Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: seram sejuk di rumah baru..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:
seram sejuk di rumah baru..


Assalamualaikum abang,kakak dan warga gc semua..rindu la kat kawrang..hehe.. sasha baru pindah rumah so bizi sangat smpai xder masa nak menempek cite kt gc..sekali sekale je buat acara bacaan lintas langsung hehe..

Tahniah ye pak bada or mak bada terima menantu baru..n tahniah juga buat cengkodok bakal timang cahaya mata....

Sasha baru je pindah kt satu area aptment ni..tu pon pasal opis buat rombakan baru ni n decide transfer beberapa staff keluar daerah..so sasha terlibat..ingat xmau pergi..tapi kerja kan..lagipulak dengan keadaan kat rumah nenek xberapa ok..so sasha rasa dah buat keputusan yg hampir tepat..

so berbalik dengan cerita sasha.. sasha ditempatkan diapt xx ni..dengan member seopis..huhu..dah la dua2 xberapa nak berani..buat2 berani jelah.. mujurla sebelum masuk, rumah dah dibersihkan oleh cleaner yg diupah oleh syarikat..kalau tak..lagi penat nak mencuci bagai..so masuk la sasha bawak barang yg sepatutnya..

sasha sampai awal dalam pukul 10 gitu pasal 3 jam je perjalanan dari rumah nenek..dan zalika opismate aka housemate sasha da sms akan sampai dalam pukul 3 petang lebeh kurang.. Alamak cuak je nak masuk..xpernah duk rumah sorang diri..ingat nak tunggu Ika baru masuk..tapi..tunggu karang lambat nak boleh susun atur barang..walaupun rumah dah fully furnitured nak jugak kemas baju sume kan .huhu.. dah la sasha ni kalau buat kerja lembab (kate nenek huhu) bila nak siap ..esok kena lapur diri kat new office dah.. jadinye..beranikan diri jela masuk rumah..ade la juga terserempak jiran2 sebelah menyebelah..hmm baik2 agaknya ..Masuk je dalam rumah..

alah..nnti sambung ek..da habis waktu lunch..biggrin



-- Edited by Sasha Aqira on Sunday 9th of February 2014 09:02:25 PM

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

cepat sambunggggg

__________________

sudah kering air mata mama



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Baekkk cik coningware, ade sale pinggan mangkuk ?? hehe

Masuk je dalam rumah..dah naik bulu roma ..hmm..nampak sangat penakutnye sasha ni kan?? Huhu..oklah..xyah nak bli furniture bagai..sume da lengkap..so sasha terus masuk bilik .. bilik ade 3..so sasha pilih master bedroom la kan..hehe orang pertama dapek la bilik beso..haha gelak jahat jap sasha..boleh la not bad.. ade katil lemari bagai..so kene shopping cadar la pulak..pasalnye yang bawak cadar bujang je huhumanela ku tahu due2 bilik dibantai katil size queen..ingat kite ni beso sangat ke nak tido katil beso cenggitu..huhu..ini la pasal xtanya siap2 ritu..

Lah dah sampai lupa pulak nak bagitau my love dah sampai..sapetu ..ishhh nenek la..ingat sape? hehe..lepas call nenek..dah berbakul2 pesanan penaja simpan dlm memori cip otakku..sasha tepon pulak ika..yela..lapoo ni..nak makan sorang2 malu + segan..so nak tanye la dah sampai mane kan..tengah ringing tu terdengar bunyik pintu luar di bukak..aissh cepatnye minah ni..salam pon xbagi aleh2 masuk jek..sasha pon tutup call..pastu jerit.." Ika! Ko ke tu?..woit xreti bagi salam ke hape??" Senyap>>

Aik?? Selalunye kepoh je budak Zalika nih.."woit!! Ika!!" jerit sasha lagi..Senyap jugak..Aisshsasha pon lari keluar ruang tamu..pintu tertutup rapi mcm mula2 masuk siap kunci lagi..bayang ika pon tadek..huh!..baru ingat kunci master ng anak 2 nye sume kat tangan sasha n Ika xdek pegang kunci...waduhh..sape ni..So sepantas watson nyambek ..usin bolt pon kalah ..sasha masuk bilik ambik handbeg,kunci kete,tepon dsbb.. terus buat pecutan keluo rumahhuhh lupe nak kunci..patah balik kunci rumah.. pastu masuk lift..fuuhhhtercungap2 sasha dalam lift..sampai tngkat 3 ..Ting!!.lift terbukak..ade mamat hensem masuk..so kena la cover image..hehe..

Ala..die senyumla..hehe.."baru pindah ke? Xpernah nampak pon sebelum ni?" "haah ..baru rini.." termengah2 sasha menjawabnyer "pasal ni? Jogging ke kat atas ?" aduhh mamat ni siap perli nampak..nak je aku smash pale die ni .. harap je hensem.. "Haah.. pasal pagi td xsempat" jawab sasha selamber..hangin lak tetibe kan kene sindir2 ni..hilang hensem kau pd mate aku..hoh!..sampai je ground floor bunyik phone..Lor si Ika baru nak call.. "Ika! Ko kt mane ni? " jerit terus sasha keluo lift .. "aku nak sampai dah ni" " ok sasha tunggu kat parking" jawab sasha ..so tunggu la dalam kete sampai Ika datang..ceh minah ni kate sekejap lg nak sampai  sampei berejam aku tunggu dlm kete blom muncul2..dah sampai tu terus ajak aku nek atas  "jom naik aku nak masukkan barang."kata Ika "nantila..jom pegi makan dulu..lapoo ni..dah pukul 12 blom makan pastu nak shopping barang sikit" sasha buat muke kesian hehe.." aku dah makan..tp xper aku teman ko..jom! Tp naik kete ko" kata Ika..senyumm..hoh..oklah kan ade jugek teman aku g shoping n makan..



-- Edited by Sasha Aqira on Monday 10th of February 2014 12:53:00 AM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Ingat nak taip panjang2 pastu post ..tp berjela2 taip bila post error plak separuh je kluor..sakit nyer hati ini..camni pon boleh ye ..jgn marah ye>>isk isk...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingat nak cerita kat Ika pasal tadi ..tapi kang takut la pulak die kan..so sasha diamkan aje..dan kitorang pun habiskan 2-3 jam untuk hafalkan jalan kat town yg baru..siap shopping barang dapur, yela..walopun 2 orang still kena masak juga bile darurat..xkan nak menempek kat warung ngan restoran je kan..

Dah habis shopping kite pon balik semula ke apt .bile dah 2 orang ni ok la sikit..xder la rase seram sangat..masuk bilik ..jalan kt almari solek nampak ade rambut panjang bertabur atas lantai ..agak banyak jugak..huh..bile sasha ade sikat rambut ni? Solat zuhur pon kat surau di town td dan blum pon ade sessi sikat menyikat rambut..huh sapu jela..kemas punye kemas..dah maghrib,..so lepas solat kitorang pun try la mempraktikkan kebolehan menjadi masterchef dengan menyediakan makan malam..dah kenyang..kitorang pon layan tv jap..pastu terdengar bunyik pinggan mangkuk berlaga2 macam bunyi orang tengah basuh pinggan dalam sinki..sasha tengok Ika..ika tengok sasha.. "wah!..main basuh pinggan pulak" kata sasha.. "apa yang pulak?? Ko da rase pengalaman mcm ni ke ?" bisik Ika..sasha cume mampu angguk saja..terus tarik tangan Ika masuk bilik sasha..huhu tv pon lupe tutup... "jom kite solat isya pastu bace yasin nak?" " ok!"kata Ika so lepas solat kitorang ignorekan bunyik2 tu terus baca yassin..dan Ika pon tidur dalam bilik sasha malam tu..

Huh ..nasib baik la kitorang xoversleep pagi tu..yela nak lapor diri hari pertama .. xelokla kalau lambat kan..oleh kerana semalam sasha jadi driver..so hari ni..Ika plak jadi driver..dapatla jimat minyak kete, bile car pool kan hehe..

Oklah hari pertama kerja kat tempat baru..Yang paling xbole blah si mamat hensem yang sasha jumpe semalam tu pon 1 tempat kerja ngan sasha la.Encik Muiz namenyer huhu..kecik betul dunia ni..bila dikenalkan die senyum je manjang..huhu..serba salah pulak sebab x layan sangat die semalam ..rupenye nanti kitorang akan buat kerja 1 team huhu.. blasah la sasha..

Bila dah lunch baru dapat cerita balik dengan ika pasal kejadian kt rumah semalam ngan malam tadi..mengamuk ika pasal sasha xcerita kejadian semalam ..hehe ..yela nak cerita bila dalam rumah tu macam takut plak 'ade" yang mendengar..hehe logik x alasan tu..


Tengah borak2 kt pantry masuk la pulak en. Muiz..heh sebok pulak kan nak dengor orang perempuan menyembang..die pon mencelah "kalau takut sangat karang datang la tido rumah saye" ceh memang la die ni kan memang nak mintak penampo free..sengih2.. "saye dah agak dah bila nampak awak mengah2 dalam lift semalam hehe". sengih en Muiz.. "habis tu apesal xbagitau awal2"bentak sasha.. "yela..memang saya nak bagitau awal2..tapi awak pon macam nak xnak layan saya".. kata en.muiz lagi..hehe yela sasha yang buruk sangka ngn dia..memang xsalah dia la kan..Dia sambung cerita lagi ..memang xder orang yang tahan duduk dalam rumah tu..mesti keluar punya.dia pun xpasti sebab apa tapi katenye setiap penyewa yang masuk pasti xbole bertahan dalam masa sebulan pon..huhu..patutla company murah sangat hati bagi rumah fully furnitured kt kitorang..ade udang dalam mee rupenyer..

So sasha ngan Ika decide nak mintak tukar rumah lain kat hr..tau ape jopan derang? Huhu..xder rumah kosong buat sementara waktu..so kitorang xder pilihan kena duk jugak rumah tu sampai la ade rumah kosong..huhu..rase macam nak nanges sangat...rase macam nak call maksu ..huhu...tulung la sasha nak wat camano ni...nanti call nenek mesti nenek suh berenti duk ngan die carik kerja lain..ayat skema nenek tu sasha dah hadam dalam kepala dah..so sasha mintak tolong en.muiz tolong carikkan rumah sewa lain untuk kitorang.. tau x ape jopan die?? die nak tolong tapi syaratnye kena panggil die abg Muiz..huh..lain macam plak mamat ni kan.. huh oklah.. apela sangat dengan permintaan tu .. kacang je walopon sedikit geleman..so balik kerja tu kitorang bertiga carik la rumah sewa area town tu..eii rase tak mo balik malam tu..aduhaiii



-- Edited by Sasha Aqira on Monday 10th of February 2014 08:45:08 PM

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

nie pengalaman sebenar kan adinda sasa akira kira kira ..?

gud gud gud ... cerita yang best ..

x de sambungan ke?  biggrin



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

badda2 wrote:

nie pengalaman sebenar kan adinda sasa akira kira kira ..?

gud gud gud ... cerita yang best ..

x de sambungan ke?  biggrin


 mestila pengalaman sebenar..dan mestila ade sambunganye wak nda.. xder masa ni..ari ni syebuk sangat..boleh buat bacaan secara lintas langsung sekejap2 je.. oklah bolelah tambah sikit2 ptg ni..sebab sementara tunggu Ika siapkan keje die sikit tu..hehe..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tapi kang nak tido kat mane pulak kan..huhu..

so pusing punye pusing..xder la pulak..sasha nak start nanges da ni.. pastu si en.muiz pon bersuara.."dah dah jum malam ni tido rumah kakak aku..kalau takut sangat nak tido kat rumah tu" " hah .dah kalau en.muiz kate gitu elok sangatla" kata Ika..eh eh Ika ni ape2 pon cube la bincang ngan sasha dulu kan ..bulat je mate kite pandang die..Si Ika pulak buat xpaham..Haishh! nak tumpang2 rumah orang..yang xkenal pulak tu..memang bukan cara sasha la kan.. 

En.Muiz mungkin perasan yang sasha x selesa menambah " ala kakak aku berdua je dengan anak dia campur aku bertiga...abang ipar aku outstation..sementara ni aku memang duduk rumah kakak ..teman dia masa abang ipar aku xder..lagipun aku baik ape...hehe.." ok..tapi sasha bagi syarat kat die suruh bagitau kakak die awal2 sebelom kitorang ke sana..karang xpasal2 dapat malu..

So kena jugakla balik rumah ambik barang ape yang patutkan ..yela nak overnight kat rumah orang..xkan nak pakai selai sepinggang je kan..hehe..So kitorang pakse En.Muiz tu teman kan kitorang kt luo rumah..pastu baru la tau rupenyer die duk kat tingkat 3 apartment yang same..cume hari ni die xbalik rumah..

Masuk je rumah..sasha dah bau hanyir sangat macam bau hanyir darah..dah la nak senja dah..Ika dah cuak pandang muka sasha.."ok baca ayat kursi sambil masuk bilik" kate sasha sambil pegang tangan Ika.. sampai bilik sasha, bukak pintu, masuk..terasa deruan angin sejuk lalu kat muka sasha..Arghhh! xsedar sasha menjerit.."woiT ! kenape ni ? kenapa ? " laju je Mamat tu masuk dengan kasut2 nye..terasa macam melayang2 jap..pastu dah xsedar ape2..

Bila sedar je..sasha dah kat rumah yang asing..pandang kiri kanan ..oh nampak ika, Encik Muiz, perempuan cantik dan kanak2 perempuan  yang cute..pastu kt blakang diorang ade sorang lelaki.." hmm kat mane sasha ni? " " sha, rilek.. kite kt rumah kakak en.Muiz" kate Ika.. Sasha cube bangun tapi sakit sangat badan ni.tangan ngn kaki penuh lebam2 .. wah dah pukol 10.30 malam.. yang sasha ingat tadi kan kitorang kt apartment.. so ape yang jadi tadi ? kenapa sasha boleh sampai kat sini? bertalu2 pertanyaan sasha kat Ika..

wah.. Nnti sambung ye.. Ika da siap kerja tu.. nak balik ni..

 



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

atoiiiiii ... ade la pulak si shasha akira kira nie `hang' die punyer citer ..

potong stim ikan stim bot jerk budak nieeee .... atoiiii ....

errr ... kat humah tokleh sambung ke?

nie musti nko bersilat sakan sebab kene histeria  ... kan kan kan ....biggrinbiggrinbiggrin



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

hehe..saba wak nda..sasha baru masuk opis ni..kt rumah xleh nak menaip cite gini..

seram sejuk jadinye..ni pun baru baik dr berubat..

dan masih nampak kelibat2..huhu..

kalau rini xbanyak job sasha cube tambah2 ye

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

wahh knp knp knp..msh bsambung..shasha...sambungla cpt dik...
memberontak jiwa raga akk..isau akk dibuarnyer..hahahah

smbung erk....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

aida zarina wrote:

wahh knp knp knp..msh bsambung..shasha...sambungla cpt dik...
memberontak jiwa raga akk..isau akk dibuarnyer..hahahah

smbung erk....


 kak aida..bukan sengaje.. mase xderla kak.. huhu..

nah sambungan nye sikit je..nnti sambung lg tau

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panjang ceritanye kate Ika sambil pandang En Muiz.. pendek kan kate sasha pon pandang En Muiz..Eh..apesal dahi En.Muiz? tanye sasha.. yelah musykil jugak tadi nampak elok tetibe lebam berdarah..kat bibir pon ade kesan darah.. panggil la mcm tadi, abang Muiz muncung2 mulut en.Muiz nak menyebutnye. Eh, prasan bile saye ade panggil En.Muiz abg..tolong sikit ye.. hah betul la ni sasha is back .. kate Ika ..eii misteri la pulak..

 

So selepas bersihkan badan dan makan..kami duduk kat ruang tamu sambil Ika buka cerita bermula dari tempat kejadian.

Cerita Ika..

"Masa mula masuk tu aku kan pegang tangan ko sha..bace ayat2 kursi pasal dah tercium bau hanyir macam darah".. haah sasha iyekan.."pastu sampai bilik ko ..aku terus jalan pegi bilik aku..baru nak pulas tombol..dah dengar ko menjerit..aku toleh sekelip mate en Muiz ni depan bilik ko dengan kasut pon xreti nak bukak"..En.muiz pon sengih sambil garu kepala.."mase tu nampak ko mcm nak jatuh tapi nasib ade hero malaya ni tangkap kalo tak ade la hidung yang kemik tersembam lantai..pastu kitorang papah ko duduk kat katil."

            "Tapi aku pelik la sha pesal ko xsapu rambut dalam bilik ko bersepah sepah.banyak pulak tu..rambut ko gugur ek? Tapi aku tengok rambut ko lebatla jugak." hah! Ade lagi? Semalam sasha dah sapu banyak tau..bukan rambut kite la.. kata sasha..memang bukan rambut sasha tau..elok je rambut xder gugur2 walo pon xpakai shampoo bawang..hehe..

"Lah iyeke..huhu rambut sape ek?"" Ah cepat cite "cepat je sasha potong cakap die. Yela badan dah penat macam baru join maraton.ingat nak la tido kan..

            "Ko macam pengsan kejap..pastu tibe2 je bangun..cabut tudung bagai..tekejut aku dengan En muiz.." abg! kate abg Muiz..hoh..mamat ni.."yela yela"..sambung ika."tapi memang muka ko kan lain macam..senyum ko nampak cam seram.. pastu abg Muiz ni tepon kawan serumah die suh naik pasal katenyer ko dah lain macam.". (haha..macam xnak cite je part ni ..malu la pulok) "pastu ko pandang abg Muiz tu macam pandang manje2 gitu..haha gelak Ika..""woit sambung cepat..sasha dah malu..nak cover la tu huhu.."yela pastu ko bangun siap pegang tangan die sambil panggil abg muiz dengan manje tau..aku pon nak muntah"..haha gelak ika..terasa panas muka sasha japaduhla macam nak sorok muka bawah meja.."first time tengok ko macam tu dah tau itu bukan ko sha.."(ah! dah, yg lain sensored ok!)

            "Pastu ko tetiba je lari keluar bukak sliding door . Si abg Muiz ni la yang tangkap ko..pasal kitorang dah tau .kalu ko berjaya bukak ko mesti terjun bawah punye sha.".bersungguh2 Ika cerita.." ha tula pasal dahi dengan mulut die berdarah tu..sekali ko belasah die kat grill sliding door tu..tapi aku salute la sikit pon die tak lepas tangan dari ko.".Eii kalo aku sedo tu mau aku tambah seliang due mamat ni sedap2 peluk aku.. darurat! kate abg Muiz tu sambil sengih..sasha memang xboleh pandang muke die dah..huhu.".pastu ko ngan hero tu bergumpal bergusti atas lantai..tula pasal injured kat badan ko ngan die..tapi die lagi la teruk ko kerjakan..kalau tengok wrestling tu ko lagi hebat la sha hehe.."gelak lagi minah ni.."nasib baik ade abg nizam datang cepat..kalo xlunyai abg muiz ko ni sha"..sambung Ika yang aku rase nak cubit die pasal ayat terakhir tu..

           

 

.



-- Edited by Sasha Aqira on Wednesday 12th of February 2014 12:36:29 AM

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

wahhh ... terer terer terer ...

adinda shasha akira kira kira kira kira ....

nko hupdate citer nie cecepat ehhh ...

x sabau nak tau ending dia camne ..

(tau laa . at last .. or finally no pong g berubat .. n nko pong sembuh ...

apa pong .. aku nak jugak tau citer nko step by step ... nie musti kes cik pon pon pon yang mengatal meresap kat nko kan kan kan ... eeeeeeee)



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

aku pun sebenarnya malas nak komen pasa cite ko ni shasha...

aku cuma harap jgn la lama sangat ....

aku klu boleh nak marathon sekali baca terus sampai abis.....

sambung ye..cepat cepat

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

sambung lagi ya dik...
klo ley pnjg2 sikit erk.....
kim slm abg muiz erk hahahahaha


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

aida zarina wrote:

sambung lagi ya dik...
klo ley pnjg2 sikit erk.....
kim slm abg muiz erk hahahahaha


 Kak.. busan  la taip 2 jek kan gramar,tanda seru..pembuka kate sume da susun cantek2..pastu sekali post..pembuka kata larik..ayat bercantumm..apesal ek??..penat la da post nk kne edit balik..tu yg nk tulis dr panjang jd pendek...huhu..

 

Kim salam ek?? Haha..bisa di atur...miang lg la mamat tu

 

abg g freedem...sabo ye keje banyak la bang..nnti sasha try curi mase sambung citer...

 

Waknda...ooo jd xyah citela...sbb wak nda pon da tau ending die camne kan haha...



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

mmg mcm tu dik..dlu msa akk post pn kne btlkan lik..smua larik..

ce tye wak badda,ijoi,g papadom,n yg seniorr2 nie..mne taw dorg ley tlg....

xpe dik akk sgup mnggu....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Ok kak..sasha sambung yee

abg muiz : Tapi kan abg pelikla sasha, mase kena tu ko mcm jadi dua karakter...kejap jadi macam perempuan yg manje..kejap tu jadi macam lelaki..siap suare pon tukar garau je..

Ika: haah..aku tengok je pon dah takut..sorry sha aku memang panik jadi abg muiz ngn abg nizam je yang boleh pegang dan tangkap ko..aku xberani bile tengok abg muiz kena tibai macam tu..

Sasha: ape yg sasha cakap mase tu?

ika : mula2 kan ko goda abg muiz..suare..pergh! .. kalau aku laki pon cair sha...haha."abg muiz..sayang x kt saye?..saya rindu kt abg..dah lama saya tunggu abg tau"..pastu adegan xyah ckpla..aku tegur ko pandang aku dengan mate merah..ok aku surender la..huhu..Pastu tibe2 ko tukar karekter..bersilat bagai...jadi suare garau plak dah..xtau plak aku ko pandai besilat sha..cakap pon setail org jaman dulu kala...siap bahasakan diri ko tu panglima..boleh plak tukar2 kan sha..hebattt.

nak tergelak pon ade mase tu tengok mimik muka si ika..mengayekan adegan senja tadi..tapi rase malu tu lagi banyak tauu .aduh rasenye nak je sasha tanggal muka ni pastu heret masuk bilik..segan nk bertentang mate ngn mamat tu bila dah tahu cerita sebenar huhu..

Abg muiz: oit..org kne rasuk ..dah memang la mcm tu..ko ni ika..

ika: hehe..pastu abg nizam bace ayat quran ko siap lawan..ko dah jd macam ju on tu ...rambut panjang ko tu sume kedepan... dah jadi macam harimau nk menerkam je..abg muiz pon da tersandar kt grill dah mase tu..abg nizam tu baca ayat ape tah...tibe tibe je ko mengelepar pastu pengsan.. barula kitorang boleh pegang badan ko angkat atas sofa..pastu aku suruh abg nizam temankan aku kemas barang ko ngn aku sikit..so barang yg aku boleh bawak yg dalam beg tu jela sha..yg lain xsempat nk packing. takut nyer pasal.. .tapi.ko tau sha yg pelik tu bile kami jenguk kt dapur..sume lauk yg kite simpan dlm freezer sume dah bersepah2 atas lantai..telor sepapan sume pecah..beras gula berterabur....macam kilang gula ngn beras meletop dah jadinyer.ikan sume mcm dah kene makan separuh2.nk kemas pon xsempat. Pasal abg nizam pesan kitorang xboleh lame2 dlm rumah tu..dan kena keluarkan ko cepat2 dr rumah tu sebelum keadaan jd bertambah buruk...so kami bawak ko keluar dalam keadaan ko yang pengsan tula...berat ko sha..lepas ni ko kene diet tau..abg muiz je yg xkomplen..haha..

Panjang lebar plak la ika ni bile di suruh bercakap..siap kate aku berat! Memang xsayang mulut minah seko ni..

Kak maziah ( kakak abg muiz) : eh dahla korang..penat dah sasha tu..ajak menyembang sampai larut malam plak..esok kakak nak ko bawak sasha pegi klinik muiz..ko pon mcm teruk je..pegi rawat sekali..dah dah pergi tidur..sasha ngan ika pon pegila tidur..baca ayat kursi 7 kali sebelum tidur ye..ika..kalau ade benda pelik je karang jangan lupe kejutkan akak kt bilik sebelah ye.?.nizam ..tolong tidur sini malam ni ye..takut kalau ade ape2 pulak karang...
.toto ngn bantal ni tolong hampar muiz.. arah kak maziah..

Dah borak 2 tu boleh xperasan abg nizam ade kt situ sekali..hehe.dah diam je mane nk perasan..boleh tahan jugak mamat ni menangani masalah macam ni..



-- Edited by Sasha Aqira on Thursday 13th of February 2014 07:14:00 AM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 387
Date:

lama x masuk sini

__________________

https://www.facebook.com/one.izat



Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

izat jemput msk..sila la duduk wt je mkn umh sndri...


dik shasha..cite ko nie dik..bkn seram sjuk dibuatnyer..ni dh trus mgigil tahap beku nie...
siap bterabur smua bnda nie..haaiiii main kasar lak...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

aida zarina wrote:

izat jemput msk..sila la duduk wt je mkn umh sndri...


dik shasha..cite ko nie dik..bkn seram sjuk dibuatnyer..ni dh trus mgigil tahap beku nie...
siap bterabur smua bnda nie..haaiiii main kasar lak...


 abg izat : jemput2 masuk..helmet letak luar ye hehe...

kak Aida : dah beku eh?..hehe..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sambungan nye

 

Malam berlalu..nasib baik tiada lanjutan dari peristiwa semalam..Badan sasha sedikit panas..kepala pening dan macam menunjukkan simptom2 demam..Jadi Zalika pergi kerja seorang diri hari tu..sementara Sasha dibawa Abg Muiz pergi ke klinik..So dua2 sasha dan abg muiz dapat mc hari ni..tapi yang menjadi persoalan..sasha nak berehat kat mana hari ni..xkan nak duduk berdua ngan Abg Muiz..huhuNO WAY!..yela Kak Maziah kerja.. Cici (anak k.maziah) pulak sekolah..

 Abg Muiz : Nak abg call parent awak sha?

 Sasha : No!..sha xnak susah kan diorang..

 Abg Muiz : tapi awak demam ni..

 Sasha : No..sha nak tumpang rumah kakak abg boleh? Lepas makan ubat oklah nanti..

 Abg Muiz : Ok..nanti abg balik rumah abg ..so sha xyah risau..tapi letak h/phone sebelah telinga awak ye..nanti abg call xdengar..risau abg nak tinggal awak sorang2 kat rumah tu tau..kalau jadi ape2 nanti sape susah? Abg jugak.. slow ayat akhir abg Muiz..

 sasha dengar tapi buat xpaham..tapi lega dengar dia nak balik rumah dia..gile ,nak berdua je dalam  rumah kakak die..walaupun xbuat ape2..karang kene tangkap sape susah? Nak pulak sasha dengan die bukannya ade hubungan pun..

 Sasha : okla tu .molek sangat..xper nanti kalau ade ape2 saya call abg atau Ika..

 Abg Muiz : eh ..xyah susahkan Ika..Abg Muiz  kan ade..Abg sedia berkhidmat untuk sha tau..hehe..kate abg Muiz sambil mnggatalkan diri..huhu..mamat ni la.. 

Sasha : Iyelatu..

So lepas hantar sasha balik..abg muiz pon balik ke rumah die..teringat nak telefon nenek or mak su tapi takut,nanti nenek risau pulak. Saat2 macam ni sasha teringat kan arwah tuk wan..dulu sasha selalu juga kena rasuk tapi xseteruk ni dan arwah la yang ubatkan sasha.dan selepas tuk wan meninggal dah lama sasha xkena sehinggalah sekarang...dalam pada menitik air mata tu, sasha terdail nombor babah pastu baru tersedar la sha call babah la..babah dah hello2 banyak kali baru sasha jawab kekok..pastu sasha  cerita sedikit sebanyak keadaan sasha kat sini..dan first time dalam hidup, sasha kongsi problem dengan babah..dan seperti xpercaya , babah sudi dengar dan nak ambil cuti 2-3 hari datang sini nak settle kan masalah sha.huhu....pastu babah mintak address sebab nak datang hari ni jugak..dan suruh sasha berehat sementara dia ke sana.... so lepas makan ubat..sasha tidur..

            Masa tidur tu sasha macam berjalan kesatu tempat yang cantik sangat..macam kat satu padang yang luas..xboleh nak describe macamane ye..pokok2 bunga cantik sangat.. ada tasik..biru je air dia dari jauh..dalam tasik tu ade sampan dan ade sorang perempuan cantik dalam nya..perempuan tu lambai arah sasha..dan sasha pon macam tertarik nak ikut dia..so berlari jugakla sasha ke tasik tu..baru je nak melangkah masuk sampan tu..tiba tiba je bunyi lagu crayon pop ..sebijik ringtone hp sasha, ..Arghh! sebok jela ..mase sasha terpinga2 tu..tangan perempuan tu nak capai tangan sasha..so sasha  pun pandang je arah tangan perempuan tu tiba2 bertukar mnjadi buruk, berkuku hitam dan panjang..bila toleh pulak muka dari cantik dah jadi hodoh..rambut panjang tapi kulit kepala sopak sopak..die macam marah kat sasha ..sasha pon ape lagi menjerit sekuat2 hatisampai terjaga terasa sejuk satu badan.

            Bunyi ketukan pintu kat luar bertalu2..sasha ambik phone hah!! 7 miss call dr Abg Muiz..so macam dapat agak je sape yang ketuk pintu kt luar..perlahan sasha bangun walaupun  terasa kepala pusing..bukak je pintu bilik..dah rasa melayang pastu xsedar ape2 dah..

            Sedar2 je sasha dah kat hospital..kena tahan ward pasal demam tinggi..huhu..nampak Abg Muiz dan babah..huhu..bila babah sampai ni? macam baru je cakap dlm phone..

 

 



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:

walawei mcm ada bibit2 cintun antra shasha n muiz..yehaaa....
mcm na nk sedar dik..dh tido dganggu mcm tu...cian kamu dik..

nt smbung ag ya dik...setia mnggu nie

beku la klo mcm tu gaya myakat mahluk tu..uusshhhh

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

aida zarina wrote:

walawei mcm ada bibit2 cintun antra shasha n muiz..yehaaa....
mcm na nk sedar dik..dh tido dganggu mcm tu...cian kamu dik..

nt smbung ag ya dik...setia mnggu nie

beku la klo mcm tu gaya myakat mahluk tu..uusshhhh


 Haish kesitu pulak nye..sha xnak beri harapan dan berharap  buat masa ni la kak aida ..

takut..pisang berbuah 2 kali dah xsedap nak buat pengat tau..huhu..

lagi pun baru lebih kurang sebulan je kenal, single lagi best la xsakit kepala tau

ni sha sambung sikit ye..last kerja ni..esok nak balik rumah nenek..nak peluk maksu busuk..hehe..

so sambungan nye nnti on monday ye In Sya Allah.. hehe..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Babah : hah..sedar dah? Dah jangan banyak bergerak..baring je....ni kejap lagi nenek ngan mak su sampai..mama pon nak datang babah x kasi, Damia kan sekolah dan babah pun rushing nak kesini ..mungkin esok mama ngan damia datang..babah pon dah sewa homestay kat sini..nasib baik la kawan sasha ni ada..kalau x xtau la ape nak jadi..         

Abg Muiz : Nasib abg cepat sha..ko dah jadi balik macam semalam..tapi xsekuat semalam la...dah la abg sorang.. .abg buat macam yang  nizam suruh ,baca ayat yang die bagi..pastu ko pengsan balik ..abang mintak tolong jiran sebelah bawak sha ke hospital.. 

Babah : "nasib la babah call time muiz ade kt sana kalau x ..sesat kemane babah ni xder orang jawab phone.".senyum babah sambil tepuk bahu Abg muiz. senyum berlagak je mamat tu..

            Kering je tekak sasha nak jawab..macam xbole terluah dah kate2 tu.. air mata dah mula bergenang dah..haish..camne la boleh sad feeling sangat ni..so sasha cube tahan.. nak air kata sasha..memang rasa dahaga yang sangat2 dah ni. babah hulur air.habis je air sha minum,..nenek dan maksu pulak baru sampai..huhu..terus tumpah la air mata..macam lame sangat xjumpa..huhu..berpeluk2 sakan..maksu la yang over.. sasha x..hehe..

 Maksu : jom balik!

 Sasha : mane boleh sha sakit ni..

Mak su : lepas baik .. jom balik, banyak hal pulak sha kat sini..macam nak bagi maksu ngan nenek ni heart attack je kan..nak pergi pon xbincang dengan maksu..xfikir pon perasaan maksu camane kan ? ikut hati sha je..sambil cakap sambil nangis maksu ni

Sasha : Mak su .. err cover sikit orang tengok tu.. cepat je maksu cubit sasha sedas.. aduh, mak su..jangan buli orang sakit la.hehe. suka hati sebenarnya sasha dapat jumpa maksu (dah macam hari raya pulak hehe) mak su dah x marah?

Mak su : mane ade maksu marah..tolong jangan buat andaian la sha..

Babah : ok2. dah jangan cakap banyak2..sasha xbetul2 sihat lagi tu..babah rase makan pon blum lagi ni..sha nak makan pe ? babah pegi beli..

Sasha : xmau la..dah kenyang dah nampak maksu ngn nenek hehe..Cuma nak air je..100plus..

Babah : xnak makan? lagi lame la sha kene duk kat sini.. ugut babah 

            Haduu..sasha x mau duk lame2 kt sinii..  "ok ikut babah la ape2 pon boleh..janji sha dapat keluar dari sini cepat ..nak cepat baik ni " huhu..La baru perasan nenek diam je ..nangis la pulak nenek kesayangan sasha ni..sementara babah dan abg muiz keluar ..nenek pujuk sasha balik dan suruh berenti kerja..alahai..macam dah tau dah ayat ni la yang bakal keluar dari mulut nenek..tapi sasha suke kerja ni..xkan sasha nak tinggal ape yang sasha dah belajar dan kerja bidang yang sasha minat..buntula..kesian pulak tengok nenek nangis2 ni..

            Sasha memang xdapat bagi keputusan la..so sasha senyap je. "Nek sha peningla" saje je sha ubah topik.. "hah ..yeke sian cucu nenek" kate nenek sambil urut kepala sasha.. ha kan dah dapat tukar topik ..bijak x sasha hehe.. tiba2 nenek tenung sasha lame2 ..pastu bangun "su, call nordin datang sini " straight je suare nenek mengarah mak su..( nordin tu babah sasha tau..) "ok.." kate maksu..

 to be continued..sabar ye..sabar itu separuh dari iiimmannnn..hehe..

 

 

 

 



-- Edited by Sasha Aqira on Friday 14th of February 2014 01:50:20 AM



-- Edited by Sasha Aqira on Friday 14th of February 2014 02:26:28 AM

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

atoii ... atoiiii ....ari senin baru leh sambunggg ...?

peninglaaahhh macam niii .. kepala lutut akuuu ....

atoiii adik sasa akira kira kira kira ...

esuk sambung tok leh ke?? ....biggrin



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Haha..wak nda..sasha nk coti puas2 tau..2 hari jek..ala sabarla.
..cer tengok cite katun ke dulu..cuci kete ke..tau tau..dah hari senin..haha...
Tau x setiap kali sasha tulis cerita ni..rase mcm sumething jer..huhu..
Tp malas nk layann..

Tunggu tau..sabar tu ape?? Separuh dr imann!! paaandaiii! Hihi...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Sasha Aqira wrote:

Haha..wak nda..sasha nk coti puas2 tau..2 hari jek..ala sabarla.
..cer tengok cite katun ke dulu..cuci kete ke..tau tau..dah hari senin..haha...
Tau x setiap kali sasha tulis cerita ni..rase mcm sumething jer..huhu..
Tp malas nk layann..

Tunggu tau..sabar tu ape?? Separuh dr imann!! paaandaiii! Hihi...


 

sabar tu apa? aaa ... sabar tuuu ... sabariahhhh ... kih kih kih ...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

sabariah tu adik beradik ko ke badar...
nama nak dekat dekat sama je...

aduh puas aku nak nunggu hari senin nak baca cite ko ni shasha kirara

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 342
Date:

Lamanya Sa x masuk thread ni...
pengalaman Adik Sasha ni menarik...
tapi kena tunggu sambungan hari isnin la pulak...


__________________

It's better to let it unknown...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

Hehe..sabar ye sabariah.....dah basuh kete, bagi ayam makan dah? Pg tgok running man dulu ek?

Cik blue sakura...tggu tau.

Sasha sayang korang...hehe..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

g_freedom wrote:

sabariah tu adik beradik ko ke badar...
nama nak dekat dekat sama je...

aduh puas aku nak nunggu hari senin nak baca cite ko ni shasha kirara


 

sabariah tu ... bukan adik akulaahhhh ...

dia anak mak dara  ... ALA KASIMMMMMMM .... MAAPKAN MAK ALAAA KASIMMMM .....NGO OO OOO OOOOORRR (EFEK MAK DARA NANGIS)

kik kik kik .....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

badda2 wrote:

g_freedom wrote:

sabariah tu adik beradik ko ke badar...
nama nak dekat dekat sama je...

aduh puas aku nak nunggu hari senin nak baca cite ko ni shasha kirara


 

sabariah tu ... bukan adik akulaahhhh ...

dia anak mak dara  ... ALA KASIMMMMMMM .... MAAPKAN MAK ALAAA KASIMMMM .....NGO OO OOO OOOOORRR (EFEK MAK DARA NANGIS)

kik kik kik .....


Wak nda..bukan eh?? Oor badariah ye?? Kne pnggil puan besar badar la mcm ni..xgitu?? Hihi.. KENAPA KAU DILAHIRKAN SEBAGAI MANUSIA...KNAPA TIDAK SEBAGAI BINATANG...Kate si KASSIM...ALA KASSIMMMMM (KELEPEK! efek bunyik mak dara pengsan) haha Sambungannyer...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

ALA KASIMMMM... mana sambungannye..

pape pun aku terharu banget sama kamu. maksu ngan shasha dah berbaik semula.. yeyeyyy...

dah.. sambung cepatt...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..
1 2 3  >  Last»  | Page of 3  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard