Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: tolong sket?


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:
tolong sket?


kat mana paling best nak download lagu free?..confuse

senang nak download and selamat?..blankstare

kalau lu orang ada, kongsi la ngan haku bleh?..aww

 

...



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

aku donlod kat pc opis jer...
pakai youtube nyer dwloader..ko convert le ke mane2 yg ko suke...
eaahhh ke apa2 versi..nk utk hndpon ke hape ke mp4 mp3..
pastu..ko masukan pada henpon ko,,,tu jela pgalaman..sekian
aku cte je lebih...
henpon pon 3310 =)

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 114
Date:

btol ckp awek bernama young areza tue..wakakakakaka~!! kat 4shared.com pown bley..tp byk da kne gam skrg.. jadi lebey afdal gne utube jerr..

__________________



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

aah..npe skrg 4share kne byo..haiipppp
bek takyah share...
bek buat tong-tong share(berkongsi versi lain)....

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

klau aku download kat youtube aku gune Internet Download Manager ataupon dlam bahasa ringkasnye IDMan.. nk download bnde2 lain pon boleh...

yg kedua... aku suke download dkt syok.org ... tpi, lame dah kot aku x download citer ni.... aku tgk on9...

klau megaupload msih ade lagi kan senang...

__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 699
Date:

alah snang citer, ko gi beli je la cd lagu yg ko nk tu ijoi..
lebeh snang dn selamat.. tp duit ko jer yg tk slmt..
alternatif lain, ko tanya member2 forum ni lagu apa ko nak..
mana la tau, kut2 diorang ada lagu yg ko nak tu.. pas tu boleh la ko mintak dr diorang..
amacam..? mudah dn ringkas kn...?

__________________

Makan jangan sebarang makan, silap makan masuk spital...



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

alamak... aku tersalah bgi maklumat la plak...

correction... yg syok.org tu untuk movie, drama or somrthing like that la..
lagu aku tak tau ade ataupon x...

tupat... lagi sng klau download IDMan ..... duit slamat...geehee

__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 699
Date:

aku tau ko tu mana duit suha.. pokai jer memanjang...
asyik nk bnda free jer...
tp kn, aku slalu download mp3 kat 4shared ok jer...
tk ada mslh apa2 pun...
snang dn mudah lg...

__________________

Makan jangan sebarang makan, silap makan masuk spital...



Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

JANGAN DOWNLOAD DARI YOUTUBE!!!!

Kenapa??? Meh aku bagitaw sbbnya...
- File besar even dah convert dari video.. tak kisah la file tu .flv ke, .avi ke, .mp4 ke... kalau convert dari file video contoh dari .mp4 ke .mp3, file still besar.. dan secara otomatik memenuhkan memori phone, hardisk or memory card korang... patut phone boleh masuk beribu lagu, trus boleh masuk beratus jer..
- Sound dr youtube takde kualiti... sbb dari video... kalau dengar direct sound phone, maybe tak perasan... sbb speaker phone tu cap ayam... ce try pakai earphone or headphone... bass pecah(guitar bass n drum bass), bunyi piring drum ke laut, treble ntah terpahape ntah.... kadang2 tu ada bunyi hingar kat belakang...

so better download sound file yakni bkn convert pnye file...

dan sepatutnya file .mp3 range die dari 3mb ke 5mb... so yang nie selalunya yang kualiti sederhana...
kalau yang 7-9mb ke atas tu, biasenya high quality sound...
yang 9m ke atas tu, boleh jadi high quality jugak atau convert file....

cube bayangkan file lagu 9mb dgn 3mb.... sepatutnya boleh masuk 3 lagu, tapi disebabkan file tu convert, trus dapat masuk 1 lagu jer...
kan tak berbaloi....

kalau tanye aku, aku suke download kat 4shared.com.
tapi disebabkan search engine 4shared tu kadang2 tak menepati kehendak kite, boleh guna google...
contoh korang nak cari lagu Anuar Zain, taip jer "anuar zain 4shared"...
so google akan kuarkan web berdasarkan keyword korang tu....

__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 1309
Date:

http://www.getmediafire.net/

__________________

~~sedang terpesona dgn website langit ilahi~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 1309
Date:

alamak salah lak..atas tu utk download movie..
lagu y ni : http://newalbumreleases.net/

sebarang pertanyaan,korg tanya opismate aku,coZ diaorg y bg aku link ni..

__________________

~~sedang terpesona dgn website langit ilahi~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

mekasih mekaseh..

nanti haku check, sebenarnya haku download lagu kat weblagu,

tapi ada lagu yang xde,

teman pengganti-malique ft black
taman astakona-slash
somebody that i used to know-gotye ft kimbra

cuma ada download direct video youtube jer..
aku xnak video youtube, btollah macam mat kate tu.



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

oh, lagi satu, aku xnak download youtube, movie yang besar2 ni, internet haku limited derr..
baru tengok satu dua video youtube dah habeh qouta dier.. hampeh..

ke2path, aku nak satu lagu jer, xkan nak beli satu album semata2 sebab nak dengar satu lagu,
membazirlah, kan membazir itu amalan syaitonn?..


__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 699
Date:

apa plak membazer ijoi..
yg selebehnyer tu, ko sedekahkn ler ngn member2...
kn sedekah tu amalan mulia....
tk gitu ijoi...??

__________________

Makan jangan sebarang makan, silap makan masuk spital...

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard