Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Siapa (PRO) DAPAT JAWAB


Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:
Siapa (PRO) DAPAT JAWAB


Teka Teki Teka Tekok

Nota:semua teka teki ni daripada senang hingga susah.sudah faham boleh tekabiggrinbiggrinbiggrin

1)MIRI BINTULU KAMBING BIN_ _ _ _ _ 

 

2)kenapa ayam tidak bertelur pada waktu malam? hint:ada lima jawapan yang anda patut jawabbiggrin

____________________________________________________________________

3)kenapa lelaki mesti berkhawin tiga?confuse

______________________

 

4)HITAM & BERPELUH..HA..APE2??confuseconfuseconfuse

 

5)antara kapal terbang dengan kuih lepat liat,mana satu yang

paling tinggi?

 

6)diluar segi tiga,didalam berbulu lebat apakah benda itu?confuse

 

7)Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar???teka teka kalo terrer.....!! 

 

8)3 kepala, 6 mata, 8 ka! ki. Apakah Ia?

 

9)Bila masuk lurus,bila keluar bengkok apakah ia?

 

10)MASA DIA HIDUP KITE NYANYI,MASA DIA MATI KITE TEPUK TANGAN.  

 

11)scorpion kaler apa?

 

12)dlm bnyk2 kera, kera ape yg pandai menaip???confuseconfuseconfuse

 

13)byk2 kotak,kotak pe yg xleh angkat?

 

14)) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?confuse

 

15)Minyak apa yang disukai lelaki

 

16)Siape yang menemukan dompet kulit?

 

17) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?

 

18)Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?

 

19)Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?

 

20)Nenek sape jalannya meloncat-l                                                                          



__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

SIAPA BOLEH JAWAB DENGAN TEPAT

__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

1)MIRI BINTULU KAMBING BIN_ _ _ _ _
binATANG

2)kenapa ayam tidak bertelur pada waktu malam? hint:ada lima jawapan yang anda patut jawab
-Gelap
-Tak selesa
-Bimbang ular atau musang
-Tak boleh nak bising2
- Ntah.. Tak tahu

3)kenapa lelaki mesti berkhawin tiga?
satu is one, due is two, tiga is three(isteri)

4)HITAM & BERPELUH..HA..APE2??
semut hitam tgh joging

5)antara kapal terbang dengan kuih lepat liat,mana satu yang paling tinggi?
Lepat.. Kapal terbang cecah langit.. Kuih lepat cecah lelangit

6)diluar segi tiga,didalam berbulu lebat apakah benda itu?
Seluar dalam

7)Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar???teka teka kalo terrer.....!!
Mana ada orang gali kubur pakai slipa.. Semua pakai cangkul..

8)3 kepala, 6 mata, 8 ka! ki. Apakah Ia?
Penipu

9)Bila masuk lurus,bila keluar bengkok apakah ia?
Jari korek hidung

10)MASA DIA HIDUP KITE NYANYI,MASA DIA MATI KITE TEPUK TANGAN.
lilin harijadi

11)scorpion kaler apa?
Kaler jengking

12)dlm bnyk2 kera, kera ape yg pandai menaip???
kerani

13)byk2 kotak,kotak pe yg xleh angkat?
kotak penalti

14)) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
LUBANGun pagi2, pastu mengeliat..

15)Minyak apa yang disukai lelaki
Minyaksikan perlawanan bola sepak

16)Siape yang menemukan dompet kulit?
Sila pulang kepada saya..

17) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Pintu yg kene tarik

18)Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Usus

19)Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
bila dah keringgggggg.. boleh angkat...

20)Nenek sape jalannya meloncat-l
Neneknya si katak...

DAH JAWAB semua...

__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Hoh!.. Tidak syak lagi dengan kepakaran encik Mat tHe MatiCs dalam menjawab sebarang teka-teki ..

Respek respek.. Haku rasa kalau beliau ni masuk American Idol ke, Australian Idol ke, Zimbabwe Idol ke, gerenti macam makan kacang parang je buleh menang punye..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

Mat tHe MatiCs wrote:

1)MIRI BINTULU KAMBING BIN_ _ _ _ _
binATANG

2)kenapa ayam tidak bertelur pada waktu malam? hint:ada lima jawapan yang anda patut jawab
-Gelap
-Tak selesa
-Bimbang ular atau musang
-Tak boleh nak bising2
- Ntah.. Tak tahu

3)kenapa lelaki mesti berkhawin tiga?
satu is one, due is two, tiga is three(isteri)

4)HITAM & BERPELUH..HA..APE2??
semut hitam tgh joging

5)antara kapal terbang dengan kuih lepat liat,mana satu yang paling tinggi?
Lepat.. Kapal terbang cecah langit.. Kuih lepat cecah lelangit

6)diluar segi tiga,didalam berbulu lebat apakah benda itu?
Seluar dalam

7)Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar???teka teka kalo terrer.....!!
Mana ada orang gali kubur pakai slipa.. Semua pakai cangkul..

8)3 kepala, 6 mata, 8 ka! ki. Apakah Ia?
Penipu

9)Bila masuk lurus,bila keluar bengkok apakah ia?
Jari korek hidung

10)MASA DIA HIDUP KITE NYANYI,MASA DIA MATI KITE TEPUK TANGAN.
lilin harijadi

11)scorpion kaler apa?
Kaler jengking

12)dlm bnyk2 kera, kera ape yg pandai menaip???
kerani

13)byk2 kotak,kotak pe yg xleh angkat?
kotak penalti

14)) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
LUBANGun pagi2, pastu mengeliat..

15)Minyak apa yang disukai lelaki
Minyaksikan perlawanan bola sepak

16)Siape yang menemukan dompet kulit?
Sila pulang kepada saya..

17) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Pintu yg kene tarik

18)Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Usus

19)Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
bila dah keringgggggg.. boleh angkat...

20)Nenek sape jalannya meloncat-l
Neneknya si katak...

DAH JAWAB semua...


 semua betul kecuali soalan nombor 8 anda salah



__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

bukan ke teka teki ni dah pnh post??

demon ni..suka naikkan post2 yg lama

meluat la aku nak baca..memenuhkan thread je

ni yg wat aku mls nak active kat GC klu ada spesies mcm ni..



__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

lalinklina wrote:

bukan ke teka teki ni dah pnh post??

demon ni..suka naikkan post2 yg lama

meluat la aku nak baca..memenuhkan thread je

ni yg wat aku mls nak active kat GC klu ada spesies mcm ni..


 

Alahai puan Lalinklina.. biasalah org baru, terlebih eksaited..

Bersabar itu lebih baik, dan memaafkan itu lebih afdal..hmm

Bak kata org jepun, "tolong beri tujuk ajar."..aww



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Ijoi wrote:
lalinklina wrote:

bukan ke teka teki ni dah pnh post??

demon ni..suka naikkan post2 yg lama

meluat la aku nak baca..memenuhkan thread je

ni yg wat aku mls nak active kat GC klu ada spesies mcm ni..


 

Alahai puan Lalinklina.. biasalah org baru, terlebih eksaited..

Bersabar itu lebih baik, dan memaafkan itu lebih afdal..hmm

Bak kata org jepun, "tolong beri tujuk ajar."..aww


 

 

betol betol betol ..... bijaksana bijaksini abang ijoiii ni kan kan kan ...

tuu .. kolo beliau ni x ada ... aku terkucil sikit ...

bukan apa la... asik nak terkincittt alussss jer .. sikit2 kincit .. sikit2 kincit ...

terma kasih pawer ruttt ..... aku x menang apa-apa ...... evileye



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 209
Date:

huhuhu..TQ kanda ijoi kerana telah mengcoolkan aku..

ya, aku maafkan kesalahan demon tu...

dgn tulus ikhlas... macehhhh

pak badda, klu bkn sbb power ruut pon mmg pak badda kuat terkucil kan??

hahahah


__________________

Hepi, Hepi & Hepi!!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

adik lalink kliner ni kan ..

amat memahami akan aku yang serba serbi kekurangan ...

tgukk ... rambut itam pun dah kurangg ....

jalan tegap pun ... da kurang ...

gigi? pun dah kurang ...

aaa .. yang terkucil tuu ...

x kurang pulak yek ...!!!! kui kui kui



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

Demon_Slayers wrote:
Mat tHe MatiCs wrote:


8)3 kepala, 6 mata, 8 ka! ki. Apakah Ia?
Penipu


 semua betul kecuali soalan nombor 8 anda salah


eh.. salah baca plak..
Koboi naik kuda sambil pegang ayam sekor...



__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Mat tHe MatiCs wrote:
Demon_Slayers wrote:
Mat tHe MatiCs wrote:


8)3 kepala, 6 mata, 8 ka! ki. Apakah Ia?
Penipu


 semua betul kecuali soalan nombor 8 anda salah


eh.. salah baca plak..
Koboi naik kuda sambil pegang ayam sekor...


 

 

huh .. incik Mat Matemetik Al Gibra niii ... kolo pasal teki tekuk ... nomor one la kat GC niiihh

no body else .. buleh celen kat beliau ...

tu ... aku memang x nak bagi JOPAN kat teki tekuk  mana pon ...

pasal? dah bukan bidang aku ... bidang aku nie ... merapu jer ..

 

 

(eehh x nak ngaku plak ek .... kelembamam aku yang tahap cipan nihhh

biasak laaa .....)

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

syabas

 



__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

lalinklina wrote:

bukan ke teka teki ni dah pnh post??

demon ni..suka naikkan post2 yg lama

meluat la aku nak baca..memenuhkan thread je

ni yg wat aku mls nak active kat GC klu ada spesies mcm ni..


 aku tak post yang dah lama itu teka teki baru tau aku tau lah yang kau tu dah senior member jgn berlagaklah



__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Senior Member

Status: Offline
Posts: 133
Date:

semacam je si slayer ni..

__________________

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

nape


__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:



-- Edited by Demon_Slayers on Saturday 30th of March 2013 08:03:47 AM

__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

lalinklina wrote:

bukan ke teka teki ni dah pnh post??

demon ni..suka naikkan post2 yg lama

meluat la aku nak baca..memenuhkan thread je

ni yg wat aku mls nak active kat GC klu ada spesies mcm n


 mulut kau tu dengan tangan kau tu boleh diam tak  jangan sampai aku naik angin ehfuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfurious



__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

Demon_Slayers wrote:
lalinklina wrote:

bukan ke teka teki ni dah pnh post??

demon ni..suka naikkan post2 yg lama

meluat la aku nak baca..memenuhkan thread je

ni yg wat aku mls nak active kat GC klu ada spesies mcm n


 mulut kau tu dengan tangan kau tu boleh diam tak  jangan sampai aku naik angin ehfuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfurious


bape kali ko nak jawab atas kenyataan yang sama??
besar sangat ko nak naik tangan kat orang???
kalo hati mati, ikut rasa binasa kang..
cakap siang pandang2.. cakap malam dengar2..
jangan kerana pulut santan binasa..
nak pilih musuh, biar hati2.. salah pilih, makan diri..
kenal orang dulu, baru cakap...
Jangan sampai badan dah sakit, baru nak paham..



__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Demon_Slayers wrote:
lalinklina wrote:

bukan ke teka teki ni dah pnh post??

demon ni..suka naikkan post2 yg lama

meluat la aku nak baca..memenuhkan thread je

ni yg wat aku mls nak active kat GC klu ada spesies mcm n


 mulut kau tu dengan tangan kau tu boleh diam tak  jangan sampai aku naik angin ehfuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfurious


Ehh?..  DemonSlayers, sorry, bukan aku tak hormat nko, tapi nko siapa nak cakap macam ni?..disbelief

Super senior2 pun ok dgn dinda Lalinklina, nko tiba2 muncul berani pulak sound org suruh diam..disbelief

Padahal apa yg dia tulis tu memang betul, aku pun meluat nak baca repost2 macam tu..furious  Oh yeah satu lagi, dgn org perempuan, jaga bahasa sikit, kalau suka, layan, kalau tak suka, diam ajalah, kalau benci, diam dan abaikan tanpa menyakitkan hati siapa2.aww

Aduhh pening kepala aku dgn Demon dgn Kabuto ni..  masalah korg settle kat luar boleh tak?..  

Kan dah kena sound dgn Mat The MatiCs, super2 senior ni.. ok?.. smile.aww



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard