Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: MACAM MANA NAK KURANGKAN KETAGIH MINUM KOPI / CAFFEINE?


Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:
RE: MACAM MANA NAK KURANGKAN KETAGIH MINUM KOPI / CAFFEINE?


err... kesihatan aku menyebabkan aku kemalasan nak menaip sangat..
Actually, teh kedai tu teh campur... Kandungan teh sikit, pewarna jer lebih...
Dan kelat kite rasa tu, kelat pewarna bkn kelat teh...
sbb teh nie takde la kelat sangat pun... tak buh gula, baru rasa kelat...
senang cite, yg tak bgus bukan teh tapi pewarna dalam teh...
dan macam aku cakap, bandingkan kaler teh kedai dgn kaler teh lipton... \
lipton teh die cair semacam kot..

__________________





Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

ooooo...ko x sihat eak mat?? siannyeee..ko rehat le eak

mak aku pnh ckp yg teh kat kedai tu jenama teh 88 x silap aku..packaging dia kaler oren

ada yg ckp teh tu campur dgn daun betik..wallahualam la...


__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

pagi tadi sihat... tapi bile darlingku lina cakap "laki slalu beli susu F&N", trus demam..
Dasatkan?? frust sampai demam...
sib bek adik areza bujang lagi... kalau die bilang bulan depan die kawen cukup la...
silap-silap boleh masuk ICU...

__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Mat tHe MatiCs wrote:

pagi tadi sihat... tapi bile darlingku lina cakap "laki slalu beli susu F&N", trus demam..
Dasatkan?? frust sampai demam...
sib bek adik areza bujang lagi... kalau die bilang bulan depan die kawen cukup la...
silap-silap boleh masuk ICU...


 Alah Mat.. kalau ko masuk ICU pun nak risau apa?

Nanti boleh la ko bermanja sambil beramas mesra dgn ICU..biggrin



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Hahaha btul tu ijoi...
Aku merelakn pencabulan itu berlaku...
Ehhh perkara itu berlaku..
Mksud aku meremas mesra..hihihi

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

oh, en mat... ko sakit terus bila dpt tao laki aku selalu beli susu F&N??

Hahahaha....frust sampai gitu sekali ye en mat??

xpe, areza masih bujang..tumpang la kasih syg kat dia..hehehe



__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

tapi mesalahnye aku tak reti buat air kegumbiraan ko mat
hahaha
al maklong lah...ko bnyk info
pe kata lebih afdal
klo ko tumpang je kat kedai mamak
kite berseme2 menumpang kasih sayang beliau yg memahami
apa kehendak kite..dengan airnye yang piaww pekat..phuiiyoooo

link guel sudeh ingt itu gula...
niquitin...
yezzzaaaa

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

oooo..ok2...nnt aku try cari kat farmasi atau toko2 jamu berdekatan

hahaha.... selain tumpang kasih syg mamak, pak badda pon boleh sygkan mat jgk

pak badda kasih syg dia seluas ladang gandum...

x terkira dgn jari tgn waima jari kaki sekalipon kasih syg beliau itu...

buat la mcm mana pon, beliau akan sygkan en mat setulus hati...

eventhough (skeping omputih jap) en mat kentut bau tahap lonkang nirajimm pon pak badda masih syg lagi

itu la pak badda, lelaki mithali yg sgt disegani di lama GAY CIRITAN NI...

Sekian....

__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Dgn semua info yg dikongsikan Mat The MatiCs tu..

Rasanya ketagih kopi, caffeine ni tak jadi masalah, nak minum selalu pun takpe..

Tapi kalau nak minum selalu, yg penting gula atau kreamer tu yg kena kurangkan.

Nasihat utk aku sendiri aja ni, aku kalau buat instant nes tu, siap tambah 2 sudu gula lagi..

Memang amalan terbaik utk kena penyakit potong kaki...nono



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

Kuatnya manis ijoi????
Aku klo instamt tu...smpai penuh mug tu air..
Aku tk bpe reti mnis sgt...muntah..
Al meklong la...
Mak reza ajo..kurengkn manis dlm minuman
Klo nk muke kite mnis aje..hihi...
Klo air da mnis sgt..laki tk pndg kite...
Die minum sampai puas...
Klo kurang manis...laki akn pndg kite mnta jwpn..
Jopanya...senyum je semanis mungkin..hehe abis air satu jug..

Haha jgn pcya..aku buat cite tipu je tu :p

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

aku ... pasal kopi kopi ... mengopi duit kopi ... memang x layan sangat ...

bukan aku x suka kopi .. tapi alahan ... sebab?

bila banyak minum kopi ... susah nak `membuang' ...'

lepas tu ... aku nie jenis .. mudah kene batuk ... sekejap2 batuk sekejap2 batuk ...

kolo dah batuk ... memang aku menahan laa kopi mengopi duit kopi nihhh ...

lagik2 neskepe ... minum banyak .. perrot aku kembong ... sebu .. kembong ...

entah laaa ... tu permasalahan sejagat aku ...

sebab tu aku layan milo .. x pon teh oh .. selalunya .. `sky juice' laaa ....

 

eh ... nie permasalahan macamana nak mengatasi ketagih kefien ke ... permasalahan aku nii?

lari topik ke? ... x pe ... lari lari anak sikit x pe ...

asal jangan kawen lari udahhhhh ......

 

 

 

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

pak badda mmg x minum kopi tp dia suka lagu kopi dangdut..

hahahha.... laaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrriiiiiiikkkkk sebelum kena tarik telinga dgn beliau...

__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

badda2 wrote:

aku ... pasal kopi kopi ... mengopi duit kopi ... memang x layan sangat ...

bukan aku x suka kopi .. tapi alahan ... sebab?

bila banyak minum kopi ... susah nak `membuang' ...'

lepas tu ... aku nie jenis .. mudah kene batuk ... sekejap2 batuk sekejap2 batuk ...

kolo dah batuk ... memang aku menahan laa kopi mengopi duit kopi nihhh ...

lagik2 neskepe ... minum banyak .. perrot aku kembong ... sebu .. kembong ...

entah laaa ... tu permasalahan sejagat aku ...

sebab tu aku layan milo .. x pon teh oh .. selalunya .. `sky juice' laaa ....

 

eh ... nie permasalahan macamana nak mengatasi ketagih kefien ke ... permasalahan aku nii?

lari topik ke? ... x pe ... lari lari anak sikit x pe ...

asal jangan kawen lari udahhhhh ......

 

 

 

 

 


Haku ni pulak kalau milo memang tak jalan..  minum sikit aja dah muak..

Teh pun sama, kelat aja rasanya..

Kopi campur milo ok laa..  Lagik2 kopi janda.. umm..  teringat pulak Nora Danish..  slurpp..wink



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

Ijoi wrote:
badda2 wrote:

aku ... pasal kopi kopi ... mengopi duit kopi ... memang x layan sangat ...

bukan aku x suka kopi .. tapi alahan ... sebab?

bila banyak minum kopi ... susah nak `membuang' ...'

lepas tu ... aku nie jenis .. mudah kene batuk ... sekejap2 batuk sekejap2 batuk ...

kolo dah batuk ... memang aku menahan laa kopi mengopi duit kopi nihhh ...

lagik2 neskepe ... minum banyak .. perrot aku kembong ... sebu .. kembong ...

entah laaa ... tu permasalahan sejagat aku ...

sebab tu aku layan milo .. x pon teh oh .. selalunya .. `sky juice' laaa ....

 

eh ... nie permasalahan macamana nak mengatasi ketagih kefien ke ... permasalahan aku nii?

lari topik ke? ... x pe ... lari lari anak sikit x pe ...

asal jangan kawen lari udahhhhh ......

 

 

 

 

 


Haku ni pulak kalau milo memang tak jalan..  minum sikit aja dah muak..

Teh pun sama, kelat aja rasanya..

Kopi campur milo ok laa..  Lagik2 kopi janda.. umm..  teringat pulak Nora Danish..  slurpp..wink


 wah2... teringat nora danish yea??

kenapa x teringat didie alias??

kan ke vogue jgk dak ijoi oiii..hehehe

mak janda jgk dia tu



__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 47
Date:

lau trngat kat didie alias alamak nye xmnum la kopi 2
sbb otak ingt kat didie yg meletop top top 2
huhuhu

__________________

hidup biar LEPAK hasil biar GEMPAK!!!

kau ada???



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

lalinklina wrote:
Ijoi wrote:
badda2 wrote:

aku ... pasal kopi kopi ... mengopi duit kopi ... memang x layan sangat ...

bukan aku x suka kopi .. tapi alahan ... sebab?

bila banyak minum kopi ... susah nak `membuang' ...'

lepas tu ... aku nie jenis .. mudah kene batuk ... sekejap2 batuk sekejap2 batuk ...

kolo dah batuk ... memang aku menahan laa kopi mengopi duit kopi nihhh ...

lagik2 neskepe ... minum banyak .. perrot aku kembong ... sebu .. kembong ...

entah laaa ... tu permasalahan sejagat aku ...

sebab tu aku layan milo .. x pon teh oh .. selalunya .. `sky juice' laaa ....

 

eh ... nie permasalahan macamana nak mengatasi ketagih kefien ke ... permasalahan aku nii?

lari topik ke? ... x pe ... lari lari anak sikit x pe ...

asal jangan kawen lari udahhhhh ......

 

 

 

 

 


Haku ni pulak kalau milo memang tak jalan..  minum sikit aja dah muak..

Teh pun sama, kelat aja rasanya..

Kopi campur milo ok laa..  Lagik2 kopi janda.. umm..  teringat pulak Nora Danish..  slurpp..wink


 wah2... teringat nora danish yea??

kenapa x teringat didie alias??

kan ke vogue jgk dak ijoi oiii..hehehe

mak janda jgk dia tu


 

 

iskkk .. nko nie Ijoiii ...... muak muak nie petanda tauuu ....

petanda .... errr .... mengandungggg!!!!!! kih kih kih 

 

 

adik lalilnk kliner ...... nko nie mandai2 pulak ubah status orang ..

didi alias sak tu ... bukan mak janda dik oiiiii ...

beliau bersuami ... muda lagik ... iskkk ...

laen kali bace la majalah mangga ke .. pelam ke .. anak mkunci ke ... baru tau perkembangan ......biggrin



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

hahahahaha
sesuke kaki je makcik lalink ni...
miahahha

ehhhh pak badar...die bukan janda ea??
bukan ea???

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

yeke pak badar??? dh kawin eak si didie aliasak tu??

laaa...mati2 aku ingat mak janda..hahaha

sbb aku tgk pakaian dia pelik bebenor sgt..

ingatkan xde suami..muhahahaha

ampun la mokcin didie oiii

pak badda, aku ni x baca majalah mangga @ pelam tu

sbb laki aku x de duit nak beli majalah tu...

nak makan pon missed, nak beli majalah tu...

baik aku guna buat beli biskut kering..ada gak pekdah..

__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

laaa .... aku nie .. bab bab janda memang `alert" ... ngahahahahahaha ...

sebab ... kesiannnnnnnnnnnnnnn .... kih kih kih ...

so ... bile ada ruangan kat media ... pasal artis2 janda nie ... aku `fokus' laaa ... hih hih hih

didi alis nie .. kawen ngan bujang tau .. umur x banyak beza tapi lelaki tu muda ...

x silap dah berapa tahun jugak beliau berumah tangga ... bagus la lelaki tu ...

membantu didi dan anak2nya yang 6 orang tuuu ...

ada terbaca artikel kisah didi alias nii ... zaman anak2 kecil .. jual nasik lemak kuih dan macam2 kerja nak besaukan anak ..

sekarang nii .. Alhamdulillah beliau dah agak senang .... dan ada suami pulak yang membantu beliau dan anak2 ...

 

aku nie .. pasal artis2 yang punya sejarah senang susah kehidupan sebagai anak artis ...

kebetulan pulak ada kat media ... memang aku baca ... cuma nak tau .. kehidupan mereka macamana ...

glamour tu .. cume di pandangan mata saja ...

tapi ada jugak artis2 dari keluarga senang .. seperti Dafi (AF) .. Miz Nina ... Dr fadley ... dan ramai lagiii laaa ...

 

eh ... termeroyan pulakkk ....

adey mamak .. teh sarbat aisss satuuuu .... pisang tanduk ... dua pinggan ... adeyyy mamak ... kasi cepatt dey ...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

kesian?? kesian ada makna..hahaha

bgus la pak badda ni.. semua hal dia amik kisah...

pengetahuan am beliau sgt bagus ... kagum aku..hehehe

especially bab2 artis janda ni...meeellleeetoppp kau

suka la tu pak badda dgn retis2 mak janda

mesti pak badda minat rozita che wan a.k.a retis bulu mata, nora danish, maya karin

hot n spicy gitu..hehehe

__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 342
Date:

Dulu Sa pernah gak ketagih dgn nescafe O...
tu pon masa zaman sekolah menengah...biasa ar study malam2...
then bila da masuk kolej...Sa dpt gastritis yg teruk akibat minum nescafe O...
4 malam Sa tahan sakit perut...x bole tido...(selalunya lepas 3 hari dah hilang sakit perut...)
start dari situ Sa da x pernah lagi minum nescafe O...
digantikan dgn lemon tea & milky tea...(ni pon kalo hari2 minum mo cramp balik perut tu...)
bila Sa da masuk keja...Sa asyik minum milo ja...
huhuhu...dalam tahun ni pula dah ganti dgn nestum+oat (still minum teh tapi x kerap...)







__________________

It's better to let it unknown...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

BlueSakura wrote:

Dulu Sa pernah gak ketagih dgn nescafe O...
tu pon masa zaman sekolah menengah...biasa ar study malam2...
then bila da masuk kolej...Sa dpt gastritis yg teruk akibat minum nescafe O...
4 malam Sa tahan sakit perut...x bole tido...(selalunya lepas 3 hari dah hilang sakit perut...)
start dari situ Sa da x pernah lagi minum nescafe O...
digantikan dgn lemon tea & milky tea...(ni pon kalo hari2 minum mo cramp balik perut tu...)
bila Sa da masuk keja...Sa asyik minum milo ja...
huhuhu...dalam tahun ni pula dah ganti dgn nestum+oat (still minum teh tapi x kerap...)






 aku klu nestum + oat ni mmg x jalan sakura oiii...

dh pnh beli, tp tersadai la kat dapur umah aku tu

yg aku cari kopi jgk.. pnh hubby aku beli holicks nak tukar selera aku

tp x jalan jgk..last2 dia je yg minum...

aku ada tanya mak aku mggu lepas nape aku ni addicted sgt dgn kopi ni

then dia bukak cite yg masa pregnant kat aku dulu, dia sgt suka minum kopi

x boleh sehari x minum..mungkin ada kaitan kot...

turun le kat aku habit tu..hehehe

 



__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

lalinklina wrote:

 aku klu nestum + oat ni mmg x jalan sakura oiii...

dh pnh beli, tp tersadai la kat dapur umah aku tu

yg aku cari kopi jgk.. pnh hubby aku beli holicks nak tukar selera aku

tp x jalan jgk..last2 dia je yg minum...

aku ada tanya mak aku mggu lepas nape aku ni addicted sgt dgn kopi ni

then dia bukak cite yg masa pregnant kat aku dulu, dia sgt suka minum kopi

x boleh sehari x minum..mungkin ada kaitan kot...

turun le kat aku habit tu..hehehe

 


Tapi takpe, dont worry..
Takde lagi kes aku dengar orang mati pasal minum kopi..
Namun, kajian para saintis telah menunjukkan,
Yang minum air tetap akan mati satu hari nanti...



__________________





Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

Mat tHe MatiCs wrote:
lalinklina wrote:

 aku klu nestum + oat ni mmg x jalan sakura oiii...

dh pnh beli, tp tersadai la kat dapur umah aku tu

yg aku cari kopi jgk.. pnh hubby aku beli holicks nak tukar selera aku

tp x jalan jgk..last2 dia je yg minum...

aku ada tanya mak aku mggu lepas nape aku ni addicted sgt dgn kopi ni

then dia bukak cite yg masa pregnant kat aku dulu, dia sgt suka minum kopi

x boleh sehari x minum..mungkin ada kaitan kot...

turun le kat aku habit tu..hehehe

 


Tapi takpe, dont worry..
Takde lagi kes aku dengar orang mati pasal minum kopi..
Namun, kajian para saintis telah menunjukkan,
Yang minum air tetap akan mati satu hari nanti...


 klu ada le button like ni, dh lama aku like comment ko ni abg mat ku

ohh abg mat  ku, sesungguhnya ko amat memahami keinginan dinda terhadap kopi..

hahahah



__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

lalinklina wrote:
Mat tHe MatiCs wrote:
lalinklina wrote:

 aku klu nestum + oat ni mmg x jalan sakura oiii...

dh pnh beli, tp tersadai la kat dapur umah aku tu

yg aku cari kopi jgk.. pnh hubby aku beli holicks nak tukar selera aku

tp x jalan jgk..last2 dia je yg minum...

aku ada tanya mak aku mggu lepas nape aku ni addicted sgt dgn kopi ni

then dia bukak cite yg masa pregnant kat aku dulu, dia sgt suka minum kopi

x boleh sehari x minum..mungkin ada kaitan kot...

turun le kat aku habit tu..hehehe

 


Tapi takpe, dont worry..
Takde lagi kes aku dengar orang mati pasal minum kopi..
Namun, kajian para saintis telah menunjukkan,
Yang minum air tetap akan mati satu hari nanti...


 klu ada le button like ni, dh lama aku like comment ko ni abg mat ku

ohh abg mat  ku, sesungguhnya ko amat memahami keinginan dinda terhadap kopi..

hahahah


takpe..teruskan usaha mu puan link..eheheh minum je kopi...incik mat dah bagi tip..kurangkan gula je..heheh
 ADAKAH INI BERMAKNA...KALAU MENGANDUNG ESOK..AKU PAKAI GINCU TEBAL2 MACAM JULIA ROBERT..

BIBIR ANAK AKU AKAN SEKSI SEBEGITU???

WOOW....NAK MOHON LAKI AKU STANDBY LIPSTIK SEDOZEN UNTUK HANTARAN NANTI...

PLUS BULU METE PELSU CHE TA...UNTUNG2 ANAK AKU VULU MATANYA TEBEL..HEHEHEHbiggrin



__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

hahaha..tu amat la melampau keinginan ko wahai reza

mak aku kata keinginan waktu bersalin bukan dibuat-buat..dtg dgn sendirik

hehehe

__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

lalinklina wrote:

hahaha..tu amat la melampau keinginan ko wahai reza

mak aku kata keinginan waktu bersalin bukan dibuat-buat..dtg dgn sendirik

hehehe


 ala...ni aku nk test buat,,

huhuhu untung2 anak aku cantik sok kacuk dengan turki...

wheeewwww....angan2 tinggi melambung..hahahah

buka mata..rupenya aku mimpi aje...huhuhuhu



__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Up balik post ni..

Orang semput, asma boleh minum kopi tak?..

Sebenarnya pagi ni (ahad) aku telah pergi ke satu klinik swasta, (haku malas nak gi tapi kena paksa) sebab masalah pernafasan yg agak menyeksakan, dua malam tak dapat tidoo, susah utk bernafas, sakit bila tarik nafas, siap ada bunyi nyaring kalau bernafas..

Jadi kat klinik tadi doktor check, katanya masalah semput, asma, pastu kena guna mesin sedut, (alat pernafasan) dgn agak lama gak.. (ubat utk paru2 pun dapat..)

Jadik org semput boleh minum kopi ke tak agaknyaa?.. (instant kopiko 3 in 1).. kalau merokok tu memang tak boleh kata doktor tu, lupa nak tanya pasal kopi..

Nasib baik haku tak merokok, bukan apa, rokok dah mahal..



-- Edited by Ijoi on Sunday 3rd of November 2013 01:36:24 AM

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?

«First  <  1 2 | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard