Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: bubur nasik simple


Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:
bubur nasik simple


:)

bahan2 :

1) beras sikit (korang agak2 sdr la ek..tp jgn bayk sikit je)

2) Air bersih

3) kiub pati ayam

4) carrot (di potong dadu)

5) kentang (di potong dadu)

6) garam sikit

semua bahan di atas korang campur sekali ..masak dalam rice cooker...air kene banyak eh... tggu sampai beras tu jadi bubur..kalo air mcm da agak2 kering tp nasik xjd bubur lagi tambah je airnye....

 

untuk kesedapan : goreng ikan bilis n bawang putih (untuk dimakan dengan bubur)

sekian



__________________

be learned here is to think before you speak



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

yumm sdpnyer....nk buat la esok......
kasi ijoi or ketupat mkn
n den ak kompem bahawe dorang akn msk hospital sblum mkn bubur yg ak wat tuh.....kesian


__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

ah, mu masak gaya nih dok come ah,
haku dok hingen nak make, mu sendgri lah habegkang ape yang mu masak tuh suha oit.


__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

sape suh ko mkn? bek ak kasi kt kucing ak yg gumuk lagi cantik lagi hensem tuh




(ko duk ckp loghat ape ni ijoi? x brape nk phm ler)

__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

suha wrote:
___________________________________________________________________

sape suh ko mkn? bek ak kasi kt kucing ak yg gumuk lagi cantik lagi hensem tuh




(ko duk ckp loghat ape ni ijoi? x brape nk phm ler)
________________________________________________________________

gua wrote:
_________________________________________________________________________

ah, mu masak gaya nih dok come ah,
haku dok hingen nak make, mu sendgri lah habegkang ape yang mu masak tuh suha oit.
_________________________________________________________________________
(ah, ko masak tak best,
aku tak hingen nak mkan, ko sendrilah habeskan ape yang ko masak tu suha oit.)



loghat ustaz aku,
die kalu tak brapa suke apa2, die cakap gini:

kenapa buat macam ni? dok come. (tak comel/tak best la tuh.)

kalu die suke ape2, die cakap gini plak:

bagus la tu, blaka come(comel blaka) hehe.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

gapo puok2 mung dok ngaruk nih?

__________________

be learned here is to think before you speak



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

yg ni ak phm
mgkin loghat kelate berkacukan loghat tganu
ataupon just loghat kelate...
btw....ak still dpt memahaminyer

__________________

kuro vs shiro



Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

kelate asli dess..xdop capo2 ngan mno2 negeri dess

__________________

be learned here is to think before you speak

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard