Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: perkhemahan


Senior Member

Status: Offline
Posts: 159
Date:
perkhemahan
 


salam........tibe2 jew sy rase trpanggil utk kongsi pengalaman seram yg x brape nk seram nie...hehehe..arap korang baca smpai abes la...hehehe...ceritanya mcm nie...dulu msa skol dlm form 4 g2 kelab uniform ade bt 1 perkhemahan...kt mana 2 sy da lpa..hehe..tp skunk nie sy da umo 22....so kejadian nie da 7 tahun kejadian nie...tp msih fresh dlm ingatan.....biasa lau perkhemahan nie mcm2 aktvt yg dibuat...tp mlm last 2 kitaorg kna jln malm...msa 2 around 2 pgi lau x slap...setiap group 2 ade dlm 10 org cm 2 la..x la tkot sgt kan...tp jln yg kitaorg lalu nie jln hutan...mmng x de rumah org.......gelap gelita....sy nie mmng seorg yg pnakot dan lemah semangat skit....lau nk trik diri x leh sb mmng diwajibkan...so nk x nk kna la join gak,,,kebetulan dlm kumpulan kitaorg 2 ade sorang bdk laki nie ska mngusik..bdk 2 mrangkap spupu sy la...msa ngah jln2 2 tiba2 dia ilang......ape lg kitaorg panik la..tp msa 2 cerah lg sb ade lmpu jln....ngah cari2 2 tiba2 dia kuar dri semak,,,,ape lg trkejut la kitaorg...lau kna sorok btl2 x ke naya...pas2 kitaorg pon truskan prjalanan la...smpai kt 1 tmpat yg glap n sunyi...tiba2 spupu sy 2 mnjerit kata ade hntu......ape lg sy pon start enjin la nk cbut..hehe..tp yg pelik nya sy sorang jew yg lari...msa ngah lari 2 sy brpaling la nk tgk yg len...tiba2 sy trnampk bnda yg x spatotnya kt ats pokok dgn brkain putih.....msa 2 muka sy pucat giler...lpas 2 sy gtau mmber sy ape yg sy nmpk 2...tp dia ckp x de pon...kbetulan ade sorang mmber sy 2 blh nmpk bnda2 halus nie...then sy dgr dia ckp kt mmber sy yg 1 lg 2 mmng ade bnda 2 kt ats pokok...ape la mnggigil la sy....tp dia sruh sy bt x taw jew..jln2 punya jln....smpai la kt tapak khemah kami...pas2 ckgu kitaorg tnya la rase ape...sy pon ckp rase nk pngsan.....blh lak dia glakkan sy...da la tkot x ilang lg...rase lmah jew bdan sy nie...tp sy kuatkan smangat sb 2 mlm last kan....x brape nk seram kan...hehehe

 

nie ade 1 lg pngalaman sy msa kecik2 dulu,,,masa 2 skol rendah,,,tp x ingt drjah brape...dulu rumah sy nie ade 2 bilik jew,....1 blik 2 blik mak ngan ayh la,,yg 1 lg 2 yg abg punya...so trpaksa la sy tido kt luar ngan kakak...tmpat sy tido 2 dkat ngan tngga nk turun ke dpur.....msa 2 sy dmam.n then lpas 2 sy trjaga...ntah mcm mna tiba2 sy nmpk bnda 2 berpakaian putih mcm pkai telekung...tp x de kaki..hnya sparuh jew....dia duk ats tngga 2...dia duk pndang muka sy.........ape lg sy jerit la...naseb baek mak ayh sy dgr...pas2 dia tnya sy knp...sy gtau la ape yg sy nmpk 2....dia ckp x de...msa 2 suhu bdan sy mmng pnas giler la..maybe sb trkejut....pas2 diaorg bwk sy msuk tido lam blik...then tnggal la kakak sy tido sorang2 kt luar..kebetulan dia jgk sdar msa 2....mna x sdarnya dh sy jerit kt tepi dia,,hahaha...esknya dia tnya sy ape yg sy nmpk smalam...sy pon crita la...dia kata smalam dia x leh tido sb tkot n dia dgr sy crita kt ayh sy..hahaha...tp skunk alhamdulillah la x de ape bnda yg pelik2 brlaku kt diri sy....



__________________

AkU bErSyUkUr DeNgAn ApE yG AkU AdA....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 138
Date:
 

ummm...tahniah le sebab tade pape berlaku kat diri anda ye... personally saya rase cerita yg no.2 tu lagi seram tapi tataww laa apa kata otai2 nun haa...

ekceli kita ni serupa dik, maksud saya bukan laa nk kata adik ni berkulit gelap manis macam saya tapi, kita ni serupa sebab saya pun nowbie gak kat sini (hari2 kena ragging) jadi tabahkanlaa hatimu, kalau hidup x kena kacau dgn otai memang x namanya hidup la kot?

entah...

anyway, pasal cerita yg pertama tu, heh itu baru sikit... masa aku camping kat hutan lipur Sg Pandan, Kuantan dulu lagi laa sakan. masa buat pogrem owling, kawan aku budak sabah yg ditugaskan jadi tukang kacau. mamat tu pribumi sabah so cikgu kamek assume yg beliau tu hardcore la dlm bab2 meraya dlm hutan ni. so mlm tu kamek berjalan le dlm grup 3 org, 2 pompuan 1 lelaki.

belum pape lagi tiba2 grup yg depan aku dah berhenti, join dgn grup yg aku lead dahh jadi kami 6 org tercongok kat tepi semak-samun lorong rentas tu. di tariknya aku jauh sikit dari budak2 junior 4 org tu, dan aku tanya apahal? sebab setahu aku belum sampai lagi kat tempat budak sabah tu standby nk menyakat budak2 junior yg kami bawak ni (hehe).

pelan2 dia bisik kat telinga aku "depan kita atas pokok besar tu ada 1 family 5-6 ekor tengah duduk berjuntai perhatikan kita" hampes betul berderau darah gua...

belum sempat aku cakap apa2, tiba2 je budak sabah tu menghambur keluar dari tempat beliau bersembunyi sambil menjerit2 "waoowaooowooowaoaowoaoo!!" (ni aku assume je laa mana aku nk faham apa bahasa dia menjerit time tu) terus berlari2 melepasi tempat kami 6 org dok mencangkung tu.

apalagi junior 4 org tu berebut nk peluk kami berdua laa aisehmen tapi time tu mana ingat apa dahhh, kawan aku yg 'nampak 1 family bersantai atas pokok' tu berpatah balik berlari2 mengejar ikut budak sabah tu balik ke base camp, tak lama kemudian datang balik dan bagitau kami aktiviti owling mlm tu kensel, terus bertukar menjadi aktiviti senior2 menenangkan anakbuah sambil pekena kopi o kaw mengelilingi unggun api lantas mendengar temberang cikgu2 (cikgu2 kami pencen askor, mostly ex-pegawai waran semuanya)...

3 kali aku ikut camping yg budak sabah tu ada join bersama, 3 kali jugak dia kena kacau. apalaa nasib kau johni kehkehkehh...



-- Edited by Van C-Twenty on Monday 11th of April 2011 11:51:21 AM

__________________
"The only difference between boys and men are the ejaculating speed"


Super Member

Status: Offline
Posts: 950
Date:
 

xde seramnye dlm hutan pun..(maybe dh bse kot) dlu time xde kje time cuti skolah, ngekot je uncle aku g hutan. berburu.. dsbbkn aku ne xde la nk sgt bjln dlm gelap n mmg xske men ngn sgl nyamuk n pacat, aku ddk je kat perahu ngn 2org ag mbr aku.


time tu, kirenye bulan terang a. ktaorg bertolak dari kwsn perkelahan (tempat ktaorg berkumpul) msk ke dlm hutan kiranya lewat mlm gak. menurut petua dorg, hewan2 ne ske berjalan mlm. musim buah pula tu. mmg sejuk gle pagi tu, aku siap pkai baju 3lapis n kaki mmg xde cover lgsg. nyesal lak ngekot. tp thnkn kaki demi pengalaman.

dijadikan cerita, ktaorg bertiga ne mmg agak kamceng jugak, sorg kat depan, di tengah n blkg perahu. menimba air yg msk perahu.tu tugas aku. dalam sejam ktaorg dtgglkn, terdetik kepelikn dlm hati. mbr aku yg ddk d belakang menepuk plahan blkg aku n ckp dia rasa pelik la. dia seakan npk ada orang berenang n cam bermain main di kwsn batu yg akan timbul kalau sungai surut. (aku lupa org pnggil ape tmpt yg berbatu tu kalau air sungai surut) mbr yg di depan pun pasan.

dorang berdua pon pergi ke tmpt tgh. yang depan ckp "tadi ade org men lontar2 batu kat aku dpn nu. aku biarkan aje. ingtkn buah getah jatuh ke ape. tapi pas lihat btol2 tanah liat." kami ebrtiga time tu dah tegakbulu roma da. mmg ada bnda sngja mngnggu. badi tmpt tu kot xpon penunggu air.

tanpa diminta, tiba2 sahaja hujan gerimis. time tu bulan terang mgambang. mane la ktaorg xnpk bnda tu. dalam lbh krg 3-4 org bdk2 camtu. kecut jgk tali perut. yela. memikirkan xpnh jadik cmtu. tu pun first exp. dalam ktaorg ready2 tu, tpasan mcm ada org tertengek kat dpn perahu tu. hah..ambik kau. ktaorg diam aje smbil mbr yg kat blkg tu nth ape die bace, bdna kat dpn tu trus mnjerit smbil msk ke dlm air.

bkn stkt itu shj, ktaorg kendian dgr bunyi org mncakar2 perahu n bunyi org mngetuk2 dari tmpt ktaorg mlht bdk2 kecik tu. perasaan tkt mmg tserlah sbb mngelabah xtentu pasal. n segala jenis doa di baca dlm hati. tp yg peliknya kedua mbr aku ne rilek je n lht je. "dorg xkn gnggu kita. dorg juz berani nk kaco camtu2 je. xyah tkt sgt. tgk. dorg juz nk bermain-main je."

diam je slma hampir sejam gak kejadian tu. aku tertido la sbb sejuk sgt n xmmpu mlwn ngntok. sedar2 je aku terdgr bunyi tmbkn. aku tgk jam dah around kol 5 lbh baru npk btg hidung uncle n the geng. ade reason dorg menembak sedas tembakan. menurut uncle aku. die nk menakutkan antu bdk kecik yg bkeliaran kat situ spy xfolo balik.

so, pastu ktaorg pon balikla...



__________________

study high2, stupid never finish~ dh terkene batang idung sendirik baru tersorong2 pipi tu!



Super Member

Status: Offline
Posts: 512
Date:
 

seram noe ketiga2 pencerita2 diatas nie... buat bulu2 aku meremang je (sbb kesejukan opis)... mujor ler korang tak kne kaco... aku pun nk cite gak... tp tak seram pun.

dulu time skolah ade buat kem motibasi... time mlam lak ade dorang buat aktiviti burung hanto ntah ape kebenda tah nk nyebutnye.. satu group 10 orang mklumlah masa tu budak2 soklah rendah la kate kan... Mane leh sesorang. tempat aktiviti tu kawasan sekolah je....

kes nye setiap orang dalam group dibekalkan lilin untuk setiap orang... cikgu cakap xleh hilangkan lilin dan takleh padamkn lilin tu sampai ke destinasi nya (kemah)... kalo padam kira kalah.... kalo ikotkan tak jauh pun kalo lari2 anak dua minit leh sampai...

SO Masing2 jalan smbil jaga lilin tu.... jalan punye jalan tibe2 geng aku sorang nangis teresak2.. apehal lak dia nangis.. dia kate lilin dia padam n terjatuh tah kt mane tah... kitorang pun carik2 kat bawah tanah tapi tak jumpe... time tu tak gelap pun sebab ade lampu jalan samar2.. ketua group ktorang tu abang senior perangai dia ni panas baran sikit dah mula nak marah2.... abes budak tu nangis dibuatnye... dengan aku2 sekali nk nagis... masa tu cewek... budak2 la kate kan...

tak pasal2 4 lagi dari lilin ktorang padam termasuk aku. habis ler kene maki jer ngan ketua... so setakat tu 5 batang lilin yang dah padam. berbekalkan lilin yang tinggal kitorang bawak balik ke kemah tersebut.

sampai2 cikgu tanye :berapa lilin yang hidup lagi.. ?
ketua : 5
cikgu : jap kira ... 1.2..3...... 6... eh enam la.. ape pnye ketua la bla bla bla.........(takpasal2 kene bebel ngn cikgu)

pastu kumpul2 balik lilin group ktorang, cukup 10 batang lilin .... kitorang tertanya2 sape punya lilin yang hilang n jatuh td... semua tak ngaku pulak tu..

bincang punye bincang sume tak cam muka budak yang buat hal td (yang nangis2 tadi tu la)...... mcm ne leh muncul sorang lagi n kitorang sume tak perasan. masing2 dah seram...tp buat2 cool sebab kitorang menang tempat ke 3.... lilin group laen ade yang padam semua pun ade....

Aku pun pelik mcm ne lah kitorang semua leh tak perasan lilin yang tinggal ade 6 lagi... semua plak tu tak perasan. Aku rasa ketua group aku tu tu kira orang laen punye lilin je dia punye tak kira....



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 420
Date:
 

err..kire nyer bdk yg nangis tu bkn org ke ape honey bees?

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Super Member

Status: Offline
Posts: 512
Date:
 

kira bukan la tu... aku pun tak tau.. mgkin dia pun nk join maen lilin tu kot atau takut kn kitorang... malangnye kitorang sume tak pasan... cian dio....

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:
 

adik ct airis ... selamat datang ler ke GC niii .... dan syabas kerana berjaya buat posting seram ... terhibur jugak ngan citer seram adik niiii (err.. posting balas nii .. err... stail ym ... sori ler ... ) ... dan .. jangan sesekali adik ct airis ni termakan dengan pujuk rayu dan cumbu dari abang wanci ... beliau tu ... err .. dah kawen ...hati-hati yerr.... (wakakakaka ...)

adik vanci ...... nosehat ko supaya menabahkan diri dek gangguan otai-otai ... sipat mazmumah tuuuu ... betollll ... baik ko insap cepat-cepat ....(sambel aku menarik bulu idong selai demi selai agar x terganggu pernapasan ...)

er... bleh tahan lar jugak adik vanci ni yea ... bleh nampak plak mkhluk-mkhluk yg sesetengah org lain tok leh nak nampak termasuk haku ... kire beruntung dan mendapat keunntungan la yea ... ngeeeeee ...

adik jerat .... x sangka plak haku ngan se jerat niiii ... berkesempatan plak beliau menimba pengalaman melihat antu dan spesis yang seangkatan dengannya ... tahniah lar ... berjaya nampak antu ... eeeeeeeee serammmmm  .... awwwww ...



__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 138
Date:
 

errr....alamak pak baddar sudah pechah aku punya cherita sobsobsobbb... takpe cik airis jangan bimbang kami jemis tak makan orang..gigit sikit2 tu biase le lumrah alam national geographic ehee.. bak kata pak baddar, sesekali kambing pun jemu jugak makan rumput, nak jugak beliau lepak2 breakfast kat kfc ke mcD ke hehee..

abam baadar, salah bace tu abam. aku x pernah tengok bebenda halussssssssssssss tu. tak ku sior kate oghang Bote.
paling heavy aku pernah experience sendiri ialah dengar bunyi/suara in full dolby 5 channel pulak tu (tapi itu lain kali ambo cerita)...
errppp..pernah nampak sekali je tapi dlm bentuk objek yg mencurigakan, bukan menakutkan. so dlm cerita tu, yg nampak benda tu ialah sorang kawan yg sama2 kaki camping masa kat ITm.SA dulu. dia ni memang selalu sangat nampak. mungkin rezeki dia, dibukakan hijab secara full time kot.

pasal bulu hidong tu aisehh...memang best laa pakcik. dah beberapa tahun aku ketagih mencabut bulu idong ni. boleh dikatakan lobang idong belah kiri aku ni dah hampir gonjeng dibuatnya. paling best kalau dapat cabut yg panjang lebih kurang 2 hun tu fuhhh...berair mata sebab terharu dgn pencapaian!!!

gerard, bertuah ye ko dibagi rezeki dapat melihat benda tu.. aku pun kekadang macam teringin tapi fikir2 balik tak payah le, sebab aku rasa aku tak cukup kuat nk berhadapan dgn wajah beliau yg tak hansem tu hihiii...

__________________
"The only difference between boys and men are the ejaculating speed"


Senior Member

Status: Offline
Posts: 159
Date:
 

hehehe....airis pon saje nk crita2 ngan korang smua...x de la asyik duk pndam sorang2 jew....pas2 tringat..kan...



__________________

AkU bErSyUkUr DeNgAn ApE yG AkU AdA....



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:
 

citttt ... tersalah bacer plak orang tua niiii .... yea lah adik vanci ...yg nampak buah berjuntai tu ..cittt ... silap ... yg nampak menatang berjuntai tu ... budak sabah yea... ha .. yea lah ..... aku terima ralat nih ....(err.. sedap plak biskut koko krim oreo niii ...)

zalimmmnyer ko ni pada diri senirik yea adik vanci .... sanggup plak menjadik penagih tegar semata-mata menggonjengkan idung sebelah kiri ... tu musti lobang idung ko berat sebelah ... wakakakakka ..



__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 159
Date:
 

tp nie ade 1 lg crita seram ....tp x taw la bg awk2 smua seram kew x..tp bg sy seram kot sb sy sdiri yg mngalaminya.......crita nya mcm nie...dulu msa kecik2 sy slalu tmankan arwah nenek tido umah dia....sb msa 2 arwah nenek tnggal sorang..so sbg cucu yg baek n disayangi oleh arwah nnek nie,,sy pon kna la tmankan dia..hehe....ade 1 hari 2 kakak sy yg sbelom nie mmng x ska tido umah org len selain rumah sdiri nk tmankan arwah nenek jgk..pelik jgk sy knp tiba2 dia nk join sy ngan arwah nenek nie kan...tp x pelah skurang2nya sy ade tman jgk..kitaorg pon tido la....sy nie lau tido mmng x sdar ape2 dh,,tido mati..hehe..tp mlm 2 entah knp sy tiba2 trsedar...msa sy trsedar 2 kan sy nmpk ade 1 lmbaga pkai bju putih pas2 tinggi..tp muka dia x brape jelas lak msa 2...pas2 sy tgk dia tgh potong kuku kakak sy...mmng bunyi pon mcm org tgh potong kuku kan,,,lau awak2 smua pnah potong kuku mmng taw la kan bunyinya mcm mna...hehee..brbalik pda crita tdi...pas2 msa 2 mcm2 brmain lam pikiran sy nie..tkot,seram,smua ade..nk kjutkan nenek tkot nk bkak mata..nk mnjerit suara mcm x kluar..last2 sy tarik slimut ttup muka n pejam mata rapat2...ntah bila sy trtido..esknya sy tnya kakak sy 2 dia x rase ape2 ke smalam..dia ckp x pon..pas2 sy gtau la dia smalm sy nmpk ade org potong kuku dia...pas2 dia check dia punya kuku mmng pndek..(sb sbelom 2 kuku dia pnjang,lupa nk potong)ape lg muka dia ya ampun x leh nk ckp pucat giler....sy gtaw arwah nenek sy pas2 dia kata x de ape2...dia ckp mngkin sy mimpi....tp rase2nya x kot...lpas kejadian 2 kakak sy nie trus x nk tido kt umah arwah nenek sy lg...arwah nenek pon da lma meninggal msa sy form 3...tp skunk umah 2 ade lg...mak sdare n family dia yg tnggal..cma 2 la rumah 2 da usang..tp ade gak spupu crita yg dia nmpk ade sorang pompuan rmbut pnjang dduk kt meja mkn kt dapor pkul 2 pg....seram giler...sy pon da lma x p jenguk kt rumah wlaupon dkat...(sory yew tlisan merah sb sy ska kaler merah,,hehehe)biggrin



__________________

AkU bErSyUkUr DeNgAn ApE yG AkU AdA....



Super Member

Status: Offline
Posts: 512
Date:
 

awok pun suke merah..... merah adalah lambg ase nk marah time musim2 marah.... wakakakaa

wah cayalah....modennye hantu tu potong kuku pakai pengetip kuku... hheheh...

seram lak aku sensorang kat opis nie.....

tiba2 bunyi (ktik...ktik...ktik...ktik)

tgk kuku>> bunyi tu berenti.....

tgk pc>> ade bunyi lagi...
>
>
>
laaaa.... bunyi mouse aku upenye....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 420
Date:
 

bende tu nk kasi tau,'jgn simpan kuku pnjg,syaitan suke'....hehehehehe

__________________

apa ponn x bolehhh!!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 159
Date:
 

ceh haneybees..hahaha..bt suspen jew...

__________________

AkU bErSyUkUr DeNgAn ApE yG AkU AdA....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 159
Date:
 

2 la zaza x leh smpan kuku pnjang2....gpon dlm islam pon larang smpan kuku lbh 40 ari kan...



__________________

AkU bErSyUkUr DeNgAn ApE yG AkU AdA....



Super Member

Status: Offline
Posts: 950
Date:
 

ahahaha..bgong meremang bulu hidung aku dengar bunyi klik2 tu kat umah n opis....setiap detik dengar...hihiihh....bkn nk lihat...tp xde la npk sgt..juz cam byg org...so, xexpect la tu bnda yg xhensem lgsg,..ahahha..aku ne ha...jgnkn tom cruise.. orlando bloom pion jeles semacam...



__________________

study high2, stupid never finish~ dh terkene batang idung sendirik baru tersorong2 pipi tu!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 159
Date:
 

msti bulu idung gerard nie pnjang kan2..hahaha..nk tnya nie wktu bila korang smua on9 erk..bila msuk jew smua offline..bosan la



__________________

AkU bErSyUkUr DeNgAn ApE yG AkU AdA....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 138
Date:
 

err...ada sapa2 bukak cerita bab bulu hidung ke tadi?

__________________
"The only difference between boys and men are the ejaculating speed"


Senior Member

Status: Offline
Posts: 159
Date:
 

erk ade kot...2 gerard ckp meremang bulu idung dia..hahaha



__________________

AkU bErSyUkUr DeNgAn ApE yG AkU AdA....

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard