Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: tolong ajar


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:
tolong ajar


wassup guys. 

nak tanye somethin' leh x?

camni, sye nak download something, tpi, space tak x ckup. so, sye beli la hard disk/external. then, klau nk saving dlm hard disk camne? 

al-maklumlah, sye ni noobs dlm bidang-bidang IT ni. hee. hope korag sume boleh tolong.



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

Hard disk/external... Salah tu.. Meh aku cite sikit pasal hard disk bg ko paham..
Hard disk yang kat dalam pc or laptop, kite panggil Internal Hard Disk..
Yang kat luar tu, kite panggil External Hard Disk...

Meh aku cite pasal hard disk laptop dgn hard disk PC..
Sebenarnya sama jer.. Yang beza saiz jer... Laptop pnye kecik sikit...

Sambung balik cite pasal External Hard Disk...
Kalau korang2 nak taw, External Hard Disk sekarang nie pakai Laptop punye hard disk la...
Yang Internal tuuuuu.... Boleh jer korang nak beli hard disk laptop tu nak buat external hard disk...
tapi lepas tu korang kene cari cover laptop hard disk... Cover untuk jadikan die External..

Cara penggunaan??? Senang jer...
Mcm mane korang gune Pendrive mcm tu la gune External Hard Disk...
Plug n play... Cucuk dan main... errr.. mcm lucah jer ayat aku nie...

__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

Neko wrote:

wassup guys. 

nak tanye somethin' leh x?

camni, sye nak download something, tpi, space tak x ckup. so, sye beli la hard disk/external. then, klau nk saving dlm hard disk camne? 

al-maklumlah, sye ni noobs dlm bidang-bidang IT ni. hee. hope korag sume boleh tolong.


 walaupun aku x brape nk faham dgn persoalan ko ni, tpi aku try la jugak, sape tau kot2 betul kot jawapan aku ni.

ko tnye camne nak buat download folder kat hard disk ko kan? ke tak?

ko gune ape? firefox ke chrome ke safari ke IE ke ape?

klau ko gune firefox, ikutilah cara2 yg bernas ini-

1. dekat atas tab fiefox tu, ko klik firefox button, (tools menu klau kat windows XP ) pastu, click options

2. then, ade byk panel kat situ, tpi, ko pilih general panel.

3. kat download section tu, ko pilih save files to.

4. untuk select file yg ko nak, click browse. 

5. lepas pilih, ko tekan ok.

**klau dah siap, better tutup dulu firefox tu pastu baru bukak semula. klau x, x jadik.



__________________

kuro vs shiro

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard