Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: PENGALAMAN TULIN ATAU ASLI AKU SEMASA DI BANGKU SEKOLAH RENDAH


Senior Member

Status: Offline
Posts: 402
Date:
PENGALAMAN TULIN ATAU ASLI AKU SEMASA DI BANGKU SEKOLAH RENDAH


Assalamualaikum... ape kabar?

 

aku nak tanya pandangan korang sume la...ni aku nak bongkar n selongkar balik ape yang aku suka buat ms sekolah rendah...

 

kalu ada misi atau doktor gigi mai sekolah aku, mesti aku n kawan2 suka intai orang kena cek gigi n kena suntik kat tepi tingkap tu..biasanya masa rehat sebab bilik misi tu on the way aku nak g kantin...

 

korang plak macam mane? ada pengalaman macham aku jugak ke? hehehehe



__________________

aku rasa nak makan buah duku laa. umah sape ada buah duku angkat tangan!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 414
Date:

Pergh.. ape yg syiok intai org cbut gigi nie ? klu intai org cbut blu idung x pe jugak. boleh glak guling2. kahkahkah.

tp ariesyaz x de la ske intai.. sbb aku slalu kne cbut gg or tampal.. jd, korg la ye yg intai aku cbut gg hr tu ye ? punyelah aku kecut babun sbb pk kan pencuri mana yg nk curi gg aku yg ptah nti.

wakakaka

__________________

AKU SUKA BACA KOMEN KORANG DARI CERITA..

TAPI AKU SUKA BACA CERITA KORANG DARI KOMEN...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Waalaikumsalam.. kabar baik dowh~..

Pengalaman masa sekolah rendah?.. Haku masa ni masa kecik dulu tersangatlah pemalu, dgn org perempuan terutamanya hoho..

Tapi kalau takde cikgu, ramai budak2 suka berkerumun kat meja haku yg malu2 biawak ni, dah la haku malu, ..

Sebab haku pandai melukis, kalu takde cikgu mesti mula melukis macam2, tapi selalunya lukis motor, atau Goku dragon ball, popular masa tu..

Sampai cikgu panggil lukis kat papan hitam sebab budak2 lain cakap kat cikgu haku pandai melukis, aiyoyo..

Ada pulak suruh lukis siap bagi 50c, sebab haku cakap malas nak lukis.. Paling bosan bila pendidikan seni, cikgu suruh lukis, semua suruh haku..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

pengalaman aku masa sekolah rendah...huh banyak....

Aku cite masa aku darjah satu la....
Masa darjah satu aku masih bodoh lagi...jalan suka pandanf kiri kanan...tak pandang depan....pastu di satu pagi yg indah masa di tapak perhimpunan oleh kerana awal lagi aku pun bejalan la di kawasan tapak perhimpunan tiba tiba aku boleh berlanggar cikgu pompan yg sarat mengandung huh perasaan masa tu mcm bersalah tapi cikgu tu ok je...sib baik aku masa tu comel lote jadi cikgu tu tak jatuh...klu sekarang mau tergolek cikgu tu....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 402
Date:

ada satu lagi pengalaman aku ms sekolah rendah..

well,aku ms kecik mmg kehidupan aku miskin..skarang pun miskin jgk...hahaha....

ayah aku beri duit lima posen je ms sekolah...untuk pengetahuan korang, sekolah aku banyak

sangat kambing...aku pun tak tahu kambing tu kepunyaan sape...

kang masa kat sekolah bangku disusun secara memanjang... aku beli la nasi lemak sebungkus.aku lupa

brape posen.kalu x silap tiga posen kot... pastu aku letak la nasi atas meja tu.. aku sorang je ms tu...pastu aku nak beli air..

tibe2 masa aku beli air tu, aku terdengar bunyi seseorang mhambat atau mhalau kambing makan makanan atas meja...

pastu aku pun tengok nasi sape la mr kambing tu makan...huhuhuhu NASIK AKU!!!!! nak nangis aku tengok....jahat punya

kambing...sampai blapar aku...aku berdendam pada kau kambing!!!!

MORAL OF THE STORY...nak bela kambing, bela laa 14 juta pun,aku x jeles tp jaga la kambing tu baik2..cukuplaaa aku jd mangsa terakhir kambing tu........

__________________

aku rasa nak makan buah duku laa. umah sape ada buah duku angkat tangan!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 414
Date:

hahaha ! Mcm2 pngalaman. Aku pulak ! Aku time dajah 4 dlu slalu sgt ngelamun dlm kls. Skg pun. Hehe. Smpai ada ckg bi tu tye 1 soln kt aku. Aku tkial2 nk jwb. Last2 aku jwb. Lah salah. Tros dtampanye pp aku yg x bsalah ni dgn pmbaris kayu aku yg punye. Mau aku x mlu time tu ? Smpai skang aku tringat2 wjh ckg yg grg glah tu !

__________________

AKU SUKA BACA KOMEN KORANG DARI CERITA..

TAPI AKU SUKA BACA CERITA KORANG DARI KOMEN...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

pengalaman aku darjah 3

ade satu sesi persekolahan sudah semestinya akan ade peperiksaan bulanan...dulu masa aku darjah tiga mcm biasa tiap tiga bulan ade ujian...semasa hari ujian menjadi kelaziman aku untuk tidak membawa beg ke sekolah...

Ade satu hari tu aku membawa alat tulis saja ke sekolah...gaya berlenggang la tak bawak buku...ingatkan ade ujian lagi....tapi rupa2nya exam dah abis....

Malu aku ngan satu kelas....siap kena perli lagi ngan cikgu

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 437
Date:

haku mase darjah 3 penah berak dalm seluar....huhuuhu...malu nye

__________________

kemarahan adalah keadaan di mana lidah bekerja lebih cepat daripada pikiran, dan tindakan lebih cepat dari nurani 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 402
Date:

hahahaha...dah tu sape basuh berakmu? cikgu ke? aku masa darjah 1 cikgu jadi mangsa aku...ohhh cikgu rosni.....aku terharu......


__________________

aku rasa nak makan buah duku laa. umah sape ada buah duku angkat tangan!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 437
Date:

time tu haku x tahan sgt nk berak pastu tandasnye jauh sangat...

ngam2 haku dah sampai dlm tandas tu dah siap tutup pintu ni

time tu pulak la berterabur dlm seluar haku...huhuhu...

nasib baik kawan haku ade time tu, dia yg call mak haku suh dtng amek haku kt sekolah...

__________________

kemarahan adalah keadaan di mana lidah bekerja lebih cepat daripada pikiran, dan tindakan lebih cepat dari nurani 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

pengalaman masa darjah dua...

Kejadian masa rehat....
Berlari lari aku ke kantin sambil di tarik tangan oleh kawan ku...oleh sebab aku gemuk masa tu jadi aku lari lambat dari kawan ku....

Semasa berlari di walkway....
Aku yg berpegangan tangan dgn kawan tu telah berlari arah yg berlainan....oleh sebab itu aku telah jatuh dan dada ku berlanggar dengan pasu pasu di walkway tu....pecah....nasib pasu yg pecah bukan dada ku....

Aku lari ke kentin kerana takut klu cikgu dapat tau....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 437
Date:

haku ade lg 1 pengalaman mase skolah rendah...

haku x egat la time tu darjah bape..

dulu..haku ni nakal sikit...

sebab kn haku ni nakal haku penah kena lempang dengan sorang cikgu ni..

malu beb kt depan sume budak kelas plak tu.,..lepas kejadian tu tiap kali haku pegi skolah haku akn pasti kn haku x terserempak ngan cikgu tuh..

huhuhu...

__________________

kemarahan adalah keadaan di mana lidah bekerja lebih cepat daripada pikiran, dan tindakan lebih cepat dari nurani 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 414
Date:

siot ah lolipop nie.. hahaha ! untung aku x penah berak lam seluar. kalu kentut tu bnyk kali gak dlm seluar.. hahaha !

si gfreedom, nti kat akhirat ckgu cari kau tye knape pecakan pasu cikgu~~~ hahaha !

pengalaman aku lagi, aaa... byk sgt la.. smpai aku x ingat..

__________________

AKU SUKA BACA KOMEN KORANG DARI CERITA..

TAPI AKU SUKA BACA CERITA KORANG DARI KOMEN...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 402
Date:

lolipop..misti ada sebab knapa cikgu lempang ko...tapi kan teruk jgk kan cikgu tu...ada ke patut lempang pelajar...guna la cara lain...belasah ko guna mortar ke peluru bpandu ke.....


__________________

aku rasa nak makan buah duku laa. umah sape ada buah duku angkat tangan!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 437
Date:

cis...memang x patut cikgu tu lempang haku mybe time tu dia tengah mengibarkan bendera jepun kot...

tp nk wat cmne haku ni dulu nakal cket...mak bapak haku pn xtau haku kena penampo...ala x sakit pn..

__________________

kemarahan adalah keadaan di mana lidah bekerja lebih cepat daripada pikiran, dan tindakan lebih cepat dari nurani 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 402
Date:

oooo maknanya dapat penampar manja je laaa....olo olo olo...syiannyer...

__________________

aku rasa nak makan buah duku laa. umah sape ada buah duku angkat tangan!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

tak de org aktip pun skang ni. :( sume org bz ek? bz nk balik umah?

orang nak bukak la balik thread ni. jgn marah aaa..

orang rasa la an, orang laen tak de yg penah merasa pengalaman cm org ni. masa tu orang darjah 1. hujung taun sekolah nak buat hari penyampaian hadiah (dolu2 kan sekolah buat hari penyampaian hadiah budak2 yg eksilen ekzem taun tu hujung2 taun yg sama. jam2 skang je cikgu cikgi ni buat pertengahan tahun, tu pun utk taun lepas punyer, ape la dah basi, x best..)

sambung citer. so kelas orang kene buat koir. ecewah, cam sedap je sore. sore bebudak yag mumaiyiz lagi kan, mesti la comel tambah2 lak orang ni spesies2 muka pan asian lagi (masa tu la..).

tiba hari yg dinanti2kan... tah hape mak orang bagi makan pagi tu masa tengah tunggu turn nak wat persembahan tetiba perut rasa memulas yg amat. nk mintak kebenaran cikgu gi jamban takut cikgu marah, so cub ajugak la tahan. tetibe ada terbau satu macam pulak. aiseh, dia terkeluar jugak.... bikin malu dah, terus cikgu bawak masuk jamban pas tu malu nyorok dlm jamban tak nak kuar. sib baik ada kawan bawak baju extra. eh tak, bapak dia kerani sekolah so rumah dia dalam kawasan sekolah je la. betul2 kat hujung blok tempat kitorang tunggu a.k.a tpt aku terlepas sesuatu & kat hujung blok tu jugak la letaknye jamban tempat aku nyorok akibat kemaluan yg teramat besar. sib baik kawan aku pemurah nak pinjamkan aku baju dia.

dipendekkan cerita tak jadik la aku join kengkawan aku buat persembahan koir lagu six little ducks ngan aksi ghairah goyang2 bontot.. hehee..

ni orang bagi link utk korang hayati lagu six little ducks yg mengghairahkan tu..
https://www.youtube.com/watch?v=pbNYqkc2Ye0

hahahaaaa...

tapi kan pas tu darjah 3 orang wat gak performance nyanyi lagu doremi. bukan lagu doremi p ramlee daa...
lagu ni https://www.youtube.com/watch?v=YRunoeappws

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard