Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Misteri bau busuk


Senior Member

Status: Offline
Posts: 132
Date:
Misteri bau busuk


Salam semua...lame weh tak post kat sini. Oklah, disebabkan time cuti, aku pun banyak masa untuk membuang masa, entah macamana aku leh terpikir nak post satu cerita. Rasanya ramai yang tahu aku kerja di PLKN sebagai jurulatih. Rutin harian aku start dari pukul 0530H, 0630H aktiviti dah bermula. Aku ni duduk di Tangkak, kem aku pula di Jementah. Lebih kurang dalam 15KM gak la jarak antara rumah aku dengan kem. So jalan yang aku ikut ni adalah jalan lama sejak dari zaman British lagi. Jalan Segamat - Tangkak, tulah jalan yang aku ikut setiap hari. Walaupun jalan ni jalan lama, tapi selalu di update dari masa ke semasa. Maksudnya taklah uzur sangat jalan tu. Kalau setakat eksiden maut tu, selalu gak aku jumpa, nak2 di selekoh Bukit Serampang (sebelum Kg. Kebun Baru ). Corner kat situ memang maut punye, double S gitu. Satu lagi tempat yang selalu aku tersampang dengan kemalangan ni di area satu kawasan perumahan estet, betul2 tepi jalan. Setakat jumpa eksiden, orang dah keluarkan mayat pun aku selalu tengok. Kalau kena kacau tu...ade gaklah pengalaman aku terkene dengan gangguan makhluk halus ni. Tapi aku tak lah pernah nampak sampai member2 aku kene setakat ni. Pernah sekali buddy aku Fendy drive nak ke Tangkak, tiba kat simpang Bukit Serampang tu dia perasan ada makhluk tengahh duduk kat seat belakang. Macam biasa, entiti tu berambut panjang, mata merah dan uniform dia surelah warna putih. Bau tak usah cerita lah, memang meloyakan. Ketua Jurulatih aku pula tersampang makhluk bertenggek di atas palang besi jambatan dekat simpang nak masuk Gunung Ledang Resort. Demam gak orang tua tu...hehe. Aku kalau nampak tu tak pernah lagi, cuma ada sekali tu aku ternampak ada api macam cahaya lilin terbang naik ke atas semasa aku lalu di satu kawasan perkuburan islam. Nasib baik tak terlepas handle motor. Kali ni aku nak cerita pengalaman aku balik dari kem pukul 2 pagi. Entah apa gila tah, aku tergerak hati nak balik time tu. sepatutnya aku boleh tidur di kem sahaja. Sebenarnya aku habis duty sebagai jurulatih bertugas dewan makan pada pukul 2300H ( pukul 11 malam ). Tapi kalau tak silap pada malam tu aku ada aktiviti "senaman ringan" bersama pelatih Wira. So lewatlah selesai upacara tu. Kebetulan esoknya adalah hari sabtu, aku pun off. Dan kebetulan juga aku gi kerja pinjam kereta wife sebab petang tu hujan. Whay not aku balik je. Guard dah geleng kepala dah tengok aku suruh dia buka pintu gate sebab aku nak balik. " Nak balik ke cikgu? tido sini je la, boleh main pakau" Masih terngiang lagi suara Pak Guard sound aku malam tu. Aku tak jawab ape2, just terus tekan paddle minyak. Ngam2 aku tutup je tingkap kereta, aku dapat tangkap bau busuk dalam kereta aku. Mula2 tak bau sangat, tapi makin lama makin kuat bau. Aku on air cond , ilang bau tu..fuhhh...lega...Maybe bau udara luar kot.... Tiba kat simpang Bukit Serampang, lagi sekali bau tu menyengat kat lubang hidung aku. Kali ni lagi kuat bau busuknya. Ah sudah.....Ni memang ada benda nak menduga ni. Terus aku teringat cerita Fendy jumpa Cik Pon mata merah dgn bau yang...SHAAA HAARRRUMMMM. Air cond kereta aku dah tak rasa, peluh mula menjejeh kat dahi. Nak baca ayat kursi dah tertunggang terbalik. Tapi aku maintain lagi bawak kereta. So aku pun ambil tindakan drastik, aku try buka tingkap kereta. Ah sial la...tak boleh bukak pulak!!!! siooottt!!!! Aku yakin ada benda nak menduga aku, nak menyakat aku. Sebab member2 kem aku semua dah kene sakat kalau lalu area situ, cuma aku je tak pernah lagi kena. Time tu aku dah gelabah, aku tak tau nak buat apa dah. Aku try bukak IKIM FM dengan harapan adalah orang mengaji Quran, tapi hampe aku..tak dapat frekunsi la pulak. Aku tak boleh nak pikir lain, aku mesti sampai ke rumah dengan cepat secepat yang mungkin. Kalau lebih cepat dari Gaban tukar baju pun laaagi bagus. Biarlah kene speed trap pun aku tak kisah. Kalau ada polis tahan aku tepi jalan sebab bawak kereta dengan laju pun aku lagi suka. Tapi hampa, sebijik kereta polis mahupun JPJ aku tak jumpa malam tu!! KORANG BAYANGKANLAH!!!!! Aku tak tau bila aku sampai depan pintu pagar rumah. Lepas Wife aku buka gate, aku terus park kereta kat garaj than dengan pantas aku keluar dari kereta. Terus masuk rumah. Sebelum tu aku sempat lagi tanggalkan baju aku kat luar, mane tau bende yang menumpang aku malam tu ikut aku masuk bilik kacau anak aku nak tido. Nasib baik wife aku tak perasan aku gelabah gile malam tu. Kipas kat bilik bukak dah maximum speed tapi aku boleh berpeluh sampai lencun baju. entah pukul berapa aku tertidor aku pun tak tau. Keesokan harinya, aku cuba beranikan diri nak cek kereta tu. Abis sarapan pagi, Aku pun try la cek kereta aku. Buka je pintu, perrrggghhh bau busuk tu ada lagi. Mak oii kuatnye setan ni, betul2 nak permainkan aku ni. Tengah aku dok termenung kat tepi kereta tu...wife aku pun tanya... " dady dah buang tak sampah kat dalam bonet kereta semalam ?" KUANG KUANG KUANG

__________________
like2 u jeee


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

razmanosaurex wrote:

Salam semua...lame weh tak post kat sini. Oklah, disebabkan time cuti, aku pun banyak masa untuk membuang masa, entah macamana aku leh terpikir nak post satu cerita. Rasanya ramai yang tahu aku kerja di PLKN sebagai jurulatih. Rutin harian aku start dari pukul 0530H, 0630H aktiviti dah bermula. Aku ni duduk di Tangkak, kem aku pula di Jementah. Lebih kurang dalam 15KM gak la jarak antara rumah aku dengan kem. So jalan yang aku ikut ni adalah jalan lama sejak dari zaman British lagi.

Jalan Segamat - Tangkak, tulah jalan yang aku ikut setiap hari. Walaupun jalan ni jalan lama, tapi selalu di update dari masa ke semasa. Maksudnya taklah uzur sangat jalan tu. Kalau setakat eksiden maut tu, selalu gak aku jumpa, nak2 di selekoh Bukit Serampang (sebelum Kg. Kebun Baru ). Corner kat situ memang maut punye, double S gitu. Satu lagi tempat yang selalu aku tersampang dengan kemalangan ni di area satu kawasan perumahan estet, betul2 tepi jalan.

Setakat jumpa eksiden, orang dah keluarkan mayat pun aku selalu tengok. Kalau kena kacau tu...ade gaklah pengalaman aku terkene dengan gangguan makhluk halus ni. Tapi aku tak lah pernah nampak sampai member2 aku kene setakat ni. Pernah sekali buddy aku Fendy drive nak ke Tangkak, tiba kat simpang Bukit Serampang tu dia perasan ada makhluk tengahh duduk kat seat belakang. Macam biasa, entiti tu berambut panjang, mata merah dan uniform dia surelah warna putih.

Bau tak usah cerita lah, memang meloyakan. Ketua Jurulatih aku pula tersampang makhluk bertenggek di atas palang besi jambatan dekat simpang nak masuk Gunung Ledang Resort. Demam gak orang tua tu...hehe. Aku kalau nampak tu tak pernah lagi, cuma ada sekali tu aku ternampak ada api macam cahaya lilin terbang naik ke atas semasa aku lalu di satu kawasan perkuburan islam. Nasib baik tak terlepas handle motor. Kali ni aku nak cerita pengalaman aku balik dari kem pukul 2 pagi. Entah apa gila tah, aku tergerak hati nak balik time tu. sepatutnya aku boleh tidur di kem sahaja.

Sebenarnya aku habis duty sebagai jurulatih bertugas dewan makan pada pukul 2300H ( pukul 11 malam ). Tapi kalau tak silap pada malam tu aku ada aktiviti "senaman ringan" bersama pelatih Wira. So lewatlah selesai upacara tu. Kebetulan esoknya adalah hari sabtu, aku pun off.

Dan kebetulan juga aku gi kerja pinjam kereta wife sebab petang tu hujan. Whay not aku balik je. Guard dah geleng kepala dah tengok aku suruh dia buka pintu gate sebab aku nak balik. " Nak balik ke cikgu? tido sini je la, boleh main pakau" Masih terngiang lagi suara Pak Guard sound aku malam tu. Aku tak jawab ape2, just terus tekan paddle minyak. Ngam2 aku tutup je tingkap kereta, aku dapat tangkap bau busuk dalam kereta aku.

Mula2 tak bau sangat, tapi makin lama makin kuat bau. Aku on air cond , ilang bau tu..fuhhh...lega...Maybe bau udara luar kot.... Tiba kat simpang Bukit Serampang, lagi sekali bau tu menyengat kat lubang hidung aku. Kali ni lagi kuat bau busuknya.

Ah sudah.....Ni memang ada benda nak menduga ni. Terus aku teringat cerita Fendy jumpa Cik Pon mata merah dgn bau yang...SHAAA HAARRRUMMMM. Air cond kereta aku dah tak rasa, peluh mula menjejeh kat dahi. Nak baca ayat kursi dah tertunggang terbalik. Tapi aku maintain lagi bawak kereta. So aku pun ambil tindakan drastik, aku try buka tingkap kereta.

Ah sial la...tak boleh bukak pulak!!!! siooottt!!!! Aku yakin ada benda nak menduga aku, nak menyakat aku. Sebab member2 kem aku semua dah kene sakat kalau lalu area situ, cuma aku je tak pernah lagi kena. Time tu aku dah gelabah, aku tak tau nak buat apa dah.

Aku try bukak IKIM FM dengan harapan adalah orang mengaji Quran, tapi hampe aku..tak dapat frekunsi la pulak. Aku tak boleh nak pikir lain, aku mesti sampai ke rumah dengan cepat secepat yang mungkin. Kalau lebih cepat dari Gaban tukar baju pun laaagi bagus. Biarlah kene speed trap pun aku tak kisah. Kalau ada polis tahan aku tepi jalan sebab bawak kereta dengan laju pun aku lagi suka.

Tapi hampa, sebijik kereta polis mahupun JPJ aku tak jumpa malam tu!! KORANG BAYANGKANLAH!!!!! Aku tak tau bila aku sampai depan pintu pagar rumah. Lepas Wife aku buka gate, aku terus park kereta kat garaj than dengan pantas aku keluar dari kereta.

Terus masuk rumah. Sebelum tu aku sempat lagi tanggalkan baju aku kat luar, mane tau bende yang menumpang aku malam tu ikut aku masuk bilik kacau anak aku nak tido. Nasib baik wife aku tak perasan aku gelabah gile malam tu. Kipas kat bilik bukak dah maximum speed tapi aku boleh berpeluh sampai lencun baju. entah pukul berapa aku tertidor aku pun tak tau.

Keesokan harinya, aku cuba beranikan diri nak cek kereta tu. Abis sarapan pagi, Aku pun try la cek kereta aku. Buka je pintu, perrrggghhh bau busuk tu ada lagi. Mak oii kuatnye setan ni, betul2 nak permainkan aku ni. Tengah aku dok termenung kat tepi kereta tu...wife aku pun tanya... " dady dah buang tak sampah kat dalam bonet kereta semalam ?" KUANG KUANG KUANG


 

 

aaahhh .... baru sedap sikit mata aku melihatnya ....

kolo x senget lobang idong aku takembang lobang tadi .....

aku jalan tangkak ke segamat tuuu ... lama dah x lalu ....

last ... taun 2010 laaa ... time anak aku praktikal kat sane .....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 132
Date:

bila takut...macam2 kita sangka. tingkap tak boleh turun sebab aku tertekan lock power window, frekunsi tak jelas sebab malam tu hujan di beberapa tempat, so terganggu sikit.Dan yang pasti, aku lupa nak buang sampah, tu yang bau pekat dalam kereta tu. Bau sampah da...complete semua ada, pampers anak, perot ikan, sisa makan, hehehe. Nak try cuba la perap sampah dlm bonet belakang kereta.

__________________
like2 u jeee


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

buat saspen jerkkk ... hingatkan misteri yang seram lagik menyeramkan ...

dah membesarkan `karangan' incik razman nii ...

dah ending ... baru aku tenguk .... ruangan lawak hupernya ..

iskkkk ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

mekaseh pok badar !!
menyelamatkan mate haku yg hampir2 nk juling dbuatnye !


__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

badda2 wrote:

buat saspen jerkkk ... hingatkan misteri yang seram lagik menyeramkan ...

dah membesarkan `karangan' incik razman nii ...

dah ending ... baru aku tenguk .... ruangan lawak hupernya ..

iskkkk ....


 haku pom terkono..hadoiii



__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Senior Member

Status: Offline
Posts: 132
Date:

la...cerita lawak gak kan....hehe

__________________
like2 u jeee


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

tuan razmano cite ko mmg kelas....terbaik... .

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 132
Date:

tq bro....



__________________
like2 u jeee


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

hahaa.. mati2 aku ingat citer seramm...

aku pun terkono la... tapi lawak la cikgu man t-rex ni...

p/s: tengkiu wak tolong menghindarkan aku dari membeli sepek mata kat kodai 2 hinggit... solamat mato den..

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 168
Date:

Ahahahahahaha !!!!!! lawak kot XD ghupenye wife trsayang sumbat sampah2 dlm bonet. pfffft ! kenapa tak ada lori kutip sampah ke kat area situ ?

Hahahaa. memang menduga betul lh "hantu" tu kann...

maghrib2 haku baca sensorang dh le x de sape lt ghumah , awalnya aku dh nk seram dh .

tapi bila ingat yg nie ruangan lawak , so aku wat lek baca sambil sengeh , ayat cantik woo

sesuai untuk remaja macam gua. hahaha XD

__________________

AKU BERCITA-CITA MAHU MENJADI ORANG KAYA

DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. INSYA ALLAH...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

protes g freedom tolong lantik moderator baru untuk delete cite ubat kuat

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Pasal sampah pn Razman leh bt lawak
ntah2 memang pengalaman dia sendri tak?
al-maklum ler lelaki kan mudah lupa
kih2confuse



-- Edited by nadia on Monday 23rd of December 2013 06:24:58 PM

__________________
Aku IBU si Comel...
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard