Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: tinggal ibu lumpuh di hotel bajet...


Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:
tinggal ibu lumpuh di hotel bajet...


 

sedihnyer....ade jugak ank sanggup jugak wt mak dia cmnie....kite tgk pun xsanggup....ape yg dia pk yer???sanggup wt emak yg mengandungkan dia 9bulan10ari cmnie....sanggup wt mak yg bsengkang mate siang mlm jage dia dari kecik smpai besar.......dunia akhir zamanno



__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

sedih sgt... ngalir air mata tgok... sampai ati ank dia buat mcm 2... sedih sgt tgok mcik 2 nages... :"(

__________________

"mencari ketenangan"



Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

tu ler jue....wa pun nanges gak...sedih sgt...padahal mak dia elok2 dok sorg kt kg....ttbe dia dtg bwk mak dia g kl....kt hotel nie...ape motip dia???maybe dia nk jual tanah mak dia duduk tu...ontah ler....

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

la yeke? ade cite dia x? nk baca..

__________________

"mencari ketenangan"



Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

KUALA LUMPUR: Menitis air mata seorang ibu yang lumpuh apabila menyedari dirinya ditinggal terbiar oleh anak tunggalnya di sebuah hotel bajet di Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, di sini, sejak empat hari lalu.
Dia kini dijaga kakitangan hotel berkenaan yang membantunya menguruskan diri termasuk mandi dan mengganti lampin pakai buang selepas anaknya gagal dikesan.

Warga emas itu mulanya tinggal bersendirian di kampungnya di Johor, tetapi sejak sebulan lalu anaknya yang masih bujang membawanya ke ibu kota.

Faridah Maulud, 66, yang keseorangan ditemui pekerja hotel dalam keadaan meniarap di lantai ketika memeriksa bilik disewa anaknya selepas lelaki berusia 27 tahun itu gagal menjelaskan bayaran empat hari hingga menimbul tanda tanya kepada pengurusan hotel.

Ketika ditemui Harian Metro semalam, warga emas itu kelihatan lemah dan tidak bermaya serta berkali-kali memaklumkan dia ingin ke rumah kebajikan kerana tidak mahu menyusahkan staf hotel yang membantunya.


__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

sedih sgt.... :"( semoga dia akn dpt pmbalasan coz dh tumphkn air mata ibunya sndiri,,,,

__________________

"mencari ketenangan"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 420
Date:

sedih nyer ..kesian tol mak cik nih .... :(

__________________

 someOne .....is..waiting..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 280
Date:

Semoga si ibu nih selalu dirahmati dan dilindungi oleh Allah ... serta anaknya dapat kesedaran dan hidayah suatu hari nanti ... Amin

__________________
Donlot Aplikasi Adobe Photoshop CS5 Portable


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

ada sambungan kat metro 10/3/2012.

anak dia cakap dia tak mampu, tu sebab dia tinggal je mak dia kat situ.

apa punya bangang la itu anak, alasan! alasan! alasan! bengong..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

tp metro tu bgtau mak dia tinggal sorg kt kg.....so ape kene mengene mampu dgn xmampu???xphm ler.....mangkuk punye ank....kalu ank aku...dh lame aku picit2 idung bg mati dr kecik....

p/s:ijoi...ko xtido ker??haishhhh....jd burung antu mlm2 erk??hak3...

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

Agknye apa citer makcik ni skang ek...hrp2 dia sehat2 je duk kat umh kebajikan.
kpd ank beliau, hrp ko kna panah petir.Sekian

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 135
Date:

kesiannya nenek niiiiii.........sob..sob..



__________________

aku mau ko ja~



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

aduhai anak...

aduhai mak...

apa agaknya mak dia buat zaman muda2nya dulu ye..

apa pulak agaknya balasan yg anak tu akan dapat kendian nnt bila die tua ye..

apa pulak pengajarannya kepada kita semua yg melihat dan mendengar...

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

tp benda nih kan dh setel... anak dia pun dh amik balik mak dia tuh...

xpe la... dh mmg jalan dia mcm tuh..

tuh bahagian dia...bahagian kita belum tau lagi..

kan kunet kan... kan gajah kan..

kan semua kan...

huhuhuhu

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 225
Date:

laaa korang x tgk berita ke ritu....

masa die tinggal mak die kat hotel bajet tu sebab die sakit... msk spital kene tahan wad...

kire anak die ni da jatuh ditimpa tangga la

die bawak mak die dtg kl sebab nak dekat n jaga mak die...

coz mak die sakit.... tp kebetulan die kene buang keje pastu kene kluar dari umah sewa... pastu jatuh sakit pulak...



masukkan lam berita kerajaan ke swasta ntah bantu die bagi die kerja n umah sewa...

mak die tinggal nan die la skrang ni....

anak die dalam tekanan sebenarnye... anak die xtegamak pon wat mak die cantu...

sebab tu die tuntut mak die balik... mak die pon da maafkan anak die n memg nak ikut duduk skali nan anak die

__________________

aku mau jadi muslimah sejati.... aku mesti jadi begitu...... Insyaallah!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

betul tuh travia...

aku sokong ko jd muslimah sejati...

aku sokong gak lagi sorang tuh pun jadi muslimah sejati..

jgn ingt kita nih dh senang...org lain pun senang mcm kita..

jgn ingt kita nih susah.. sbb org lain lagi susah dari kita..

huhuhuhu...

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 225
Date:

tavia loooo......... okeh aku usaha slow2


tp lg sorang tuh sape???????????

__________________

aku mau jadi muslimah sejati.... aku mesti jadi begitu...... Insyaallah!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

lagi sorang???

ko dan sesuatu...

huhuhuhuhu...

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 225
Date:

aku jugakkkkkk


kbaiiiiii

__________________

aku mau jadi muslimah sejati.... aku mesti jadi begitu...... Insyaallah!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 135
Date:

chikun wrote:

lagi sorang???

ko dan sesuatu...

huhuhuhuhu...


 sesuatu?nasib baik aku ni manusia....kalo x msti aku terasa hati.....



__________________

aku mau ko ja~



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

ye ke..bagus la depa dah dapat tempat yg baik..
anak beranakpun dah berdekatan..
itu la hikmahnya kejadian masuk suat kaba tu..



__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard