Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: akU sEtia...bODo!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:
akU sEtia...bODo!!!!


bismillah.jpg

Huppsss...fuhhh...huppss...fuhhh...ha nak luahkan perasaan dalam marah ni kena la tarik hembus napas,tidak t jalan terus aku cos bom dah meletup dalam badan,haha sampai punchline x nibiggrinOk2 sereyes..aku dok tengah marah ni..xdak masa nak buat lawakfuriousfuriousDulu aku pernah kapel ngan sorang mamat poyo ni..masa mula kapel tu aku xtaw la dia poyo sebab apa?sebab dia pandai buat drama dowh..mula nak ngayat manis jer,biasa la lelaki kan...furious

 

Aku terpancing dengan kemanisan mulut serta body languages dia masa nak ngorat aku dulu ni..Dulu aku reja dekat butik pakaian,kebetulan dia pun reja kat banggunan yang sama..dia reja biasa ja,penjaga parking...disebabkan aku berkenderaan p reja,so aku memang t parking kat parking lot bawah jagaan diablehdari situ la dia mula main mata ngan aku..perrhhh xboleh belah...furiousmasa tu dok bebudak g,biasa la darah muda mudi kan..a few time dia tegur aku,kami keluaq lunch sama2(masa ni toksah risaw semua dia setel cakap ja nak makan apa)

 

Satu hari tu dia bawak aku naik bukit bendera..aku ingat lagi tarikh keramat tu...14/02(tarikh yang poyo),dia propose aku untuk jadi gurl dia..masa tu dok gedik sangat kan,xpikiaq apa dah terus 'yes i do'puiihhh...furiouskira sweet kapel la dok rasa masa tu sebab kena propose kat tempat romantik,weirdface.gifso masa tu ingat hebat dah la..ada marka yang caring..romantik..xkedekut..(puiiihhh..puiihhh...devil.gif)

 

Aku pun xpaham macam la aku boleh bertahan dengan dia selama lebih kurang 4tahun...4tahun yang aku mula rasa xbahagia..4tahun yang aku rasa penuh derita..4tahun yang aku rasa buang masa..Lepas2 dah kapel tu,kononnya aku dah jadi hak mutlak dia la,suka2 hati nak kawal hidup aku..kawal ngan sapa aku boleh berkawan or xboleh berkawan...memang start kapel dengan dia aku dah hilang masa dengan kawan2..aku asyik nak kena berkepit ja dengan dia,mula2 memang aku pkiaq dia nak selalu dekat ja dengan aku..

 

Tapi sampai 1 hari aku rasa sikap dia dah keterlaluan..aku mintak izin nak keluaq dengan kawan baik aku a.k.a perempuan/gadis/wanita,dia xbagi!!!!dah la tu siap marah2 aku plak..kata saja nak keluaq mengatai!!furiousfuriousarrggghhhh....tension!!!!!start hari tu aku nak keluaq p mana pun aku xhabaq dah kat dia..pandai2 aku la...Lagi satu perangai dia yang dahsyat,bila aku keluaq dengan dia jangan la nak pandang kiri,kanan..pandang ja muka poyo dia tu,sebab bila aku usha sana sini dia boleh sound apa kat aku?awat dok usha jantan tu..mau kot???furiousfuriousfuriousYa rabbi..aku memang sabaq banyak sangat dengan dia dulu...

 

Dulu kalu nak dating,makan ka wayang ka apa ka semua dia setel..tapi pas dah lama kapel tiba2 dah jadi lain...nak makan ka nak tengok wayang ka duit kena kongsi...what da hell!!!luak sangat ka duit dia tu kalu bayaq wayang or makan aku???aku bukan hadap duit dia,aku just nak tengok diri dia tu sebagai seorang lelaki yang sangat bertanggungjawab....aku xpernah kata nak mintak tu ..mintak ni macam gurl2 yang lain..aku paham tahap kemampuan dia,bila aku bersora dia kata aku pandang harta??bodo r dia ni..kalu aku pandang harta aku nak ka kapel dengan dia yang hanya reja jaga parking??memang xdak otak nak pkiaq...

 

Memang makin lama perangai dia makin melampau..sampai2 dia sanggup pukoi aku atas sebab cemburu buta kayu dia tunonowalaupun dia macam tu,aku still sabaq dengan dia..aku still sayang dia..aku selau berdoa suatu hari t dia akan berubah demi masa depan kami..tapi sayang seribu kali sayang,dia selalu nampak salah aku yang aku xtaw silap kat mana..selalu tuduh aku curang belakang dia sedangkan masa aku banyak habis dengan dia..kat mana yang dia nampak aku curang pun aku xtau...nono

 

Tahap kesabaran manusia ada had..setelah sekian lama aku mencuba untuk menyingkirkan dia dari hidup aku,akhirnya aku berjaya...baru aku sedaq aku lebih bahagia tanpa dia,segala salah dan silap dia kat aku,aku dah maafkan..dia banyak mengajaq aku erti kesabaran..tapi untuk kembali balik kat dia adalah mustahil,tapi aku jugak xkan mengelak ketentuan tuhan andai kata dia adalah jodoh aku..apa yang aku harap dia akan berubah suatu hari nanti..insyaALLAH



Attachments
__________________

aNAK maK abAH akU



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

adik cesil syg... hamba kodok ni nak bitau beberapa perkara je...


sebelum kawen...... tanggungjawab awak hanyalah pada mak ayah, & mak ayah awak yang bertanggungjawab ke atas awak.


sebelum kawen...... kalo dah nampak terang2 pe'el orang tu yang cenggitu tu, tak payah la tunggu lama2... ca alip but je la.. bukan laki awak pong..


sebelum kawen...... tak payah nak pikiaq2 pasal jantan, pikiaq pasal mak ayah adik beradik awak udah ler. nanti2 kalo papae hal bukan jantan yang belum jadik somi tu akan bertanggungjawab, famili jugak kannnn...





lelaki yang baik untuk dijadikan SUAMI adalah lelaki yang mampu membimbing adik sebaik2nyer ke jalan yang diredhai....


lelaki yang baik untuk dijadikan SUAMI adalah lelaki yang boleh menjaga kehormatan adik...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

cengkodok puteh..tima kaseh atas nasihat seba guna berserta boleh anda itu..akan kami jadikan panduan untuk pegangan hidup..biggrinbiggrin



__________________

aNAK maK abAH akU



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

betul cakap kodok puteh tu
ade baik nya cik sesila berhikmat pada ibu bapa dulu. ...

tapi klu nak cari laki cari la yg mcm freedom. ..dah la kaya ngan budi perkerti....siap kaya ngan senyuman lagi

tak caya tanya la bini aku huhu

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

tq uncle2 semua dengan nasihat anda yang bertauliyah itu...xmau la hubby macam g freedom takat kaya ngan senyum ja wat ap bukan boleh kenyang pown..hahaha baik cari hubby yang ada kilang buat kaya hari leh makan kaya..biggrinbiggrin



__________________

aNAK maK abAH akU



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Chop2
cecil..ko leh cri laki y perangai cam preedom
tp org tu klu preedom..
BAHAYA ya amat utk ko
cnfrm x slamat idup yer
(cemburu thp otromen MAX ni )


__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 660
Date:


hahahha kak nad cuba kuarkan amaran keras tp manje gitu...

aahhh kau freedoom....siap ofer diri sndri....xley tahan...tgolak2 den

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

ha tu lah.. konpom x selamat bermadukan nad...


yg secara otomatik akan mentrasnformerskan diri menjadi otomen maxx...



watchaaaaaaa.....


p/s : ni nad yg bitau aku baru sat tadi..

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

checkmate...g freedom reject..next..hahahahaha



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 252
Date:

nadia wrote:

Chop2
cecil..ko leh cri laki y perangai cam preedom
tp org tu klu preedom..
BAHAYA ya amat utk ko
cnfrm x slamat idup yer
(cemburu thp otromen MAX ni )


 kak nad : so sweet... hehe.. (abessla abg g freedom..xfreedom da lepas ni haha..)



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Madu dlm botol ....
so sweet

tp klu madu luar botol
nnt adela keluar story dlm suratkhabar baru
tajuk panas,muka depan lg
gerenti sold out paper hr tu

ala2 tajuk pilem Raja Azmi bikin dolu2
yg Arja Lee berlakon tu la
.... dalam botol

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ai ape la korang ni aku cakap cari yg mcm aku bukan nya aku sendiri

cari yg ringan tulang walaupun org tu gemuk

cari yg penyabar...bukan kaki pukul pompan

ect

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

ekkk... jgn marah peedemm...


aloloooo.... tak pe. baru nampak terang2 sini betapa dalam cinta mu pada ku ehhhh.. betapa dalam chentamu pada nad... kan.. kan..

dan betapa tinggi chenta nad pulak pada kao....

ecewahh.. ni novel ke drama tv ek?

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 419
Date:

Assalamualaikum semua...

Cecil sayang...Sebelum Bonda nak bagi pendapat.. boleh Bonda tanya sesuatu..?
Cecil yakin dia akan berubah? Bila tempoh Cecil bg utk melihat perubahan pada diri dia?





__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

wsalam.jpg

bonda..entah la,cecil(cecil pun cecil la..hihi) dah lama lost contact ngan dia..dah xdak rasa cinta,kasih,sayang kat dia..tapi hope dia berubah la bukan untuk cecil tapi untuk masa depan dia gak bonda..insyaALLAH..



Attachments
__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 419
Date:

smile

Alhamdulillah...

Tak perlu tunggu lama utk lelaki yg suka angkat tangan pukul perempuan.. sebab kewajipan lelaki adalah melindungi kaum wanita bukan sebaliknya.

Bukan utk menghalalkan tindakan Cecil tapi..ia adalah satu tindakan yg boleh dikatakan bijak. berdiam bermakna kita setuju dengan segala tindak tanduk dia..menyangka yg kita sebagai kekasih/teman wanita takut dengannya jadi dia berasa yg dia berhak berbuat apa saja.

Orang jenis ini adalah jeni yg pendek akalnya..lelaki yg pendek akalnya tidak layak utk dibuat pasangan.begitu juga dengan wanita..wanita yg pendek akalnya yakni suka bertindak membuta tuli pun hendaklah dijauhi utk dibuat pasangan hidup.

Apapun tahniah..walaupun 4 tahun tu di kira lama juga utk sedar..tapi Cecil telah berjaya menjauhkan diri dari terjebak dengan golongan ini. Lepas ni berhati2 tau.. tak mahu pisang berbuah dua kali.. aww



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

TQVM...bonda atas nasihat serta pandangan yang sangat2 berguna buat cecil...pengalaman mendewasakan kita,lepas ni cecil akan lebih berhati2 dalam menerima pasangan hidup..cecil nak yang terbaik dalam kalangan terbaik dan yang mampu serta ikhlas memimpin cecil dalam hidup hingga ke jannah..amin..insyaALLAHplease.gif



__________________

aNAK maK abAH akU



Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

wahai dik non cecil, laki mcm tu bkn kata nk wat laki pon xlayak, nk jd bf pon pikiaq 2 3 4 5 6 x... hahhaha
hamboi kata kat org, dh kene btg idong dulu, pdn muka.. kahklahkaghk..
tp bgus la dik non dh berjaya menboloskan diri mamat poyo tu....
moga2 did non ketemu org yg lebih baik.. insyallah...

__________________

"mencari ketenangan"



Super Member

Status: Offline
Posts: 620
Date:

Mula2,ika nk cakap. Jgn guna perkataan bodo ye cecil. Sebab apa,macam ko ckp dr sendiri bodo. Nmpk mcm klau gaduh dengan dia pun awk guna 'bodo'. Maaf klau pedas.

Tp kn,betul juga tindakan awk buang dia. Buang jauh2 nunnn kat sungai amazon.
Pa la hak dia terhadap awak nak buat macam tu.

Cr laki rilek je laa.. Jgn fast n furius. Cuba ko try pikat pak cik ijoi.
Muka encem,baik ht,yg pnting taat kpd agama.

He3.. Alaa cecil. Senang cita,awk cari laki yang slalu pergi surau. Yg slalu solat. Confirm x nyesal punya

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

ika syg wrote:

Mula2,ika nk cakap. Jgn guna perkataan bodo ye cecil. Sebab apa,macam ko ckp dr sendiri bodo. Nmpk mcm klau gaduh dengan dia pun awk guna 'bodo'. Maaf klau pedas.

Tp kn,betul juga tindakan awk buang dia. Buang jauh2 nunnn kat sungai amazon.
Pa la hak dia terhadap awak nak buat macam tu.

Cr laki rilek je laa.. Jgn fast n furius. Cuba ko try pikat pak cik ijoi.
Muka encem,baik ht,yg pnting taat kpd agama.

He3.. Alaa cecil. Senang cita,awk cari laki yang slalu pergi surau. Yg slalu solat. Confirm x nyesal punya


 tq so much ika...dah marah kalu macam tu la rupa dia..nvm next time akan lebih berhati2 dengan gerak geri dan tutur bicara yang diperhatikanbiggrin...xpa la kami dah suh mak ja carikan confirm2 jodoh terbaik dunia akhirat..kihkihkihwinner.gif



__________________

aNAK maK abAH akU



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Cuit. G freedom dengan kak nadia, laki bini ka?

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 620
Date:

Ko x tau ke mrk suami isteri?

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

ariesyaz Iris wrote:

Cuit. G freedom dengan kak nadia, laki bini ka?


 

dik ... tu ... nko kene tanye anak diaorang laaa ..

kih kih kih ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Tak tau laaaaaa.... Hahahaha. Gfreedom dgn kak nadia somi steri ke...

Alahai sweeeeetnye main grup nie sesama..,

Hohoho... Aaaa jap, siapakah anak dye? Boleh knl dak?Muda lagi ke? Laki ke perempuan?

Hahahahahahahaha. Sweet lah sweeeett main forum nie sesama~~

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 620
Date:

Uihhhh.. Jangan ko. Terlalu muda utk ko anak dia tu.. He3..

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

rindunyer dgn cerita bondaD .... lama dah xde cerita....

knp arisyas...tak percaya?

ni cerita benar....bukan adaptasi dari novel yer....

ko berminat ngan anak preedem ke.....klu berminat ok je...anak aku laki...puteh mcm aku...hensem pun mcm aku...klu minat tggu la 20 tahun lagi....sbb umur dia baru 4tahun....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

bismillah.jpg

Insan yang ada kaitan dan yang saya tuju dan maksudkan dalam posting ni dah pun pergi meninggalkan saya buat selamanya,pergi menuju PENCIPTAnya..

AL-FATIHAH

AL FATIHAH.jpg

 

Kalau ada siapa2 yang tau macam mana nak delete posting ni tolong la bantu saya.



-- Edited by cesilia on Sunday 26th of June 2016 09:36:33 PM

Attachments
__________________

aNAK maK abAH akU



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Takziah dik..tp amaafla hakak xtau camne cara nk delete pos
klu dulu mod2 GC aktif senangla mintak tlg diaorg delete
tp masalahnya skrg mod y terdelete dulu keaktifannya
tiada upayala kita sbg ahli biasa ni nk bertindak


__________________
Aku IBU si Comel...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 302
Date:

maseh hakak nadia,tu la cek dok cari merata butang delete x ketemu..hopefully kalau mod2 GC yang xaktif tu tiba teraktif dan ternampak posting ni bantu la saya delete posting ni.

TQ



__________________

aNAK maK abAH akU



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

haaa... cer post kt fb.. mesti menderu2 mod2 aktip balik..

nak2 plak yg mintak tolong tu anak dareee...

hehehhhh...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard