Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: need a help !


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 72
Date:
need a help !


woot woot...ehem....*tarik nafas dalam2*
siapa pernah buat mayonnaise ?
nak tanya mcm mana nak hilangkan bau telur kat mayonnaise tu ?
kalau gantikan cuka dengan lemon,bau telur tu hilang ke ?
perlu ke letak gula lebih ?
siapa boleh tolong ?please please please...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

xtau ler....wa mkn miyonis tau ler...wt xreti...hik3...

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 428
Date:

beli jer di kedai...hehe

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

btol2...senang cite...xyah pening pale...hik3...make sure ade logo halal jakim...skrg nie bkn leh caye....ish3...

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

huh !! ak igatkan ape xdi !!
xpenah wt mayonis ler makan lam beger
sandwich,salad,cheezy wedges(ade ke)
pekate ko google je...senang

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Senior Member

Status: Offline
Posts: 428
Date:

ala...xyah nk google-google sgt lerr...ape kte g beli di kedai jer..pastu mk mayonis tu smbil pakai goggle....confirm sedap mayonis tu...

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

bek cicah ngan fries !! PERGH

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Senior Member

Status: Offline
Posts: 216
Date:

aku x reti nak tolong... aku reti order burger daging special mintak mayonis ngan sos lebih.. Sodap :D

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

moco...wa lapa nie...cer jgn sebut psl makan...nie pun ade sikit2 nk geget je monitor nie....arghhhhhh.....

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 216
Date:

wawa amek monitor gi cecah ngan mayonis tu.. Dijamin HALAL hAhaha

Lapar ke?? Moco ade kuih keria ngan karipap kentang ni.. Kalo nak meh sini tp jgn lupe bwk milo panas skali

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

mmg ler nk telan je monitor nie...tp keras sgt...wa decide nk cecah dgn milo panas je r...lembut sikit...leh ler kunyah dgn lebih tertib dan inobatip...hik3...

ohhhhhh....noooo......my stomach have plays opera shows rite now...who wanna joint me??huk3....jaat kan moco....jgn ler sebut kuih keria..peberet tuh.....

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 791
Date:

ciannye anakdaramami ni..mesti pandai masakkn
leh wat calon isteri mitholi neh..jijah secawan teh utk abg ek
pasal isu mayonis senang je nk ilangkn bau telo..
gunekan pencuci serbuk breeze..sungguh mnyegarkan
didatangkan dari ladang :o

__________________

tumblrln61knlyhk1qbz3uh.gif

[saya lembam sekian terima kasih]



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 72
Date:

issh isshh isshh dan isssshh !!
ni serius ni.ha nampak x muka tengah siyes ni.....
breeze ea?x syok lah.byk sgt buih nya.
baik downy je,buih kurang,wangi dia pun tahan semingggu gituu kann.
kalau letak downy ada sapa2 nak try test ?sila angkat tangan sekarang nak tengok berapa ramai...
*angkat angkat kening*




__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

oooohhhhh ... ko nak ilangkan bau telor yeeerrr ... sat .. sat .. aku pikiaq ...

cetusss  (.. mentol dah datang .... mentol= edea)

apa susah na .... ko jangan kasik telor laaaa ....

kompem ... x bau telor ..... senang kan kan kan .... ngeeeeeee



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

beli jelah kat kedai wahai anak dara makcik oii..
taknak? google ajalah, ko tanya kitorang, salah tempat, kitorang ni bab merapu kutuk mengutuk tahap kongkang bukit memang pakar, tapi bab resepi kitorang agak fail.. buat sambal belacan boleh laa..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 72
Date:

pakcik joii.ni salah stu tmpt y aku pikir mybe boleh jawab soalan aku tu.
memang ada google.giggle pon dah buat dah.
kot2 ada y boleh tolong kan.
sapa tau geng gc ni ada kelebihan y tersirat dan tersurat.idea bernas bertih jagung ke kann.
ehh.kalau belacan cmpur mayonnaise ko rasa menjadi x?
kot la bole jadi produk baru kan.MADE IN MALAYSIA lagii.


baby badda : x boleh lah nk buang telur.telur tu main ingredient.cannot2.
nanti bukan mayonnaise nama dia,kang jadi mayokurangmanis.

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

kalau camtu, terima ajalah bau telur tu seadanya, kang kecik hati telur tu,
rasa telur nak, bau telur taknak.. adakah ini yang dinamakan kacang lupakan kulit, kulit pun lupakan kacang, lalu keduanya hidup bahgia selama-lamanya... ..

(aku makan telur mentah boleh, tapi sakit tekak, sampai terbatuk-batuk.. buat mayonis tu ada masak ke tak? )

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 72
Date:

kacang tu sebenarnya dia bukan sengaja nak lupakan kulit.
actually dia terpaksa tinggalkan si kulit tu.
kulit tu pon dah salah sangka kan.so sampai sekarang dia punya kecik ati tu x ilang.
tu yang dia cakap"seperti kacang lupakan kulit (dgn nada org tgh putus cinta camtu kann)".tu ayat si kulit untuk si kacang la tu.

mayonis x de masak2 pon.macam buat aising kek la kan.aising x de masak2 pon kan.
haa mcm tu la.
eeee.aku tgk org makan telur mentah aku yang trmuntah.



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

laa ... anak daramak nii .. lurus lagi bendul hupernya .... ha ha ha ha ....

(haku nak gelak2 jek .. smpek bawah tangga ....

harrrooom punye posting haku nii ... cumer nak ambah jumlah posting jek .. cisss ....)



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

tah hapa-hapa tah pak badda ni.. ha ha ha uhuk..huk.

(haku pun nak tambah posting gak lah biar riban-riban.. ceh, ceh.. cheating.)

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

tau x pe ... he he he ... biggrin

 

(ko nak riban riban ... haku plak ... nak ribon ribon ... '

x pon ... rabon rabon ... x pon .. reben reben .. err.. hape lagi yek ..

err ... sama x makne nye ... ngeeeeeeee ....

meningkat lagik jumlah ...  cheeesiinggg aaa ....

kate nyonyah kat hopis haku .. )



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 72
Date:

aku sekeh dua2 makhluk Allah ni x pepasal kang.x menjadi mayonnaise aku ni hah.

(aku pun nak join diorang lah.ish ish ish sapa punya post la ni.kesian budak ni. x boleh harap )

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

alo lo lo lo ... takat sekeh mekeh anak dara mak niiii ....

aku tunjal jek sekeh tuuu ... hah ... tercampak kat lobang jamban ...

tuuuu ... sapa nak kutip pulakkk ..?

aku? soriiii ... keje lain banyak .... nak susukan anak lagik ...

tu lom bab .. masak ... dodoi anak.. buaikan anak ...

ikat rambot anak ... pakaikan suar anak ..... ishhh ... riban2 keje haku tauu ...

 

wa blah dulu la dikkkk ... chowwww ... he3

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

huh???.. insaplaa wahai anakdaramama, janganla sekali-kali ko melakukan aktiviti tak berfaedah seperti ini..
jangan sampai anakdaramama jadi andartuanakmama baru ko nak bercucuran airmata. .. ..

nak sekeh haku? luas tapak sulaiman, tapak kawasan pembinaan aku tadahkan, meh laa sini sekeh abang, abang tunggu ni. ...



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 791
Date:

ceh abangla sangat si ijoi neh...hingus masih meleleh ade ati nk bergelar abang bagi anakdaramami..ptuuiih
pergh ganasnye aku ciap ludah2 la pulak..
err ahai anakdaramami tak setel lagi ke prob telur menelur neh..canilla..aku ade satu akal..
pekate kite kua shupin same2 beli mayonis perencah telo..
telo yg ko gagal wat ko kasik ijoi gondolan ni makan..die mmg suke akan seketul telo
pasal hubungan kite abang janji abang akan belikan mayonis utk anakdaramami setiap hari demi kasih mayonis kte bdua aauuuwww...

__________________

tumblrln61knlyhk1qbz3uh.gif

[saya lembam sekian terima kasih]



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

hish.. anakdaramakcik, awas! jangan sesekali maupun doblas kali termakan budi mayonis kolera ni tau.. ..
sebab kalau anakdaramakcik dah termakan mayonizz kolera ni, beliau akan memaksa anakdaramakcik untuk membalas balik dengan melakukan benda-benda yang amat nirrajim neraka.. ..

contohnya beliau akan suruh anakdaramakcik .. .. err...
membersihkan kandang cipan bukit peliharaannya.. ..
ataupun mencuci ketuat yang berumahtangga di tapak kaki beliau sejak azali lagi.. .
dan sekali saja anakdaramakcik terhidu bau kuku kaki beliau, maka serta-merta anakdaramakcik akan monopos, walaupun masih anakdara, maka ketika itu anakdaramakcik pun sudah tiada gunanya lagi...

tau tak?.. ..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 72
Date:

*mengeluh sambil geleng kepala*
nak gugur bulu ketiak baby badau tu tau dengan ayat2 korg.
xpe lah pasal mayonis ni aku try buat ekperimen sendiri je.(letak downy)
nanti kalu menjadik bole lah aku tnjuk hasilnya kannn.
golira kolera oii.janji mu akan ku tuntut.ko belikan mayonis thousand ladys choice untuk aku tiap bulan ea.
kalau ada hamper mayonis lagi baguss.
mat ijoii pulak meh sini nak sekehh tempelengg lempanggg.(x habis lagi menyekehh)
baby badau nak tumpang sekaki,duakaki ?

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

anakdaramak oittt ... nko ... usah le syekali syekali terpedaya dgn pujuk rayu cumbu cumbe abang2 cekonet oil ngan ijauuuu tuu ...

beliau berdua ... bukan sahaja makhluk paaaalinggg busukkk ....malah paaaalinggg huduh dari segala yang huduh  di muka bumi ini ...

malahan ... beliau berdua juga ... mengeluarkan kumbahan setiap malam ... senang cakap ... kecing2 malam .... wolo pon usia beliau berdua agak muda berbanding haku ....

hitu yang tubuh badan beliau ..... lalu kat belakan haku jek .. haku kenalll ... busukkkk semacammmm....

adikk   ..... percayalah cakap haku yang budiman lagi berbudi bahasa yang tinggi ini  ... haku x pernah mengata atau mengumpat orang .... oleh itu ... badan haku pon... harroooommmmm jek bau ... kih kih kih

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard