Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: teka-teki pandai....


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:
teka-teki pandai....


kali ni kite jom berteka-teki.. :)

bygkan anda sebagai pemandu bas,dalam bas ade 10 org pnumpang...
tiba di bustop A trun 3 org...tiba di bustop B trun lg 2 org dan naik 4 org...tiba di shoping kompleks naik 15 org....hingga la habis waktu bekerja,penumpang semua dah xde.....
persoalannye ;

siapakah nama pemandu bas td???confuse

maaf kalau teka-teki dah post kat bawah 



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

maaf, saye x knl...hehe xD

__________________

kuro vs shiro



Senior Member

Status: Offline
Posts: 197
Date:

M Irfan Naufal wrote:

kali ni kite jom berteka-teki.. :)

bygkan anda sebagai pemandu bas,dalam bas ade 10 org pnumpang...
tiba di bustop A trun 3 org...tiba di bustop B trun lg 2 org dan naik 4 org...tiba di shoping kompleks naik 15 org....hingga la habis waktu bekerja,penumpang semua dah xde.....
persoalannye ;

siapakah nama pemandu bas td???confuse

maaf kalau teka-teki dah post kat bawah 


 susah la jwpn nie...ape err.....



__________________
what's done can't be undone


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

M Irfan Naufal wrote:

kali ni kite jom berteka-teki.. :)

bygkan anda sebagai pemandu bas,dalam bas ade 10 org pnumpang...
tiba di bustop A trun 3 org...tiba di bustop B trun lg 2 org dan naik 4 org...tiba di shoping kompleks naik 15 org....hingga la habis waktu bekerja,penumpang semua dah xde.....
persoalannye ;

siapakah nama pemandu bas td???confuse

maaf kalau teka-teki dah post kat bawah 


 

meh aku bagi jawapan ... nama pmandu bas tadi ... incik asberionz ....

 

kata incik asben pada aku .... (sebab beliau bayangkan beliau sebagai pemandu bas ...)

ala dik ... ape punye teka tekuk ..... kacang le tuuu ...

kalo mat le ... tengah menonggeng pon ... beliau buleh jawab ... keh keh keh ...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

eleh....saye baru 12 tahon mmglah......saje jer buat mcm tu..ade org x bace awal2 diorang bace last2 jer jadi diorang x perasan

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

dik irfan, kecik2 dah pandai maen kompiter budak2 skarang ni kan,

masa abang ijoi (chewahh..) umor camni, langsong tak kenal kompiter meter nih.

masa cuti camni, pagi petang main kat padang, maen beskal pusing kampong, gi manching, saok ikan kat parit,

maen layang2, main baling selipar sampai merah2 kena baling kuat2, panjat pokok, macham2lah. budak kampong lah katekan..

skarang cuti sekolah, budak2 ashik dok terperap dalam bilik jer kan.?.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

kalo haku pulak ....12 tawon macam niii .,...

haku main batu seremban ... main anak2 patung ... teng teng ..

n paling suka ... main kawen2 ... ngehehehehe ...

pasal ade sesi bersnding ... sengih manjanng .. ngalahkan kerang idop ...

 



-- Edited by badda2 on Saturday 10th of December 2011 05:09:39 PM

__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 864
Date:

ololo..doblas taon ye..ak suke ak suke...
adik..ko jadik anak ikan ak nk?

__________________

I'd RaTheR wasTe My LiFe pReTeNdiNg !

ThaN havE To FoRGeT you FoR oNe WhoLe MiNute !!

gaara.gif                



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

Ijoi wrote:

dik irfan, kecik2 dah pandai maen kompiter budak2 skarang ni kan,

masa abang ijoi (chewahh..) umor camni, langsong tak kenal kompiter meter nih.

masa cuti camni, pagi petang main kat padang, maen beskal pusing kampong, gi manching, saok ikan kat parit,

maen layang2, main baling selipar sampai merah2 kena baling kuat2, panjat pokok, macham2lah. budak kampong lah katekan..

skarang cuti sekolah, budak2 ashik dok terperap dalam bilik jer kan.?.


 ha'a.....tol la tu ape yg ko kate, ijoi... sepupu ak yg umor 12 tahun pon asyik terperap dlm bilik jer......mentang2la die tu dh abes upsr....suke ati die jer nk buat pape...haha



__________________

kuro vs shiro



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

haha..btol btol btol...sekali-sekala tlg mak,main basikal,main futsal,main badminton...ade gak...bukan dok dlm bilik jer


__________________


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

sayalah pemandu bas itu.............

__________________
bila hati runsing ingatlah saya


Senior Member

Status: Offline
Posts: 106
Date:

lah budk bwh umo cm ko pun ble mndu bas ke??

__________________

kesederhanaan  adalah kesempurnaan



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

eh, ntah2 drebar bas tu en bangla aku yg melarikan dirik ari tu..patut aku cari xjumpa2..

rupanya dye bekerja bawa bas budak doblas taon tuh...nnt lu..gua kasitau imigresen..

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Member

Status: Offline
Posts: 6
Date:

confuse saya


__________________
gordonf


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

awak konfius? saya lagi konfius wak.. wak lu..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2147
Date:

paiseyhh..senang gile soklan nie...kenkawan beta dh jawab pong..takpe..takpe..bg can kat dowg jawab, yg dowg takleh jwb barulah beta tolong dowg jawabkan...hermmm..ce bg soklan tahap gunung bleh tak..huhuhu...blagak tak beta...wakakaka

__________________

huh!!buhsan tahap gaban la..



Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:

idup lagi rupanya parisya abdul kulub ni

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 2147
Date:

Mister Rie wrote:

idup lagi rupanya parisya abdul kulub ni


 ngee..ngee..edop..edop..lagi..w/pong edop beta slalu dikelilingi dengan misterie tp beta ttp jlnkan khidupn yg lebih bmakne tanpe gangguan misterie..hahaha...

errr...pssttt...abg misteriecipan ape kabau..errr..zaman2 kegemilangan dh nak lupus ker, ker merajok sbb beta pergi meninggalkan abg tanpa pesan...(sambil tangan mendandan bulu kaki rie cipan dgn penuh kesupanan...)aww



__________________

huh!!buhsan tahap gaban la..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

namanya ialah tiga puluh tiga

__________________

I love my family,I love my friend,I lOVE ALL People in the world. ehh.......lupa pulak nak letak i love my self sorry lupe punye masalah



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

Sorry lambat balas..Pc rosak pulak...nama pemandu bas ialah Anda..kuikui

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard