Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Kongsi Kenangan Ambil Exam


Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:
Kongsi Kenangan Ambil Exam


Skang ni dh mula demam exam..so jom kita share kenangan kita dulu2 masa jd student..camne perangai korang ms exam..aku rs lbh 9o%  dr kita ni penah meniru..tol tak?kan?kan?kan?

 

Exam UPSR...memandangkan nm aku bermula dgn hurf Q..so dewan exam y aku dudk hanyalah sebuah kelas kecil y boleh memuatkan calon sekitar 20 -25org..kebanyakkan calon lain nm bermula dgn huruf N yg pastinya majoriti adalah nm NOR (perempuan).tp ntah macamna terselit seorang jejaka yg namaya bermula dgn huruf R dikalangan bunga2 yg ada..he2 ms tu kesian kt budak  lelaki sorg nih..mati kutu dibuatnya.ditambah plak pengawas peperiksaan pun cikgu2 wanita..aduhai..sementara sengang ms exam tu si R asyik jd bahan gurauan sampi merah padam muka dia..yela ms tu kan budak2 lg.

 

PMR(1998)masa ni aku dpt dewan exam utama y besar..tempat duduk lak paling belakang..so puasla jg pemerhati pd kawan2 y lain..tahun tu agak konterversi dkt skolah aku coz ada 3 org (klu xsalah) budak2 lelaki baru ditahan polis atas tuduhan mencuri motosikal..polis  masuk skali dlm dewan exam  tu siap dgn gari & pistol.aku nk jwb soalan pn x berapa kusyuk coz asyik tgk bebudak y kena tahan tu..diaorg pn jwb exam dgn muka tunduk jer..tp setahu aku..lepas keluar result exam kes budak2 bertiga tu digugurkan .

 

SPM(2000) thn pertama exam SPM terbuka..thn exam y plg best pd akula..coz lepas hbs exam setiap hr ade jer org sponsor makan dkt kantin skolah..kenyang beb..makan sedap2 lak tu.tp pd hr terakhir exam..adela 1 kejadian yg menggelikan ht antara kwn aku & pengawas exam..ms org kusyuk jwb soalan ..kawan dkt sebelah kiri aku leh lukis gmbr ex-girl dia .diaorg ni baru clash so ht tengah panasla katakan.dia lukis gmbr budak pompan tu ala2 dh berumur 50 thn.tp lukisan tu memang cantik coz kwn aku ni mmg pakar melukis.tp ada sorg pengawas ternampak lukisan tu & dia tayang dkt 1 dewan & warkan2 lukis tu sebijik menyerupai gmbr arwah nenek dia.malula si bekas awek kawan aku ni..tp pengawas tu amik lukisan n dia ckp nk simpan bt kenangan.lepas tmt ms exam cikgu tu siap bg duit pd kawan aku (pelukis).



__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ala sunyi tread org ghumah aku ni....
Meh nak kongsi skit....aku dulu masa exam selalu jugak meniru n bawak toyol tapi untuk ujian bulanan je bukam exam besar besar mcm upsr pmr n spm....

Kadang kadang siap boleh bincang dgn org sebelah....selalu time subjek yg berat la mcm matematik tambaham...kimia...biologi...n fizik...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

nie ... pasal ... exam nihhh ... hehehehe ... anak pempuan aku tngah amik SPM nii .. doakan la sama2 eh .. ngehehehe

 

pasal .. (pasal lagikk ...) aku nie .. umor pon .. kolo pokok kelapa tuu .... gayat nak manjat .. dah meninggi punye pasal ...

(errr .. pokok kelapa meninggi = dah tua laaa tuuuuu ....) ..

lupa2 ingat laa .. eh ... ingat2 lupa ...

dulu jaman aku .. UPSR x de lagik ....

yg ada ... UJIAN PENILAIAN ..... masa darjah lima ...

dapat le 1 A ... hehehehehe ... tu pon mase cuti  sekolah 2 minggu sebelum periksa ... kelas tambahan aku x masuk seme...

sebab blik kampung mak .... (sebab mase tu aku duk ngan arwah atuk n nenek ... bersama-sama maklong dan anaknya 3 org dan mak usu ...)

 

selesai satu periksa ...

lepas tu .... PMR  pun bukan nama PMR ... SRP  .. atau englis medium .. LCE

SRP = SIJIL RENDAH PELAJARAN ....... LCE = LOW CERTIFICATE EDUCATION ...

aaa ... nak tau punye jaman lapok aku sekulah ...

x payahla aku citer pasal mase duk peksa ........... takot nkorang boring pulak ...... ngeeeeeeeeee

 

tkt 4 dan 5 ... bersekulah laaa aku kat bandar besar kat daerah aku ...

masuk Science Stream ... mase tu laaa ... atau kata jawanya .... Aliran sainsss ...

jaman aku tu .. masih ada ENGLIS MEDIUM DAN MALAY MEDIUM ... aku masuk yg aliran melayu punye laaa ...

maklom laa dari sekluarga susah ... mana mampun masuk aliran english ...

kolo masuk aliran englissh .. baik cina atau melayu kene masuk kelas ... REMOVE .... atau kelas peralihan ...

 

tu kolo budak aliran melayu tkt 3 = 15 tahun ......... aliran inggeris form 3 = 16 tahun ...

aaa ... mase niee .. aku dah pandai bercintun ... tu ... kepala pon dah masuk asap ...

ngehehehehe ... cintan cintun bukan macam jaman sekarang .....

jumpa pun jeling2 jerk (kolo lalu kelas dia la...) ....pas tu ... bagik surattt ... tunggu balasannnya ... baca pon kat kebunn bebbb!!!

punya takot ngan mak dan bapak mase tu ....    menggiggil baca surat kat bawah pokok getah .. ngahahahahaha ...

 

dah bersekulah di bandar ... aku ..... dah up sikit laaa .. cikgu cikgi x macam cikgu cikgi kat sekulah kg ...

x amik berat sangat ngan budak2 yang belajar nii ... .. ade cikgu tuu ... gasaklah anak2 murid nak belajar ke idak ke ..

pandai2 ler bawak diri ......

SPM ... berlallu ...... biasalah dah nama periksaaa ...... memang kene mengadap kertas2 soklan laaa ...

dulu SPM x macam sekarang  ... ada break time .....

dulu seminggu jerk periksaa ........... direct ... tiap2 hari ada ...

kolo x stadi awal2 .. hancurrr ...

sekarang .. berselang2 seli sampai sebulan .... ada waktu nak stadi lagiik...

 

mudah2an anak aku dapat menghadapi SPM dan dipermudahkan Allah SWT

disihatkan tubuh badan dan dapat menjawab soalan dengan baik dan betul ..

Insya Allah..

 

 

hah nko .. panjang berjela jela jela ... kolo ukur pun ..entah berapa meter entah nii

buleh la buat sepasang baju kurung .. ngehehehehe ...

 

 

 

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

aku... exam? SPM? ape tu? aku ade spm ke? bila aku amik spm? entah la. dah ilang ingatan kot aku ni..


er.. er.......... tak de pape kot nak citer, sekian wassalam..

jgn marah eh nad.. pasal memang aku tak tau nak citer ape.

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

aaa tulaaa nko incik cangkuduk itam ...

SPM pon nko x tauu ...

sengkek punya olang ...

 

SPM = Siapa Punya Mangga

 x pun .... Surat Pos Malaysia

x pun ...... Siapa Pukul M. cengkuduk niii (M= Mariapan) ... kih kih kih

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

ko wakkk..



SPM = SAPE PUNYER MANGKUK HAYUN.

@

SPM = SEMUA PENIPU & MENIPU


@


SPM = SANGAP PUNYER MALAON..



hahaaaa...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

eh, bary terperasan.... aku kat gc hupenyer..


cam ne aku bley terpikir aku kat wassap dgn geng2 skru tercabut aku.. heheee.. sori gurau kasar nampakk...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard