagu barat ada laa. Lagu mexico,spain,thai aku layan. Siap menari kat rmh. Ha3.
Tp tu laa,bakat menari aku,hanya dinding x bermata je yg tengok

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

running man memang..... anak aku yg tadika tu pun kalo terbukak citer tu taim aku tengah tido laju je kejut aku... citer org berlari dah stat.. dia cakap..

dulu2 aku layan gak drama korea, tapi pasal asyikk miss episod cam maleh dh nk layan..

tapi kalo sekali sekala terbukak tu tengok jugak.. hehee...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

cengkodok puteh wrote:

running man memang..... anak aku yg tadika tu pun kalo terbukak citer tu taim aku tengah tido laju je kejut aku... citer org berlari dah stat.. dia cakap..

dulu2 aku layan gak drama korea, tapi pasal asyikk miss episod cam maleh dh nk layan..

tapi kalo sekali sekala terbukak tu tengok jugak.. hehee...


 Cik kodok..suke eh running man..sha pon suke..paling suke joon ki yg kdang ade kdng xder..mr gary ngn Ji hyo with monday couplenye..kwang sooo. .haha...lawak eh diorang..mcm xboleh nk teka je ape yg diorang kne buat tiap2 minggu....

Baru ni tertengok cerekarama tv 3 tajuk lollipop nazim berlakun ala2 artis korea..haha lawak der..mmg lawak bile retis msia pon nk jd mcm retis kpop.



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

aku tengok je rancangan k pop tu...tapi klu nak kenal nama org dlm tu maap la...aku mmg tak kenal....

aku suka jenis rancangan tu je...amazing race pun aku suka....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

aii... tak de ke org tengok national geographic ke?

tilawah interaktif ke?

eh... nk tanye... mana nk carik cd boboi boy ek? ada simpan kt u-tiup tp bnyk vid yg dh x leh bukak.

kalo dapat yg season 3 ni pun best jugak.. heheheee..

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

g_freedom wrote:

ape ape la ijoi...janji ko bahagia...aku pun dah start tengok running man....tapi lagu k pop aku tak layan lagi...


 

Bukan apa, aku layan gak lagu2 melayu, haku suka lagu 90an, tapi kalau dengar selalu, tak tahan lirik dia mendayu2 sangatlah.

Layan kpop ni senang sikit, lagu best, tapi tak paham, boleh layan bebanyak kali.



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

cengkodok puteh wrote:

aii... tak de ke org tengok national geographic ke?

tilawah interaktif ke?

eh... nk tanye... mana nk carik cd boboi boy ek? ada simpan kt u-tiup tp bnyk vid yg dh x leh bukak.

kalo dapat yg season 3 ni pun best jugak.. heheheee..


 Documentary pun haku suka tengok, tapi kalau takde astro, kat tv1 ajalah kalau sempat.

Tanyalah ustaz, pun minat, tak miss tiap2 hari. Halaqah, Semanis kurma pun best, kalau sempat tengok jugak. Tv9 bagus, banyak ranchangan2 agama camni. Kalau dulu cuma ada Al-Kuliyyah dgn Forum Perdana jer.. Ustaz Fauzi takde, aku pun dah tak tengok al kulliyah.. 

Dulu aku suka tengok anime, sekarang naruto pun dah tak tengok dah..

 

 

 



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

Ijoi wrote:

 Documentary pun haku suka tengok, tapi kalau takde astro, kat tv1 ajalah kalau sempat.

Tanyalah ustaz, pun minat, tak miss tiap2 hari. Halaqah, Semanis kurma pun best, kalau sempat tengok jugak. Tv9 bagus, banyak ranchangan2 agama camni. Kalau dulu cuma ada Al-Kuliyyah dgn Forum Perdana jer.. Ustaz Fauzi takde, aku pun dah tak tengok al kulliyah.. 

Dulu aku suka tengok anime, sekarang naruto pun dah tak tengok dah..

 


 alhamdulillahh... ada jugak yg aku buleh harap utk jadik calon aku...

 

buleh la enko jadik ustat ngajor anak2 aku ekk...

jaman2 skrg ni kalo tak diajor agama bebudak tu dari kecik dah besar nanti takut menyetan pulak.

melentur buluh biar dari rebung..

 

tapi rebung sedap jugak buat gulai..

heh... apa aku melalut ni...



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

cengkodok puteh wrote:
Ijoi wrote:

 Documentary pun haku suka tengok, tapi kalau takde astro, kat tv1 ajalah kalau sempat.

Tanyalah ustaz, pun minat, tak miss tiap2 hari. Halaqah, Semanis kurma pun best, kalau sempat tengok jugak. Tv9 bagus, banyak ranchangan2 agama camni. Kalau dulu cuma ada Al-Kuliyyah dgn Forum Perdana jer.. Ustaz Fauzi takde, aku pun dah tak tengok al kulliyah.. 

Dulu aku suka tengok anime, sekarang naruto pun dah tak tengok dah..

 


 alhamdulillahh... ada jugak yg aku buleh harap utk jadik calon aku...

 

buleh la enko jadik ustat ngajor anak2 aku ekk...

jaman2 skrg ni kalo tak diajor agama bebudak tu dari kecik dah besar nanti takut menyetan pulak.

melentur buluh biar dari rebung..

 

tapi rebung sedap jugak buat gulai..

heh... apa aku melalut ni...


 

Jadik calon?.. Boleh..

Selain pandai membasuh pinggan mangkuk jamban, saya jugak pandai menggoreng telur dadar campur garam dan jerang air sampai mendidih. Bolehlah kiranya puan Cikodok Puteh nak mengambik saya jadik bibik, sila hantar resume beserta gambar pulau langkawi.

Nanti saya pertimbangkan, gaji tak mahal, 70,000 pound sterling sebulan sahaja, sungguh berpatutan kan?..biggrin



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Ijoi wrote:
g_freedom wrote:

ape ape la ijoi...janji ko bahagia...aku pun dah start tengok running man....tapi lagu k pop aku tak layan lagi...


 

Bukan apa, aku layan gak lagu2 melayu, haku suka lagu 90an, tapi kalau dengar selalu, tak tahan lirik dia mendayu2 sangatlah.

Layan kpop ni senang sikit, lagu best, tapi tak paham, boleh layan bebanyak kali.


 

Joyy ... aku rase nku musti pernah peras kan kan kan ....

memanglaaa ..,. aku pon suke lagu 90 an ... memang kolo dengar .. jiwa buleh sentap ...

maka ... nun nun nun .... jiwa melayang layang ....  huurmmmmmmm



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

cengkodok puteh wrote:

aii... tak de ke org tengok national geographic ke?

tilawah interaktif ke?

eh... nk tanye... mana nk carik cd boboi boy ek? ada simpan kt u-tiup tp bnyk vid yg dh x leh bukak.

kalo dapat yg season 3 ni pun best jugak.. heheheee..


 haha..cik kodok..ade tengok la national geographic

.tp xsuke tengok singe makan rusala.. ular anankonda la..die punya detail seram sejuk 1 hari..

sha suka kalau detail pasal burung punya habitat..pasal hewan yg cute2 je..haha

haha.. suka suki je kan sasha ni nak tengok national geographic je pon..nak pilih2 hewan ape boleh tayang ngn xboleh tayang pulak ek....keh keh..

citer upin ipin sha layan kt tv9 jek walopon tayang ulang2 sampai bole hapal dialog pon strill boleh layan ..

(kanak2 ribena la katekan).. sha suke watak papazola yg nak pilih jam kuase ape nak pakai tu lastly dia boleh pilih yng pink.. pasal cantik..keh keh..so nyah!..



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

aku suka adudu dlm boboiboy...robot dia cool giler....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

Sha ckp kanak2 ribena,buat aku teringat dengan uilquorra schiffer. ❤❤❤

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

kak Ika..tu da terkeluar kod morse nye..haha

kenapa ngan uilquorra schiffer plak??

cer explain hehe..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

bila ko sebut nama jenglot tu baru aku teringat kat dia....ape la khabar budak kolera tu agaknya....musti dah kaya raya agaknya....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Sasha Aqira wrote:

kak Ika..tu da terkeluar kod morse nye..haha

kenapa ngan uilquorra schiffer plak??

cer explain hehe..


Sasha onyyibiggrin, Uilquorra Schiffer ni bukan yg kat anime Bleach tu..

Uilquorra ni adlh seorang jenglot yg dahulunya pernah menjoinkan diri jenglotnya kat forum GC.. (umpama kata G Freedom)

Dulu aktif gak kat forum.. tapi lama dah tak nampak. 

Mungkin beliau dah insaf dari kegiatan jenglotnya ..?biggrinbiggrin

(lama tak nampak nemesis ku yg sorang ni..)



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Ijoi wrote:
Sasha Aqira wrote:

kak Ika..tu da terkeluar kod morse nye..haha

kenapa ngan uilquorra schiffer plak??

cer explain hehe..


Sasha onyyibiggrin, Uilquorra Schiffer ni bukan yg kat anime Bleach tu..

Uilquorra ni adlh seorang jenglot yg dahulunya pernah menjoinkan diri jenglotnya kat forum GC.. (umpama kata G Freedom)

Dulu aktif gak kat forum.. tapi lama dah tak nampak. 

Mungkin beliau dah insaf dari kegiatan jenglotnya ..?biggrinbiggrin

(lama tak nampak nemesis ku yg sorang ni..)


 
oil kolera tuu ...(sampek sekarang aku x reti nak eja nama beliau)

loyar beb ... sudah tentu bz ...

dari beliau masih kat IPTA lagik join GC ..

sampek la beliau dah keje .....

la nie ... mungkin beliau da kawen ...

so bertambah kebizian beliau laaaa ......biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Oh begitu kisahnye..sha ingat retis mane la td..bru terbayang

Minah saleh yg seksi..haha upernye jenglot

Jap nk imagin...jenglot mcm kanak2 ribena..huhu

Huh! Surender xbleh nk imagin..

Ni mesti masa sha..masih anak dare sunti lg nih hehe...

__________________
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard