Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: KONGKANG!


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:
KONGKANG!


Dikesempatan cuti sekolah beberapa hari, GaBRiEL mengambil peluang ini untuk membawa isteri dan anak-anaknya berjalan-jalan di Zoo Melaka. Selepas puas berjalan, melihat segala jenis haiwan yang sebelum ini hanya dapat dilihat melalui kaca televisyen, tekak pun terasa haus. Maka sebagai seorang suami yang prihatin, GaBRiEL menawarkan diri untuk pergi membeli beberapa jenis minuman yang ada dijual disekitar kawasan Zoo tersebut.

Semasa membeli air, GaBRiEL terdengar suara bini beliau:

 

"Kongkang! Kongkang!"

 

Tergesa-gesa GaBRiEL berlari mendapatkan bininya lantas bertanya ada apa dengannya?

 

GaBRiEL: Huh huuh! Ada apa awak panggil saya ni? Kan saya tengah beli air ni.

Bini GaBRiEL: Ehh, bila masa saya panggil abang, yang saya tunjuk kat anak, itu ha, monyet kongkang tu, takde pun saya panggil abang.?

slow-loris.jpg

 

kongkang.jpg

GaBRiEL: Auuwww..biggrinbiggrin



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

Macam yang terjadi pada Ijoi lah pulak


__________________


Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:

Citer lawak pemenda yang ko cuba nak tonjolkan kat sini Ijoi? Dekat 18,00 kali aku baca, masih tak paham kat mana lawaknya.. disbelief

Tahap kongkang sungguh la posting ko nih!



__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Tahap kongkang ker ?.. isk ammaa aiyoyoo..

GaBRiEL: Apsal posting2 ko sekarang sumenya bertaraf kongkang, posting2 level camni hanyalah sesuai di saluran kumbahan Bob Wahab la Ijoii.. 

Ijoi: Sejak aku muhasabah diri ni, skill buat citer lawak aku pun jatuh tahap biawak la, biawak.. Yelah, bila berpuasa ni, nafsu binatang nak memposting pun kurengg sikit..

GaBRiEL: Hoh! bagoslah kalau ko cuba memperbaiki diri ko yg amat kongkang tu. ko puasa sunat ke?

Ijoi: Taklah. aku puasa fardu ramadon beb! nanti bulan ramadon takyah puasa lagi, korang puasa aku boleh makan.biggrin

GaBRiEL: Lelunut sunggoh laa ko ni Ijoi! jahill nak mamposs..disbeliefdisbelief

Ijoi: Auuww.. tak boleh ke?.no

 

......(GaBRiEL, ingat lagi idea sapa ni? hoho).........



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

timbul jugak si Gab yang ensem lagik ganteng macam mamat bangla ...

 

(pstt .... kolo aku cakap si Gab nie x ensem kang ... ade ler dua tiga ari beliau menangis

kat tepi jamban ...... sebab aku x puji muke beliau ....   kik kik kik kik   )

 

kire lawak jugak laaa ... muke kokang pe ...

kolo letak muke kambing ... aaa .. tu biaser ...

 

 

ijoi ... tu cam lawak bob wahub jer..... x pong Mister Rie ... x pong .. ICU ..

tapi .. bukan ICU kottt ...

 

Ijoii .. nko ade pesbuk x?

kolo ade x nak add aku ker...? ngeeeeeeeee

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

badda2 wrote:

timbul jugak si Gab yang ensem lagik ganteng macam mamat bangla ...

 

(pstt .... kolo aku cakap si Gab nie x ensem kang ... ade ler dua tiga ari beliau menangis

kat tepi jamban ...... sebab aku x puji muke beliau ....   kik kik kik kik   )

 

kire lawak jugak laaa ... muke kokang pe ...

kolo letak muke kambing ... aaa .. tu biaser ...

 

 

ijoi ... tu cam lawak bob wahub jer..... x pong Mister Rie ... x pong .. ICU ..

tapi .. bukan ICU kottt ...

 

Ijoii .. nko ade pesbuk x?

kolo ade x nak add aku ker...? ngeeeeeeeee

 

 


 

Haku takde pesbuk la wak.. dulu pernah cuba buat, tapi cam susah jer.. terus tak buat dah.. camne ek nak buat akaun pesbuk.. takpe nanti aku try buat.. kalo susah jugak, sampekk kiamat laa tidak akan ku cuba buat pesbuk tu..furious

Haha tau dah otai macam wak ni musti pernah bace punya.. idea asal en Lokman Hakim.. sapa dia ni?.. tanyalah GaBRiEL.biggrinbiggrin



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Ijoi wrote:
badda2 wrote:

timbul jugak si Gab yang ensem lagik ganteng macam mamat bangla ...

 

(pstt .... kolo aku cakap si Gab nie x ensem kang ... ade ler dua tiga ari beliau menangis

kat tepi jamban ...... sebab aku x puji muke beliau ....   kik kik kik kik   )

 

kire lawak jugak laaa ... muke kokang pe ...

kolo letak muke kambing ... aaa .. tu biaser ...

 

 

ijoi ... tu cam lawak bob wahub jer..... x pong Mister Rie ... x pong .. ICU ..

tapi .. bukan ICU kottt ...

 

Ijoii .. nko ade pesbuk x?

kolo ade x nak add aku ker...? ngeeeeeeeee

 

 


 

Haku takde pesbuk la wak.. dulu pernah cuba buat, tapi cam susah jer.. terus tak buat dah.. camne ek nak buat akaun pesbuk.. takpe nanti aku try buat.. kalo susah jugak, sampekk kiamat laa tidak akan ku cuba buat pesbuk tu..furious

Haha tau dah otai macam wak ni musti pernah bace punya.. idea asal en Lokman Hakim.. sapa dia ni?.. tanyalah GaBRiEL.biggrinbiggrin


 

 

aku niee ... pesbuk ade sebab LAILATUL member Gc nie tulong buatkannn .... jasa beliau akan ku kenang ...

kolo x ... memang x delah aku pesbuk ... tu pong aku buat khas untuk member member Gc jer ... tu friends aku ..

ade ler lagik 2.. 3.. ketul tu memeber partner aku punye geng .. diarang add akuu ...

jumlah friend .. cumer 15 ke 12 org ... kolo nko add aku .. akan nampaklah muke muke geng Gc ...

pstt ... ijoi ... jgn bagik tau orag lain tauuu .... rahsiaaa ....

 

aaa .. kan betul .. master moderatorrr  kite laaa tu ...

 

ehhh .. nko buleh tau pulak Loqman Hakim ... aaaaa...

nie musti nko skodeng niii ... kat mane tu adinda Ijoi ensem ganteng??

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

badda2 wrote:
Ijoi wrote:
badda2 wrote:

timbul jugak si Gab yang ensem lagik ganteng macam mamat bangla ...

 

(pstt .... kolo aku cakap si Gab nie x ensem kang ... ade ler dua tiga ari beliau menangis

kat tepi jamban ...... sebab aku x puji muke beliau ....   kik kik kik kik   )

 

kire lawak jugak laaa ... muke kokang pe ...

kolo letak muke kambing ... aaa .. tu biaser ...

 

 

ijoi ... tu cam lawak bob wahub jer..... x pong Mister Rie ... x pong .. ICU ..

tapi .. bukan ICU kottt ...

 

Ijoii .. nko ade pesbuk x?

kolo ade x nak add aku ker...? ngeeeeeeeee

 

 


 

Haku takde pesbuk la wak.. dulu pernah cuba buat, tapi cam susah jer.. terus tak buat dah.. camne ek nak buat akaun pesbuk.. takpe nanti aku try buat.. kalo susah jugak, sampekk kiamat laa tidak akan ku cuba buat pesbuk tu..furious

Haha tau dah otai macam wak ni musti pernah bace punya.. idea asal en Lokman Hakim.. sapa dia ni?.. tanyalah GaBRiEL.biggrinbiggrin


 

 

aku niee ... pesbuk ade sebab LAILATUL member Gc nie tulong buatkannn .... jasa beliau akan ku kenang ...

kolo x ... memang x delah aku pesbuk ... tu pong aku buat khas untuk member member Gc jer ... tu friends aku ..

ade ler lagik 2.. 3.. ketul tu memeber partner aku punye geng .. diarang add akuu ...

jumlah friend .. cumer 15 ke 12 org ... kolo nko add aku .. akan nampaklah muke muke geng Gc ...

pstt ... ijoi ... jgn bagik tau orag lain tauuu .... rahsiaaa ....

 

aaa .. kan betul .. master moderatorrr  kite laaa tu ...

 

ehhh .. nko buleh tau pulak Loqman Hakim ... aaaaa...

nie musti nko skodeng niii ... kat mane tu adinda Ijoi ensem ganteng??

 

 


 

Ooww Lailatul tu.. lama tak nampak dia kat gc nie.. dia aktif kat pesbuk ke skrg ni?..  apa kabar agaknya.. dah kawen ke? dah ada anak ke?..

Okk wakk.. rahsia laa tu ekk..biggrin

...............................................

 

Takdelah skodeng pong.. cuma baca posting2 zaman firaun dahulu kala tu.. Mister Rie dgn GaBRiEL tu.. sesekali diorg terpecah gak nama2 member lama gc ni..wink



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

owhhh .... gitu ....

bukan ke ada geng cerita punya pesbuk ...

kolo nko join ... sudah barang tentu nko akan dapat melihat..

wajah wajah ensem otain otai seme tu ...

ade gak otai awek n mak awek yang cun dan cun sikit ..

Lailatul masih lom kawen ... cantik beb .. beliau org keyel ...

belajor kat Penang ... ada brutal sikit tapi suci .. ..

beliau udah x ekip ... syekali syekala jer ...biggrin

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Ramai ke kat pesbuk gengcerita tu..?

Nantilah aku buat pesbuk, aku add sekali..

Biar terkejut warga kubur gc tengok muka haku hoho.. yang iras2 acapan tu.. hensem sikit acapan jer ..

Bila? nantilah.. esok ke.. lusa ke.. minggu depan ke.. 4 taon lagi ker...

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

dalam 15 ke 14 friends aku dalam pesbuk tuu ... 3 ke 4 org jer kawan lama patner aku ..

yang lain seme members GC ...

sebelum tu ... nko bukak dulu laaa ..... thread yang Mister Rie dan GabRiEL offer sapa nak join pesbuk GC ..

 

nko nie Ijoiii ... bior betul ... kolo 4 taun lagik baru nko nak buatpesbukk ...

aku nie entah ada lagik ke x kat dunia nie ...

kalau x pong .. entah ada lagik ke x aku dlm GC niiee .. isk isk iskk ...

 

 

kolota kat muke nko yang ensem sikit dari Haji Jamali Sadat tuuu .. aku x heran laaa...

x terkezut pong .... yang aku takut ... nko yang terkezuttt cipan tguk akuuu .... ngeh ngeh ngeh ..

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

badda2 wrote:

owhhh .... gitu ....

bukan ke ada geng cerita punya pesbuk ...

kolo nko join ... sudah barang tentu nko akan dapat melihat..

wajah wajah ensem otain otai seme tu ...

ade gak otai awek n mak awek yang cun dan cun sikit ..

Lailatul masih lom kawen ... cantik beb .. beliau org keyel ...

belajor kat Penang ... ada brutal sikit tapi suci .. ..

beliau udah x ekip ... syekali syekala jer ...biggrin

 

 


 Aku rasa dah macam agensi mencari je ko ni cik baddar oi..siap suh promote and add dlm pesbuk lagi tuh..apelah nak jadi cik baddar oii sekrang kawalan ketat nak meniaga online pun perlu register..meh sini ikut aku g tgk seminar powerr dr azizan..aku dpt seat sebelah awek cun punya usahawan kosmetik..untujg2 dapatlah dia add kite dalam pesbuk beliau...



__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

bob_Woohoo wrote:
badda2 wrote:

owhhh .... gitu ....

bukan ke ada geng cerita punya pesbuk ...

kolo nko join ... sudah barang tentu nko akan dapat melihat..

wajah wajah ensem otain otai seme tu ...

ade gak otai awek n mak awek yang cun dan cun sikit ..

Lailatul masih lom kawen ... cantik beb .. beliau org keyel ...

belajor kat Penang ... ada brutal sikit tapi suci .. ..

beliau udah x ekip ... syekali syekala jer ...biggrin

 

 


 Aku rasa dah macam agensi mencari je ko ni cik baddar oi..siap suh promote and add dlm pesbuk lagi tuh..apelah nak jadi cik baddar oii sekrang kawalan ketat nak meniaga online pun perlu register..meh sini ikut aku g tgk seminar powerr dr azizan..aku dpt seat sebelah awek cun punya usahawan kosmetik..untujg2 dapatlah dia add kite dalam pesbuk beliau...


 

iskkk nko nie incik bob wahubbb ..... aku ler orang yang sangat boleh dipercayai serta boleh diamanahkan .... maka sepatutnya nko bayorlah kat haku sekeping dua tiga mpat keping kaler kaler biru .... untuk bagik semangat kat haku niii yang suka RELA mengiklankan apa apa yang patut .... tang pelawaan nko tuu ... terima kasey jer laaa .. aku x minat .... awek cun tu nko amek la senirik .... simpan dalam peti ais ...... lain ler kolo duk sebelah peti yg penuh note kaler biru unggu merah kerr ... buleh juling ganda dua bijik mata aku ...biggrin



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard