Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: CITER LAWAK - MENANG BERTARUH


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:
CITER LAWAK - MENANG BERTARUH


aku jumpe citer maharaja lawak mega ni dari FB aku tadi. aku tepek utk korang pulak baca.

ada unsur 18sg  sket tau. sket jer...

************************************************************************************************

Ada seorang pak cik yang bernama Pak DI yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak DI dah pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menyimpan RM1000nya. Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya..

Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menympan RM1000 di bank. Apa kerja pak cik??

Pak DI : Saya ni sebenarnya tak de kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.

Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak DI : Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000.

Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.

Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada. Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada.. Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak DI.....

Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..
Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...

Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata..

Pak DI : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni..(Pak DI pun menghulurkannya.)
Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror...
Sorrylah pakcik hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi keh.. keh.. keh...

Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kuanter bank.
Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI.....

Manager : mana pak cik dapat duit sebanyak tu?
Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.

Manager : Bertaruh apa?
Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank.....
Manager : Tak guna punya orang tua...



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 251
Date:

free2 je kena pegang telur dia..hahabiggrinbiggrin

sengal j caranya..tp brilliant jgk. agk2nye klu isteri guna cara ni tok bertaruh ngn husband boleh dapat pe ek?

tetiba idea jahat aku datang....winkwinkwink



__________________

sebab aku x baik la aku nk perbaiki diri aku...

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 1209
Date:

bijak juga org tua tu..sapa nak try cari duit lebih bleh guna idea dia..bertaruh...gehehehhehe biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________
XXXXxxxx.....(^_^)....xxxxXXXX
*~Hidup ini indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan~*


Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

errkk ! hehe...buat xpaham..buat xpaham..buat x paham...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

menarik menarik. ...cekodok ko suka kan lawak mcmn

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

GreeN AppLe wrote:

bijak juga org tua tu..sapa nak try cari duit lebih bleh guna idea dia..bertaruh...gehehehhehe biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin


 

err ... bijak? x nak ler aku kolo takat pegang telor cam tuuu .... eeeuuuuu ...

 

 

Apel Ijo ... welkam bek to GC ... lame sungguh x nampak lobang idong nko tu ...

tentu mlm td nko mimpi indah indah  kan kan kan ... makanya nko pong join kami semula ... yipppiiiiii



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

akuuu... sumer jenis lawak aku layan...


asalkan namanya lawak jenaka yg buleh buat aku ketawa...


lawak bodo pun jadi la asalkan tak bodo sgt hingga menjadikan otak aku biul memikirkan nak ketawa ke tak... nak ketawa ke tak..

cumernye lawak jenis tak de tomakninah yang melanggar hak2 asasi sensitiviti atau mempermainkan agama ni memang aku banned jer....

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:


hahaha...mne la kam dpt setori mori mcm nie cekodok oiii...

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard