Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Spiderman paling bosan..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:
Spiderman paling bosan..


Isu ni agak ketinggalan zaman sikit.. Tapi aku nak bukak jugak..

Siapa dah tengok cerita THE AMAZING SPIDERMAN 2012 lakonan Andrew Garfield dgn Emma Stone?.. Aku tak tengok masa dia keluar bulan april, semalam aku beli dvd dia, baru dapat tengok..

Amazing_Spider-Man_Film_April_2012_Poster.jpg

Pada pandangan aku.. Ini movie spiderman paling boring dan tak best sejak filem spiderman 1, 2, 3 lakonan Tobey Maguire/ Kirsten Dunst. Peter Parker dalam movie ni gagal, Parker jadi budak hensem main skateboard?.. Terlampau banyak CG, baik tengok AVATAR atau FINAL FANTASY ADVENT CHILDREN..no

Lama sangat, boring tunggu nak habis, tengok sambil fikir 'bila la nak habis ni?..' Langsung takde unsur humor, babak dari Spiderman 3 kat rumah Osborn, bila Harry Osborn kata " Cool house huh?" Peter jawab " Yeah, it's alright.." lebih bermakna dari semua humor yg ada dalam The Amazing Spiderman ni. (kalau ada)no

Babak lawan2 boring sangat, CG, CG CG CG.. Babak spiderman lawan Dr Octopus kat atas keretapi dalam Spiderman 2 lebih seronok ditonton dari semua battle dalam The Amazing Spiderman ni..no

Jalan cerita bosannn...  Spidermannya lemah,Peter kuat macam Superman, tapi Spiderman lemah entah kenapa tah?.. Suit Spidey gatal kot?..no 

Tak dijelaskan kenapa Peter boleh melekat, tali labah2 dia entah mana datangnya, alat doraemon kot sebab bukan badan Peter yg keluarkan..no

Spiderman gile glamer, asyik bukak topeng..no Peter Parker sepatutnya ulat buku yg bawak kamera merayau kat sekolah, bukan skateboard..no

Mana Mary Jane Watson?.. Bukan MJ kawan Peter dari kecik lagi?.. Oppss, pengarah lupa watak MJ, Harry.. Flash the jocks dia ingat pulak.. confuse Nasib baik Peter dia tak lupa..biggrin

Kemunculan sekejap mak ayah Peter macam takde makna, kalau takde babak ni pun takpe, entah apsal diorang terus hilang bila jumpa formula tu, takut kena bayar cukai pintu kot?..confuse

Satu2nya kelebihan Spiderman ni dia boleh elak tembakan depan2wink, tapi kena jugak tembak kat kaki, apolah..no

Keseluruhannya, bagi aku, ini filem Spidey yg paling tak best, Spiderman 1 yg dibuat hampir 10 tahun lepas pun lebih best dari ni. Humor takde, emotional pun tak rasa, cuma rasa bosan sebab tak habis2..disbelief



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

maaplah makcik Ijoii ...

aku .... pasal pilem2 nie .. memang x pandai nak mengomen ..

lagi pon .. aku x tguk lagik pilem sepaider 4 nihhh ...

kalu yang siri  1 2 dan 3 ... memang aku ade tguk lahh ..'tu pon kat astro

bagi aku 3 3 pilem tu best laa ... x jemu tguk ...

 

pilem Twilight yang last tu .. ko ade beli x dvdnya?

kat humah aku dvd player .. masuk worksop .. lama dah x layan pilem2 nihh ..

 

eh eh eh .. bukan ke kalu nak semban2  macam nie .. kat white board ..?

sori la bro mod ... saje jer ... abizkan mase memalam niihhh . he he he he he ...

 

(bukan nak tambah bilangan  posting pon ... jumlah posting nie .. aku x heran pon ..

dah laman nie tempat aku membuang segala toksik2 dalam kepala ..

tu yang banyak tu ... kan kan kan ..ijoi kan ...)

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

haku pom rase camgitu gak !
nyesal bayo tiket rm22..hish
tapi papepon dye da cobe yg terbaik...
p ak rase spiderman yg asal lagi best lah...

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

haku ni satu movie Twilight tu pun haku tak pernah tengok.. novel dia lagilah.. best ke?.. tak minatlah twilight series tu..

haku tgh tunggu movie Man Of Steel (superman) 2013 ni.. camne rupanye superman punye suit..

org dah sebok2 kata suit baru..
superman 2013.jpg

(lepas beberapa dekad, baru superman sedar lebih pakai spender kat dalam lebih ok ..



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

Ijoi wrote:

haku ni satu movie Twilight tu pun haku tak pernah tengok.. novel dia lagilah.. best ke?.. tak minatlah twilight series tu..

haku tgh tunggu movie Man Of Steel (superman) 2013 ni.. camne rupanye superman punye suit..

org dah sebok2 kata suit baru..
superman 2013.jpg

(lepas beberapa dekad, baru superman sedar lebih pakai spender kat dalam lebih ok ..


 HAKU MMG SUKE SOPERMAN NIE PAKAI ELOK2 SELUAR DYE..TAH PAPE PKAI KOT LUO..

TANG CITER TWILIGHT NIE..BEK KO TGOK HARRY POTTER...

AKU SUKE TWILIGHT..NK2 ADE TAYLOR LAUTNER AND ALEX MERAZ...

XLAYAN POM CITER DYE..JUST TGOK BISEP2 MEREKA....WAAA....ENCEM......



Attachments
__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

aku rasa superman tetap kena pakai spender dia kat luar....klu tak kuasa dia hilang....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

asik2 CG jek la citer mat saleh nih..

cer tgk kita nih...GC la lagi best...

Gay Ciritan..

kan..

hahaha...

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

g_freedom wrote:

aku rasa superman tetap kena pakai spender dia kat luar....klu tak kuasa dia hilang....


 

AllSuperman.jpg

 

Patutlah Superman dulu kuat giler.. Agaknya spender merah kat luar lambang kekuatan dia.. Superman dulu pakai BESAR punya.. Patutlah Clark Kent Smallville lemah jer.. Sebab dia tak pakai spender kat luar, nak terbang pon tak boleh...no



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard