Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: bhsa org s'wak


Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:
bhsa org s'wak


ni aq nk ajr korg smua bhsa org s'wak..huhu

perkataan mdh je yg aq nk bg ni.

(bhsa mlyu s'wak)

1.kitak 2 awk

2.kamek 2 sy

3.kenak 2 knp

4.asuk 2 anjing

5.kelahi 2 gduh

6.polah 2 buat

 

(bhsa b'yuh)

1.ma-an 2 mkn

2.mamuh 2 mndk

3.kuyak 2 bsing

4.mandem 2 skt

 

korg nk aq goo oonn lg x?

 



__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

ika syg....ko org serawak ke?

__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

yepp..aq mmg org s'wak...huhu

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

oo...kalau camtu sponsor larr duit kt ak
dh lame sgt dh ni ak mengidam nk g s'wak....
huhu....sedeynyer,,,


__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

ika, kalau nak sponser gi sarawak,

kena sponser sume skali geng2 kat sini tau, tak buleh sponser suha sorang jer,

kitorang pun nak ikut gak, buleh?

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

aiiiii....hi3...BANKRUP lh aq nnti...korg bnyk 2..lbh dr 10 org...aq mna da duit..tunggu aq jd JUTAWAN je lh aq sponser korg gi s'wak...tp dgn syarat,klau nk SHOPPING. byar sndrk...huhu



__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

aaa...

jangan la kedekut sangat, mase ko dah jadi jutawan nanti kitorang dah taknak gi s'wak, kitorang nak gi new zealend ke, australia ke,

masa ko x kaya la nak sponser kitorang jalan lam m'sia ni.

sharing is caring...

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

hi3....ok3..aq blh spon korg g s'wak..tp,tggu aq krja je lh..now,aq nk fokus bljr..

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

bhse kdzn dsn twu x ??

hehe

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

hahahh......bahasa sarawak mmg senang sgt...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

bhasa org kadazan aq x tau..2 bhasa org SABAH....lhhhh...tnya org sbah jak bh..

bhsa org srwak mmg senang sngt????????????..ok SETTTT...aq test ko skrg....

kenak ko skati jak pdah cm ya?? aq dh polh slh pa ngn kw??? mlar jak nganok2 aq x tntu psl...

huhu...aaaa ikram..pa mksud 2?????

hi3

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 197
Date:

aku taw maksud dyer....
ala...ko ni ika...x yah la puji2 aku depan diorang semua ni...ade yg jeles lak nti....

__________________
what's done can't be undone


Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

x kn ada yg jeles lh..wat pa pula nk jeles2,,....

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

under18 wrote:

aku taw maksud dyer....
ala...ko ni ika...x yah la puji2 aku depan diorang semua ni...ade yg jeles lak nti....


 adoii... persan lah plak si bdak under18 ni..

ika x puji ko la...ko tu jer yg perasan

kan ika kan?



__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

yep..btul tu suha..klau c UNDER18 pham..awk cuba translate smua ni aa..

halluww..pa polah korang ya? lama sik nangga korang..indu qu ngan korang..

under18..TRANSLATE 4 aqu aa

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

meh ak try.... walaupon ak x phm sgt....

helloo...apelah korang ni ya? lama sgt dh ak tunggu korang... rindu giler ak ngan korang...beb

huhu.... tol x?

__________________

kuro vs shiro



Senior Member

Status: Offline
Posts: 197
Date:

salah tu....biar pakar yg selesaikan....

halluww....hensem btol under 18 kan? ika dh lame dh tido sorang...rindu btol ngan belaian under 18....

hmph.....x sgke ika begitu dalam cinte ko kt aku....

__________________
what's done can't be undone


Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

oh.... klau gitu la maksudnyer....

ak xkan ganggu korang lagi.... haha

n x sangka ika begitu syg kt under18 yg mukenyer dh seperti mangkuk tandas busuk n rosak

buktinyer dh ade, tgk sajer la avatar si under18, dh mcm telor busuk...haha

__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

aaaa ... telor busuk ke? tet tet tet ... x sangka haku ...

ingat ... yg busok tuuu ... taik idong jek ... hupernya telor ubder18 pon bau busuk ...

cissss ..... x sangup haku ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 197
Date:

tel0r busuk?????

berani ko suha mendedahkan hal rumah tangga kite ke pengetahuan awam...

ko jgn nk wt muke x bsalah......

bkn ke ko lh pnyebabnyer telor tu mnjadi busuk????

ko sniri yg ckp lagi busuk lagi ko selera.....


ntah2 ko ni suha skandal ngan pak badda.....

jgn suha,ketulenan pak badda ni amatlah di ragui......

( hari raya la....mintak ampun pak badda ).....hehehehhh

__________________
what's done can't be undone


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

alahai .... si suha tu? .... bukan cakap besau laaa ....

beliau cumer seswai untuk budak2 macam under18 ...

kalo haku ... oiitttt ..jangankan pandang ... jeling pon .. x mauuuuuu ...

x mauuuu ...

(ade ke ... org tua nak dimacingkan ngan budak2 kecit .. ishhh ...

usahkan kat kepala ... kat tinger pon x masuk langsung .. ih kih kih)



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

suha : salah lh tu...mksud dia tu,PA KORANG BUAT LAMA TAK TENGOK KORANG..RINDU SY DGN KORANG..

under18 memang HANDSOME...dh rndu pla sy dengan BELaian dia malam2..aqu mm CINTA GILA dengan under18 tu..he2.UII under18..isyh3..ada2 jak awk ni..

baddar..dh x jd PINGUIN lg ekh? ha2...orang tua zman skrg suka YANG MUDA2..

__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

ika syg .... aku chek ayat ko niii ... `ha2...orang tua zman skrg suka YANG MUDA2.. '

ha .. yg tu .. ko kene pruf kan ka haku la ..... Dr Dato' Fadilah Kamsah kata ... bgik contoh .... contoh ...

kalo aku yg bgi contoh ... senang jerk ... takut korang tokleh nak terima ...

tp .. x pelah ... aku bgik gak contoh ....

err .... Gab tunyut paknyah tua tu ... amat gilakan si mat matematik .,... 

walo pon si mat melarikan diri secara lompat berpagar 400 meter ...

namun ... Gab tetap sukakan pucuk muda macam mat ...

ha ... begitulah ... terima kasey pawer ruttt ...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 197
Date:

itu bukan contoh tapi benar2 berlaku kepada pak badda sewaktu beliau muda2 dahulu......

tapi beliau telah mengasingkan dirinya dan hnya mmpostingkan ttg gab tunyut dan mat shj......

bgi la contoh ttg pak badda skali......kui3

__________________
what's done can't be undone


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

citttt ... budak kecit nie x takot la dosa plak yeaaa ...

pitnah durjana under18 niii ... jgn syekali syekali korang percaya ...

khurafat tu ... kih kih kih



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 570
Date:

baik pak bad, ak xkan sesekali mempercayai si under18 tu.

sepanjang 1 saat ini, saye xkan sesekali mempercayai si under18...

baiklah, dh 1 saat, under 18, ak dh percaye ko balih...ahha

__________________

kuro vs shiro



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

baddar, aku rasa kan andereitin tu nak ngorat ko laa, tu pasal dia asyik cari pasal ngan ko, perasan tak?
tapi si andereitin tu laki ke pmpuan? MisteRie...

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

nko niii ijooo .... manenye under etinn tu nk ngorat aku ...

seleseeeehhhhhhh .... (wek wekkk .. munta ijo haku ...)

kok yea nko nak gosip2 kan haku niii .... gosipp ler yg kaw2 penyer ...

cakap ler ... brad pit ke ... angelina jolie ke .... err ... anak usup aslam tu ke ... okey la gak ..

keh keh keh keh ...... (sambel aku buang kulit kacang yg terselit kat lobang idung .. cittt....)

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 197
Date:

ahoi.....tererereten ten tenggggg.....jeng jeng.....ini dia hero dh sampai

brani korang mengumpat aku yer......siap nk selidik kjantanan aku lg....

x pyh lah nk bsusah payah...

aku sesekali x kan tpikat dgn ajaran yg korang bwk.....iaitu 'ajaran TUMPUL'

ya tepat skali...krana setumpul2 pisau aku...masih dapat menembusi daging....

( err...ape aku mraban niee....auwwwwwww)

__________________
what's done can't be undone


Super Member

Status: Offline
Posts: 618
Date:

hmmm.ni korang post benda lain lah pula...x nak aqu ajar bhsa s'wak kh??


__________________

Aku Begini,Bukan begitu.

Itulah aku,ika syg!

 

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard