Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: seram sejuk di rumah baru..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:
RE: seram sejuk di rumah baru..


cengkodok puteh wrote:

ALA KASIMMMM... mana sambungannye..

pape pun aku terharu banget sama kamu. maksu ngan shasha dah berbaik semula.. yeyeyyy...

dah.. sambung cepatt...


 tula kn cik kodok..sha dah rase semua yang jadi ni ade  hikmahnye..

nak kate kan ini pengalaman  yg paling tragik dalam hidup sasha..huhu..mujur dipanjangkan umur..

tunggu sha tengah mngarang sambil kerja ni..nnti petang myb boleh post dah.. tunggu tau..



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

"su, call nordin datang sini" straight je suare nenek mengarah mak su..( nordin tu babah sasha tau..) "ok.."kate maksu dengan muka sedikit terkejut..

Nenek pandang muka sasha sha, "nenek nak kamu selalu istighfar dalam hati , jangan leka..baca ayat qursi masa kamu rasa kamu sedih atau seorang diri..syaitan suka orang yang leka dan jiwanya lemah..nenek xnak kamu terus lemah, kamu kena lawan balik sha..nenek tahu kamu boleh" Kate nenek perlahan..sasha boleh meng agak maksud nenek lalu mengangguk perlahan..


Lebih kurang dalam 15 minit babah dan abang Muiz masuk..


Babah : kenapa mak?


Nenek : Mak xsangka seteruk ni..tolong panggil pak ngah kamu datang sini nordin, sasha xboleh dibiar macam ni lama2..lagi satu mintak die keluar ward ..kalau kat sini macamane kite nak mengubat..demam die bukan demam biasa ni nordin..ada yang nak berdamping dengan die..yang lama pun belum boleh nak buang lagi ni..

Perlahan ayat terakhir nenek tapi sasha boleh dengar dengan jelas..entah macamana hati sasha ni sayu sangat..terus je menangis tersedu2dari sedu terus..mengongoi2..dalam hati sasha pelik tapi sha xdapat kawal diri sha sendiri..tolong sha maksu , nenek,..tapi semua tu dalam hati je..sementara tangisan sha semakin kuat..doktor ngn nurse berlari masuk bilik ..keadaan kecoh sekejap..terus sha rasa sesuatu yang kuat dari dalam diri bangun ..sha rentap wayar tiub air kat tangan ..terus darah membuak2 keluar dari tangan..sha dengan rakus menjilat2 darah yang mengalir tu..perasaan tu macam sha terkepung dalam diri tapi xboleh nak buat apa2..


Dalam riuh rendah tu babah, abg Muiz dan doktor cuba angkat sasha atas katil..lepas tu sasha rasa ringan ..huh.. "nenek..mak su!" jerit sha..terasa mulut kering..sha nampak doc nak bagi injection.. "ala..xnak.la..sasha dah sedar ni.xnak!" jerit sha lagi tapi dah terlambat ..kena jugak sedas..huhu..ambik kau..terus jadi mamai ..rasa orang kat dalam bilik ni dah jadi berklon-klon ..(paham x? yg nampak sorang tu jd 2 atau 3) ..huh apekah?..mesti diorang bagi sha anti depression ni huhu..


Bila sasha dah sedar..hari dah malam..yang ade cuma maksu tengah baca yassin sebelah katil sha..


Sasha : mak su.. sha lapar..nak makan


Mak su : ye ke..nanti jap..roti nak? Babah sha blikan roti tadi tapi sha dah di bagi ubat tidur so xdapat nak gerak suh makan..jawab mak su sebak..(hai la maksu..sebak sebik ni memang dia la..)


Sasha : la nak nangis kenape.. sha nak makan je..


Terus maksu nangis kuat..
Sasha : aduh mak su jangan la nangis..sha buat salah ape ..sorry maksu


Maksu :Sha xbuat salah pun ..sume salah maksu..dah2.. makan cepat nanti perut masuk angin.


Sasha : mane sume orang maksu?


Maksu : la kan dah bukan waktu melawat..sume dah balik la..maksu je boleh tinggal nak jaga sha.. kalau esok suhu badan sha ok dah boleh balik dah kate doctor..babah sha pon dah merayu kat doctor nak bawak sha balik..so sabar ye..makan jangan gelojoh..


Sasha : haha ..Lhapha la (laparla) (haha ayat tengah mengunyah roti dengan lahap ). Maksu pesal dngan sha ni? Kenapa sha jadi mcm ni ..letih la..


Maksu : sha rehat..dah baik nnti maksu cerita ok?


Sasha : janji?


Maksu : janji..kata maksu sambil mengelap air matanya..huhu tengok maksu nangis jadi sha pon nak nangis..tapi ingat kate nenek..sha xboleh sedey2..nnti dirasuk lagi..so sha tahan je..so sha istighfar dalam hati banyak2..

Esoknya sasha dah di benarkan pulang . Itupun pasal babah berkeras dengan doctor dan kebetulan Abg Muiz ada kenalan kat hospital tu , kalau x memang lambat lagila baru sha boleh keluar..huhu..

kebetulan pulak waktu sha bersiap nk keluar tu waktu melawat, so ramai la staff2 yg sha baru kenal datang melawat..huhu terharunye..baiknye diorang..bos pon memahami..Syukur sangat walaupun baru masuk kerja dah mc..bos x banyak tanyasiap bawak buah tangan lagi..pastu bagi cuti lagi sampai betul2 sihat baru boleh masuk kerja..(i lap u boss ) hehe..Si Ika macam 2 taun xjumpa..menangis2 peluk sasha..ala pesal nangis ni..(huh Perempuan memang kaye ngan air mate la kan) huhu..












-- Edited by Sasha Aqira on Monday 17th of February 2014 01:53:12 AM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Huhu...laju sgt smpi terpost 2 kali...huhu...sambung lagi ye tuan puan...semput nk marathon....ini je yg mampu buat hari ni...









-- Edited by Sasha Aqira on Monday 17th of February 2014 01:47:46 AM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

sorry u alls..sha kene pergi site 2-3 hari ni..so xdapt sambung citer ni buat sementara waktu

sha janji nanti ade mase free terus je sha sambung..

jangan ade yg hurt feeling ye.. jangan marah sha tau nanti kan ..kan..kan...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

kerana nak habiskan cepat cerita ni...sha berusahalah bersungguh2 nasib rini xyah pegi site dah sebab kes da ok so ..xnak ade cite  yg di tangguh lg sian korang tggu ek..

ini la sambungan nye..layannnn

Dalam pada sasha masuk ward tu rupanya babah, abg Muiz dan Ika dah punggah barang sha dan ika keluar dari rumah tu masuk dalam homestay yang babah sewa.. so terus je sha di bawa ke homestay tok ngah dah sedia menunggu waktu sha sampai tu..Waktu tu sha nampak ada orang tua yang bermuka buruk di belakang tok ngah..so sha dah start menjerit xnak masuk rumah..dan bersedia nak larikan diri..tapi babah dengan bantuan abg Muiz pegang sha dengan kuat dari belakang..hah havoc pulak dekat depan homestay tu..huhu..terus tok ngah pegang kepala sha lalu bacakan ayat2 Al quran..baru sha jatuh dan dibawa masuk rumah..

           

            Dalam rumah tok ngah mulakan proses mengubat sha..(sha memang xsedar..dan diceritakan balik oleh ika) sha dah mula duduk bersila pandang muka tok ngah dengan garang

 

Tok ngah : Dari mana kamu datang ..kenapa ganggu cucu aku?

 

Sasha  : Hoh! Aku suka dia..aku nak kawan dengan dia..

 

Tok ngah : nak kawan pergi cari kawan yang sama macam kamu..aku nak kamu tinggalkan cucu aku sekarang..

 

Sasha : haha..x nak..aku nak dia..dia ada sesuatu yang aku nak

 

Tok ngah : Syaitann !!

 

            Tok ngah pon mulakan proses pengubatan..yang  ni sha xreti nak explain pasal sha xsedar..yg menceritakan pon Ika..so begitulahkata tok ngah sha mesti di ubati xputus kerana benda yang nak mendampingi sha ni bukan calang2..orang lain die suka nak ganggu je..tapi dengan sha die berkenan betul..adoila..dia datang sekejap dan dihalau dia akan datang balik bila dia nak ..dan babah decide bawak sha balik kekampung untuk berubat kerana tok ngah sendiri xdapat buang..jadi tok ngah  nak mintak bantuan kawan dia..

 

Memang x boleh nak bayangkan macamana keadaan sha dalam masa 1minggu tu..kadang kadang sha boleh jadi mamai sedih suka bercakap sendiri..semua nya boleh bertukar ganti sekelip mata..Sasha jadi makin xboleh nak kawal diri sendiri...Terfikir dalam hati dah GILA agaknya sha ni..sampai ada masa..sha  rasa nak cederakan diri sendiri..sampai ada masa tu sha xsedar dah kelar tangan sendiri lalu jilat darah dengan perasaan yang puas sangat...rasa macam sedap sangat..sampai nenek simpan semua barang tajam dalam rumah ..pastu bila termenung nampak kucing atau ayam kat halaman rumah rasa macam terkam dan nak makan..macam benda tu sesuatu yang lazat..kalau dimakan macam tu je.. kronik dah rasanya sha ni...kesian tengok nenek ngan mak su berhempas pulas jaga sha dalam 2 minggu ni..sha sayang korang ketat2  :(.. huhu..

 

Sampailah masa tok ngah datang bawak kawan dia untuk mengubat sasha..nama nya tok kasim. Sampai je kat rumah ..Sha dah rasa semacam haba panas ..satu rumah rasa panas..sampai sha rasa nak masuk bilik air nak berenang dalam kolah puas2..tapi tok kasim dah block sha xbagi pegi mana2..eei apesal sha rasa benci sangat kat dia ni.

 

Sasha : Eiii : apasal halang aku!!

 

Tok kasim : Eh nak pegi mana..meh kite sembang dulu meh ..kate die senyum

 

Shasha : Eii ! aku nak mandi la panasss

 

Tok kasim : Eh! panas ape ..pagi lagi ni..

 

Sasha : Eiiikkkkk!!

 

Tanpa sedar sha terus bagi sepakan kat perut die.."huhu..thats not me right.. sha xkan buat dan cakap macam ni" kata hati sha sayu...tapi pergerakan dan tutur kata tu xdapat dikawal..smooth je sha bagi flying kick  kat tok kasim..sampai jatuh orang tua tu ..tapi tok kasim senyum je terus bangun.

 

Tok kasim : Hoh main kasar

 

            Sementara sha pasang kekuda ..babah ngan tok ngah dah kunci pergerakan kaki sha.. (haha macam pencak silat je kan ..paham ke ..buat2 paham jela ).. sha di tundukkan ke lantai..masa tu sha dah normal..

 

Sasha : Apa ni bah, atuk.. sakitla sha macam ni!! lepassla.kata sha sambil menjerit kesakitan

             

            Memang sakit gila la..diorang ni buat sha macam orang lelaki..padahal sha nak pukul kucing pun sayang lagila nak pukul orang.. huhu..menjerit2 sha..baru babah lepas..tapi xsepenuhnya..

 

Tok Kasim : dah lepas kan dia..aku dah kunci..dia xboleh nak pergi mana pun..pegi ambik sikat..

 

            Dah di lepas babah dan tok ngah tu memang sha xboleh nak bergerak lebih2 macam dihalang oleh dinding2 keliling tapi sha still boleh nampak orang disekeliling sha..

Maksu berlari bawak sikat..serah pada tok kasim..sikat tu di baca ayat 2 lepas tu diserah pada babah..

 

Tok kasim : Hah ..Nordin sikat rambut anak kamu..sikat 3 kali berhenti  lepas tu ulang balik..kalau ade rambut yang melekat kang masukkan dalam besen ni..

 

            Terus babah sikat rambut sha.baru je sikatan yang pertama sha dah rasa sakit sangat..menjerit2 tapi babah terus sikat sampai 3 kali ..keluar segumpal rambut kat sikat tu bersama sedikit darah..babah campak sikat tu masuk dalam besen..(ni edisi penceritaan semula sebab sha dah xsedar) sha terus pengsan..

 

            Rambut dalam besen tu bergerak2 tapi tok kasim terus ambik kain kuning balut rambut tu dan letak dalam satu bekas..tok kasim suruh babah check kesemua barang  yang sha bawak ke dalam rumah company haritu..kalau2 ade rambut yang melekat..

Habess la sume barang sha tunggang terbalik dalam bilik diorang geledah..huhu xpela sebab lepas tu maksu dah tolong kemaskan untuk sha  (sayang maksu)hehe..

 

            So dapatla diorang carik dalam 3 helai rambut bagi pada tuk kasim

 

Tok kasim..: nordin aku rasa ada lagi ni..nanti carik lagi btul2 bawa kat aku kalau jumpa..

 

            So malam tu juga proses pembuangan barang tu..puas sha suruh babah cite prosesnya tapi die xnak..huhu..malam tu sha terus tidur nyenyak sampai ke pagi..

Dan sampai hari ni..sha masih belum 100% pulih kot..kadang2 masih ade mimpi pasal perempuan cantik nak bawak pergi tasik..kadang2  nampak kelibat2..mungkin sebab kitorang masih xdapat cari habis balance rambut tu..dan atas kedegilan sha..sha masih lagi kerja kat opis di sini..berkepuk2 pesanan nenek..tapi sha ngan ika dah pindah menyewa rumah lain dah..Babah dan nenek pon dah buat majlis baca yasin kat rumah baru tu.. takut nasib yang sama berulang lagi..dan kalau nak tau Abg Muiz pon dah jadi anak angkat babah ..pasalnya..babah trust die nak tengok2 kan keadaan sasha..huhu..tapi dalam hati sebenarnya sha memang banyak terhutang budi ngan dia..kalau dia xder tak tau macam mana kesudahan nya..yang paling bagus sha dan maksu dah berbaik semula (walau berbakul seranah die pasal sha post cite ni, tapi sha tau dia still sayang anak sedara comeii die ni hehe)(perasan haha)

 

            Itu jela citer sha..kalau ikut kisah hidup ni memang xhabis..sorry kalau cara penceritaan tu xsampai..ade sikit2 cerita yng xdapat sha kongsikan kat sini pasal menghormati hak dan privacy orang lain ..harap korang paham  .... adios..

 

           

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

           

 

 

 

 



-- Edited by Sasha Aqira on Wednesday 19th of February 2014 11:48:20 PM

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

ye lah kan.. berbakul2 terhutang budi.... berbakul2 jugak terhutang sayang.. ahaks...


kalo abang muiz tu (eeiiiii...) baik dan sesuai jadik calon suami yang buleh menjaga ko dari gangguan2 tu terlebih2 lagi buleh membimbing ko ke jalan yg diredhai apa slhnye dikk...

biar aku mintak permission mak su enko ye dikk..

mak su... abang muiz tu baik tak? bersopan tak orangnye? ada budi bahasa tak? kalo abang muiz tu tak tinggal solat buleh la kiranya beliau menjadi anak buah menantu mak su ekk.. ekkk?.

buleh la mak su... susah nak jumpe lelaki yang buleh diharap di jaman sekarang. nak mengharap ijoi jadi calon, tahkan dia ada calon lain tak? heheee...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

HAHA..kak cengkodok..

sha malas nak pikirla buat masa ni..sha baru je kenal abg Muiz sebulan ni..xnak ade comitment..xnak ade rase terikat..mcm yang dulu2 blom ape2 dah nak kena update status hari2..kalau keluar muke kene pandang die je ..xboleh ade orang yg senyum ..walopun orng tu senyum kt die die kate senyum kat sha..boleh lak die kate sha ni yg cenggatai...huhu..lastly..die pulak yang cenggatai ngn orng lain.. memang mentibang tanah la kan.. so single lg ok.. x sakit kepala.. xde rogi mase nak bercinta cintun bagai..

lagi pon sha tunggu maksu nek plamin dulu..mane bole langkah bendul kan hehe..

jangan xtau ade je sasha lagi satu mnjawab je kang..

(maksu sile log out sha punye acc gc ye dan silela buat acc ataih name maksu haha (marah2 la marah..kang ..kang.. )

err..asal sebut name ijoi lak ni batuklak dia karang..huhu..



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 699
Date:

ko jgn sasa...

kang melepas plak ko... tk ke putih taik mata ko tngok abe muiz ko lari ngn prmpuan lain...

tk slh pn kalo ko mula dulu... haper plak gatai... ok haper...

mn la taw ada jodoh antara korang... hehe...

__________________

Makan jangan sebarang makan, silap makan masuk spital...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Encek ketupats

klau nk suruh sha move on dulu?? Haha mmg no la..

Xpndaila..lgpon sha xder rase ape2 pon terdetik dlm ati..xtaula sikit hari lg klau btol jodoh tu ade..biar la dgn sendirinya..Klau die da ade plihan lain pon ape boleh buat tu hak die..

Lg pon die xckp ape2 pon kt sha.myb ade bg hint2 sikitla..tp xder ckp depan2 pon..senang2 mak su pon ade tu..single mingle lg haha
( habisla kene ngan maksu pasni....mak su, joking je)

Eh ape ni...lain thread da ni..ini bkn thread mncari jodoh la..hehe..


__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

akhirrrnyaaaa ... berjaya jugak aku menghabiskan penceritaan ....

ehhh ....... silap .... menghabiskan pembacaan aku akan cerita ceriti ceritu adinda sasa akira kira kira ..

tahnialah .... nahhh ... amiklah .. sekantung duit ... duit daun mempelam kering ...

apa?? ..... ala cukuplaaa tuuu ... sekantung jerk .. janganlah nak tamak .. nak dua kantung pulakkk ... atoiiiiii ...

 

aaa .. ketupat ketupit .... nko nie cakap cakap banyakkk .... macam ada apa apa jer ..

aaa ... kang ada pulak cerek besau melayang kat lobang idong adinda sasa akira kira kira ...

sapa yang susahhh??? akuuuu jugakkk .........

 

oiittt g .. preedem ... malam malam jumaaat nie .. enko aktip jugakk ker???



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Wak nda...buat mase ni ye ..harap berterusan lah...kesihatan yg baik...

Cerita tu adela sikit..tp masa tu mcm cemburu kt sha ecewah..ade mase kang sha cite kisah lain plak ye..pastu bg la srkantung tempe..duit daun mmpelam xnk ..xbole buat pe...haha..

Apasal plak cerek besa nk mlayang atas pala sha ni..haha..xper sha goal kepper futsal yg terrer tau.haha sasha sekali tangkp jer..haha



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

abis jugak cerita shasha kirara ni....aku doakan moga shasha sihat sihat tanpa gangguan lagi....

komen utk abg muiz....
klu ade jodoh tak kemana betul tak shasha....yg penting selalu berdoa agar di berikan pasangan yg sempurna

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Mane button like ni? Sha nk like 100 kali kumen abg freedem..hehe..

Doakanlah ek?? Semoga di berikan kesihatan yg baik sentiasa..

Aaminnn!..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

likethumbsup.gif..likethumbsup.gif..likethumbsup.gif..likethumbsup.gif..likethumbsup.gif!!!hihihihibiggrin



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 130
Date:

Kesian kamu sasha..so blom baik betul lani??
Kesian pulak akak dengan ayam itik kucing kt rumah ko dik.mesti takut diorang nk melintas taim ko sakit tu kan..
Apepon..akak doakan adik cepat sembuh ye..

Abg muiz tu malu kot..ala.akak rase die memang nak dengn sasha tu cume malu malu kucing tu..sedangkan gajah pon xmalu macam tu..

Nak nasi ayam dik??

__________________

Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. 
Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. 
Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

hai akak kentin...baru nampak....mana menghilang?bertapa di gua tempurung ye....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

akak kentin baru balik dari menajamkan bakat memasak biawak panggang dengan aura kame-hme-ha kat puncak gunung situnggal...

musti sedap kan... kann.... nyumm. nyummmm...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 130
Date:

Mengenangkan cengkodok teringin nak makan biawak panggang bermadu cecah ayo asam..
meredah hutan rimba akak kentin tau...aleh2 boleh belajo masakan tenuk asam pedas je...kat atas bukit seguntang
..tapi tak pelah kerana mu cekodok akak teruskan jua...ni cuti semesterr akak mngumpul duit pulak dengan mnjual nasik ayam kt gc..dah dibagi percuma ayam pon xder yang nk beli..

Ko nak nasi ayam cengkodok,g freedem??

Aloooooo xder sape nk bli cemane nk bayo yuran belajo cengkerik goreng belacan ni ...hok aloh.

__________________

Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. 
Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. 
Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Sasha Aqira wrote:

HAHA..kak cengkodok..

sha malas nak pikirla buat masa ni..sha baru je kenal abg Muiz sebulan ni..xnak ade comitment..xnak ade rase terikat..mcm yang dulu2 blom ape2 dah nak kena update status hari2..kalau keluar muke kene pandang die je ..xboleh ade orang yg senyum ..walopun orng tu senyum kt die die kate senyum kat sha..boleh lak die kate sha ni yg cenggatai...huhu..lastly..die pulak yang cenggatai ngn orng lain.. memang mentibang tanah la kan.. so single lg ok.. x sakit kepala.. xde rogi mase nak bercinta cintun bagai..

lagi pon sha tunggu maksu nek plamin dulu..mane bole langkah bendul kan hehe..

jangan xtau ade je sasha lagi satu mnjawab je kang..

(maksu sile log out sha punye acc gc ye dan silela buat acc ataih name maksu haha (marah2 la marah..kang ..kang.. )

err..asal sebut name ijoi lak ni batuklak dia karang..huhu..

___________________________________________________________________________________________________

 

Ada 2 org berkongsi 1 profile ke Sasha Akira ni?.. confuseconfuse

 

 



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Sha explain kat whiteboard ye oppa ijoii..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Akak kentin..tu yg sha muskil jugak tu..memang ayam kucing pon skarang ni xde nk melepak2 dah kot depan rumah sya..pasal takut kut haha..

Lepas thread cari jodoh dah jadi thread menu masterchef la pulak hehe...ape2 jela kan...hehe..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Aku up balik posting ni muahaha.. sebab baru baca ni..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

wei ijoi....aku sebagai senio ko...aku nak marahkan ko sbb upkan cite lama ni.....

(pssstt badar....mcmn ye nak marah org ye.....aku dari dulu tak tau mcmn nak marah org ni....)

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

macamana nak marah orang?

hoh ... aku pon x tau g preedem ...

bukan ke aku nie insan yang sangat baik budi pekerti ....  serta senantiasa bertomakninah ..

makanya ... aku x pernah nak marah orang ...

kolo marah lain ade laaa ... marah kambeng janda jiran kepada jiran aku tu ..

yang suke bener mengorat kambeng ensem lagik ganteng yang namanya g preedem .... muahahahaha ..



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

hmm..sha pun lagi xtau nak marah orang..

asik orang je nak marah sha ni.

tapi kenapa nak marah2... jom makan ikan kembong ngan

sambal belacan kt subway nak? hehe..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

baddar kambing jiran ko tu mesti hensem kan...makan rumput pun pilih yg baik baik je tak makan rumput rumah org kan....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

g preedem ... nko niii ...... cam tau tau jerk ..... kambeng jiran aku tu ensem ... biggrin

mentang-mentang lah nama sama dan serupa ...

aaa .. btol tuu .... kembeng ensem tu x nak makan rumput kat umah orang ...

beliau cume makan rumput dalam piza .. (rumput = cendawan .. lada bangla .. cheeseee ..daging .. dan yg sengakatan)...

pehhhh .... giler betol jiran aku tuhhh kan .... bela kambeng ensem ... nak makan rumput cam tuuu ... sepak kang .. melantun kat umah nko pulakk ..

dah .. si Nad x tau .. mane satu preedem yang betul ... muahahahahaha ....

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

klu ko tendang melatun sampai sini kambing tu....al maklum jadi kambing golek la ..... dari bela kambing makan piza baik bela kambing mkn rumput....boleh jugak gigit gigit rumput blkang rumah aku ni.....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 130
Date:

aduhai seram nye citer pak badda ngn g predem ni
oo ni kisah misteri kambing yang makan rumput ye?
kambing tu muke cam g preedem ? hmm sungguh misteri..
hmm sepurnama x masuk gc ..macam macam ade hoho

bau nasik minyak pun ade ni..ehem ehem..
bunyik kompang pun sayup sayup jer hehe..
ade yang nak buat nasik minyak ke..lame xmakan nasi minyak wei..kih kih.
kena baling selipar jap lagi akak kentin ni hei

__________________

Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. 
Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. 
Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

kita doakan supaya jodoh mereka ade....
nntdpt jugak kita mcekik nasi minyak...xde nasi minyak...sebarang jenis nasi pun ok....

akak kenten...mana pergi.... dah mcm chipmore je diri tu....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel

«First  <  1 2 3  >  Last»  | Page of 3  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard