Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Apa yg Korang Patut Tahu pasal Istana Bilah@Penunggu Istana!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 420
Date:
RE: Apa yg Korang Patut Tahu pasal Istana Bilah@Penunggu Istana!!!!


uishh serammm!

__________________

 someOne .....is..waiting..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

mata sy naik juling bila membaca komen2 yg bnyk sampai sy sendiri pn xtau nk komen pe...tp bile berpeluang..sy nk tgk la penunggu istana ni kt astro 1st jer...

__________________

~~~~ No Need To Die To Prove A Lie ~~~~



Senior Member

Status: Offline
Posts: 138
Date:

wohooo salaam semua ape kabo. bagus la posting ni penuh informasi, sampai aku yg pada awalnya x berminat dgn cerita penunggu istana tu pun jadi mcm berminat nk tengok cerita tu hehe.
Tabik spring kepada Mr.Q yg mengepos topik ni berbekalkan info yg beliau ada, bro Blues & cik Mior yg sudi berkongsi ilmu dan tak lupa pak baddar yg berkumis tebal kehkehkehh...

"hantu, jembalang, penunggu buah kelapa sawit, momok, penanggal, hantu laksa, puntianak dan lain2 tu memang la gelaran yg dipanggil oleh masyarakat kita di nusantara ni je, tapi tak perlu la mendabik diri yg semua2 benda tu tak wujud hanya kerana ia nama yg dicipta oleh masyarakat tempatan. Ia wujud, dan sentiasa bersedia utk menyesatkan keturunan anak adam sekaliannya...jadi dengar le nasihat dari diorang ni yg lebih berpengalaman"...

__________________
"The only difference between boys and men are the ejaculating speed"


Member

Status: Offline
Posts: 11
Date:

Bro Q ada cite menarik lagi bleh la share lagi

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 92
Date:

mr.Y
klu ko tnya citer hantu/seram, jwpn ak ialah xde lg. Seingat aku cuma cter psl "umah seram kt seksyen 2" tu ngan cter istana Bilah ni aje yg ak ingat. Yg lelain ko bc la post bdk2 lain tu, pon best gak......

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 807
Date:

dh tgk disebalik tabir citer ni....cam menarik....ati pun tertarik je nk p nengok..
tp bl bc post2 mr q dlm ni....seram takut lak...aku ni dh la lemah semangat...
kang xpasal2 ngigau lak aku....

__________________

LuCkY - nO tImE fOr LoVe...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 428
Date:

ade mmber aku dh g tgk die kte x seram lngsung...uhuk3...terbantut jap niat nk g tgk kt pnggung..hehe

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

Zaza Izzati wrote:

ade mmber aku dh g tgk die kte x seram lngsung...uhuk3...terbantut jap niat nk g tgk kt pnggung..hehe


 

 zaza...tol laa....weyh aku terkejut laa...bila org kate sebenarnye citer ni hanya lah rekaan semata2...sebenarnye ni mmg da ade sejak tahun 1999...kalau tak silap bukan kat negara kita...aku dah wat perbezaan dah..mmg citer nie tiruk serupa ngan citer tu...hampaeh gilee....



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 428
Date:

err,,,no komen...sbb aku x g tgk lg...hehehe

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

ni yang tak best nie....nyampah aku...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 428
Date:

ape yg ko nyampah??

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 420
Date:

nanti bile balik nk tgklah....mcm best ajer

__________________

 someOne .....is..waiting..



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 92
Date:

"..........zaza...tol laa....weyh aku terkejut laa...bila org kate sebenarnye citer ni hanya lah rekaan semata2...sebenarnye ni mmg da ade sejak tahun 1999...kalau tak silap bukan kat negara kita...aku dah wat perbezaan dah..mmg citer nie tiruk serupa ngan citer tu...hampaeh gilee...."

Eerrr...ak nk tnya sket sebenarnya ko da tengok blom cter ni? [aku rs mst la ko da tengok cter ni kn, kalo x, xkan la ko bole compared ngn movie luar,btol x?]

Bleh ak tau movie ape yg ko kta "tiruk serupa" tu? Jgn kta cter Paranormal Activity 1&2 ok.....Even cter Paranormal Activity 1 tu pon mmg sbenarnya based on true story cuma bezanya dia rakam semula aje dn ada penambahan jln cerita......

"Orang" mn yg kta cter ni rekaan semata2? Nk tau jgk. Member2 ko ea?

Perasan x yg ending cerita ni mcm trgantung? Pastu biasanya setiap muvie kn ms penghabisan cerita dia akn tulis nm2 pelakon, pengarah, penulis skrip bla..bla..bla.. tp knpa cter Penunggu Istana ni xde ek? x pelik ke?

Pd mereka2 yg bru memula tgk movie ni mmg akan kta jln cter movie ni berserabut+ lakonan x menyakinkan + skrip mcm hampeh + pelakon x sesuai + jln cerita bosan n tergantung n bla...bla...bla... Setiap org berhak nk ckp apa pun tp bg aku, aku ada pendapat ak sendiri.....

Aku sbnrnya sk research dl kalo ak nk tgk wayang, klau ak rs x brbaloi, ak xkn g... Tp klu da msuk paper,MHI,Tv1,....ak nk ckp ape lg..

 

 

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

nanti aku letak video nye k....kite tgk same2....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 114
Date:

ak dh agak dah..law topik seram..mesti ramai nak membaca nya..ahaks~ tue la fenomena org melayu kita.suke sgt percaya benda2 tahyul nie..ak trut kecewa dgn media2 massa yang xabeh2 dok ulang benda yang sama je..why? why? why?

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 138
Date:

nk buat camne encik santan, naluri maknusia memang suka dgn subjek2 yg hyperrealiti ni. mungkin sebagai escapisme atau sebagai hiburan..
tapi yg pastinya entry brader Mr.Q ni lebih bersifat sebagai peringatan dan berpesan2 dgn kawan2 GC...

nak kata fenomena di kalangan org melayu kita je, rasanya itu fakta kurang tepat dan mengelirukan. kalau tak percaya search laa dlm internet ni "horror stories" atau "ghost stories" nescaya banyak akan terpapar website2 dari serata dunia dan dari berbagai budaya yg memperkatakan tentang fenomena2 seram ni. sebab tu aku kata ini adalah naluri maknusia umumnya, bukan naluri melayu aje kikikiiii...

cumanya...sebagai penutup, alhamdulillah kita dilahirkan sebagai maknusia melayu yg beragama islam zahirnya. sekurang2nya dlm seronok2 membaca topik seram kat GC ni, kita faham sendiri yg segala hantu2 yg diceritakan itu sememangnya tahyul/kepercayaan masyarakat tempatan sahaja.
in the end of the day, kita sedar hakikatnya mereka itu adalah makhluk ciptaan Allah SWT jua, yg telah dilabel semula dgn penjenamaan yg bercirikan adat & budaya tempatan...



__________________
"The only difference between boys and men are the ejaculating speed"


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

santan wrote:

ak dh agak dah..law topik seram..mesti ramai nak membaca nya..ahaks~ tue la fenomena org melayu kita.suke sgt percaya benda2 tahyul nie..ak trut kecewa dgn media2 massa yang xabeh2 dok ulang benda yang sama je..why? why? why?


cik santan ... fenomena org melayu bukan ler tahap percaya kat benda-benda tahyol mahyol karut marut niii ... sebagai salah sorang warga negara ... usah sempitkan minda kita dengan membuat kesimpulan bahawa ... org melayu sinonim dengan kepercayaan kepada hantu dan cerita seram atau yang seangkatan dengannya ... kerana minda org2 melayu sekarang bukan ler sempit sangat .... diarang bace/suke tguk becoz of ...just its 4 fun ... bukan percaya or wut ever lar ...

so ... kat sini .. x timbul perkataan why ... why .. why ... bagik haku lar kan .. respon blas kepada topic seram .. suka2 jer ... n ... individu's intrested is diffrent  ...

lagik pon ... negara demokrasi berlembagaan terpimpin ni ... masing2 bebas ... boleh ... mengutarakan apa pon topic kat internet ni .. bagi haku .. lebey baik suka /respon citer seram .. dari mengutuk, mencaci, mengaibkan org tu org ni ... macam yang selalu berlaku kat pesbuk ke .. tweeter ker ... lagi ler berbulu tinger haku ...

err.... meraban ke haku nii ?.. waaaaa ... jom wanci .. kita minummmm duluuuuu ......

 

 

 

 

 



-- Edited by baddar on Friday 29th of April 2011 09:00:59 AM

__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

pak badar....ade something nak tunjuk nanti...tggu je k...heeehehehehhe

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 138
Date:

woahahaaa apa pun pak bador, itu hak beliau utk mengutarakan pandangannya terhadap makcib bedah sebelah rumah beliau. itu hak asasi tu pakbador, tak boleh diungkit2 atau dikacau ganggu apatah lagi kalau mengurat gadis2 muda. macam kat fesbuk tu, ramai benar gadis2 muda yg menarik perhatian tapi awas, kalau gadis2 indo susah sikit nk ayat sebab kalau dilancarkan dlm bahasa indo kang, tergeliat otak nak memahaminya!!!

err... minum? issyyy memang tengah dok minum ni haa 24 hours memang standby water segelas kat atas meja ni ekekee...

yg si ikram ni pulak dah sepurnama gua menunggu belum jugak keluar apa bendanya yg nak ditunjuk sangat tapi takpe asalkan bukan benda tutttt yg nk ditunjukkan, gua sedia meliatnya...


^ cik santan agak kalau rasa frust sangat dan keciwa ssehungga menungging2 dgn perkembangan topik2 seram ni, lebih afdhal rasanya jika cik santan berhenti je dari menyelak dan menyelinap kat topik seram ni. lepas tu hentikan sekali baca paper. atau baca paper The Star je. kan senang... T-T sobsobsobbss...



__________________
"The only difference between boys and men are the ejaculating speed"


Senior Member

Status: Offline
Posts: 257
Date:

cik twenty..aku sibuk ckit..laa...internet pown problem...nanti tgk same2 k...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

mane... mane ..video penunggu istana tu? lenguh dah lutut aku mencangkung... mangkuk ni pulak ... wangi semacam .. maklom ... dah dua mingu x bagik max cleen... tu semerbak 2,3 macam tu ... citt .. budak kecit ikram niii .... luku 2,3 das kat bulu idung kang ... menjerit pulak ...

(dik ikram .. mane dik ... dah x sabor nak nunggu video yg ko janji tuh ....aiseh man ... naik berkulat bulu telinger haku ni tau ....)



__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 428
Date:

xpe pak badar..ko tggu la lg 2000thn nescaya mangkuk ko tu bertambah semerbak hendaknya...ehehehe

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

mr q wrote:

"..........zaza...tol laa....weyh aku terkejut laa...bila org kate sebenarnye citer ni hanya lah rekaan semata2...sebenarnye ni mmg da ade sejak tahun 1999...kalau tak silap bukan kat negara kita...aku dah wat perbezaan dah..mmg citer nie tiruk serupa ngan citer tu...hampaeh gilee...."

Eerrr...ak nk tnya sket sebenarnya ko da tengok blom cter ni? [aku rs mst la ko da tengok cter ni kn, kalo x, xkan la ko bole compared ngn movie luar,btol x?]

Bleh ak tau movie ape yg ko kta "tiruk serupa" tu? Jgn kta cter Paranormal Activity 1&2 ok.....Even cter Paranormal Activity 1 tu pon mmg sbenarnya based on true story cuma bezanya dia rakam semula aje dn ada penambahan jln cerita......

"Orang" mn yg kta cter ni rekaan semata2? Nk tau jgk. Member2 ko ea?

Perasan x yg ending cerita ni mcm trgantung? Pastu biasanya setiap muvie kn ms penghabisan cerita dia akn tulis nm2 pelakon, pengarah, penulis skrip bla..bla..bla.. tp knpa cter Penunggu Istana ni xde ek? x pelik ke?

Pd mereka2 yg bru memula tgk movie ni mmg akan kta jln cter movie ni berserabut+ lakonan x menyakinkan + skrip mcm hampeh + pelakon x sesuai + jln cerita bosan n tergantung n bla...bla...bla... Setiap org berhak nk ckp apa pun tp bg aku, aku ada pendapat ak sendiri.....

Aku sbnrnya sk research dl kalo ak nk tgk wayang, klau ak rs x brbaloi, ak xkn g... Tp klu da msuk paper,MHI,Tv1,....ak nk ckp ape lg..

 

 

 


 Hi Mr Q, betul ke amar yang hilang tu x jumpa lagi? Kalau x jumpa boleh dapatkan info nama dia pada saya. Saya boleh masuk Istana Bilah dan jumpa penjaga dia....nak tau cerita, baca dalam forum Cari.com..saya ada tulis...



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 387
Date:

eii...seram la cter ni...naek blu roma aku

__________________

https://www.facebook.com/one.izat



Senior Member

Status: Offline
Posts: 138
Date:

donlod di sebalik tabir penunggu istana..
http://www.usaupload.net/d/avmbvqr9tbo
isik ruang captcha tuh, enter, then ready for donlod...

__________________
"The only difference between boys and men are the ejaculating speed"


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:

tp mr g...aper da jdi kat budak y ilang 2??dorng x jumper dier lgsg ker??



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

thanks le MR Q ... aku da tenguk da dvd Penunggu Istana tu ... memandangkan aku da tahu ia cerita real ... so ... aku tenguk penuh khusyuk dan tawaduk ... memang best ...

....... ada sekali amar cakap masa dia kat bilik penginapan ...dengan kawan2 dia ... lebih kurang begini ..` "eh .. korang tau x ... penah jugak diarang2 ni kene bunuh dengan hantu pasal salah sorang kena rasuk ...." ... kalo korang ade tguk movie ni ... seolah2 si amar dah dapat rasa apa akan berlaku  ........

(...... cuba tenguk scence tatkala amar mendekati kamera dan merenung kamera yang ada di aras bawah ...  dan akhirnya air mata meleleh ... hari berikutnya tu lah ... bila part amar jaga ruang atas ... dia dah dirasuk (kat bilik yang ada katil dan diarang penah shoot ada entiti kat situ ..))

n ......... paling ngeri si amar pukul member dia (yang lelaki tu)  di belakang pintu ... dengan kaki kayu meja ...

(akceli kayu meja tu ..tempat si kawan amar yang mati tu .. bergambar berdiri di atas kaki kayu meja ... dengan aksi ..muka mengejek ... seolah2 mempermain2kan tempat itu .. yg mulanya x berapa nak seram .. macam x ada apa2.. 2 kali budak lelaki tu bergambar ...yg ambik gambar si amar .. dan si fara..)

kemedian ... amar jugak memukul si farah bila farah meluru kepada amar .. (tapi amar di belakang kamera ... jadi x nampak ..) bila amar memukul si farah ... hanya aksi amar memukul farah dengan kayu meja ...darah memercik penuh kat baju amar ...

cuma last .. ending cerita macam tergantung ... dvd yang aku tguk .. si sara tengah menangis kat balik dinding (depan pintu) ... sedangkan shut kamera lain ..(yang kat aras bawah .. amar dengan berlumuran darah duduk kat kerusi ... merenung kamera ...) .. shut last .. sara menangis lagi ... x ada action amar bunuh sara .... x tau ler kalo dvd yg aku teguk tu diarang cut ...

kalo ikutkan filem tu ... x nampak body2 diarang kene pukul ... cume aksi amar sahaja .... dan darah memercik .... x tau lah .. kot pihak PDRM dapat membuktikan yang kejadian tu ... kejadian membunuh ....

 

(MR Q .. terima kasih kerana bagi info .. kalo x aku x sbuk nak tguk movie niii .... cume bagi haku .. budak2 U ni .. seolah2 macam mengejek2 .. x ada rasa hormat dengan keadaan dan rumah sejarah tu .... dengan aksi2 dekat kemera ... lebih2 budak lelaki kawan amar tu ... sangat celupar ... patut lah ...apa2 pon ... memang best cerita ni .. coz ... real story ... kesian famili budak2 yang meninggal tu ...)

nota:

selepas aku tguk dvd ni ... malam kepala aku sakit .. sebab asik teringat part amar bunuh budak2 tu dengan lagak macam x sedar apa dia buat .. darah penuh kat baju ... tidor malam tu .. memang terganggu sebab .. otak dan minda aku ligat merakam semula aksi2 dvd tu ... bangun pagi ... sakit kepala .. ishhhhhhh ......



__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 380
Date:

bhaye tol la..seram sihhh

__________________

I'd RatheR wasTe My LiFe pReTeNDiNg!

ThaN Have To FoRgEt U FoR oNe WhoLe MiNuTe!



Super Member

Status: Offline
Posts: 2292
Date:

juling mata aku baca..

panjang bebenO...

__________________

ccpsantai.th.png

Crazy Chaos Paintballerz



Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

kat mne la aku nk carik DVD citer nih..]


dh terlepas...

BAdo, bak mai pinjam DVD ko tuh

__________________
«First  <  1 2 3 4 5 6  >  Last»  | Page of 6  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard