Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Apa yg Korang Patut Tahu pasal Istana Bilah@Penunggu Istana!!!!


Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:
RE: Apa yg Korang Patut Tahu pasal Istana Bilah@Penunggu Istana!!!!


to feeza....ko ni agak bajet jugak kan...
baru2 masuk forum da nak label orang macam2...
hebat sgt ke ilmu dunia akhirat ko tu??
berlagak tak kena tempat...
kalau ko tak suke...tak pyh komen...
kalau nak menegur..buat cara elok2...
tak payah nak tegur orang lain kalau sendiri tak pandai budi bahasa...
lagi satu..tak payah letak nama kau melayu...LOYA PULAK AKU TENGOK!!!

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

Feeza wrote:

http://www.doposen.com/2011/07/filem-penunggu-istana-kelepet-atau.html

Sila kaji sebelum berhujah .. Mangsa bunuh still hidup smpai hari nie , siap update status hari2 lagi .. Amar yg hilang tu pn hari2 update status , maybe dia update dari alam jin kot . HAHAHA !
Kesian tgk org yg kuat terpengaruh dgn benda yg sgt bodoh ... 


 he he he he ... dik dikk ...nko nak komen zaman bile punyer posting nie dikkk ...

dulu isu nie hot la ... sekarang ... da berkulat dahhh ...

so .... baik ler nko pegi jerang nasik tuuu ...

lauk x payah beli .. bungkus jek dari kedai mamak ...

 

mamakkk ..... teo o ice limau satuuuuu ...... wakakakakakaka

cik gayahhhh .... ohhh cik gayah ..... meh minum sama meh



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

hahahah stuju incik bada....
nak milo ais dinosor satu =)
kasi sjuk ini hati..hahahah

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:


young areza wrote:
__________________________________________________________

to feeza....ko ni agak bajet jugak kan...
baru2 masuk forum da nak label orang macam2...
hebat sgt ke ilmu dunia akhirat ko tu??
berlagak tak kena tempat...
kalau ko tak suke...tak pyh komen...
kalau nak menegur..buat cara elok2...
tak payah nak tegur orang lain kalau sendiri tak pandai budi bahasa...
lagi satu..tak payah letak nama kau melayu...LOYA PULAK AKU TENGOK!!!

__________________________________________________________

sabar riza yee..
jangan marah2 nanti cepat tua.

mungkin diorang ni dah terbiasa kat fb atau tw sesedap aja tulis orang bodoh,
diorang tak tau kat GC walaupun kitorang agak ntah apa2, tapi kita masih menjaga budi bahasa.
maafkanlah diorang tu, orang tak tau.

dah jangan marah2 lagi, nah ni aku bagi.

Bouquet-Of-Flowers.jpg

tapi bukan untuk riza, untuk suha ha ha..



Attachments
__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

hahahahahah takpe2...aku da dapt milo ais dinosor dengan incik bada..
tak men la bunge2 plastik ni..huhuhu
tak kenyang...errkhhh alhamdulillah =)

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

alahai...aku rasa cerita ni dah lapuk..y g ungkit balik?huhu..dah2 la gaduh k..benda xde faedah buat pe marah2..

__________________
sewel sokmo


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

assalam newbie here .. nie bukan nak cerita seram .. bukan nak cerita hantu .. bukan nak buat lawak .. aku penah buad task at sini .. aku lead group expedisi ke istana nie .. gamba dan video semua ada .. untuk yang nak tahu cerita lebih lanjut sama ada istana nie ..
fb-mohamad asyraf fitrah
no-0173788690



-- Edited by asyraffitrah on Sunday 26th of April 2015 12:55:02 AM

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

apsal la up balik thread lama ni ooii...

tapi kalo nak tau kisah asal... (bukan kisah sebenar) istana billah ni sila la hubungi patner aku...


sebab beliau adalah salah seorang waris dari susur galur keluarga asal pemilik istana ini..

dan aku pun pernah masuk ke istana ni.. alhamdulillah masih sihat wal 'afiat siap beranak pinak lagi..


walopun aku pernah di dajal ngan patner aku sendiri utk bergambar di tpt yg kazen2 beliau ( yg x de kena mengena dgn keluarga ni) disergah dgn sore rimau yg sungguh ohsem hingga memmbuatkan dorang sume mencicit lari, sib baik x tercirit je. (aku tau bila dah bertahun masa ternampak balik gambar tu baru patner aku citer..hampeh x patner aku..)

siap offer suh masuk bilik yg hanya ahli keluarga je bleh masuk (aku tak tau pun masa patner aku suruh tu) tapi aku x nak dgn alasan "tak pe lah, rumah orang, malas la nak suka ati masuk sana sini"..


katanya... saje nak test awak dialu2kan ke istana ni ke x.. hampeh nyer patner...

tapi serius cakap... tempat tu memang cantik dgn gaya melayu lama, siap ada surau.. dan dulu ada masjid (bangunan masih ada masa aku pergi dulu).. & tak lupe beberapa kubur keluarga (tak banyak pun)...

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Cerita penunggu istana tu fake..

Tapi memang betul ada jin tinggal kat istana tu kalau dah lama ia ditinggalkan kosong, jangankan istana, rumah kita pun kalau tinggalkan lebih 3 hari, jin akan tumpang, kalau lama sgt tinggalkan, jin akan duduk terus.

Jadi tak pelik pun. Yg pelik ada pulak mahkluk yg kononnya nak siasat la betul ke tempat tu ada tu, tempat ni ada ni.. Memang la ada, ada jin..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

haha... ari tu aku sesaje tanye patner aku pasal istana billah. aku tanye tu betul2 istana ke rumah yg saje2 dipanggil istana? dia kata rumah je, bukan istana pun.

betul jugak, takkan la istana takat sekangkang katak cenggitu kan? memang la kawasan tu agak luas utk sebijik rumah, tapi agak kecik utk dipanggil istana.

lagi pun rumah tu dipanggil istana mungkin jugak sebab empunya rumah tu berasal dari kerabat. raja mana jangan tanya aku, aku tak dan nak siasat lagi..

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Baru2 ni aku suka tengok utube sorang2 malam2 bute atau pagi bute, sume butelah.. . tgk video top5 atau top10 mysterious, ghost sighting atau deaths, baru rasa seram.

Kalau siang bute(bute jugak) memang tak seram langsung huuu~~

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

Lagi satu yg aku rasa klakar sikit, kalau cite2 carik hantu ni, pegi cari hantu, pastu jumpa diorg takut.. Adoyai kalau takut watpe gi carik hehehe.. Yg lagi klakar jumpe antu siap larik lagi, ade ke patot..

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

hahaaa... dah dorang pun serupa hantu..

sama2 pe'el cam antu..

silap2 antu pun sama2 larik terserempak dgn dorang..

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

maaf tak perasan dah ada posting 



-- Edited by myself on Sunday 18th of December 2016 11:23:12 AM

__________________
tell the truth shame the devil
«First  <  14 5 6 | Page of 6  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard