Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: KERETA PIANG


Member

Status: Offline
Posts: 8
Date:
KERETA PIANG


pernah dengar pasal kereta piang atau kereta yg x lepas bayar dgn bank x? 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

kereta piang xtao...kereta xlepas bayar tau....kete kena tarik la tu....ada apa ng kete jenis camtu?

__________________

~~~~ No Need To Die To Prove A Lie ~~~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

yup...nape dgn kete tu??ade org nk jual ker???hik3...

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 420
Date:

PIANG nih adik beradik ngan PISANG ke ?..hehe

__________________

 someOne .....is..waiting..



Super Member

Status: Offline
Posts: 4540
Date:

TheAsriela wrote:

pernah dengar pasal kereta piang atau kereta yg x lepas bayar dgn bank x? 


 

Kete piang atau kete tak lepas  bayar dengan bank??
Kete piang bukan kete tak lepas bayar la..
Tapi kete yg memang owner tak reti nak bayar gan bank...
Dah wat loan, x nak bayar plak... 



__________________





Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

aikk...tuan punya topik ni hilang plak...

__________________

~~~~ No Need To Die To Prove A Lie ~~~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 2029
Date:

he he musti tuan punya topik ni dah lupa kata laluan..pastu tk leh nak login
ni kisah aku le satu masa dolu.....kes terlupa paswud

keta piang?
la..dah hampir 60 tahun umo aku..
ni pestaim aku dgr perkataan ni..
agak2 la, kan..
kl kita wat projek keta piang ni, leh untong tak?
$$$$$$



__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 1427
Date:

keta piang kan kete baru keluaran negara zimbabwe dia jenis 3 wheel drive tuh yang piston dia pakai kekuatan dalaman dan palam pencucuh menggunakan tenaga luaran...x kan itu pun tak tahu...

Psst korang pernah dengar moto piun tak...

moto piun ni moto yang tak bayar jugak ke...?

__________________

http://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=3541_14



Super Member

Status: Offline
Posts: 2576
Date:

sebelum cik Mat kita jelaskan ape itu kete piang

aku hingat .... piang tuuu.... peong .. atau piok ....

maksud aku ..... kereta yang remuk ... redam .... sebab putus cinta ...

 

incik Bob Wahu .... aku tau gak motor piun ...

kalo x silap .. piun2 yang pakai motor ... tu motor piun la ...

(piun = pelayan pejabat)

betul x ?   biggrin

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

yg wa tahu hanye "bodoh piang"=bodoh yg teramat kuasa 3

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 791
Date:

kereta pisang?apela asrila neh..kereta pisang yg selalu ronda-ronda kt kebun latu
kendian kereta pisang akan diproses dikilang dan jadila snek koko krunch yg lazat..

__________________

tumblrln61knlyhk1qbz3uh.gif

[saya lembam sekian terima kasih]



Member

Status: Offline
Posts: 8
Date:

hmmhmm..sori2 lama x on9 .bz dgn carwash baru.ok saya bgtau apa yg saya tau..kereta piang ni kite bli ngan direct owner @ broker. tp, kereta tu sangkut dgn banklah. brapa tahun dia x byr pun kite bleh pakai. polis, jpj x de masalah .cuma dgn repo2 jelah.owner tak mampu byr jd kite minta beli dgn persetujuan dia. surat menyurat lengkap. kita hanya sambung pakai.bkn sambung bayar.sape yg berani jelah....

 

biggrinhidup mesti berani...klu x berani panjat bangunan terjun....huhuhu



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 8
Date:

pernah pakai kereta piang ker?? sy pun adalah jugak bisnes mcm tu...



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

TheAsriela wrote:

hmmhmm..sori2 lama x on9 .bz dgn carwash baru.ok saya bgtau apa yg saya tau..kereta piang ni kite bli ngan direct owner @ broker. tp, kereta tu sangkut dgn banklah. brapa tahun dia x byr pun kite bleh pakai. polis, jpj x de masalah .cuma dgn repo2 jelah.owner tak mampu byr jd kite minta beli dgn persetujuan dia. surat menyurat lengkap. kita hanya sambung pakai.bkn sambung bayar.sape yg berani jelah....

 

biggrinhidup mesti berani...klu x berani panjat bangunan terjun....huhuhu


 yg xphm tu...sapa2 nk bli keta tu xpayah sambung byr?..sambung pakai je?.mksd?..mcm keta 2nd hand jgk ke?..adoii...knp aku xphm ni...erm...maap la ye...



__________________

~~~~ No Need To Die To Prove A Lie ~~~~



Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

additional --> apa risiko keta piang ni?..

__________________

~~~~ No Need To Die To Prove A Lie ~~~~



Member

Status: Offline
Posts: 8
Date:

Mei Mei wrote:

additional --> apa risiko keta piang ni?..


 biggrinhuhu...mcm mana nak saya jelaskan kat mei mei busyuk2 ni... mmglah kereta second.belipun dkt org yg dah x leh byr bulan2. pd dia bg repo ,baik bg org yg berani beli.. dah tentu duit pun dia dpt.klu bg repo tarik duit pun x dpt , malu lg dapat adalah... risikonyer dgn repo jerlah.... roadtax kite bleh hidupkan..... polis and jpj mmg clear. jgn yg sauk tepi jln dah lahhhh....

 

>ada berannnnn????<



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard