Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: ajar aku masak boleh ?


Senior Member

Status: Offline
Posts: 387
Date:
ajar aku masak boleh ?


korang yg bujang2 ni atau yg dah kahwin ajar aku masak meggi goreng ngan buat burger best boleh?aku x reti la masak2 ni..

tolong ye semua..hahaha



__________________

https://www.facebook.com/one.izat



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Ijat Ijat... Aku ada benda baik ni nak ajar kat ko kalu ko nak blajar masak atau apa2lah..

Nama benda baik ni.. GOOGLE..

Bukan stakat meggi goreng, burger, bahkan proses nak bikin mee dgn daging burger tu pun dia boleh ajar..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

betul2....
nak lagi paham...pegi aje kat utube...
memacam bule blajo..
kang esok..da pndai buat bolognis ke bolong2..aku tak pasti la name die..
kwn bek cik eliza tu la..

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 387
Date:

kedekut ilmu betul korang ni mintak ajar skit suruh seacrh google ngan utube hahaha..xpe sebab lapar dan mengidam aku cari jugak



-- Edited by izat_raikkonen on Monday 22nd of October 2012 05:33:36 AM

__________________

https://www.facebook.com/one.izat



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ko mengidam ke ijat...asal tak bagi tau awal awal...

Meh aku ajar ko buat burger

mula2 ko kena g kedai atau pasar raya beli barang2
pastu ko beli la roti,daging burger n sayur skit
ha baru buleh masak

nnt kat rumah ko masukkan semua barang ko dlm oven ha kan senang

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

izat_raikkonen wrote:

kedekut ilmu betul korang ni mintak ajar skit suruh seacrh google ngan utube hahaha..xpe sebab lapar dan mengidam aku cari jugak



-- Edited by izat_raikkonen on Monday 22nd of October 2012 05:33:36 AM


 

Bukan kedekut Ijat oii.. Dah memang haku tak tau, nak ajar camna?.. Kalau buat sambal blacan tu aku tau laa, nak aku ajar ke?? heh..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

kik kik kik .. kedekut ilmu? kik kik kik .......biggrin

megi goreng tuu .. anak aku yg umo 12 taun .. suke buat senirik ...

tu ... taim lauk kat ghumah x macing ngan selera beliau la tuu ...

entah ... aku pon x penah masak MEGI GORENG ...

tp .. senang la Ijat oiittt ...

 

 

step masak MEGI GORENG:-

1.  panaskan air 4 cawan dalam kuali atau periuk ..

2.  apabila telah mendidih ... masukan megi goreng tadi ..dalam mase 5 minit

3.  kemedian padam api ... dan tuang magi dalam periuk/kuali tadi ke dalam tapisan .. (utk buangkan air = tos)

4. letak megi yang telah di toskan tadi ke dalam pinggan

5. curahkan rencah megi goreng .. gaul rata2 rencah tadi ..

6. megi telah siap untuk di NGAP NGAP NGAP ... 

 

amacam ... senang  kan?? sedap  x???

 

 

 



-- Edited by badda2 on Monday 22nd of October 2012 06:14:44 AM

__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

wah hebat nyer anak ko badar

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

pempuan laaaa ... tentu la pandai kottt ....

sebenornya beliau suke masak senirik .. taim lauk x sedap  pd beliau.... (pada hal kadang2 ada lauk ayam lagik..)

kekadang masak magi kari letak telor .. cili sos .. black papper .. haaa .. kalu nie aku jamah jugak laaa ..

kekadang masak nasik goreng gune rendah segeraaa ...

iskk .. citer makan makan nieee ... nko da makan ke? lom la tuuuu kan kan kan...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

badda2 wrote:

pempuan laaaa ... tentu la pandai kottt ....

sebenornya beliau suke masak senirik .. taim lauk x sedap  pd beliau.... (pada hal kadang2 ada lauk ayam lagik..)

kekadang masak magi kari letak telor .. cili sos .. black papper .. haaa .. kalu nie aku jamah jugak laaa ..

kekadang masak nasik goreng gune rendah segeraaa ...

iskk .. citer makan makan nieee ... nko da makan ke? lom la tuuuu kan kan kan...


 pakcik bada...tak nk la makan nsi goreng anak pakcik bada tuh...

dahla aku ni rendah..lagi pulak mkn nsi goreng rendah segera..

haiisshhhh....habislahhh....no

rendah terus jadinya...



__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

aku dulu pandai jugak masak bila lauk tak berkenan di hati...tapi sekarang aku mcm dah tde sentuhan nak masak...mcm dah tak yakin

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

izat_raikkonen wrote:

kedekut ilmu betul korang ni mintak ajar skit suruh seacrh google ngan utube hahaha..xpe sebab lapar dan mengidam aku cari jugak



-- Edited by izat_raikkonen on Monday 22nd of October 2012 05:33:36 AM


 

Ko ni spesis kuda laut ke Ijat?. Pasal kuda laut ni jantan yang bunting, bukan betina..

Brapa bulan ko mengidam ni? isk isk isk.. ..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard