Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Apa yg Korang Patut Tahu pasal Istana Bilah@Penunggu Istana!!!!


Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:
RE: Apa yg Korang Patut Tahu pasal Istana Bilah@Penunggu Istana!!!!


ko nak tengok citer ni Kesemu Apachi datang je ke rumah aku iaitu kubur no 56, batu dua, kampung tempoyang...

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

negeri mne nih rie?

jenuh aku gugel xjmpe2..kang sesat aku mlm kang nk balik cmne.

tak msal jmpe laks kerabat ko tuh.. bkn istana bilah dah...berbilah2 kang

iklan kejap : opis aku riuh rendah td sbb cari penjodoh bilangan bg 'MAYAT'..mungok tol..kakaakak

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 291
Date:

mmg lew kesuma..ko...asyik dok bertapa kat warung burger depan flat aku maner nak jumper

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

ikram onizuka wrote:

pak badar....ade something nak tunjuk nanti...tggu je k...heeehehehehhe


adik ikram .... dalam thread ni ... ko x ada pon nak cakap .. cerita penunggu istana tu ... lakonan jer .... hek eleh .,.... tau dah ... ko berani kalo santan memangkokkan orang je ... kan kan kan ...



__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

baddar wrote:
ikram onizuka wrote:

pak badar....ade something nak tunjuk nanti...tggu je k...heeehehehehhe


adik ikram .... dalam thread ni ... ko x ada pon nak cakap .. cerita penunggu istana tu ... lakonan jer .... hek eleh .,.... tau dah ... ko berani kalo santan memangkokkan orang je ... kan kan kan ...


saudara pak badar bin haji harun salim bacin... bapak sedare kesayangan kami...pak badar... mmg dari awal dah tawu dah...citer nie mmg tak betul...cumer tak tawu nak gtaw camner..huhuhuhuhu......jgn marah ea....hihihi



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

alahai adik ikram oiiii .. bagi tau jer lar .. kalo aku rasa apa yang ko bagi tau tu ciap ngan bukti atau apa2 yang boleh kita pecaya itu hanya movie biasa .. no hal lar ... aku akan pecaya tapi ... buktikan .... na kasihan kat Mr Q yang pecaya benda tu betul ...

bagi aku ...samada ia real atau stakat movie jer ... no hal punya ... saja sembang2 kat GC .. saja happy2 kat GC .. kalo aku leh baking korang aku beking .. kalo korang x betul .. aku beta .. tu jer ... simple jer .. dik dik  ...



__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

dah2..skunk kiter tutup kes nie k...maknenyer citer nie sumer hanye mitos sajer...
boleh dengar..percaya jangan....

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

da da da ... g solat jumaat .... sapa yang uzur syar'ie ... x payah pg ...x kan adik akram onizakawasaki plak yg uzur ....



__________________

make me feel it



Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

aku tiba2 berminat nk tw ceta psl penunggu istana ney...org ckp ceta btl kn..tp aku pn xsure cz aku xpnh tgk lg...td aku baru jer search kt google pelakon2 penunggu istana especially sara ali..so ini la yg aku dpt dr kosmo..

BARU-BARU ini Kosmo! diundang mengikuti penggambaran filem terbaru pengarah Ahmad Idham berjudul Jangan Pandang-Pandang di Tasik Kenyir, Terengganu.

BARU-BARU ini Kosmo! diundang mengikuti penggambaran filem terbaru pengarah Ahmad Idham berjudul Jangan Pandang-Pandang di Tasik Kenyir, Terengganu.

Di kesempatan itu, selain merakamkan perjalanan penggambaran produksi Excellent Pictures yang masuk hari ke-18 itu, Kosmo! sempat juga merakamkan wajah mulus pelakon baru Sara Ali, yang bakal menjadi ratu filem sepanjang tahun ini.

Sepanjang kerjayanya sebagai pelakon bermula Mac tahun lalu sehingga hari ini, Sara telah berlakon sebanyak enam buah filem iaitu Sesuatu Yang Tertinggal, Klip 3GP, Penunggu Istana, Nur Kasih The Movie, Songlap dan terbaru Jangan Pandang-Pandang.

Apa istimewanya Sara sehingga dia berjaya menawan hati ramai pengarah dan penerbit filem tempatan? Dia bukanlah orang yang bercita-cita besar dalam bidang seni, kerana dia terjebak dalam dunia lakonan disebabkan tuah di laman sosial Facebook.

Berbual dengan Sara Ali, gadis berusia 21 tahun yang berbadan kecil molek dan bermata galak itu nyata seorang yang agak menarik. Sekali pandang, karakternya tidak ubah seperti aktres terkenal Sharifah Amani, namun dia ada keistimewaannya yang tersendiri.

Katanya, dia merupakan seorang pelakon gerila kerana terjun dalam bidang lakonan secara tiba-tiba dan melakukan pekerjaan itu tanpa henti sejak ditawarkan menjadi pelakon di Facebook.

hi_01.2.jpg
SARA berdebar menanti tayangan filem-filem lakonannya.

Saya sendiri terkejut dengan apa yang berlaku dalam hidup saya hari ini. Dulu saya seorang penonton filem, sekarang saya pula yang ada dalam filem.

Kemunculan saya secara tiba-tiba tanpa dirancang, saya sendiri tidak sangka akan jadi pelakon dan tidak pernah berhasrat untuk berlakon. Tetapi bila sudah berlakon, perasaan seronok itu mula hadir dan menyebabkan saya mula berlakon tanpa henti, jawabnya.

Walaupun telah bergelar selebriti dan profilnya lebih hebat daripada pelakon yang lebih senior, akui Sara dia belum dapat menikmati sepenuhnya status barunya itu.

Ini kerana, belum ada satu pun filemnya ditayangkan di pawagam. Paling hampir, filem Penunggu Istana yang akan ditayangkan pada April dan Nur Kasih The Movie pada Mei depan.

Tiada perubahan drastik yang berlaku dalam hidup saya kerana filem lakonan saya masih belum ditayangkan. Jadi, saya masih menjalani kehidupan Sara Ali yang dulu cuma masa saya semakin tersekat dek kepadatan jadual penggambaran.

Kiranya saya masih menjalani kehidupan yang normal, masih melepak dengan kawan-kawan kalau ada masa. Cuma, mungkin ada orang yang kenal saya menerusi tulisan di akhbar, mereka akan pandang saya semacam tetapi tidak ramai begitu, katanya.

Balas pelajar jurusan Seni Bina dari Universiti Lim Kok Wing itu lagi, mahu tidak mahu, dia harus sesuaikan diri dengan status selebriti yang dipikulnya.

Saya akui yang saya gugup dan kekok untuk berdepan dengan peminat dan rutin selebriti yang lain seperti menghadiri majlis hiburan serta sesi fotografi kerana itu semua masih baru buat saya.

hi_01.3.jpg
DARI belakang kiri: Nas-T, Mira, Zizan, Anith dan Sara bergabung dalam Jangan Pandang-Pandang.

Memang saya rasa pelik kerana tidak tahu macam mana nak berkawan dengan artis pada mulanya sebab saya menganggap diri saya bukan artis. Tetapi selepas menjalani beberapa penggambaran filem, saya lebih mudah mesra dengan artis lain dan menjadikan mereka rakan saya.

Kelebihan pengalaman yang mereka ada akan saya cungkil untuk dijadikan panduan buat saya pada masa depan selain mendapat nasihat daripada pelakon-pelakon senior, ucapnya.

Debaran Sara

Jika dilihat profilnya, dia antara pelapis ratu filem Malaysia yang sedang meningkat naik. Malahan, tawaran berlakon filem juga diterimanya tanpa henti.

Selepas filem Jangan Pandang-Pandang, Sara akan memberi fokus kepada sebuah filem epik yang masih dirahsiakan judulnya.

Sekarang kami dalam proses latihan dan bacaan skrip. Apa filemnya dan dengan siapa saya berlakon, masih belum boleh diberitahu. Apa yang boleh saya beritahu kemungkinan besar filem itu akan menjalani penggambaran sekitar bulan Jun atau Julai nanti, katanya.

Sungguhpun jadual harian padat dengan penggambaran, hatinya tidak tenang kerana bimbang dengan reaksi yang bakal diterimanya selepas filem pertamanya Penunggu Istana akan ditayangkan pada 21 April depan.

hi_01.4.jpg
SARA menerima lamaran berlakon menerusi Facebook.

 

 

Memang saya berlakon banyak filem tetapi saya sangat risau dengan reaksi orang yang akan menonton filem pertama saya.

Filem itu juga akan menentukan kredibiliti saya sebagai pelakon. Sebelum ini, pengarah dan penerbit mengambil saya berlakon menerusi uji bakat dan kepercayaan mereka terhadap saya.

Jika penonton merasakan lakonan saya di dalam filem Penunggu Istana bagus, maka masa depan saya dalam dunia lakonan agak cerah, jika tidak saya harus lebih berusaha untuk memberi yang terbaik, luahnya lagi.

 

 

 

 

 

 

 

 

btl ker yg dy ney da arwah time penunggu istana 2? sekadar ingin tahu...tq



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 512
Date:

xkn ler.. citer pun dah diketahui tipunye... (santan yang cakap) maka dia lom ler dia ninggai gamak nye.... kalo ninggai maka meloddi pun leh kecoh ler walaupun artis baru....

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

sara ali tu yang pegang watak apa kat penunggu istana? yang kudut kurus dan rambut pendek dan nipis tu ke? tguk ... macam x sama dengan gambar kat sebelah ni ...



__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

huhuhu xbest lgsg..buang masa je tgok..nsib bik tgok on9..hehe free.. jimat wit aku..

__________________

"mencari ketenangan"



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

cittttt.... jimat ke hape .. okey .. kalo g cinema ... tiket ... RM 10.00 ... jagung RM 6.00 .. coca cola RM 6.00 ... jumlah RM 22.00 .. minyak .. tompang kawan .. sit dalam keter.. pon tompang jugak ...

dengan RM 22.00 ni ... penyumbangan ko kat ekonomi negara .. ala weiii .. berpekdah tau .. sebab? yg jual tiket .. budak perempuan melayu ... 3 kaunter .... dapat gaji jugak dia ... yang jual air n popkon pon.. budak melayu jugak lelaki n pompuan ...so .. dari gaji mereka ... dengan tokey cinema .. sebahagian dari hasil tiket wayang yg korang beli ...

pas tu ... diarangdapat gaji .. paling x pegi makan ... bkat kedai makan ... ada wetress... ada chef dan bla .. bla .. bla .. ko tenguk .... rangkaian dari jumlah RM 22.00 dari kita wraga negara malaysia ... mana pegi? putaran ekonomi negara beb ...

tu .. bolem lagi aku cerita industri perfileman ...hal tipu ke .. gimik nak lakukan movie tu .. lain citer weiii ... yg penting .. putaran ekonomi negara tu .... tu ler salah satu dari tugas2 yg telah dibuat oleh warga negara ni ...

(aku x sentuh bab2 agama yea .. tang filem.. tang budak pompuan jual tiket pakai unipom skrt dll ...aku sentuh bab yg kat atas je ...)



__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

hahahhahaha pak baddar nie.. xabis2 ngan dak pmpuan yg cntik2 je dia nk wat cite... hahahhahah...

__________________

"mencari ketenangan"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

ini lari topik nie...hahahahaha

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 132
Date:

la...tu sara ali idop lagi...kate dah mati...adus...tak paham aku la...tp takpe, aku pun nak like die kat dlm fb.

well, story ttp story. korang ingat tak cerite pasal ular besau kat muare sungai muar sekitar tahun 2006 dulu. pergh kecoh satu johor mase tu sampai la mase hari yg dicanang-canang orang ramai pun berpusu nk tengok ular saiz mega tu. dan tak lupe gak cerite pasal cinte tiga segi, sampai ade plak keluar video pompuan kene hempok dengan batu smbil ade background lagu cinta 3 segi tu. pastu macam2 versi cerite yg keluar. (tak caye korang tgk kat youtube punye komen). lepas tu ape yg terjadi kat kedua-dua cerite tu? ular tu cerite bohong je, tak ujud pun ular yg dikatekan mulutnyepun saiz mcm orang dewase berdiri, dan cerite lagu cinte 3 segi tu ropenye ciptaan budak singaporian yg jiwang dan berjiwe puitis..kdg2...aku pun pelik ngn orang malaysia, andaian terlampau dan menjadi taksub...sorila klu ade yg terase. n miumiu...gud job.

aku pun selalu gak persoalkan cerite yg bertokok menjadi tambah ni. ademasenye member2 baik pun terdiam balik klu aku persoalkan cerite yg dieorang ceritakan tu. bukan nak menunjuk pandai..tp kdg2 disebabkan taksub, dari point A menjadi C, lebih parah tetibe menjadi poin Z la pulak.

begitu jugak dlm cerite kapten john yg aku tulis. selalu gak aku persoalkan siapa kapten john.

well...aku tak nafikan, alam lain bende tu mmg wujud. dan mereka lebih awal dari umat adam ni. aku setuju ape yg dikatekan olh sesetengah dari korang, buat ape nak dikaji bende2 tu. silap hari bulan khurafat jadinye. budak2 kat malaysia nie suke sangat ikut cerite yg dieorang tengok. tak caye? korang tengokla, bile buat cerite rempit yg kononnye nak sedarkan bdk2 mude bhye rempit, makin ramai yg pg merempit tiru mcm dlm wayang. tak mustahil lepas tengok budk2 U nie pki pad perempuan seru jin..aku jamin dah ade dah student kat dorm yg sekarang tgh try buat.

tapi...sari ali tu mmg cun n kiut...huhuhu



__________________
like2 u jeee


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

adik2 .. sekali lagi aku tanya ... sara ali (gambor macam kat atas tu .. cun) ... dia pegang watak apa dalam penunggu istana? kalo sara ali yang dalam movie tu .. mate tua aku nie tguk .. x macam yg dalam gambar tu ... mata memang besor .,. cun ? ,...cun lgi dalam gambor ni . .. so .. ko orang tenguk ler dulu movie tu ... baru komparekan gambor yang ada kat sini (aku bkan compare kan hal ia real atau x filem tu .. tapi .. tang sara ali ni ..)



__________________

make me feel it



Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

utk kepastian baik abg baddar tanya sendiri pd tuan punya badan..lg pn dlm artikel kosmo 2 pn..dy ngaku ada berlakon dlm filem penunggu istana...BErLAKON???  np dy guna perkataan 2....so kita pn leh pk kn..masing2 da besar kn..lagi pn e2 salah satu cara nk tarik org g tgk ceta 2 kn...

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0316&pub=Kosmo&sec=Hiburan&pg=hi_01.htm



-- Edited by miumiu on Monday 20th of June 2011 01:06:31 AM

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

ntah la..dah tgk cita ni..serammm..sampai terbayang2..pastu find out yang sara ali (girl yg rambut pendek dalam cita ni) mmg pelakon...skang dah asa was2 plak kebenaran cita ni...ada satu kemusykilan..takkan 'fira' tak perasan yg pad dia ilang??


__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

google2 dalam tenet,terjumpa website niii..http://artismalaysiaterkini.com/255/filem-penunggu-istana-fantasi-atau-realiti/
semuanya hanya lakonan semata-mata....

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1643
Date:

baddar wrote:

adik2 .. sekali lagi aku tanya ... sara ali (gambor macam kat atas tu .. cun) ... dia pegang watak apa dalam penunggu istana? kalo sara ali yang dalam movie tu .. mate tua aku nie tguk .. x macam yg dalam gambar tu ... mata memang besor .,. cun ? ,...cun lgi dalam gambor ni . .. so .. ko orang tenguk ler dulu movie tu ... baru komparekan gambor yang ada kat sini (aku bkan compare kan hal ia real atau x filem tu .. tapi .. tang sara ali ni ..)


 aah mmg sara ali la baddar.... hee.. comeyl kan.. rambut pendek lagi cute.. kalau rambut panjang lawa.. haha.. :) dier la yg jadik ala2 tomboy dlm citer penunggu istana tue.. hee



__________________

Will you still love me when I'm no longer young & beautiful? :)

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2292
Date:

boo boo booo...

saje je boo...

mmg la aku x pasti kan!

hmm yg pegi tu tanak pegi terus..

bila datang syg.. !

bongok laa..

salah sapa nie !

hmmm...

aku curi je ayat ko bingkai...

__________________

ccpsantai.th.png

Crazy Chaos Paintballerz



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

weii!!! tadi aku bukak tv takde citer,pastu aku bukak citer kasih najihah ke cinta najihah ke tah apa tajoknye,kat tv9 tuh,
aku tengok si AMAR ASHRAF tu ada blakon lam citer ni,sehat jer aku tengok,pe citer?
citer ni hari ahad kol 10pm (ulangan agaknyer) cuba korang tengok n pastikan,btol ke,aku yang rabon?
aku bukan promot citer ni yer.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Super Member

Status: Offline
Posts: 1643
Date:

ler pjie.. baru nmpak ko curik haha.. curik laa pjie.. aku dh bhagia skrang ! yessss yg pergi tu x dtg balik daaa.. yahooo...

iJOI.. tue laa.. penipu jer ..facebook dier pon elok je duk on9 lagi :)

__________________

Will you still love me when I'm no longer young & beautiful? :)

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 420
Date:

memang x syok citer nih.......

__________________

 someOne .....is..waiting..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2362
Date:

ceh,dieorang nih memang cipet lah,penipu, pembohong, pekenching, pe liars, pe cheater,pemerkosaa...
riderkick kang.

__________________

Don't you know, that we will judge the world?

Don't you know, that we will judged by angels?



Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

hye.. saya newbie kt laman GC nie.Veebiee just nak bg komen jela pasal muvie PENUNGGU ISTANA BILAH nie.Actually cerita nie hanya la sekadar muvie sahaja,footage didalam muvie ini BUKAN footage sebenar (iaitu yg benar2 berlaku).Veebiee berani mengatakan Muvie ini bukan cerita yg benar2 berlaku kerana AMAR,lelaki yg dipercayai hilang entah kemana didalam muvie tersebut adalah rakan U veebie.Abes saja shooting PENUNGGU ISTANA BILAH,veebiee jumpa AMAR mcm biasa.Dan dia x 'hilang entah kemana' seperti yg digembar gemburkan oleh pihak yg tidak bertanggungjawab.

Mungkin ape yg telah korg dgr ini adalah gimik semata2.. Sebelum veebie nak tamatkan celoteh,hope korang kt GC bole trime veebie as a newbie kt laman GC ni..

__________________

                                                                                Saya sangat sukakan kucing!!!                 



Super Member

Status: Offline
Posts: 2292
Date:

ala sudah2 la cita pasal istana bilah ni..

aku awal2 keluar pawagam dah tgk...

tak ada ler pegi tgk dkt pawagam cuma tgk guna download je..

pasal istana bilah ni ada jgk dgr keras tempatnya..

tapi utk kes sampai mati2 ni tak sure lak aku..

aku tgk pun ada kurang dan ada lebih...

tapi tak apa aku support je memandangkan ia nya berdasarkan kisah yg benar..

percaya atas diri sendiri..

__________________

ccpsantai.th.png

Crazy Chaos Paintballerz

bai


Member

Status: Offline
Posts: 13
Date:

Amar tu bukan yang berlakon cite Dahlan Steady tu ke? Tengok cite ni memang nampak tak real langsung.

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

cam yaik cite nih..real pe kebendanya...semua tipu..cam bangkai aku tgk..hampeh..baik tgk shin chan..

__________________
sewel sokmo
«First  <  1 2 3 4 5 6  >  Last»  | Page of 6  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard