Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: jalan jalan jumpa hantu


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 59
Date:
jalan jalan jumpa hantu


Suatu senja tahun lepas aku menyusuri highway ulu yam. Waktu sampai puncak bukit, aku terlihat susuk seorang lelaki dibahu jalan. Berpakaian pendekar melayu lama. Warna putih salji. Bertengkolok putih. Siap keris dipinggang kiri. Dia bediri membelakangi aku. Pendekar tu bediri di hujung tebing bukit yg menghadap gaung. Body language nampak tenang tapi asyik memandang kearah hutan dibawah. Seperti ada sesuatu di sana. Yang pasti dia bukan manusia biasa kerana kaki seluarnya amat putih. Mustahil manusia biasa boleh meredah semak dan tanah merah tanpa kotoran di kaki seluar. Bediri pulak dihujung tebing gaung macam nak bunuh diri. Ringan betul. Padahal badan sasa. Kalau aku bediri macam tu dah runtuh tanah tebing tu. Bagaimana muka dia kalau aku tegur dan dia menoleh. Aku bayangkan gigi betaring dan mata polos. Maklum je hantu he he... Aku berlalu meninggalkan pendekar itu dengan seribu persoalan. Ape yang di pandangnya di lembah itu pada waktu senja? @@@@@@@@@ suatu senja aku berbasikal melalui sebuah jalan yang sunyi di kawasan hutan. Aku terlihat sebuah kuil cina. Di luar kuil ada batu besar. Diatas batu ada sebuah patung cina yang berpakaian tradisional cina lama. Tiba2 patung tu berpusing dan menari. Patung tu berhenti dan menghadap aku lalu senyum. Kagum aku. 'Ini mesti guna bateri'. Bisik aku dalam hati. Esok pagi sewaktu melalui jalan yang sama. Aku berhenti depan kuil tu. Aku perhatikan patung semalam masih di situ. Keras dan bersimen atas batu. Jadi bagaimana dia begerak semalam? Ho ho ho... @@@@@@ suatu malam. Dah masuk pukul dua pagi yang dingin waktu ni embun jantan pun dah turun. Sebijik sebijik kena jaket aku. Aku pulang dari kota bermotosikal menuju rumah aku. Hampir sampai ke rumah aku terlihat sebatang tiang putih. Terletak di bahu jalan. Makin aku hampir makin besar dan jelas. Benda ni pendek macam budak umur 10 tahun berjubah putih dan muka bercahaya. Mandangkan aku dah sampai depan rumah aku terus masuk dan park motor depan pintu. Bila menoleh semula ke belakang . Benda tu dah hilang. Hu hu... Seram! Aku terus masuk rumah dan tidur. Good nite

-- Edited by senja hitam on Friday 1st of July 2011 08:08:33 PM

__________________
monster are create by another monster


Senior Member

Status: Offline
Posts: 131
Date:

hehe...bro ..mungkin patung kat kuil tu sami tu tak on suis kot..mase ko nampak tu die test betry ok ke tak..tak sangke skang barang 'made in china' nie mmg maju kan...



__________________
like2 u jeee


Super Member

Status: Offline
Posts: 1309
Date:

kwsn 2 mmg byk benda2 gitulah,wat bodoh sudah..
aku slalu gak jalang2 jumpa hantu tp kt town nye,manusia make up mcm hantu

__________________

~~sedang terpesona dgn website langit ilahi~~



Senior Member

Status: Offline
Posts: 380
Date:

adeh..tlg la wt prnggang...walopom cite pndek..dh jadi pnjang lak..bace ayat same 2 3 kali

__________________

I'd RatheR wasTe My LiFe pReTeNDiNg!

ThaN Have To FoRgEt U FoR oNe WhoLe MiNuTe!



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 59
Date:

lupe nak
gtau tempat tu bukan kuil tp tokong kecik warna merah yg selalu ada kat
hutan . Tokong tu dah pn dimusnahkn
oleh jentolak sb didirikan tnpa kebenaran. Batu dan patung tu
pn dah
gone.
Mekaup mcm antu ayo yo kalau timbang brape
kati gak nye. Pasal paragraph sori la aku budak baru blajar tak
pas lagi ho ho ho

__________________
monster are create by another monster


Super Member

Status: Offline
Posts: 512
Date:

huhu.. citer da menarik walau bagai mana pun teruskn usaha membuat bahasa melayu yang baek.... saya bagi B+

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2293
Date:

ok la cita mcm ni..

panjang pun tak ada la sgt..

so aku pun baca la sampai habes..

nk percaya atau tidak mmg terpulang pada individu..

cuma yg penting bila baca dpt layan kepala..

so kalo ada sambungan post la lagi..

sementara aku tgh layan cita² ko ni...

__________________

ccpsantai.th.png

Crazy Chaos Paintballerz

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard