Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Benci Dulu Sayang Kemudian


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:
Benci Dulu Sayang Kemudian


si gaarra ni sibuk memerah idea nibukan senang nak menulis cerpen ni...

nak plak nak menaip panjang2 sakit jari ooo



-- Edited by g_freedom on Wednesday 18th of January 2012 05:11:38 AM

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

panjang nye ayat...
kau baru nak belanjar buat karangan ke.....

AQ nie dah lh jenis "M" sikit kalau bace2 bende nie....

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

oit3 !!
kire abes dh la citer nie !! ending dye yg sebenornye tak bape best sangat !
aku malas nak mereka cerita ..yg nie pun bnyak yg aku duk tambah2 dalamnye haa...
so...

end of the story la ye ~

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

ape la ko ni gara...kan buku cite ni tebal lagi...
Ko salin je la....haha
ape2 pn credit utk ko sbb rajin...

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

KALO STAKAT CREDIT COZ AK RAJIN WT PE
PEKATE KO BG CREDIT TOPAP KE BEST GAK LEY AK WAT GAYUT NGAN PKWE AK YG DUK KELAUT CARI IKAN TU
LEY JUGAK LEPAS2 RINDU YEP ~

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

hahaha....ade hati...



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

la nie dh betol abis ke x nie??????????????

__________________

"mencari ketenangan"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

org kate dah abis,abes je lh...x faham bahase melayu ke??..


__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

GaaRa wrote:

KALO STAKAT CREDIT COZ AK RAJIN WT PE
PEKATE KO BG CREDIT TOPAP KE BEST GAK LEY AK WAT GAYUT NGAN PKWE AK YG DUK KELAUT CARI IKAN TU
LEY JUGAK LEPAS2 RINDU YEP ~


 la ko nak credit topup ke

asal tak cakap awal2 tadi

boleh aku bagi kat ko kad topup aku yg melambak ni



__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

ngok ngek tol la mamat nie....
bagi ler...
tapi xyah kot..hahhaa
line sane xelok...topap ak nie da xgerak2 ag start mngu lepas..

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

eh? kan masih ade lagi sambungan dia?

ala gaara, sambung ajerlaa...nk tau kisah selanjutnya ni....

kalau ko tak sambung, ko ni bagaikan menyeksa aku(yerlah tu)

so, pleaselah cik gaara yg manis lagi kacak, aku merayu padamu untuk sambung balik... *wink*wink*

__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

suah eh suha ko nie kan...
ak malas la nak smbung citer nie,,,

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

cerita udah sangkut, cd rosak..
gaara dah lupa ke? haha..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 420
Date:

sebenor nyer citer dh tamat......hikhik.....

__________________

 someOne .....is..waiting..



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

hmmm,,, yay! aku dah jumpe sambungan die....hahaha
slepas si gaara dah tak sambong, aku try godek2 kat google......finally, dapat....yahoo~~~

cik gaara, mmg sambungan die merbahaye.....fuhh, nsib baik ko tak sambung dah kat sini.....
kalau ko sambong jgak, tataulah ape yg akan terjadik kat bebudak hingusan kat sini....xD

__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

aku ni ... bukanlah bijak sangat bab-bab rumah tangga niii ...

walau pun usia ... bak kata orang ... antik gituuu ...

tetapi ... keperluan dan kehidupan manusia nii ... sangat sabjektif ....

keluarga yang ini lain .. keliuarga yang tu pulak lain ...

masalah jugak lain-lain ... tetapi ... tidak kurang juga ,,,masalah yang sama

mungkin dihadapi dalam keluarga itu keluarga ini .... dah nama pun manusia ...

macam2 ragam ... macam2 kerenah .. macam2 sifat perangat dan seumpamanya ...

akan tetapi ... berbalik kita kepada Islam sebagai Ad Din  dan cara hidup ...

seorag suami ... WAJIB (fardu ain) ... menyediakan keperluan asas (sangat asas) kehidupan berumah tangga ....

iaitu nafkah zahir dan batin....nafkah zahir.... termasuk .... tempat tingga yang sempurna .... makan minum dan pakaian yang mampu diberikan ...

jika ada rezeki lebih ... kenderaan serta hiasan kaum wanita ...

nafkah batin ,.... bukan sahaja tanggungjawab sebagai suami (paham la kan ...) ...

tetapi juga ... belaian dan ksih sayang, perhatian, keperihatinan, timbang rasa,nbudi bicara  secukupnya kepada keluarga (anak dan isteri)

so ... di sini .. lelaki perlu menjadi suami yang bertanggung jawab sama ada dari segi keperluan dan juga sebagai pendidik dalam rumah tangga as  ketua keluarga ...

 

aku tidak menyebelah mana-mana pihak pon ... cuma ... kita kena refer ... Islam sebagai agama dan cara hidup... insya Allah bahagia dunia akhirat ..

sebagai manusia ... kita semua ada kelemahan .. kekurangan .... namun kewajipan yang Allah beri pada suami .. kenalah tunaikan ...

sebagai suami juga ... kita perlu keredahaan dari isteri dan anak2 .... alo x kene jawab lah kat akhirat ...

begitu juga isteri .. kena minta keredahaan dari suami (wajib) .... masing2 ada peranan an tanggung jawab ...

 

sekian, terima kasi .. jika terkurang dan terlebih ayat erta bahasa ... aku mintak maaf yea ... dari ujung rambut sampai ke ujung tumit dan jari kaki ...

 

 

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1055
Date:

pak badda...wa sokong sgt artikel pak badda nie....tp cm salah post jer...bkn ker ini post si gara pasal cerpen tu.....heheheheheh...wa copy paste masuk ruangan yg si ernie post pasal hal rumah sewa tu erk??leh??

__________________

idop musty eppy....kalu xnk eppy...g bunuh diri....hik3...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

haha, pak badda dah salah tempat laa ni,

mungkin sambungan cerita ni agak erotik? tu pasal garam taknak sambung?.. eishh, malu pulak diaa..

tapi memang tak sesuai dibaca oleh kanak2 tadika GC ponn... macam suha, mikey, loli ngan sony, diorang ni baca boboiboy seswai laa.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

"good morning" Adryan menegur Syafira yang tgah bersolek
"morning" syafira menjawab dengan penuh ceria.
"jom breakfast,mama da masak tu,nanti kite pergi kerja sama-sama ye" ucap Adryan sambil merangku isterinya.
"breakfast sama-sama boleh,pergi kerja sama-sama tak boleh,sbb saye nak pergi abil Lina dulu,awak pegi dulu okay" bicara Syafira

selesai sarapan,Adryan melangkah keluar dahulu,Syafira tidak mengikuti,tetapi kebilik kerana tertinggal fail.
"ish mana plak fail aku nie,tadi masih ada dekat sini" ngomel Syafira sendiri. terdengar pntu bilik dibuka,Syafira tidak endahkan bunyi tersebut,tiba2 terasa tangan memeluknya
"ehh ape nie Asyraff!! ko nak ape hah??" jerit Syafira lantang
"Sya...syg,,,maafkan Asyraff,Asyraff tak boleh tahan rindu Asyraff" bisik Asyraff
"dah2 aku nak pergi kerje,stay the hell away from me ! I hate you ! till the day I die ! I will always hate you !!" balas Syafira dan terus keluar dari bilik,di luar ada Safura yang memasang telinga,Safura cuba menghalang tetapi ditampar oleh Syafira
"listen carefully bit**! you will never make it up to me ! ever ! I don't wanna see your fuc*ing face ! both of you !" smbil memandang Asyraff.Syafira terus berlalu ke pejabat.

"ya allah Syfira,kau tampar isteri Asyraff? Asyraff tak marah ke? haish kau nie" marah Lina
"aku geram la,aku rase nak je tampar si Asyraff skali,tp tkot mama ada," ngomel Syafira.
"dahla2 aku nak jumpe buaya tembaga a.k.a hubby aku kejap,kau tgu sini" sambil keluar menuju ke bilik Adryan.

"Ryan,bile kite nak keluar same2? I rndu la kat you,I tak kesah la you dah kahwin ke belom,I rele" goda si Aimi smbil tanganye melingkar d leher Adryan
"wah2,men goda2 laki aku lah plak,ish betine nie,ish si Adryan tu plak,biarkan aje,suke ke?"bisik Syafira sendirian.
"ehem2,dah lame da buat kerje camni? da xsyg ke muke tu? kalo syg baik keluar sekarang" marah Syafira smbil tgan menunjuk ke pntu
"eh maaf puan" aimi keluar sambil berlari-lari anak dan menutup pintu.

"hey syg,lmbat smpai,jem ea?" soal Adryan sambil memerhati baju yang dipakai oleh isterinya.
"a'ah,tu nasib awal sikit sampai,kalau tak tah ape la korang buat ye" ujar Syafira sambil jeling2 kepada Adryan
"kenape suke sangat pakai baju nie? kan dah cakap tak payah pakai ish!" marah Adryan sambil menyarung kotnya kepada Syafira.
"eh ape kene lak ngan baju saye? saye cakap pasal awak duk menggatal dengan litah bulan tu!" sambil melepar kot yang disarung oleh Adryan.
Adryan mengeleng-geleng kepala dan mengambil kotnya da sarung kembali kepada isterinya.
"ehh,apesal awak nie !" Syafira cuba melepar kembali kot tersebut tertapi dihalang oleh Adryan.

"sayang,saya tak suka awak seksi2 sangat kat office nie,dekat rumah boleh,itu pun dalam bilik kita je,dan lagi satu,saya tak layan pun lintah tu,jgn rsau oke syg,dalam hati ini ada awak sorang sahaja" smbil meletakkan tangan Syafira di dadanya.
"tapi...." kata2 Syafira terhenti apabila Adryan merapati bibirnya. Syafira membalas.
Diluar kelihatan Lina yang tersenyum-senyum sendirian dan seseorang didalam bilik Syarfira yang turut menyaksikan kejadian itu,Asyraff menitiskan airmata dan berlalu pergi.

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                

«First  <  1 2 | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard