Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Latest Update Untuk Upload Foto..
Agak-agaknya, perut Mister Rie di bulan Romadhan Al-Mubarraq ni besar mana? [20 vote(s)]

Ada la berupa tayar bas ekspress..
15.0%
Ada la berupa perut capybara Afrika..
25.0%
Ada la berupa six pack Zac Efron..
5.0%
Ada la besar guni beras 5kg..
15.0%
Ada la serupa pompuan ngandung 9 bulan..
10.0%
Slim, sbb berpuasa spt umat-umat Islam lain (nmpok benor nipunya!)
30.0%


Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:
Latest Update Untuk Upload Foto..


Paisehh.. walaupun dh berbuih mulut, naik kematu jari menaip cara-cara utk korang memuatnaik (upload) gambar ke dalam forum, namun masih ada lagi yg masih lembam dan suam-suam kuku dengan cara-cara ni. Samaada mmg tak tau langsung, atau mmg malas nk membaca cara-cara yg dh zaman berzaman dipost oleh mod-mod lain tentang cara-cara nk upload gambar.

Jadi aku tolong la terangkan secara mudah teknik-teknik terbaru dgn menggunakan bahasa paling simple. Kalau tak paham gak, mmg ada masalah di bahagian medula oblongata korang tu la.. bleh

Pertama sekali - Sila COPY & SAVE dulu dlm komputer korang foto-foto yg nk korang nk share/post tu. Pastu buka akaun share foto di website Photobucket di "http://www.photobucket.com" (kena Sign Up utk login kpd sesapa yg belum ada akaun). Upload la foto-foto yg dh save dlm pc ke dlm akaun Photobucket tu pulak. Bila dh siap upload, secara automatik Photobucket akan kasi direct image link foto tu utk dikongsi dlm forum.

Bila kat dlm forum Geng Cerita ni, kalau nk post gambar, sila klik button Insert/edit image (masa nk posting, akan kuar box edit posting, cari la yg logo gambar pokok kat kotak masa tu..). Paste la link address foto yg Photobucket kasi tu ke dalam box insert link pulak. Siap..

Sebelum klik Submit Post, sila check Show Preview dulu. Kalau betul post link tu, gambar akan kuar la. Kalau tak kuar, try la copy & paste link lain smpai kuar gambar dlm kotak Insert/edit image tu smpai nmpak gambar.. Dah confirm nmpak gambar semasa Show Preview tu, baru la klik Submit Post..

Ok bebeh? biggrin



-- Edited by GaBRiEL on Sunday 21st of August 2011 06:46:46 PM

__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:

waaa bagus... walaupun dah 20 bulan aku tak bayar gaji ko sebagai moderatos gay cerita, ko masih menjalankan tugas sebagai gay simpanan untuk2 jantan gayberet macam matematik, zul yahyah mahupun mie pulau pinang, walaupun dubur aku langsung tak paham apa yang dubur ko tulis tu, namun sebagai CEO gengcerita, aku mengutuskan juga la salam mulus angin kentut untuk ko sebagai tanda kemaafan di hari lebaran ini....

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 512
Date:

HIK HIK.... trima kasih abang gabriellla.... post ni dikeluarkan untuk aku ye selaku modestos yang jarang2 muncul.... bukan aku xbaca post yang lepas.. tp da cuba ribu2 kali naek lenguh komputer aku mengupload gambo2 tu... sbgai tanda penghargaan trima la kuntut dari misteri diatas....dia iklas tu...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

terima kasih lah incik Gabriel  ...

aku newbie jugak ... yg x reti2 nak uplod n donlod gambor2 kantGC niii ... walo pon mulut ko berbuih2 umpama sabun breez ........ aku tetap x paham jugak apa yg ko tulis .... sabor jer la ... dah tahap lembam aku ni adalah kritikel ........ lebih kritikel  tatkala Adik Misteri mengeluarkan kentut2 beliau yg mulus lagi cun tuuu ... (entah ler .. seumur idup x penah pulak aku nampak kentut muluss ... hehehehe)



__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 2023
Date:

En badak. klu en badak nk tau, kentut yg tulus dan mulus itu lahir dari hati yg ikhlas lg jujur mcm aku ni. Klu cipan seko tu bukan kentut mulus, tp kentut bau bangkai. sbb molot dia busuk, x penah gosok gg.

__________________
Sepi sekuntum bunga sekeping hati


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

cisss ...  ngaku lah minah sekor ni kentut dia tulus mulus .... bukan haku x tau ..... walo pon hati beliau ikhlas lagi suci dan menyucikan yang lain..... namun kentut mulus beliau ...... hatta  aku berada  suplo meter di belakang beliau pon ... bleh kembang kempis idung aku menahan napas .... azab betul busuuukkk dia ..... entah apa yg dimakan beliau niiiii .... kih kih kih 

 



__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 387
Date:

aku pon..dri dlu x reti2 upload gambo kat gc ni..upload je jdi kecik aduhh....gab kne video ni sng sikit :)

__________________

https://www.facebook.com/one.izat



Super Member

Status: Offline
Posts: 804
Date:

same la ak pun dari reti tetibe je jadi xreti nak upload gamba..mane xnye asal ak nak upload je gamba yg ak nak masuk 2 ntah ilg ke mana ntah..bukan sekali..bukan 2kali..tapi da berkali2...tension lak ak ai..xyah taruk gamba lg bagus...

__________________

"jage anak kambing sekandang lagi senang dari menjage anak dara sorang" kata bapak ak...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

aku plak lain le..bila nak donlod gambar je..kuar le kunang2 dari komputer aku ni..dah berpinau2 mata aku..sudahnya tak yah le donlod gambar..tulis2 je dah le


__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

aiyoyooo..Picture 016.jpg



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

mata...testing testing,mike ok, drum ok, gitar ko...

 

gtlamp1.jpg



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Picture 081.jpg

testing lagi... nenoneno...



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Picture 078.jpg

Picture 075.jpg

Picture 022.jpg

dah mati...



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

akhirnya haku buleh gak letak gambar kat cni, terima kasih paweruttt..., eh trima kaseh incik gab tunyut!

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 36
Date:

mcm kenal je kucing tuh, abe wira ke..?



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2430
Date:

abang gab...camner nak upload video..

mehla ajar i...huhuhubiggrin



-- Edited by princess_sasuke on Monday 7th of November 2011 06:07:49 AM



-- Edited by princess_sasuke on Monday 7th of November 2011 06:09:25 AM

__________________
~~***Two Is Better Than One***~~


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

banyaknye edit, saske-sann..

tulisnye ckit jer.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

Ijoi:Ajar lh aq mcm NAK leTk gMBR TU.....

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

bace jelah manual incik Gab kat atas tu.

takpon bila ko nak post a quick reply, ko pilih advanced editor, pastu pilih attach image, pastu pilih source file/browse..

upload file, pastu insert.

 

Foto0268.jpg



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Senior Member

Status: Offline
Posts: 216
Date:

Ijoy klu pkai phone ko tau x cm ne? Aku ikut step yg ko ajar smpai kt upload ngan submit je... Pastu pape pun x leh

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2363
Date:

Foto0267.jpg

pakai phone aku tak tau lah, sory,

aku guna pc.

 

sebelum submit post tu, ko pilih insert dulu tak?

kan ada [remove] [insert] tu, ko insert tak?



__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

testing..testing...



Attachments
__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

testing jugak lerrr ...

 

 



Attachments
__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

yess yessss .... akhirnya haku berjaya jugakkk

setelah setahun lebih haku kat sini ...'

yahooooooooooooo ...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

haku testing lagik ...

camane plak nak beso kan gambor tu eh ..?



Attachments
__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 291
Date:

badda2 wrote:

haku testing lagik ...

camane plak nak beso kan gambor tu eh ..?


 ish....ish....ish....pak bado ni.......



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2028
Date:

pak baddot...nko letak jari nko kat pix tu pastu nko tarik le besaukan...

eh, xleh ye..ni bukan sama mcm fangsyen kat tipon tach skrin tu ke?..eh..eh..

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

adik vampire ... lame dah x nampak lobang idong muu ...  aaa .. ape la plak nak ish ish ... da memang haku x tau .... gambau tuu kecit jek bile di submit ...

cik gayah ..... nko cuber dulu lah tekan jarik nko tu kat skirn ... buleh x ...? kalo buleh ,.. haku upah nko ... berapa nak ..? dua tong pon haku buleh bagik ... duit2 ... he he he ....

 

 



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 291
Date:

bz pak baddo...bawu balik holiday naik flight g he3...nak terbang penat semput kang......g langkawi bertapa jap......bln 7 ni nak g menyelam gak ni...tengah praktis berenang dlm pool anak buah ha3..........

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

oohhh .. g betapaaaaa kat langkawi ..... haku plak betapa kat gua jekkk ... x payah naik2 flight niii .... nko pulak naik flight ..... untunggg le haku kan kan kan ... x payah kuor duit ... ha tuuu .... nak scuba kat mane plak ...? iskk ... hikut buleeehhh ? saport sekali la ek penginapan 2 ari 4 mlm .. makan mende2 tu seme la ...



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard