Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Filem : Bohsia 2, Jalan Kembali


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 29
Date:
Filem : Bohsia 2, Jalan Kembali


salam,

Ni nak cerita sikit pasal filem. Aku bukan kaki wayang sangat pun, dalam seminggu pun purata 3 kali aje masuk panggung. Tadi aku baru tengok cerita Bohsia 2 : Jalan Kembali. Aku jarang tengok cerita melayu. Tadi tu pun dek kena paksa oleh salah satu buayafriend aku. Dalam panggung tu pun rata-rata budak-budak remaja.. eh perasan plak aku tua hahah.. Eh berbalik pada filem tu, aku nak simpulkan macam mana ek? Emm.. filem melayu sekarang dah berani ye. Dasyat. Korang dah tengok ke? Aku hangin tengok beberapa babak dan dialog ngeri dalam cerita tu.. beluncas banyak. Nak kata tak elok dalam filem susah gak sebab dah cerita tu pasal bohsia takkan dialog baik kan kan. Ishkk, yang pasti dialog2 kurang ajo macam tu tak sesuai tuk budak2 tengok. Apapun tahniah gak pada filem ni sebab ada nilai murninya..yang mengetengahkan ayat 216 surah al-baqarah

v002216.gif
Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.

 

yang korang plak tengok filem jenis macam mana??

ok..sekian... nak sambung main game~

 



__________________
ehem


Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

seminggu 3 kali ko gk muvi, ko cakap ko bukan kaki wayang???

ade kawan aku...seumur hidup dia..baru skali jek tgk wayang, tu pun tahun lepas ngan famili dia..

huhuhuhu...



__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 29
Date:

biarlah.. beta tak nak gak kena cop kaki wayang..
tu kawan chikun ke chikun tu??
dulu aku ni kaki tak masuk panggung pun, bz keje sampai malam.
start tahun ni je bila free je petang ada la gatal tangan usha movie..


__________________
ehem


Senior Member

Status: Offline
Posts: 135
Date:

chikun wrote:

seminggu 3 kali ko gk muvi, ko cakap ko bukan kaki wayang???

ade kawan aku...seumur hidup dia..baru skali jek tgk wayang, tu pun tahun lepas ngan famili dia..

huhuhuhu...


 alaaaaaa......ko pecahkan rahsia akuuuuuu......terasa hati ni weiiiiii......



__________________

aku mau ko ja~



Senior Member

Status: Offline
Posts: 227
Date:

klo roti yg jd p.menteri roti nak smua stesen tv n tayangan apepon censor walau rmbut skalipun..dh lame pun pndam ni ha

__________________
Bagai jatuh ditimpa tangga,tangan pulak terkena taik ayam


Senior Member

Status: Offline
Posts: 227
Date:

klo roti yg jd p.menteri roti nak smua stesen tv n tayangan apepon censor walau rmbut skalipun..dh lame pun pndam ni ha

__________________
Bagai jatuh ditimpa tangga,tangan pulak terkena taik ayam


Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

Lalalala...aku bru balik tinguk citer brave...katun tu...korg gi la tgk weh...best2...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 227
Date:

xnok2

__________________
Bagai jatuh ditimpa tangga,tangan pulak terkena taik ayam


Senior Member

Status: Offline
Posts: 216
Date:

dah lame x tengok wayang.. Bukan sebab x minat tp sebab x pandai nk cari hall ngan seat dlm panggung tu.. La ni syok melayan citer Waris ngan Boboiboy, kalau nk tengok cite movie bayar je tgk astro first siap blh tgk 2 hari lg x pun layan ch Citra kat assteruk

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

Truk btol ko nih Makaroni.

Ape ke ssh no nk cri hall tu..seme2 kan ade tulih.Adeh la...
Cri seat tu ko msk la b4 tyngan mula, xde org sgt.Lampu pon trg lg..Even lmpu wyg tu pon dh trg).
ko tgk la seat no kt tepi tu.Klu ko rabun thp aym berak kapo xdapek aku nk nulung.

Tgk wyg ngan tb lain feel dia.MMg bkn hobi aku tgk wyg, tp kna tgk sb dh kjie.lgpon free.aku bedal je la.
Terusknusaha tu Macarena yek.

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 437
Date:

haku last tngok wayang cite ombak rindu...cam hampeh je....dh lama x tngok wyang ni...huhuhu...

haku pn sama macm makona tuh...nk tngok movie baya je kt astro first tuh...bley tngok sambil baring2 smbil makan cendol pn ngam jugak....
pakwe haku pn seumur hidop dia bru skali dia pegi tngok wayang tu pn haku yg ajak...hahaha....haku ni ske bg pengaruh negetif kt hidop dia...wahahaha

__________________

kemarahan adalah keadaan di mana lidah bekerja lebih cepat daripada pikiran, dan tindakan lebih cepat dari nurani 



Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

Aku plak sb kje gini.Nk tgk ngan family mmg jrg la...ssh sgt.baik g main pool rmai2..ehehe

Tiap2 bln mmg kna tgk wyg free yg blom kuar panggung lagik.Siap dpt pop kon free lagik.
Dah seme free, bedal je la.. ( tgk cite katun plak tu,I laik)

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 227
Date:

roti xde pun org yg ajak g tngok wayang ..last tngok mse kt matriks ritu..awal taun

__________________
Bagai jatuh ditimpa tangga,tangan pulak terkena taik ayam


Senior Member

Status: Offline
Posts: 216
Date:

macam best je keje ko apace, siap dpt tgk wayang free.. Mu keje pe tu???

Mocona ni mmg rabun, teruk gak lah sbb power lens 200++... takut lh kalo jatuh bergolek-golek sia2 je..last tgk citer hary poter... Penah gak seludup masuk dgn kawan hehe.. Tp paling best teringat time skola dlu, mocona ngan kwn2 1 kelas nk tgk wyg, kwn kami size kecik mcm budak skola rendah so kami belikn tuk die tiket kanak2 yg paling best tukang jual tiket tu pun percaye je muahaha





__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1519
Date:

uik cawan.... sama la ngan den nie ha.... den tak la minat sgt nak layan wayang2 nih.... tapi nanti ko ajak haku yeee..... kalau haku sumer citer haku layan... tapi kalau makcik aliza misbun dia layan satu citer tu jer... plakon lain2... ntah hape ke nama citer tu ntah.... citer rosak akhlak dan tak hadori tue....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

aritu laki aku n abg ipar ajak tgk wayang. time tu xtau lagi citer apa. masuk2 je panggung, laa...bohsia rupanya. layankan je la. tp serius aku cakap, xlawak langsung. org kt dlm panggung kung kang kung kang gelak. haizzz. tp bnyk guna bahasa tersirat yg pelik2. ye la..aku org tua, xphm bhs muda remaja ni. tp ikut pandangan masing2 la. kalau pk negatif, negatif la jdnya. kalo pk positif, positif la jdnya. pk la kedua2 nyer sekali.

__________________

~~~~ No Need To Die To Prove A Lie ~~~~



Senior Member

Status: Offline
Posts: 227
Date:

roti sedap

__________________
Bagai jatuh ditimpa tangga,tangan pulak terkena taik ayam


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 29
Date:

jom tengok wayang! hahahha macam je xde keje huh.

__________________
ehem


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 29
Date:

keje kat stesen tv ke ape apace?

ni nak tanya bab katun ni.. dah lama cari kartun Fruiterama

godek dlm internet ni x jumpa2.. mana nak dapat ye??



-- Edited by cawan on Thursday 21st of June 2012 10:27:08 PM

__________________
ehem


Senior Member

Status: Offline
Posts: 227
Date:

kt kedai roti ade

__________________
Bagai jatuh ditimpa tangga,tangan pulak terkena taik ayam


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 29
Date:

roti jagung wrote:

kt kedai roti ade


pang dengan selipar jepun size xxxxL! 

orang seyes tanya betul2 laaa



__________________
ehem


Senior Member

Status: Offline
Posts: 227
Date:

adeh kecelepuk,efek jatoh..ahaha

__________________
Bagai jatuh ditimpa tangga,tangan pulak terkena taik ayam


Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

haku ni kije kat opis yg terbit majalah...ada 30 majalah.
so kampeni 2 iakan blanje staf ktorang wat preview movie b4 movie tu kuar.
so that deme ni leh pomot kt magazine yg seswai.
haku la antara yg terlibat...
yg bestnye, cite tu org blom tgk.bleh la sajes ok ke x..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 216
Date:

wooo bestnye keje ko apacer... Kalau camtu ko dh tgk ke citer momok yg baru main kat wayang tu??? Poster citer tu mcm budak tadika je

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

aku tgk citer omputih jek.
citer yg ade 3D ni deme pgil le kmi tgk.
bru2 ni tgk spiderman.. date kami tgk 29 jun...mmg best la.
sok2 xtau filem pe plak..tguuuu

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

same la....cari juga...takde la...uhuhuhu



__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

dark knight rises kot?

sepaidemen baru tu pon aku tak tengok lagi, best ke?

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

bleh la thn ijoi.tp hero sebok nk becinte jek.
hero ni hero baru. montot leper.bila pkai suit tu nmpk skeping jek.
kali ni byk peling2 sket..
acnion cam biasa laaa.nk lwn org jht tu seko jek.tp drag2 laaaa....
tgk kt IMAX...mlayang dpn bijik mta..siap aku ngelak2 lg...mcm sengal pon ade

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 29
Date:

next movie ape ek yg best2? syer2

__________________
ehem


Senior Member

Status: Offline
Posts: 216
Date:

ko ni kan apecer mmg gay tegar lah... Montot spiderman tu jugak nak discan.. Habislah spiderman tu dinodai oleh kau haha

__________________
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard