Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Moh kite berpantun weh..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:
Moh kite berpantun weh..


Jom kita sama2 berpantun, nak..pembayang yg 2 baris di atas tu tak leh tukau..kome cuma bagi 2 baris di bawah tu jeks....suke hati kome le nak bertemakan ape pantun tu..janji pantun..nak yg sedey boleh..yg kelakau pong buleh..yg marah, pong no hal...yg cintun2, hai silakan le...

kalau boleh, le kan...kita soh modes2 gc ni pilih pantun terbaeeekkkk, pastu kita sama2 bg hadiah....aku mula dulu 

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

 

Kalau nak mati pergi la mati

Aku nak harta kau aja..

 

 

sambung......



__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

haku tak berapa minat pantun2 ni, tapi disebabkan ianya dimulakan oleh gayah, maka aku rajenkan juga diriku ini...
kalau kolera yang start post ni, hatta sebelah ketiak pun aku takkan pandang apatah lagi membeli pantun ohyeahh.. .


kalau mandi bersama sama

tentulah mandi tak jadi mandi


kalau aku matipun kau takkan dapat semua

harta diuruskan mengikut faraid..



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

alarrr ijoi ni...ayat yg 2 atas tu jangang le tuko...isk isk

xpe222...teruskan berpantun...

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

ijoi...ape mende pantun ko nie....xsame pun ritma akhir dia...ko dulu bm spm dpt berapa????hahahhahahhahha

Mari bersama mandi di perigi,

Satu gayung kita berdua,

sekarang ade paip wtpe mandi kt perigi,

datang jais masuk lokap berdua....

ala...xreti ler pantun....cer bg sajak ke gurindam jiwa ker...lg xreti.....huk..huk..huk...

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

loh.. haku tak terbaca pulak dua ayat tu tokleh tukau.. gonjeng betul aku ni kannn??.. ish3.
sori sori sori sori.. (camna lagu superjunior tu?..)



Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua


harta dikumpul sebelum pergi

semua hanya untuk si dia..




__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

haaaa.. pandai2222

pandai anak murid cikgu...
taon depan leh tukar klas...xyah ddk kat kelas anggur lagik...

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 330
Date:

nak try jugak!!

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

kalau sayang jangan pergi

kau dan aku hidup bahagia...

__________________

hidup mesti diteruskan walau ape pon ujian melanda

itu tandanya Allah menyayangi kita dengan memberi ujian..

Allah suka mendengar suara hambanya yang meminta pertolongan daripadaNya..

01AweCZ1Kq7i0AlvAOAACkQc-Av2s:.mp3                          01AweCZqk8Ch8A-skOAADglFAzXYM:.mp3                             01AweCYy0eiGQA5JAOAABs-0V6i1c:.mp3

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

alah pijottttt...sukenye...sukenyeeeee..

manisnye senyuman kambingmu...

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 437
Date:

mari bersama mandi di perigi
satu gayung kita berdua
aku dah ilang idea ni
last2 ak bantai je la

bley x cenggini...haha


__________________

kemarahan adalah keadaan di mana lidah bekerja lebih cepat daripada pikiran, dan tindakan lebih cepat dari nurani 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

boley222..

pantun begini menunjukkan otak kita dah nak benti seketika..

biarkan je..layann jeks..biar dia kembali normal sambil mengeluarkan idea2 bernas..he he

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

jom ..... layan cik Gayah berpantun pantut niiihh ...... beliau memang sukeee berpantun ... haku ni ...... kalo pantun2 boleh la jugak ... kalo cerpen nii .....eeee .... mate nk membacenyer tuu ....... ha ha ha ..... bek tu de topik ...

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Kalau rindu membara di hati

Sejam bersua tidak terasa

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua 

Jika cinta kita terbahagi

Apakah tindakan tuan/puan semua?

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Ke hulu ke hilir membawa diri

Sedih pilu membara di dada

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Usah diragu usah dicurigai

Cinta kita hingga ke akhir bersama

 

he he he he .... pagi2 lagi dah berpantunnnn  ... layannnnnn

 terpakse edit ... bile tguk ... lari paragraffbiggrin




 



-- Edited by badda2 on Sunday 1st of April 2012 05:54:31 PM

__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

ha tengok tu...betapa bernasnya idea pg2 nih...

org yg tak ske pantun pong leh layan2 lagik..

siap jiwang2 lagi pantun pg2 nih..

terbuai2 lak aku...he he

de pape ke ni tuan baddot?

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

gurau senda di pagi hari

jangan mudah hati terasa

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Memori lama terusai kini

Untuk tatapan kita bersama

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Pantun seloka kita sendiri

Esuk lusa mungkin bersua


 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Sedih terasa tertusuk duri

Cinta lara dibawa merana

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Adat hidup di dunia ini

Suka duka mainan dunia

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Orang tua terasa hati

Memori lama terubat luka

 

iskk .. iskkkk .... haper ler cik Gayah niiii ...

sajek jek pantun pantut niiii .... maklom ... orang tua ... kan kan kan

best jugak sekali sekala layan jiwa .. keh keh keh ....

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 330
Date:

pandainye pak badot berpantun....

__________________

hidup mesti diteruskan walau ape pon ujian melanda

itu tandanya Allah menyayangi kita dengan memberi ujian..

Allah suka mendengar suara hambanya yang meminta pertolongan daripadaNya..

01AweCZ1Kq7i0AlvAOAACkQc-Av2s:.mp3                          01AweCZqk8Ch8A-skOAADglFAzXYM:.mp3                             01AweCYy0eiGQA5JAOAABs-0V6i1c:.mp3

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 850
Date:

Mari bersama mandi di perigi
Satu gayung kita berdua
kalau nak mandi pergi la mandi
jangan berangan lama-lama

betol ke gayah??

__________________
PaStiKan KiSah SeMalam berLalu tanPa kESan


Senior Member

Status: Offline
Posts: 330
Date:

zeeta : nk ckp bg pihak gayah..btol la tue..huhu..

nak try lagi..

mari bersama mandi di perigi
satu gayung kita berdua
kalau gayah tak gosok gigi
jangan nak dok lama-lama kat dia...

ekekekke..

__________________

hidup mesti diteruskan walau ape pon ujian melanda

itu tandanya Allah menyayangi kita dengan memberi ujian..

Allah suka mendengar suara hambanya yang meminta pertolongan daripadaNya..

01AweCZ1Kq7i0AlvAOAACkQc-Av2s:.mp3                          01AweCZqk8Ch8A-skOAADglFAzXYM:.mp3                             01AweCYy0eiGQA5JAOAABs-0V6i1c:.mp3

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

elehhh bukan men lagi pijot ngutok ek...

tu yg dia tak gosok gg tu...

dah le gg xgosok, mandi pon tak...

nasib bek le senyuman nko menawan...ahaks..

eh, mane g nye gambar kambing tu..

jangan le pijot..letak le balik..kang aku rinduuuu...sob sob sob..

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

peja wrote:

pandainye pak badot berpantun....


 

he he he ... puji2 je ke? yg lain2 x ade ke?

hulor ler ... sekeping ke .... dua keping ke ... yang kaler2 kundang gitu ....

ade gak makne .... hik hik hik hikk

 

(sungguh mazmumah posting haku nii ... eeeeeee ...citttttt ...

errr .... sejuknyerrrr ujan2 niii ..... pekena kopi power rutt ,,, sodappp nihhh )



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

mari bersama mandi di perigi

satu gayung kita berdua

ye ke sejuk pagi2

aku kat sini panehhh ja..

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 330
Date:

gayah : kan ade je gmbr kmbng cute....mane ade remove cik gayah...

pak baddar : bg alamat nak pos 1000 keping 1 sen nie...ekekke




mari bersama mandi di perigi

satu gayung kita berdua

jangan lupa gosok gigi

nafas harum semua suka



__________________

hidup mesti diteruskan walau ape pon ujian melanda

itu tandanya Allah menyayangi kita dengan memberi ujian..

Allah suka mendengar suara hambanya yang meminta pertolongan daripadaNya..

01AweCZ1Kq7i0AlvAOAACkQc-Av2s:.mp3                          01AweCZqk8Ch8A-skOAADglFAzXYM:.mp3                             01AweCYy0eiGQA5JAOAABs-0V6i1c:.mp3

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

mari bersama mandi di perigi

satu gayong mandi berdua

gosok gigi 3 kali sehari

ala .... bau kolgate ja ...

 

****oooooo******00000*****oooooo**********

 

mari bersama mandi di perigi

satu gayong mandi berdua

cinta luka berdarah kembali

mengapakah kita perlu bersua?

 

mari bersama mandi di perigi

satu gayong mandi berdua

hati berdetik sayu sendiri

mengusap rasa memendam jiwa

 

mari bersma mandi di perigi

satu gayong kita berdua

tidor x lena dari hari ke hari

semua dirasa x terbilang kira

 

mari bersama mandi di perigi

satu gayong kita berdua

membilang jari menanti mimpi

x kan menjelma walau ke hujung dunia

 

mari bersama mandi di perigi

satu gayong kita berdua

masa nan lalu usah dinanti

kembalilah jiwa ke alam nyata

 

cik gayah: nko kat utara .. haku kat slatan ... ujan mmenag ler susah nak ke sana ...

lain la ... kalo nko tiup2sikit ... puh2 sikit ke ...

pijott: x payah nk susah2 1000 kpg nko bgik 1 sen tuuu ..

haku x nk nyusahkan nko ... g klik kat tenet ... ko bgik satus hinggit ... senang jekkk ... ngeee

 

 

 

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1519
Date:

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

di perigi kiter mandi

aliza mandi pakai cawat saja.... kih kih kih

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Elehhh .. incik asben mandi bogelkan diri

Dahlah bogel ... uban pon merata-rata .... hik hik hik



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

eh, betul ke statement ni

tak sangka plak cik asben tu dah tua..



Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

mesti cik asben tu dah takde gigi

bihtu camne dye nak makan ya..





__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

mari bersama mandi di perigi
satu gayong kita berdua
dah setahun pantun menyepi
marilah semua meroyan bersama

mari bersama mandi di perigi
satu gayong kita berdua
dah lama aku menanti
takde sapa yang menjegok juga

arrgghh..tensen tol le..ntah brapa kali nak tukar repot nih...



__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

mari bersama mandi di perigi
satu gayong kita berdua
mana la semua senior dah pergi
takkan pergi membawa hati

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

gayah wrote:

Jom kita sama2 berpantun, nak..pembayang yg 2 baris di atas tu tak leh tukau..kome cuma bagi 2 baris di bawah tu jeks....suke hati kome le nak bertemakan ape pantun tu..janji pantun..nak yg sedey boleh..yg kelakau pong buleh..yg marah, pong no hal...yg cintun2, hai silakan le...

kalau boleh, le kan...kita soh modes2 gc ni pilih pantun terbaeeekkkk, pastu kita sama2 bg hadiah....aku mula dulu 

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

 

Kalau nak mati pergi la mati

Aku nak harta kau aja..

 

 

sambung......


 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

buat apa mandi kat perigi

katanya timba mencari perigi

 

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

katanya timba mencari perigi

aku pong heran bertanya di hati

 

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

aku pong heran bertanya di hati

kolo perempuan carik (pinang) lelaki

itu timba carik perigi?

bukankah Saiyidatina KHadijah meminang Nabi (saw)

lain kali pepatah melayu perlu dikaji

mesti selaras dengan Sunnah Nabi

 

 

uhhh uhhhh uhhh ,,, silap silap silap ... rytm bawah x samaa oooo ....

chop .. ulang semula ... buat lain

 

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

mata mengantuk di pagi hari

layan GC mata terbuka

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

layan GC di pagi hari

siang-siang nanti membuta

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

aaa tu la kerja orag makan gaji

asik nak makan gaji buta

 

 

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

kengakwan semua usah dihikut kata hati

cari la rezeki halal untuk keluarga

 

ehemm ... penatlaaa .. aku nak sambung keje ....

cakkk !!

 

 

 



-- Edited by badda2 on Saturday 11th of January 2014 06:44:32 PM

__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

mari bersama mandi di perigi
satu gayong kita berdua
gc di layan di pagi hari
sbb takde nak buat apa

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 284
Date:



Nak2 nak try jugek nak try jugek!

Mari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

Aku tau aku cantik cam lisa surihani

Sampai beyonce pun cemburu gila

__________________

i like to move it move it



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

yaya karin wrote:



Nak2 nak try jugek nak try jugek!

 

 

 


 

 

iskk ...

ari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

hek elek kunun cun cam lisa surihani

tapi kenapa lobang idong cam pintu gua

 

ari bersama mandi di perigi

Satu gayung kita berdua

kolo betul muka iras lisa surihani

cer tepek gambor kat sini sekarang juga



-- Edited by badda2 on Sunday 12th of January 2014 05:32:23 AM

__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard