Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: ASRAMA KOLEJ UNI. ISLAM MALAYSIA (KUIM)


Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:
ASRAMA KOLEJ UNI. ISLAM MALAYSIA (KUIM)


EP 1

Baru2 ni saya ngan kwn2 ad pergi kt satu asrama tinggal (or mungkin apartment) kt area Taman Kencana,Cheras..brdasarkan cerita rakan2 saya (x sure mana diorang dapat info nih) tmpt ni dah lama trbengkalai or tak dihuni sejak tahun 1994..diorang cerita gk yg dulu ade satu kes wabak penyakit yg brleluasa dikalangan penghuni asrama ni..disebabkan itu sebahagian besar or semua penghuni terpaksa dipindahkan ke tmpt lain dan akhirnye tmpt tu dterbiar kosong tanpa penghuni selama bertahun2 lamanya smpai lar skang..saya da try search kt google nk letak gmbr kt cini tp x jumpa la plak hu2..so senang citer kalu nk tengok kne pergi sndiri lar..hehe..

pasal pengalaman saya masa saya pergi tu kitorang ad 11 orang (9 lelaki, 2 perempuan)..tempat tu mmg besar dn luas..tinggi bangunan tu tak silap saya nk dekat belas2 tingkat gk ar..boley tahan tinggi..blok2 bangunan tu susunan nye lebih kurang mcm bentuk huruf U..then kt tengah2 tu ad satu kolam/swimming pool yg menurut kawan saya kawasan paling 'keras' dan banyak benda tu..

saya pun percaya jelar sebab saya ni pun bukan jenis yg boley nmpk sgt bnda2 ni..masa kitorang jalan2 dlm tempat tu..kitorang start naik kt floor satu dulu..pusing2 kt tingkat tu kejap then kitorang trus straight naik ke tingkat paling atas skali..motif kitorang pergi tingkat paling atas tu sbb mmber saya ckp kt citu ad satu bilik yg dipenuhi dgn tulisan yg pelik2 dalam bahasa yg sukar difahami (saya x sure samada tulis kt dinding atau kt meja2,perabot kt citu)..so kitorang pun jalan lar mcm biasa..so masa smpai kt atas tu kitorang jumpa area tangki air or boley kata area rooftop lar..mula2 semua nk masuk area situ tp salah sorang mmber yg lead kitorang time tu xbagi kitorang masuk tmpt tu..alasan die sbb tmpt tu berair dan berlecak..

so kitorang pun tak de banyak tanye dan trus move on ke tempat lain..(sebenarnye ad sebab tertentu, tapi nanti saya cerita kemudian)..then kitorang jalan2 lar kt area floor tu..mse time jalan2 tu sy ad trnmpak kelibat 'something'..time tu dlm group sy brada kt tengah2..so sy mcm biasa lar suluh2 lampu sana sini..yelar coz tmpt tu da lar gelap giler..corridor tu pula mana ad penghadang kt tepi tu..kalu jatuh konfem mati trus lar xd banyak citer..mmg agak bahaya lar tmpt tu..tu yg kitorang smua kne alert skit bile jalan2 tu..

ok berbalik bnda something tu, masa tu saya suluh lar lampu kt orang belakang sbb diorang ni brgelap dn xd lampu..risau takut ape2 jadi lak kan..then masa ngah suluh tu saya ad terperasan yg ad orang ke 12 (kitorang ad 11 orang) follow jalan kt paling blakang skali..badan die gemuk2 skit, rambut panjang paras bahu,muka x bape clear sangat dn jalan mcm orang tempang..time tu mmg sy terkejut giler lar gk..sy pndang tmpt lain jap..then bile suluh kt blakang blek tengok die dah tak de dah..seram gler larr...time tu saya senyap jer coz xnk lar buat kecoh kan..so kitorang jalan2 lar pusing2 kt  floor tu (dan pada masa ni mcm2 bnda budak2 ni nmpak, tapi semua pakat cerita time lepas abes trip)..then lepas tu turun dua,tiga floor kt bwh dan lepas tu trus chow dari tempat tu..so kitorang lepas dah keluar dr tempat tu expect mcm da settle lar, tak ade pape brlaku..tapi tanpa disangka2, sesuatu diluar jangkaan berlaku..huhu..

lepas kitorang keluar dari tempat tu..kitorang ad lar borak2 jap then decide nk lepak kdai mamak dulu cerita pengalaman masing2 kan..then masa dah masuk dalam kereta tu (kitorang ad 2 kereta time tu)..salah sorang mmber pmpuan kitorang,yg naik kreta saya (sy pggl die A jelar) ni die lain mcm skit, senyap jerr x brcakap..mcm dlm ketakutan lar kira..so ad sorang mmber yg dr kreta satu lagi tu prasan dan suh si A ni keluar dr kreta..die kata ad 'bnda' ikut die skali..sy tanye lar mcm mana ko tau, die kata die trbau busuk semacam dekat si A tu ( mybe bau mayat cmtu kot)..so kitorang smua keluar kreta dan cuba check keadaan si A ni..kitorang tanye die okay ke x..then die mengadu kata tak sedap badan dan rasa mcm nk muntah tp x boley keluar kan..so mmber2 lain paksa lar die suh keluar kan muntah tu gk..time2 tgah melayan si A ni tibe2 die meracau dn menjerit tak tentu pasal..

so mcm biasa lar mmber2 smua pakat lar tolong nk pulihkan budak tu..baca,jampi mcm2..lepas bberapa ketika, lebih kurang stengah jam..baru lar si A ni okay skit..die da tak meracau dan diam jer cmtu..then tibe2 lak ad sorang mmber lain, lelaki (pggl si B jelar) mengadu mcm berat jer badan die dan die tak boleh nk brdiri tegak, die mmbongkok jer smbil pegang perut mcm senak..mmber lain pun tlg lar si B ni dan suh die brdiri tegak dan tarik nafas dlam2..tp still x brkesan gk..so dtg lar sorang mmber ni ( yg lead kitorang tu)..

die ni kira ad lar skit kelebihan dlm bnda2 cmni..so die ni suh lar si B ni baca satu ayat..tp sy lupa lar mcm ner bunyi ayat tu..bunyi mcm ayat al quran gk lar..masa si B baca tu okay, tapi xd lar lancar sgt..trsekat2 skit..tapi masa part ayat hujung2 tu,kira words yg terakhir tu lar..die tak boleh baca lak..mmber ni pun paksa lar si B ni baca betul2..tapi tetap tak boleh gk..ntah cmner lepas tu tibe2 si B ni mengamuk lak, kelam kabut2 lar geng2 lain pegang die..baca2 ayat smua then tak lama pastu die dah tenang skit..tp still blum okay..so mmber2 lain smua pakat lar pergi cari mana2 orang yg boleh tolong pulihkan si B dan A ni..kebetulan lak sy mmg kawan yg ad pengalaman dn kelebihan dlm mengubat gangguan makhluk halus ni..so sy decide nk bwk lar diorang brdua ni g brubat ngan kawan sy tu time tu gk..

KOPI PASTA TANPA GULA



-- Edited by young areza on Tuesday 9th of April 2013 08:13:21 PM

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Okay sambungan drpd cerita sblum ni, selepas habis sesi perbincangan brkenaan syarat2 yg saya dah ceritakan sblum ni, maka kitorang buat keputusan yg kitorang tak jadi pergi tempat tu atas sebab tak mahu menanggung risiko jika sesuatu yg buruk brlaku..so seterusnya kitorang juz lepak2 dan borak2 pasal pengalaman masing2 masa g tempat tu..time ni lar macam2 story saya dengar dri diorang..

Salah satu story yg agak menarik dn seram bulu roma bile mendengar ialah brkenaan area tangki air or rooftop yg ad saya mention sblum ni..ingat tak sy cerita yang salah sorang mmber yg lead kitorang tu tak bagi kitorang masuk area tangki air tu?sbenarnye begini, mmber sy yg lead tu die ni boleh kata ad kelebihan dn ilmu kebatinan sikit lar (die ni juga orang yg sama yg cuba memulihkan si A dan si B masa diorang brdua kena rasuk time keluar dr tempat tu)..so die kata, die boleh scan dan nampak bnda2 tu serta yg paling best die boley imbas peristiwa2 yg penah brlaku kt ssuatu tempat tu..(tak tahu betul ke x korang nilai sndiri)..

So ceritanye masa die scan area tangki air tu, die ad trnampak roh or hantu yg tak tenang berkeliaran kt citu..kata nye lagi roh tu adalah sorang pelajar pmpuan, yg bernama NISA..(ingat lagi time si B kne rasuk, bile tanye nama siapa, die jawab NISA)..time tu mmg saya agak terkejut gk dengan cerita die..saya tanya lagi ape lagi ko tau pasal roh budak perempuan tu, die kata dulu semasa die Nisa ni adalah sorang yg lurus bendul, die ni boley kata jenis yg ikut jer ape orang cakap or suruh..disebabkan ni die slalu jadi mangsa buli oleh rakan2 lain..so satu hari tu, kawan2 die pakat nk kne kan si Nisa ni, so diorang g jumpa die dan citer kt die konon2 nye larr barang diorang ad trcicir kt dlam tangki air tu..so diorang minta Nisa tolong ambilkan barang diorang tu..

So Nisa ni pun dengan lurus bendul nye g lar masuk tangki air tu..tapi die tak tahu sbenarnye pintu tangki tu hanya boleh dibuka dari luar saja..dari dalam tak boleh buka..so lepas die masuk tu die dah kira trperangkap tak dapat keluar lar..kira mmg niat budak2 ni berjaya lar nk kenakan Nisa ni..so die trperangkap kt dlm tu utk jangkamasa yg tak diketahui smpai lar die meninggal kt citu..so kesudahannya mmber sy kata tak tau mcm ner tp kemungkinan ad orang jumpa or tak pun MASIH BERADA kt dalam tangki tu..(saya sbenarnye was2 gk dengar citer die, tp nk wat cmner layan kn jelar)..so die kata lagi, salah satu yg duk mengacau si A dan B tu ialah roh budak perempuan ni lar..coz die tak tenteram dn berkeliaran kt citu..huhu..seram giler dengar citer die wlaupun tak bpe nk prcaya dan terbukti kebenarannye..pasal citer ni korang pandai2 lar nilai sndiri err..sbb bukan sy yg kena,tahu pasal ni..

Ok selain tu, ad citer lain gk..bnda ni brlaku masa kitorang jalan2 kt area tiga floor teratas tu..menurut mmber2 lain, diorang perasan sbenarnye masa kitorang kt floor atas tu tu diorang kata sbenarnye kitorang tak brgerak mana2 pun! kitorang sbenarnye brpusing kt tmpt yg sama! kenapa mmber2 sy ckp cmtu? sbb diorang kata, diorang trasa pelik kenapa setiap floor dn bilik yg kitorang masuk,lalu time tu rupa die exactly sama or sebijik..mksudnye susunan meja2,kerusi,kaca pecah dan barang2 yg berselerak tu position nye hampir sama or sebijik kt setiap floor..sy ckp lar kt diorang tu mainan perasaan je kot..lgpun setiap floor tu mmg lebih kurang pun rupannye..nama pun bangunan trbengkalai mmg rupa setiap tingkat tak banyak beza..tp diorang nafikan..diorang mmg yakin yg setiap floor yg kitorang pergi tu adalah tempat yg SAMA wlaupun scare teknikal nye kitorang turun naik tangga g tmpt2,floor lain (yg ni pun saya tak bape perasaan sgt, sbb tmpt tu tu gelap kn, mana lar sy nk perasan yg sy lalu tu tmpt sama ke x)..

Then satu lagi cerita, mmber2 sy ni kata lagi masa pergi kt floor paling atas skali tu kitorang pergi kawasan yg paling tepi skali..kira tmpt yg hujung2 yg boley tengok pemandangan semua tu..ok mmber ni citer die prasan ssuatu yg pelik brlaku..ok cmni nk bg korang paham, cuba bayangkan time tengah malam, korang nk tgk bulan purnama..cth lar korang duk umah flat..then korang tengok bulan tu kt belah hujung coridor/kaki lima umah korang...then bile korang pergi ke koridor yg hujung belah satu lagi, korang trnampak exactly bulan purnama kt position yg sama..padahal kalu ikut logic klu korang pergi kt belah satu lagi mustahil korang boleh nmpk bulan purnama tu sbb sepatutnye die berada kt belah hujung satu lagi dan jarak antara dua hujung corridod tu jauh..mcm ner boley brlaku? sy pun tak ley nk jelaskan mcm ner..dan itu lar yg brlaku kt mmber sy time tu masa kitorang jalan dri bilik yg paling hujung ke yg hujung satu lagi padahal bilik tu menghadap ke arah brtentangan antara satu sama lain..(yg ni sy boley buat andaian die trkena ilusi or khayalan perasaan je kot)..

Actually ad lagi benda2 or kelibat pelik2 yg mmber2 lain nmpk..sy maklum lar rabun malam so mmg xnmpk ape lar time tu huhu..antara nye diorang citer, diorang nmpk smacam kepala timbul kt swimming pool, bnda merangkak ( ala2 citer The Ring tu) kt area sama gk, then ad yg nmpk semacam lembaga yg tinggi dan kurus kering tengah brbaring kt dalam satu bilik ni (lupa tingkat bape),kesan tapak kasut yg brdarah lar dn mcm2 lar..so saya rasa setakat tu jelar citer drpd sy..klu korang nk merasa sndiri boley lar try g melawat tempat tu..tp make sure prepare awal2 lar..tkut pape jadi susah mcm saya nnti huhu..orait thats all about my story..


__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

SmVc8.jpg

 

BANGUNAN YANG DICERITA DIATAS



Attachments
__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

rivera1.jpg

KOLAM YG DICERITAKAN - GAMBAR ADALAH PADA ZAMAN KEGEMILANGAN

 

rivera2.jpg

 

BANGUNAN INI SEKARANG...MOHON SEMUA ORANG BAYANGKAN YE biggrinbiggrin



Attachments
__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

KISAH DARI ORANG LAIN...
TAPI PENGALAMAN BELIAU DUDUK KAT BANGUNAN NI..A.K.A KOLEJ DIA DAHULU KALA

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Ni pengalaman yang aku alami sendiri... 
P/S: Aku x pandai tulis crite, main belasah jek nieh.. klu x paham atau x best sori ehh..


Masa  study dulu aku suke lepak umah Mila (bukan nama sebenar). Mila nie kawan sekolej aku, satu course.. Kitorg jd kawan from day 1 lagi.. sampai laa sekarang... Mila dok kat asrama tp aku ulang alik umah kakak... malas rasanye nak dok asrama.. Mila dok kat asrama (apartment yg dijadikan asrama oleh pihak kolej) apartment 3 bilik dgn 8 org kawan sekolej yg lain... Master bedroom 4 org, senior aku dgn Mila,satu course..(dianggap senior sbb diorg kat kolej tu dari zaman sijil.. Pastutime amik diploma si Mila nie join rumah tu.. tu yg theyol gelar theyol seniorwalopun satu course..)

Bilik kedua 3 org, lain course, sorg senior, 2 junior masuk saing Mila.. and bilik ketiga mila dgn sorg lg junior Siti (bukan nama sebenar).. Siti x sama couse dgn aku dan mila, tp aku kenal rapat dgn siti masa kami sesame orientasi..

Mila nie jenis lembut hati, salu kene buli dgn senior rumah dia, kene basuhkan baju laa, kene ironkan baju laa.. so dia salu ngadu kat akuaku nie plak jenis yg sgt protective.. Tiap kali mila ngadu kat aku sure aku hangin gile , suke-suki nak arahkan org, x reti buat sendiri ke sume tu Aku pun jumpe Siti, tanya betul ke Mila salu kene buli, siti ckp mmg ye Senior bilik kedua Kak Rozi salu suruh Mila buat mcm2 Lg laa aku hangin.. so aku tanya siti bole ke aku tumpang umah diorg (harus laa aku kene tido bilik mila dgn siti sbb bilik lain dh penuh, tu yg mintak izin siti tu..) untuk beberapa hari nak tgk sendiri betul ke Kak rosi tu buli Mila.. Siti kata no problem tp xtau laa penghuni lain Aku x risau penghuni lain x setuju sbb most of them aku kenal rapat.. bilik master sume senior aku, bile tanya diorg sume ok, bilik kedua junior Iris (budak sabah) dgn zana, aku kenal rapat masa orientasi.. Cuma kakrozi jek aku kenal2 gitu jek masa dtg bertandang ke umah diorg

So dari situ laa start aku salu berumah bertangga kat umah Mila, walopun aku duduk situ x bayar sewa ke kolej tp api air aku bayar kat diorg, pastu salu aku belikan barang dapur and masakkan utk diorg, sbb tu laa diorg x kisah aku dok situ free.. ahahaha.. hubungan diplomasi kene jaga baikk punye kan

** sori eh opening aku panjang sket.. ok now masuk ke criter seram lak..

Lepas beberapa hari aku lepak umah Mila, ada satu hari tu, bile menjelang malam jek aku rasa lain macam panas semacam jek  Aku tanya mila, umah nie penah ada pape gangguan ke.. mila ckp ada, tp xde laa teruk.. Cuma penah nampak kelibat2 jekSi mila ni plak mmg penakut yg amat.. disebabkan dia penakut laa dia selalu ajak aku dok umah dia jugak.. Siti selalu balik umah parents dia. Siti ni anak org kaya, manja, so bile home sick jek mmg terus balik umah dia. Umah dekat jek dgn kolej dgn hostel tp saje cari pengalaman dok sendiri.. So tu yg mila selalu dok sorg dlm bilik tu.. jadinye satu lg sebab kenape aku selalu berumah bertangga kat umah diorg nie..

Aku nie xde laa kelebihan ke ape, Cuma aku boleh rasa klu benda2 tu ada berdekatan mujur x penah nampak sebelum nie, klu nampak pun xclear sgt..

So mlm tu aku dgn mila tido lewat mcm biasa lepas siapkan assignment.. Bilik mila nie x pakai katil, walopun disediakan pihak kolej tp diorg bukak katil tu simpan kat tmpat sidai kain luar pintu dapur.. Hanya tilamjek dibentangkan kat tengah2 bilik, sbbnye bilik tu kecik, dgn almari besar yg mmg sedia ada, dgn meja study lg tu yg diorg x pakai katil
Aku jenis yg susah nak tido klu tempat tu baru bagi aku seperti biasa lepas mila tido aku still lg dok terkebil2 sorg2 dlm gelap..Tiba2 aku dgr bunyi ketukan, slow jek.. aku terdiam. Pale otak terus pk mebi budak2 lain balik kot sbb tu dgr slow, sbb pintu bilik kitorg bertutup Ketukan still kedengaran..


-- Edited by young areza on Tuesday 9th of April 2013 10:22:26 PM

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Tookk!! Tookkkk!! Toookkk!! Setiap ketukan berselang sesaat gitu

Ehh.. dh lain mcm sgt plak bunyiknye.. kata aku dlm hati..aku diamkan diri lg hati dh mula x sedap.. aku pun start baca mcm2, ape yg terlintas sume aku baca.. ketukan still kedengaran.. tokk!! Tookkk!! Tookkk!! Makin lama makin kuat.. 

Keadaan kembali tenang bile aku baca ayat2 Al-Quran. Terasa mula mengantok. Aku pasang telinga. Tiada lg bunyi ketukan. Aku dh x pedulik lg sbb dh start ngantok dlm pada aku mamai2 antara sedar dgn tido, bunyik tu start balik. beralih mcm dari dlm bilik mila nie plak terus aku sedar.. dada makin berdebar.. tp mata still tutup. Cuma pasangtelinga

Bunyi ketukan semakin kuat. Mmg jelas kedengaran seperti ketukan di almari kayu dlm bilik tu.. aku buat2 berani jek, walopun dada mcm nak meletup.. membatukan diri. Dari ketukan bunyik tu bertukar jadi bunyik cakaran skreeettt!!! Skkrreeettttt!!! Skreeeetttt!! Aahhh sudah!!! Ape plak nie??? Aku dh start berpeluh  masih membatukan diri. Mata mmg pejam dari tadik, x berani bukak.. Aku amati bunyik tu betul2 sah! Bunyik tu mcm bunyik cakaran kuku pada almari kayuAaarrgghhh!!! Apakah semua ini?? Aku makin x keruan..

Masih cuba nak tido tp masakan bole tido klu degupan jantung mcm nak terkeluar!! Aku cuba tenangkan diri.. bukak sket mata Haaaaa!!! Tu dia!! Perempuan berbaju putih, berambut panjang duduk atas meja study dihujung kakiku. Aku amati susuk tu betul2 sbb susah nak tgk, mata bukak sket jek.. jelas tangan perempuan itu sedang mengetuk2 meja study dgn kukunye.. ye!! Kukunye sgt panjang, tangannye berkedut2.. walopun bilik gelap tp aku boleh nampak dgn jelas dgn bantuan cahaya bulan dari tingkap..

Ketekokk!! ketekokkk!! ketekoookkk!! Kettekooookkkk!! Bunyik jari jemari perempuan tu bermain2 di meja study Ahhh!! Ape aku nak buat ni?? Otak mmg blank tiba2 mataku still mencuri pandang kearah lembaga tu.. aku still xberani bukak mata besar2 dada makin rasa nak meletup!! Aku pejamkan mata rapat2. Dgn harapan semua tu hanya imiginasiku.. dgn harapan semuanya akan hilang apabila aku buka mataku kembali


__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Bile aku bukak sket mataku Ya Allah!! Dh start bergerak2 plak benda nihh!! Lembaga itu menggerak2kan kepalanye sambil kakinye dihayunkan ke kiri dan ke kanan.. hujung kaki aku x nampak sbb gelap. tp mmg jelas dari lutut ke betis dihayun2kan..

Huurrrmmm. Huuurrrmmm Hurrrmmm!!! Pulakk dahh!!! Lembaga itu mula humming kan lagu.. x jelas lagu ape tp mcm lagu lama diselang selikan dgn ketawa kecil adduhhh!! Seksa jiwa aku mcm nie!! Peluh jgn ckp, dh basah aku dgn peluh walopun kipas tepat menghala kearah aku.. aku cuba gapai Mila kat sebelah, tp badan, kaki, tangan aku x bole gerak kedengaran ketawa kecil dari lembaga tu seperti mempersendakan aku.. Sialan!! Ko gelakkan aku eh??

Dari perasaan takut yg amat aku jd marah marah sangat2 sebab seperti dipersendakan oleh lembaga itu makin galak lembaga tu bernyanyi2 diselangselikan dgn gelak tawa kecil.. Aaarrggghhhh!! Nie x bole jd!! Nape aku bodoh sgt jd penonton jek dari td?? Otakku mula berfikir secara waras. Mcmane nak gerakkan badan nie.. Heyy!! Kenape laa aku ni bodoh sgt?? Kataku dlm hati menyumpah diri sendiri!! Lebih takutkan makhluk tu dari Allah?? Ya Allah!! Ampunkan aku!! Pada saat kepalaku terlintas nama Allah terus aku azan kuat2dalam hati.

Ya, itu je yg mampu aku lakukan sbb seluruh badanku bagai lumpuh. Semasa azan aku tutup mata rapat2. Tumpuan aku hanya pada bacaan azan hingga keakhirnye. Lepas tu terus badanku boleh digerakkan. Aku terus terbangun dari pembaringan sunyi. Tiada lg humming dan ketawa kecil. Tiada lg bunyi ketukan yg kedengaran. Tiada lg lembaga yg duduk atas meja study. Hanya langsir beralun seperti ditiup angin mane dtg angin? Kipas x hala langsung ke tingkap tingkap pun tertutup rapat..

Aku pandang mila disebelah. Enak sungguh dibuai mimpi minah nie...



-- Edited by young areza on Tuesday 9th of April 2013 10:20:05 PM

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Kisah 2 - Kerasukan

P/s: ini kisah yg aku dgr dari mulot ke mulot klu org yg criter kat aku tu tipu maka ape yg aku crite tipu laa jugak.. anggap jek sebagai hiburan.. Aku olah cerita ni ala2 novel baru best sket baca

Aku dlm crite ini adalah mangsa. Sebenarnye aku x sure sgt mangsa nie duduk tingkat berape. Dlm tingkat 5/6 mcm tu laa.. Aku x tau sejauh mane kebenaran cerita ni. Sbb masa aku dgr cerita ni aku dh graduate. Katanye sbbkan insiden nie laa kolej pindahkan student dari situ. Pihak kolej x hebohkan perkara ni untuk jaga nama baik kolej. Klu ada witness, sila la tampil buat pengesahan cerita nie

Exam dh makin dekat.. Subject banyak lagi yg aku xulangkaji.. aduuhhh!! Malas betul laa nak study mlm2 nie.. tp kang x study mcmane nak jawab soalan peksa?? Kang x lulus mau menjawab aku dgn family kat kampong worst case mcmane pinjaman mara aku nak lulus klu pointer low.. Aaarrhhgg!! Tension!!Ajib (my bf, bukan name sebenar) plak asyik msg ajak keluar mcmane nie?? Ah,makin aku duduk kat bilik nie makin serabut lahh!! Persetan kan exam tu sume..baik aku keluar jumpe ajib.. lg best!

Rini (mangsa, bukan name sebenar) Baru first semester kat Kolej XXX. Negeri tmpat kelahiran terpaksa dirahsiakan. Asal org kampong jek,tp bile blaja kat bandar besar jd mcm culture shock sket.. Tudung dh terbang tah kemane.. dh mula pakai seksi2.. skirt pendek dan sleeveless tu kebiasaan bagi rini.. Baru laa urban pakai mcm nie.. Lagi2 sejak berboyfriend kan Ajib..Dah pandai clubbing, mabuk2

Rini terus sms Ajib ajak jumpe. Papa, jom laa jumpe.. tp lepak Riviera jek bole x? Mama kene study laa mlm nie. Date tempat biasa eh?.Send. Puas hati rini dpt jugak jumpe buah hati dikala hati tgh bercelaru. Dgn hanya berskirt pendek pangkal peha and sleeveless pendek, dicapai sweater dan terus keluar utk jumpe ajib.

Seperti biasa port aku dgn Ajib kat tangga block. Tangga block line sgt clear.  Sape nak guna tangga klu apartment ni ada lift. Nak ketingkat 1 pon xde yg rajin nak guna tangga. Dah laa gelap.. Mmg sesuai sgt tempat project.. Aku sampai kat tangga block tingkat 3 lebih awal dari ajib.Ala, ajib pun duduk Riviera so x lama laa kene tunggu pun. Sunyi lain mcm plak kat area tangga nie.. Walopun hiruk pikuk student2 still kedengaran berlegar2 kat lobi, ada yg lepak tgk astro kat che kiah café, ada yg bermandi manda kat swimming pool. Aku duduk kat tgh2 anak tangga. Sambil sms ajib suruh dtg cepat.Tiba2 rasa tengkuk meremang. Sepantas kilat aku toleh sekeliling. Kelam. Sunyi.Hanya sedikit cahaya masuk dari tingkap kecil tepi tangga tersebut. Keriuhan student di swimming pool masih kedengaran agak jauh memandangkan tangga block ni agak kebelakang sket.

Buukkk!!!  Tiba2 bunyik sesuatu jatuh. Mcm dari atas.. aku terkejut. start berdebar2 memandangkan hanya aku sorang kat tangga kala ini. Aku toleh ke atas. Seperti ada kelibat yg mengintai dari celah anak tangga tingkat atas. Berderau darah aku. Aku perhatikan betul2 sbb keadaan agak kelam. Xde plak. Perasaan jek kot. Ishhkk.. mane ajib nie!! Sepuloh minit dh nie.. lembab tul laa mamat nie. Tiba2 rasa angin lalu belah kiri aku. Cepat2ku toleh. Xde ape. X sedap hati. Aku toleh balik keatas. Sekali lg kelibat hitam itu aku nampak sekilas. Sepertinye td masih mengintai aku. Aku geram.Ajib laa nie main2.. Terus hilang rasa berdebar sebentar td. 

Cepat2 aku jerit..papa, jgn laa main2.. saje tau takutkan mama. Kata nak jumpe, cepat laa.. mama balik laa mcm nie!! pura2 merajuk.. hehe.. selalunye menjadik klu aku wat mcmnie.. utk seketika, sunyi. Xde yg menyahut. papa, jgn main2 lahh!! tiba2..Duumm!!! Pintu tangga tingkat 4 seperti tolak kuat. Disebabkan terkejut yg amat aku terus berlari ke pintu tangga utk keluar. Bile aku bukak pintu tangga jek  muke ajib terpacul..

mama ckp dgn sape td? Papa dgr mama mcm ckp sumting.

Lega. Wajah yg kutunggu muncul jugak.

Eh, xde laa.. mane ada. Mama dh nak balik dh.. papa laa ni lambat sgt. Mama nak study lg nie..

ala, sori laa.. sakit perut td..

alasan! Nape x msg? Ajib hanya tersengih. Td dia yg beriya nak jumpe.

Ajib tarik tangan aku kearah tangga. Dia dudukkan aku disitu. Seketika aku terlupe tentang kejadian td. Sedang aku berborak2 dgn ajib,tiba2 terasa angin halus bertiup di telinga.. hatiku berdebar. Hmm.. mungkin angin dari tingkap kecik ni kot. Aku berdiri dihadapan ajib yg sedang duduk ditangga.Menghadap kearah atas. Ajib memegang pinggangku. Tangannye mula merayap2. Kubiarkan sahaja. Ketika aku sedang asyik project ringan2 dgn ajib, mataku seperti tertarik untuk melihat ke atas. Mataku terus terpaku pada susuk gelap yg mengintai dari tingkat 4 itu. Dan kali ini kelibat itu tak plak melarikan diri seperti td. Susuknye hitam. Tiada rambut. Muke tak jelas tp bermata merah merenung tepat ke arahku. Kerana terkejut terus aku peluk ajib kuat2. Ajib ketawa kerana menyangka aku saje mendekatkan dada ke mukanye. Perasaan takut makin kuat. Tanpa berlengah aku terus tarik tangan ajib dan keluar dari area tangga itu...


-- Edited by young areza on Tuesday 9th of April 2013 10:07:26 PM

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

 
Ajib tertanya2. kenapa nie? Kenapa cepat sgt?

mama nak balik laa. Nak study. Exam kan dh dekat. Kataku tegas.Tp yg kedengaran amat jelas nada takut. Terus aku bergerak kearah lift untuk pulang ke rumah tingkat 5. Aku hanya tinggalkan ajib dlm keadaan terpinga2. Lepas keluar dari lift ditingkat 5, corridor agak lengang. Aku pandang jam di tangan,aahh, dh pukul 11 patut la.. Walaupun lobi masih ramai student, tp corridor tingkat 5 agak lengang. Ada 1, 2 lampu corridor yg rosak tidak menyala. Langkahku percepatkan. Aku terpaksa guna lift tgh sbb lift berdekatan rumahku rosak.Badan dh mula seram sejuk. Bodoh. Kenape aku x suruh ajib hantar sampai depan pintu jek td? Eh, mane bole lelaki naik tingkat 5. Kene tangkap dgn warden mampos! Kenapa laa aku rasa jauh sgt rumah kali nie? X sampai2 plak.. Sambil berjalan aku toleh sekali sekala ke belakang. Ku rasakan seperti ada org ikut dari belakang. Tp bile toleh xde plak. Aku mula berlari anak. Sampai jek depan pintu terus ku keluarkan kunci. Tangan ku menggigil. Seperti ada seseorg yg berdiri dibelakangku kini. Aarrgghh!! Kenape kunci ni x nak masuk plak?? Telinga kiriku ditiup Aaaarrgghhhh!! Aku menjerit sambil ketuk pintu bertalu2

Pintu dibuka Kak Lin(bukan nama sebenar) aku terus menerpa masuk peluk Kak lin. Seniorku. Aku menggigil ketakutan yg amat sgt. Ku lihat keluar, tiada siapa disitu
hah? Dh kenape ko ni rini? Mcm jumpe hantu jek??. Aku diam. tu laa suke sgt balik malam2, dh tu pakaian tu x bole ke elok sket? Ni dari mane ni? pertanyaan kak lin ku biarkan sepi. Kak lin mmg suke bebelkan aku. Berbagai nasihat dia bg. Katanye xnak aku hanyut. Mmg kebanyakn nasihat dia betul tp aku jek yg masuk telinga kiri keluar telinga kanan. Ape pun kak lin baik orgnye.Alim. X banyak ckp.

Aku terus masuk ke bilik ku dan tutup pintu. Malas aku nak layan bebelan kak lin tu. Mlm nie aku keseorangan dlm bilik. Tina dgn mira tido rumah kawan diorg tingkat 6. Tanpa basuh kaki aku terus terpa kearah katil.Masih memikirkan perkara td. Sebelum nie aku lepak situ buat project xde plak kene. Nape arini tiba2 jek? Aku bangun lalu bukak tingkap. Angin menderu masuk.Sejuk. Dibawah masih bersaki baki student lepak2. Tp dh x bising seperti td. Diriku kembali tenang. Ku lihat jam, dh pukul 1.30?? Cepat2 aku keluarkan buku2 nota dan rujukan..


-- Edited by young areza on Tuesday 9th of April 2013 10:10:09 PM

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Jam menunjukkan pukul 3 pagi. Mata dh start mengantok. Tp masih berbaki beberapa bab untuk diulangkaji. Ku gagahkan diri. Aku berdiri seketika melegakan lenguh2 badan kerana duduk study dari td. Seketika aku ke tingkap. Menoleh ke bawah. Sunyi. Sepi. Kebanyakan penghuni Riviera dh tido. Esokkan masing2 ada kelas. Aku kembali ke meja untuk menyambung ulangkaji ku.

riniiii Tiba2 aku dgr suara memanggilku. Spontan aku menyahut..ya.. kenape? kepala ku berpaling kearah pintu. Diam untuk mendgr siapakah yg memanggilku itu. Tp suasana sunyi sepi. Aku terus bukak pintu bilik. Hall rumah gelap. Aku keluar menuju ke bilik kak lin. Aku ketuk pintu bilik kak lin. Sejurus kak lin buka pintu aku terus tanya akak ada panggil rini ke? Kelihatan kak lin baru ingin menyarung telekungnye. Rajin betul kak lin tahajud. Klu aku tido lg syok..

eh, xde plak. Kenape?aku pelik dgn jawapan kak lin. Sbb mmg aku dgr dengan jelas seseorg memanggil namaku td. 

oh, xde pape laa.. yg lain dh tido ke? Bilik ain pun dh gelap Saje aku berbasi dgn kak lin. Bilik ketiga, pun aku tgk mmg dh gelap masa aku keluar bilik td. Cuma bilik kak lin jek masih terang. 

sume dh tido laa rini. Kan dah kul 3 lebih nie.. kata kak lin.  aku garu kepala yg tak gatal. 

xpe la kak, nak sambung study nie, saje jek tgk akak dh tido blom..

Aku kembali ke bilik dlm keadaan bingung. Iskhh.. dh ngantok sgt kot aku ni Aku sambung study. 

Riniii riniiiiii. Suara lembut memanggil2 namaku akuangkat kepala. Cuba amati suara itu. Antara dengar tak dengar.
Riniiii riniiii marilaaahhhh.Seperti dipukau aku bangun lalu berjalan kearah tingkap. 

Aku sedar masa ni. Tp seperti satu kuasa yg mengawal pergerakanku. Tingkap ditolak seluas-luasnye. Aku menjenguk kebawah. Kelihatan ramai perempuan berbaju putih dibawah. Melambai2 kearahku. Pakaian mereka walaupun kesemuanye berwarna putih tp cantik2 belaka. Hampir semua berambut panjang. Wajah mereka semuanye pucat. Masing2 tersenyum memandang aku. Tp.senyuman itu sgt menyeramkan.

Riniii. riniiii.. marilaahhh 'terngiang2 suara merdu itu memanggil2
marilaahhh. Mindaku masih sedar sepenuhnye. 

Tp aku tak berdaya untuk melawan. Kuasa yg mengawal badanku terlalu kuat. Aku mula capai kerusi. Letakkan di tepi tingkap itu. Aku mula cemas, mula menangis. Tp semcm tiada apa yg boleh aku lakukan. Aku terus panjat kerusi tersebut. Dan mengeluarkan kaki dari tingkap Aku menangis, menjerit meminta tolong, tp semua itu hanya kedengaran dlm hati. 


-- Edited by young areza on Tuesday 9th of April 2013 10:14:54 PM

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Tiba2 aku dgr pintu bilikku diketuk bertalu2.. suara kak lin dan budak2 bilik dia memanggil2 namaku bertalu2.. aku ingin menyahut. Aku menjerit memanggil kak lin. Tp semuanye hanya bergema dlm hati.. Ya Allah, kenape dgnaku nie?? Mataku masih tertancap pada makhluk2 berbaju putih dibawah.. kesemua masih memanggil2 dan melambai2 

Kedua kakiku kini berjuntai keluar dari tingkap.. aku duduk di birai tingkap sambil memegang bingkai tingkap
pergii pergiii kearah mereka dibawah pergii!!! seperti satu suara berbisik ditelinga. 
aku menangis semahunye tp aku x bole mengawal diriku sendiri.  Kelihatan beberapa buah rumah di block apartment kiri dan kanan  rumahku mula menyalakan lampu Ape yg jadi kat aku nie? Suara bisikan makin kuat suruh aku mengikut makhluk2 dibawah. Ya Allah inikah balasan yg aku terima dari segala dosa2ku 

Pintu bilikku seperti ditolak dgn kuat. Aku terus menoleh. Gambaran terakhir yg aku ingat hanya kak lin yg cuba menerpa ke arahku bile ku cuba buka mataku, terasa sakit yg amat diseluruh badan. Yang aku nampak cuma kelibat hitam td menjenguk dari tingkap bilikku. Ya Allah ape dh jd? Gelap. Aku pengsan.

Sedar2 jek aku dikelilingi oleh ahli keluarga. Semua ada. Mak menangis2 ditenangkan ayah. Aku lihat sekeliling. Oohh.. aku dihospital. Ape dh jd? Aku menangis semahunye. Mak terus memeluk aku. Rupenye aku lumpuh dari pinggang ke bawah. Kakiku patah. Tulang punggungku juga patah.. Dari cerita mak,aku terjun dari tingkap hostel.



Cerita dari kak lin
Lepas jek rini berlalu masuk ke biliknye kak lin sambung niatnye untuk bertahajud mlm tu. Sedang Kak lin ingin mengangkat takbir tiba2 terdgr jeritan nyaring terdiam kak lin. Min, sara & jeni turut terjaga.Kami semua bergegas keluar bilik. Jeritan datang dari arah bilik rini. Rini menjerit2 seperti kerasukan sambil ketawa mengilai2.. Pintu bilik seperti dikunci dari dlm. Puas kami mengetuk dari luar sambil memanggil2 rini.. Jeni berlari ke bilik untuk call warden. Seluruh warga rumah telah bangun dan cuba membuka pintu bilik rini. Pelik. Rasanye pintu bilik rini rosak. X bole kunci.Kami ramai2 cuba merempuh pintu tersebut. Hilaian dan jeritan rini masih kedengaran. Seram..

Rempuhan demi rempuhan akhirnye pintu bilik rini terbukak.Ape yg kelihatan adalah rini yg duduk dibirai tingkap sambil menoleh kearah kami semua. Rini tersenyum. Menyeringai. Seram. Belum sempat kami terpa kearahnye rini telah terjun kebawah sambil masih tersenyum menyeringai.


Nota kaki: Sebenarnye aku geli nak guna perkataan papa-mamatu. Tp itu laa panggilan yg popular utk mereka2 yg couple masa zaman aku study dulu


-- Edited by young areza on Tuesday 9th of April 2013 10:17:45 PM

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Lift

P/S: Nie kisah yg aku alami sendiri Semua watak bukan nama sebenar, ofcoz kengkawan aku x panggil aku sakura.. tu name forum jeh...


Ada satu mlm tu kakak senior rumah mila ajak kitorang lepak makan kat mapley berdekatan dgn Riviera Apartment tu. So kul 10pm mcm tu aku, mila, dgn 4 org akak senior umah mila pon gerak laa dari umah ke mapley tuh..  Masa keluar umah tunggu lift, aku pasan kat tingkap cermin tepi lift terbias bayangan something. Terus aku pandang tepat ketingkap tu.. xde pape pon.. pelik Tp aku dpt rasakan sumting kat situ.. aku buat2 biasa jek tunggu lift mcm biasa.. But still aku perhatikan tingkap cermin tu dgn ekor mata.. mmg adabiasan bayangan putih berbungkus disitu berderau darahku seketika.. dada mula berdegup kencang.. perasaan cuak mula menular aku biarkan jek.. xde nak bising2,kang x jd keluar mau kebulur aku. Dah la kitorg sume pompuan, sure sume pakat xnak keluar sbb takut nnt Perasaan cuak mmg ada, tp sbb kitorg ramai Lgpunbenda tu kat luar.. dan samar2 jek kelihatan... mebi aku salah tgk... so xde la takut sgt

Lift yg kitorg naik ni lift yg paling hampir dgn rumah milasebenarnye lift ni terletak depan pintu rumah jek bile bukak pintu mmg terus bole nampak ruang depan lift lift ni ada problem. Iaitu x kira kite tekan ataux tingkat 3, lift nie mmg akan berhenti kat tingkat 3. X kira laa time naik keturun ke mesti berenti and pintu lift terbukak.. Dah laa tingkat 3 tu xde lampu kat depan lift and corridor berdekatan lift. So klu lift nie berenti kat tingkat 3 mmg biasanye semua akan terdiam sbb cuak gelap gelita kot dah laa tingkat 3 tu lelaki yg dok salu theyol buat pedajal kat student pompuan kat dlm lift tu yg student pompuan akan extra careful klu lift berenti kat tingkat3.

Masa lift nie berenti kat tingkat 3, pintu lift terbukak.Sume terdiam.. dah laa kitorg ber6 jek dlm lift tuh Disebabkan aku berdiri kat belah kiri lift bile pintu terbukak automatic mata aku tertacap pada tingkap cermin tingkat 3 kat belah kanan luar lift Namun tiada apa disitu Lega! Cuak gak aku klu benda kat atas td turun skali menjenguk kat tingkat cermin tingkat3 nie gile?? Klu kat tingkat 5 td ruang depan lift ada lampu, so aku cuma nampak bayangan yg x berapa jelas sbb cermin tu akan biaskan bayangan kitorgcuba bayang klu xde lampu kat depan lift tu harus bayangan kat luar akan jd lebih jelas.

Sepanjang perjalanan ke mapley xde pape yg berlaku kamiberjalan kaki jek.. Masih ramai penghuni yg keluar masuk pada waktu nieWalaupun xde pape yg berlaku sepanjang perjalanan pergi ke mapley, tp hati akuberdebar2  x tentu hala mcm ada sumtingyg akan terjadi biasanya firasat aku mmg kuat Arrgghh!!! Aku cuak sendiri 

Eh Sakura, ko nape diam jek? Pucat semcm aku tgk.. Ko okx? tanya mila prihatin..

Ahh obvious sgt ke muke cuak aku?? xde ape laa lapa sgtkot.. aku saje berdalih

Pertanyaan tentang muka cuak aku terhenti disitu bile aku mulatukar topic dan mula bising mcm selalu Saje nak buang perasaan gundah hati nie

Dalam kul 1.00am mcm tu kitorang balik. Perjalanan balik juga tiada apa2 yg berlaku. Tp perasaan ku makin berdebar2 xtau kenapa Masanaik lift, perasaan cuak tu menjadi2.. iskh.. kenapa lahh dgn aku nie?? Mcm2aku baca untuk tenangkan hati sampai jek kat tingkat 3, pintu lift terbukakgelap gelita. Sunyi. Terasa sgt seram. Masing2 mmg terdiam seribu bahasa. Kluboleh masing2 xnak pandang keluar lift aku terasa nak sgt jenguk kat tingkapcermin tngkat 3 tp aku tahan diri ye laa, aku nie bukan berani sgt.. kangnampak benda bukan2 x pasal2 demam seminggu beberapa saat yg berlalu semasa lift berhenti ditingkat 3 dirasakanterlalu lama bile pintu lift tertutup jek masing2 mengeluh kelegaan 

Fuhh lega.. nasib x nampak pape. Keluh kak ema. Berderaudarah aku ada org penah nampak pape ke? 

Nape kak? Ada org penah nampak pape ke kat tingkat 3 tuh?tanya mila eh budak ni. Sama plak ape yg dia pk dgn ape yg aku pk

Penah dgr dah ramai yg jumpe cik poch bile pintu lift terbukakkat tingkat 3 nak2 lg klu lepas kul 12 ujar kak gie.

Bole nampak muke mila berubah pucat tiba2.. terus mila peluklengan aku klu aku cerita ape aku nampak td makin cuak laa si mila ni kang


__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2551
Date:

young areza wrote:

rivera1.jpg

KOLAM YG DICERITAKAN - GAMBAR ADALAH PADA ZAMAN KEGEMILANGAN

 

rivera2.jpg

 

BANGUNAN INI SEKARANG...MOHON SEMUA ORANG BAYANGKAN YE biggrinbiggrin


 

cer .. nkorang `skroll' mouse tu .... turunkan gambauu bangunan tu ..

seolah2 ... dua gambau bangunan tu makin membesar

apabila di `skroll' ke bawah .... betul ke? (teknik amik gambau tu .... )

 

 

wah .. berbaloi jugak petang nih aku x bekerja ( kesihatan terjejas sikit)

layan GC ... banyak pulak budak kecit reza nie kopi pasta ...

ade la jugak aktiboto . eh .. aktibiti mata aku nie ..

sambel melayan kerenah tubuh badan yang x berapa sihat nihhh ....

 

laen kali ... rajen2 la pulak membelanjakan diri nko

sepaya  bagik le seketul dua ketul pasta kat piza hat BP Mall yea dikk ..... kih kih kih



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

memang gmbo die macm bergerak kan...heeh

layan....

haaa...pak badar nk melanjer piza??? nak3....

hahah yg penting jangan summit@UO okehh...semalam ade org bunuh diri..chhoiiii

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Bile tiba tingkat 5 kami terus bergegas bukak pintu.. kesunyian di sekitar corridor tingkat 5 sgt2 terasa dgn angin malam bertiup lembut makin menyeramkan lg keadaan ketika itu Sampai jek bilik, kak gie bising2 suruh sume org basuh kaki katanye takut benda ngikut masing2 ke bilik untuk merehatkan badan bile aku dgn mila masuk jek bilik, tgk2 si siti tgh berkemas2 hmmm mesti nak balik umah home sick lettew!!

eh, korg dh balik? Lamanye korang melantak? Eh sakura, mila nnt bole x teman aku turun? Mak aku dtg amik aku kul 3 nnt..

ko nie xde masa lain ke nak balik? Tido jek laa sini dah lewat kot ape laa beza balik esok pagi jek?

Aku cuma mendiamkan diri mendengar mila bebelkan si siti..betul jugak ape yg dibebelkan.. nape laa pukul 3 sibuk nak balik bagai ape beza balik kul 3 pagi dgn 8 pagi??

Alaaku nak balik jugak laaa lgpun esok pagi aku dh ada kelas aku ke kelas dari rumah jek

hmmm tgk laa klu aku x tido lg klu x ko turun larrsendiri ekk hahahahaha.. gile jahat si mila neh.. saje nak kenekan siti

alaaa milaa aku takut laa nak turun sorg.. ko teman laa aku dgn sakura

yelaa yelaahhh nnt aku dgn sakura temankan.. ewah2pandai tul ko berjanji yek milaa!!! Jerit aku dlm hati..

tp aku tersenyum dgn keletah mila tuh. Lurus betul mulot jek ckp kemain tp ape org suruh susah betul nak menolak.. x pasal aku terbabit sama ni la nasib org menumpang

Aku bukak laptop. Mata x ngantok lg main game jap lah milaku tgk sibuk mengulit novel dia..
Dlm kul 3 mcm tu fon siti berbunyik.. maknye dah sampai latuh..

eh jom teman aku turun wehh mak aku dah sampai

laaaa hampagas punye budak, td dia yg bukan main berjanji nak temankan siti, dh tu dia yg terbongkang tido dulu!! Keji betul!!! hangin plak aku dgn mila td dia yg kemain nak teman siti ni tp dia plak dh terbongkang tido nampaknye terpaksa laa aku sorg teman siti ****! Aku sorg??

 

ape kata ko try ajak budak lain.. xkan ko nak naik sensorg nnt?? ujar siti. 

Betul jugak klu aku sorg teman siti kang xkan aku nak naik lift sensorg.. kami keluar bilik. Tgk2 kedua2 bilik budak2 lain sume dh gelap aku terdiam. Aarrgghhh!! Aku sorg jek laa kene teman siti nampaknye

tu laa siti.. len kali nak balik tu plan laa elok2 x kemenyusahkan org namenye nie?? Len kali ko nak balik lg time2 mcm nie ko turunlaa sensorg!! kataku meradang dgn tindakan siti yg nak jugak balik kul 3 pagi mcm nie siti cuma sengih2.. tau salah sendiri siti cuma mampu sengih jek.Banyak ckp kang mau kene turun sendiri

Bile bukak jek pintu, suasana kat luar teramat sunyi. Sepi.Yg ada cuma tiupan angin lembut menampar2 muka iskhh.. lain mcm jek nie.. aku dpt rasakan semcm sunyi semcm. Sepi semcm. Seram semcm kami tunggu lift. Aku dh x pandang lg cermin tingkat tepi lift tu.. cukup laa ape yg aku nampak td.Tp mungkin td tu cuma perasaan jek lgpun x jelas.. aku cuba memujuk hati.. tp aku tekad, walau ape pun yg menggamit aku untuk pandang ke arah2 yg ku rasakan seram mmg aku xkan pandang lg

Pintu lift terbukak kami masuk lalu tekan G. aku pandang kearah nombor yg menunjukkan pergerakan lift.. tingkat 5 tingkat 4 dada aku makin berdebar2, siti mula paut lengan aku. Mcm laa aku nie berani sgt!..tingkat 3 lift berhenti. Pintu terbuka. Gelap. Sunyi. Tiada apa yg kelihatan.Sebenarnye aku tunduk jek pandang lantai. X berani pandang keluar lift.. pintu tertutup kembali. Lega.

Sampai kami kat bawah, aku teman siti sampai kereta dia.Ngade betul.. nak berteman bagai. Kaya sgt pakai jek laa bodyguard!!!Menyumpah2 aku dlm hati bile masuk kereta siti mengucapkan terima kasih.. siappesan kat aku hati2 ewah2.. sedap jek ko eh!! Aku yg kene menanggungnye tau??Sensorg lak tuh.. adoiihh walaupun dlm hati x abis2 aku menyumpah2 marahkan siti, tp apakan daya aku terpaksa hadapinye sendiri


-- Edited by young areza on Wednesday 10th of April 2013 02:12:16 AM

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Aku mula berjalan ke lift. Angin mlm lembut bertiup. Sejuk.Seram. rasa meremang tengkuk tiba2... Aku mula membaca mcm2 sebagai pendinding diri jantungku mula berdegup pantas.. bila aku tekan butang lift, lift terus terbuka. Aku teragak2 utk masuk.. nak naik tangga lg laa scary dah laa kene panjat tingkat 5 kawasan tangga lg laa suram.. kadang xde lampu.. aku tabahkan hati melangkah masuklift tekan tingkat 5..

Lift mula bergerak dada aku mcm nak meletup ketika inixtau ape yg bakal berlaku.. nafasku mula sesak... peluh mula terasa dingin didahi  otak mula berfikir yg bukan2 segala mcm cerita mula terbayang dlm fikiran nak2 td baru diberitahu tentang ramai dh jumpe cik poch kat tingkat 3..aarrrggghhh!!! lift bergerak terlalu perlahan kurasakan.. G 1 2 3 ting!!! Aku terkejut. Lift berhenti. Pintu terbuka. Aku terus memandang lantai.. Naahhhh. Amik ko!!! Betul2 terpacak 2 kaki depan pintu lift sekujur tubuh berbalut putih.. CIK POCH!!!!! Ya Allah!!! Otak aku blank. Jantungku berdegup laju bagai nak terkeluar dari dada.. Menggigil aku dlm lift ketika ni walaupun lembaga depan aku nie menggamit2 untuk aku memandang ke arahnye.. aku tetap pandang ke lantai.. hanya memerhati melalui ekor mata Ya Allahh!! Nak gerak ke butang lift untuk tutup pintu pun aku xberdaya.. betul2 freeze kat situ. Dari hanya berdiri tegak memerhati.. lembaga tersebut mula bergerak2 menggeliat2

Aaaarrrggghhhh!!!!!! Aku nak jerit, tp suara tersekat kat kerongkong mataku masih di lantai lift.. x sanggup aku nak angkat muka menatap lembaga yg dh mula melompat2 di depanku Ya Allahh hanya padamu ku berserahpeluh mula menitik, terasa hangat mengalir dari dahi. Nafasku sesak dadaku terasa sesak dan sakit akibat degupan jantung yg sgt laju mcm nak tercabut..  terlalusukar untuk aku baca ayat2 suci Al Quran ape yg dibaca dlm hati sume tunggang-langgang..mulutku kaku. Sukar untuk baca kuat2 cik poch tersebut bergerak perlahan2 kearah pintu lift berdiri betul2 depan pintu lift.. makin jelas kelihatan susuk tubuh berbalut keseluruhannya dgn kain putih lusuh itu walaupun mataku masih dilantai lift, tp cik poch itu sgt jelas kelihatan betul2 depan aku lampu dlm lift berkelip2 beberapa kali Allah.. jgn laa lampu lift ni buat hal plakKenapa laaa lama sgt pintu lift nie terbukak x nak tutup2??? Ya Allah hanyanama Allah yg aku mampu untuk lafazkan lidah kelu mula lembut untuk membaca ayat Kursi aku masih lg menggigil pintu lift mula tertutup perlahan2 akulega fikirku lift akan bergerak ke atas sebentar lg fikiranku ternyata meleset.


__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Walaupun pintu dh tertutup lift masih tidak bergerak akujeling ke arah butang lift butang 5 masih menyala menandakan mmg lift akan menuju ke tingkat 5. Tp kenapa lift masih x bergerak??? Aku masih kaku untuk bergerak tiba2 pintu lift kembali terbuka. Ya Allah, apa lg ujian yg bakal aku hadapi??

Bile bukak je pintu lift, aku masih menunduk memandang lantai mulut masih terkumat-kumit membaca ayat2 suci Al-Quran  Kepala aku masih ligat berfikir cara untuk melepaskan diri Cik Poch tersebut masih berdiri di depan pintu lift.tp Ya Allah!!!!!

Jika td cik poch berbungkus elok keseluruhannya sekarang bahagian mukanye terbuka... Damn!!! dia tunjuk muke pulak daahhhh!!!!. X jelas bagaimana rupanye sbb aku mmg x berani angkat muka ketika ini tp melalui ekor mata dpt ku lihat mukanye gelapbahagian matanye merah menyala bersinar memandang tepat ke arah ku... ada cecair merah pekat likat yg menitik dari bahagian muka kena pada kain putih lusuh yg membaluti tubuh lembaga itu darah kah?? bau bangkai mula menerjah ke rongga hidungku.. Allahhuakhbar!!

Mulut aku masih kumat kumit membaca mcm2 tp sume yg dibaca tunggang-langgang aku cuba baca ayat2 pendek supaya bacaanku x salah. Hanya Fatihah yg mudah untuk aku baca  dlm suasana yg ku rasa amat tegang itu, tiba2 aku mendapat idea tiba2 terlintas dlm pale otak aku... pernah aku dgr dari seseorg yg boleh nampak benda2 nie katanye klu kite buat x tau jek, buat2 mcmx nampak dia maka makhluk tu akan putus asa untuk menyakat benarkah??  

Aku mula mendapat kekuatan bile memikirkan jika aku masih ketakutan membatukan diri takkan ada kesudahannye walaupun masih takut2.. dgn tangan terketar2, aku seluk poket keluarkan hp. Sesaje check mesej....

eh, ada mesej belom baca?? terpacul ayat tu keluar darimulutku pelik. Tah mane dtg keberanian aku... Td bukan main kelu lidah bagai

Siapa pulak msj aku pepagi buta nie?? aku berckp sendiri padahal mane ada msg masuk...dada masih berdegup kencang mcm nak pecah peluh makin membasahi tubuhku  aku mula buat2 bz dgn hpku  cik poch tersebut masih kelihatan bergerak2 menggeliat di depan liftaku pasrah jek laa ape nak jd pon!!

 

seketika kemudian pintu lift perlahan2 tertutup Syukur  ya Allah!! hanya itu yg terlafaz dlm hati cik poch tu bosan kot tgk aku sibuk dgn hp cabok aku tuh...lift mula bergerak ke atas tp skali lg aku berdebar ketika lift sampai ketingkat 5. Cuak bila pintu lift terbuka. Takut ada plak makhluk lain tercongok menunggu tiada apa disitu.. cepat2 aku keluar dan terus buka pintu rumah.


Bile aku pk balik tindakan aku untuk melepaskan diri dari cik poch itu buatkan aku ketawa sendiri mcm bodoh jek tindakan tuh tp ternyata tindakan bodoh tu jugak laa yg membuatkan aku terlepas dari terus menerus disakat cik poch....


__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2551
Date:

young areza wrote:

memang gmbo die macm bergerak kan...heeh

layan....

haaa...pak badar nk melanjer piza??? nak3....

hahah yg penting jangan summit@UO okehh...semalam ade org bunuh diri..chhoiiii


 

hah? betol ke fakta tuuu? ... sebelum nie pon ade dengor jugakk ...

cina bunuh diri .... la niee ... ada lagik ...?

kat tingkat berape tu..?

aduiii ... kenape lea ... disalah gunakan bangunan tuu ....

da ler x meriah sekarang nie .. sebab the store da x de ...

la nie buat menda yg entah apa-apa ... aduiii .. Aa'uzubillahiminzaliq ...

 

 

ehh .. ade kopi pasta lagik?

niee .. mukan aku ler yg nak melanjeerrrr ...

nko ler dik ..... buat amal jariah kat orang tuaaa ... nghehehehehehehe ...

 

 

dikk ... cerita nko kat atas nuuu ... cerita betol ke?

aduhhhh .... si pocong tuu ... buleh pulak menjelma .. tatkala nko bersaorangan ...

kolo aku laaaa ... emmmmmmm ..... putus tangkai pengerias aku nihhhhh ....

kolo aku laaa ... eeeemmmm ... x denya nak menemankan ct sengsorang ....

eeeeeeeeee .... membacanya jer udah cukup seremmmmmm .........furious



-- Edited by badda2 on Wednesday 10th of April 2013 03:27:51 AM

__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Cett kite pulk melanjer...rimau kite nmpk samar2 jr dlm air..
Rimau pk badr kepuk2 kt bnk.hihi

Arini paper ade kuo..
Utusan-perniagaan..dlm tu ada..
Asalnye smlm leps site vsit dgn dto..pegi minum
Blek tu lalu UO..die pun buka cte ade org mti bunh dri..
Kire..ari isnin la die bnuh dri..
Kapel cina umo 30an..masing2 jnda n duda.
Katanya masalh duit...
Berjudi..kalah..

Paling ngeri...
Yg laki jatuh terus masuk longkang..
Pech sume kpla die..
Yg ppn jth ats kete dulu..pstu ke longkang..
Yg ni bunuh dri kt hotel sumit yg belum operasi tu..

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

maaf nak interframe.. kenapa ada tulisan yang bertindih.. hilang mood seram.. hehehhehe


__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

naaf1990 wrote:

maaf nak interframe.. kenapa ada tulisan yang bertindih.. hilang mood seram.. hehehhehe


 sebab ni copy paste je...

kalaui awk rajin..awk boleh buat cerita dan mendatangkan mood seram kepada kami semua

sekian



__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 859
Date:

HAAAA!!!!!!!!!
klu kite buat x tau jek, buat2 mcmx nampak dia maka makhluk tu akan putus asa untuk menyakat
MNDE nie mmg betol pom...
gaara ngan mber kene...
op kos la haku xnampak..mber haku jek yg nampak...
dye xckap..tp msg,pdahal duk sebelah je..haku layan jela...cuakk pom ade..terase la dye ade depan,tp haku x tnduk,,tgok je depan,,haha ade org kat sebelah,brani ler

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

kawan ko nmpk menda?
kat mne?
cer stori the mory


__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

young areza wrote:
naaf1990 wrote:

maaf nak interframe.. kenapa ada tulisan yang bertindih.. hilang mood seram.. hehehhehe


 sebab ni copy paste je...

kalaui awk rajin..awk boleh buat cerita dan mendatangkan mood seram kepada kami semua

sekian


 owh gitu..

rajin.. tapi tak pandai nak mengarang cita... klu karang pun tak ramai nak fham kang..

saya slalu ikot gc nieh dari awal 2012 and cita young areza slalunya bagus2... cita kali nieh mmg tersentap jap jantung bila baca tambah2 pocong muncul .. tapi terkilan sbb ada part yang tak dapat baca... maaf klu terguris.. apa pun crita kat sini suma best2 tak macm forum lain

...



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

taklah...mne ade terguris menggores dan digoresnya...

klo copy ayt dari words mmg cm ni...

ade juga dah edit..tapi buat waktu kje ni mmg terhad..

klo sempat..tu la buat..klo tak..terpksa la..hihi

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 659
Date:

seram....kuat tol semangt dak tu..klo aku mau aku meraung...
mmg aku xkn teman si siti tu..srh la mak dia dtg jemput dia kt bilik...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

betul tu aida...hahahah

tapi aku ghasa...mungkin aku teman..

hahahhh

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 659
Date:

klo aku..jgn harap la....teman kai mata boleh a..nk ikot mmg x...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

hehhehe teman aku meh....
kite pegi kat kawasan rumh ni..
yg ade kubur cine
adventure..kite drive malam..dalam 11.30
aku drive..ko duk sebelh je..hihhih

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard